fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

teşekkür ederim sayın celil sami bey benim tavuklarımın yanında horoz yok fakat gurk olurlar mı yazın olurlarsa bursada döllü yumurta bulabilirim alt sokakta adamın bahçesinde 20 den fazla var ondan alabilirim lütfen cevaplarınızı bekliyorum...

Comment

Hint kırması veya köy tavuğunuz varsa büyük ihtimalle gurk olurlar.

Comment

ewet sayın celil sami bey tavuklarım köy tavuğu ve 8 aylıklar umarım martveya nisan aylarında gurk olurlar ....

Comment

Sn Burak 986:Kanitın yaratıcısı Yüce Mevlamız,Canılıları çift yaratmıştır vede bunda çeşitli hikmetler gizlidir.Tavukda;mutlaka horoz ister.Bu cihetle;şayet tavuklarda horoz olmazsa strese girer,birbiriyle ibikleşir,kavga eder vede düzgün yumurtlamaz.Hem horoz,tavuğun yumurtalığını açar.Bu sitede ve bu bölümde geçen yazdım;Ülkemizin önden gelen kanser Prf.'larından biri aynen şöyle dedi:"Tavuklara mutlaka horoz basması gerekli,zira;horozun hormonlarında kanseri önleyici maddeler bulunmaktadır" dedi.Bir heber kanalında izledim.Başarılar dileğimle.

Comment

selam benim bi sorum olcak şimdi yumurtayı kırdığımızda hani o sarısında bulunan bezyaz dumansı gibi şeyvarya civ civin oluştuğu yer buyerde bazılarında kırmızımsı şeyde oluyor bu yumurtaların bazılarında var bazı bazılarında olmuyor şimdi bu yumurtalardan civ civ oluşurmu oluşmazmı yaa anlatabildimmi acaba şimdi benim birtane horoz onbir tane tavuğum var yumurtalarımın hepsi döllü yumurta olurmu yaa dikkatimi çektide ben yumurtaları aldımda yumurtaların bazılarında kırmızımsı şeyvar bazılarında yok o yüzden civ civ oluşurmu oluşmazmı bu yumurtalardan acabaa şimdi bide havalar ısınıyor artık çünkü tavukların gurk olmazamanı merak ettim sordum kafama takıldıda bu sorumun cevabını tabiaççı bey birde celil bey siz cevap verin çünkü anladığım kadarıylan sizin tecrübe ve bilgileriniz daha güçlü tavuklar hakkında lütfen

Comment

Sn MELODİDE:Anladığım kadarı ile hem heyacanlı,hemde meraklı bir insansınız.Sizden ricam bu işi fazla kurcalamayınız.Tabiatda her şey kendi yolunda gider.Yumurtanın içinde bulunan maddeler tavuğun durumuyla doğru orantılıdır.Endişe de edecek herhangi bir durum yoktur.Normalde 10 tavuğa,1 horoz yeterlidir.sizinki 11 ehh.. oda yeterli bence.Gurk olduğu zaman,bu sitede tekrar sorarsanız gerek şahsım,gereksede Celil Sami Bey kardeşim size elimizden geldiğince yardımcı oluruz.dediğim gibi;Normal rutin yemleme,temizlik vs.işleri yapınız.Kolay gelsin başarılar dileğimle.Esen kalınız.

Comment

Sn celil sami bey;ben 1 hafta önce köye gittim ve halamdan bir tavuk aldım horozda alıcaktım ama bütün yeni çıkan horozları kesmişler 2 kart horoz vkalmış onlarıda alamazdım neyse konumuza gelelim ben halamdan tavuğu alalı 1 hafta oldu fakat hala yumurtlamıyor niçin olabilir onu sorayim dedim bide ben başka nerde bulabilirm ki horoz sadece köyden alabiliyorum büyük tavuk veya horoz bursada hiç karşıma çıkmadı öyle büyük horoz satan yardımcı olursanız sevinirim..

Comment

selam ailem tavukları kestirmemizi ve istersen bıldırcın almamı istediler çünkü yazın tavukların hem ektiğimiz sebzeleri yer diyolar hemde balkonda biraz fazla pislik yapıyolar diyolar sizce ne yapmalıyım bıldırcın almalımıyım zaten tavukların pisliklerini ben temizliyorum ama yinede istemiyolar bıldırcınların hem kuru pislikleri hemde çok yararlı yumurtaları cezbediyor ama ne yapmalıyım sizin de bir fikrinizi alayım dedim

Comment

teşekkürler tabiatcı bey cevabınız için çeşke ah tavuğum bi gurk olsun hele hergün günlük rapor yazcam bura sizlere bu soruyu sordum çünkü bana dediler yumurtada dumansı olanyerde kırmızı şey olmadımı civ civ çıkmaz dediler bende yumurtalarımı kullandıkça bazılarında var bazılarında yok bende sizlere bi sorayımdedim yaa ben bukadar meraklı değildim bu tavulara iki üç bi tavuğum vardı önceden tavuğum gurk oldu başaramadım civ civ felan çıkmadıydı baya bi uğraştım yumurtalar cılk çıktı sonra tavuğum kalk madı bütürlü gurkunu bozamadım felan hayvanın sonra bunları celil bey iyibilir ozamanlar ona çokyazdıydım sitesine sağolsun yardımcı oldu kendisi bana birçok şeyi ondan öğrendim sonradan merak saldı bende celil beyin tavuklara baka baka sitesinden birde civ civ leri ferikleri bide okadar güzel anlatıyorki yazıları bide çok güzeller tavukları civ civ leri negüzeller bakımlılar maşallah yaa besledikleri ben iyce heves ettim bunlara göre göre anlıyacağınız bide ben sadece köytavuğu seviyorum ben tip olarak diğer cinsleri sevmiyorum

Comment

şey ben cevap alabilirmiyim

Comment

Soru neydi ki?

Comment

Yumurtalarıyla Beni Sevindiren Tavuklarım
                          ve
                          Sabah Ötüşleriyle Beni Mutlu Eden Horozum

12.Şubat 2010 Cuma

Comment

selam sizin tavuklar bu kadarmı daha fazlamı çünkü sitenizden baktığım kadarıylan fazlaydı galibaa maşallah horozunuz negüzel tabii griy tavuklarınız başka güzel benim için negüzeller yaaa

Comment

Benim İki Gurup Tavuklarım var. Annemin Kümesinde Olan Tavuklar 13 tavuk 3 horoz 1. gurup tavuklarım civcivlikten ferik oluncaya kadar bende kaldılar sonra annemin kümesine transver oldular.
                              Kendi Evimdeki Kümesimde Olan Tavuklar 2. gurup tavuklarım
                              Bunlar Kendi Kümesimde Olan Tavuklarım 4 tavuk 1 horoz

Comment

Tavuk dışkısının kokusu çok kötü ve keskin olduğu için değil sizin apartman yanınızdaki apartmanları bile kokutur vazgeçin bence

Comment

Working...
                                X