Merhabalar ben Tekirdağın saray ilçesinde yaşıyorum ve izin verilen bölgelerde jojoba ekimi yapmak istiyorum.Tam olarak ne yapmalıyım araziyi devletten nasıl istiycem? Zıraat bankasından gerekli krediyi almak için ve bu bitkinin ekimi için gerekli olan evraklar nelerdir? Gerekli tohum ya da fideyi nereden alabilirim? Hazineden hem arazi hem de bankadan kredi alabilirmiyim bu konudaki mevzuat tam olarak nedir?Nereye başvurmalıyım? Bu bitkiyi ekmek için şartlar varmı? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Ülkemizin geleceği için bu işi gerçekten yapmak istiyorum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Jojoba ekimiyle ilgili gerekli evraklar
Collapse
X
-
Cevap: jojoba ekimiyle ilgili gerekli evraklar
Merhaba, Teknik konularda ben yardımcı olabilirim. Yasal konularda bulunduğunuz il veya ilçe Tarım Müdürlüklerine başvurmalısınız. Fidan temini için fidanistanbul.com sitesini tavsiye ederim. Aradığınız fidanları bulabilirsiniz.
-
Jojoba Orman bitkileri olarak kabul edilen bitkiler sınıfında yer alıyor bence Orman müdürlüklerine müracaat edin. Ayrıca jojobaturkiye.com adresinden jojoba ile ilgili bir çok bilgiyi elde edebilirsiniz. Şu an için Bursa'da jojobayı çelikle üretme denemeleri yapıyor bir arkadaşım...
Comment
-
Hüseyin bey, bahcesel sitemiz paylaşım sitesi olarak sadece telefon bilgilerinin paylaşıldığı değil, herkes bildiğini yazdığı, bilmediklerini sorup bilenlerden cevap beklediği bir yerdir. Sizin telefonla vereceğiniz bilgi bir kişiye faydalı olacaktır. Ama bahcesele yazdığınız bilgiler yıllarca bu işi yapmak isteyen ve bilgi arayanlara faydalı olacaktır. bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz. Ayırca bu bilgilerinizi blogsel uygulamamazda kendinize has bir köşede yayınlayabilir, sanki kendi sitenizde yazıyormuş gibi yazılarınızı yayınlayabilirsiniz.
Comment
-
Jojoba'nın latincesi Simmondsia chinensis, türkçesi ise yoyoba.
Comment
-
Arkadaşlar bende yeni keşfettim bu bitkiyi. araştırıyorum, araştırmaya çalışıyorum. antalyalı arkadaşımız. lüütfen bilgilerinizi bizimle paylaşınız. hocama bu konuda katılıyorum. yadımlarınızı bekliyoruz.
Comment
-
Bahcesel.com Yönetiminden açıklama: Kötü niyetli kullanımların engellenmesi için yeni üyelerimizin ilk birkaç mesajlarında link verme hakları bulunmuyor. Forumumuzu kullandığınız sürece bu hakka otomatik olarak sahip olabilirsiniz. Lütfen mesajınızın alt sağında bulunan düzenle butonu ile mesajınızı yeniden düzenleyiniz ve birkaç mesajınızda link vermeyiniz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Comment
-
iyi günler ben çukurova üniversitesi ziraat müh.de okumaktayım.1 yıldır bu bitki üzerinde çalışmalar yapmaktayım.elimde kendi yetiştirdiğimiz bol miktarda (3 aylıktan 2 yaşına kadar) jojoba fidanı bulunmaktadır.ilgilenen arkadaşlara hem jojoba hakkında geniş bilgi verilir hem de fidan satışı yapılır.
gsm 0538 858 88 40
gsm 0544 791 99 01
gsm 0545 812 68 46
gsm 0544 664 83 29
detaylı bilgi için
jojoba.azbuz.com
Comment
-
çiftçi'lik ile ilgili olmayan biriside jojoba üretimi için tarım bakanlığına müracaatta bulunabilirmi? bu hak yalnız çiftçi'leremi ait bilgisi olan lütfen cevap yazsın birde ne kadarlık yatırım gerektirir.şimdiden teşekkürler.
Comment

Comment