fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Balıkçılık olta balıkçılığı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Balıkçılık olta balıkçılığı

bakalım sıtede balıkçı arkadaşlar varmı?

Cevap: Balıkçılık olta balıkçılığı

Ara,sıra Kızılırmakta olta sallarım üstat.Eskiden germe ağ kullanırdık ama yaş geçti,birazda ırmaktan kum aldıkları için,Irmağın altında çukurlar oluştu korkuyoruz.Arkadaşlarla Gece oltayla gidiyoruz ama;Tutduğumuz sazanlarda pek lezzet yok.Bana göre ırmağa boşaltılan atıklardan olsa gerek.Eskiden balık,balık gibi kokardı.Şimdi acaip kokuyor.

Comment

Sazanların tadının kaybolmasını ben şöyle açıklıyorum kendi adıma

ben Karaman kazımkarabekirliyim. Bize sazandan başka balık gelmezdi. kışın belki bir pikap hamsi gelirdi farklı olarak o kadar.

Ama şimdi istanbulda binbir çeşit balık bulabiliyoruz. hemen hemen hepsini de denedik. Geri dönüp o çok sevdiğimiz sazan alındığı zaman sadece nostalji yaşıyoruz. Yoksa eskiden bulduğumuz o tadı ailecek sülalecek bulamıyoruz. çünkü ağzımızın tadı başka balıkları da biliyor....

Comment

Sakaryalı olmama ragmen 250 km gıdıp bilecikte avlandık bu sene 8 defa gıtmışımdır. Temmuz ve agustos ayım orda geçtı desem yerıdır balıgıda çok lezzetli herkese duyrulur..

Comment

Sapanca gölune atılan israil sazanından bahsetmek istiyorum gölümüzdeki balık çeşitleri yok olacak suyu temizleme ugruna balık ırkları yok olacak.

Comment

Tam bu konuda bir haber yayınlanmıştı sitemizde. aşağıya ekledim. Peki bu balığı atanlar ne demeye attılar ki? ben bir mana veremedim bu işe... Ehvenüşşer diye bir tabir vardır. acaba o bakımdan mı atıldılar?

Manyas Gölü'nü İsrailli sazanlar işgal etti Pazartesi, 18 Şubat 2008 On yıl önce devlet tarafından bırakılan ve gölün en büyük balık popülasyonu haline gelen İsrail sazanları Manyas gölünü adeta işgal etti On yıl önce devlet tarafından bırakılan ve gölün en büyük balık popülasyonu haline gelen İsrail sazanları Manyas gölünü adeta işgal etti.
            Ekonomik değeri bulunmayan ve göl çevresindeki su ürünleri kooperatifleri tarafından balıkçılardan kilosu 50 kuruştan satın alınan İsrail sazanları parekende olarak kilosu 1 YTL'den zor alıcı buluyor.
            İsrail sazanlarının yılda üç kez yumurta bıraktığı ve bu yüzden hızla çoğaldığı belirtiliyor. Kızıksa beldesinde balıkçılık yapan Çetin Batmaz, "İsrail sazanları gölde ne turna ne de normal sazan balığı bıraktı. Akbalıklar bile yok oldu.
            Avladığımız İsrail sazanları kooperatifler aracılığı ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerine gönderiliyor. İsrail sazanları diğer balıkları da yiyerek yok ediyor. Bu da Manyas gölü için büyük tehlike arz ediyor. Günde bazen 100 kilonun üzerinde İsrail sazanı yakalayabiliyoruz. İsrail sazanları gölde tükenmedikçe diğer balıkların yaşama şansı hiç yok." diye konuştu.

Comment

israil sazanı suyu temizler sanırım o yüzden

Comment

deniz balıkları ile tatlı su balıklarının lezzetleri çok farklı. Bana sorarsanız deniz balıkları tatlı su balıklarına lezzette fark atar. En azından bizim ülkemizde böyle. Çünkü bizim bol suyu olan büyük nehirlerimiz yok. Balığın lezzeti suyun kalitesi ile doğru orantılıdır. bir de balık soğuk suda lezzetli olur. Ama her halukarda balık pişirmek bir ustalık işidir. Hemen hemen her çeşit balığı avlamışımdır. En az kara avcılığı kadar zevklidir.

Comment

Kenan Bey, balık pişirmede ne kadar usta olduğunuzu iyi biliyoruz ancak yıllar oldu görmeyeli... Ramazan bitiyor, Bisikletlerde eskidi, tozlandı iyice...Ne yapsak acaba?

Comment

bu konuda benimde kanım iyice kaynadı. ilk fırsatta ve en kısa zamanda insaallah bir deniz kenarı kampı ayarlayalım. Yalnız yüzme izinli olsun

Comment

Olur inşallah, Çok sular geçti köprünün altından....

Comment

tatlı su balıkları bı tarafa denız balıkları bı tarafa hepsının ayrı bır tarafı var avlanmaksa bambaşka

Comment

Rasgele, balıkçı yokmu bu sitede

Comment

Bundan üç beş sene öncesine kadar Kızılırmak ve göletlerde Amatör olarak,olta ve ağ ile takılıyordum ama şimdi pek gitmiyorum. Sebebi ise artık yaşlılık var biraz, Ayrıca Irmağa atık sudan dolayı balıktaki lezzet pek kalmadı.Adeta gömük kokuyor.Deniz balığınıda marketlerden alıyorum.Ne yapalım Sn Tomurcuk burada Deniz yok!! Maddi imkansızlıktan dolayı denizede gidemiyoruz.Size afiyet olsun.

Comment

istanbul boğazında lüfer ve palamuta takılmayı sayarsanız ben varım

Comment

Working...
                              X