fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

benim 6 tane tüğü yeni çıkmış tavşan yavrusu 4tane gelişmiş sayılan yavru iki anaç beyaz tavşan bir kır renkli erkek af etmez 1tane kıvırcık köpek bir damacyalı bir dişi bir erkek keçim var köyde yaşıyorum ben havuşcuyum nazilli ocaklı köyünde oturuyorum

Comment

19 Nisan 2010 Pazartesi
      Horoz ve Tavuklarım

Comment

selam celil bey sizin tavuklar dört taneydi birisi yok hemde griy renkli olan tavuğunuz bişey felan mı oldu tavuğunuza yoksa ensevdiğim tavuk griy renkli çilli olan tavuk ben severek bakıyordum otavuklarınıza dikkatimi çektide

Comment

Horoz ve Tavuklarım 20 Nisan 2010 Salı

Comment

selam celil bey kuluç kanetten resimlerinize baktım da şimdi azönce çocukluk günlerim geldi aklıma gözlerim doldu birden çocukken köyümde aynı böyle kanal vardı dedemin ve baba annemin tarlaları vardı yazın tatillerde giderdik köyümüze ozaman tarlaya pancar buğday felan ekilirdi onları sulamaya giderdik dedemler baba annem amcalarım halalarım felan hepbirlikte kanaldan sifonlan su çıkarırdık sulanırdı tarlalar resimlerinizi görünce aynı öyleydi tarlalar bian ordaymışım gibi geldi görünce duygulandım şimdi artık köyüme yıllardır gidemiyorum kimse kalmadı köyde dedem baba annnem kimse kalmadı rahmetli oldular köydeki evde yıkıldı heryer virane oldu dağıldı gitti herşey evlenincede başka yerlere savrulduk artık bişey göremi yoruz artık eskilerden neyse ben bir anda duygulandım yazdım işte bura bişeyler sağolun inanın negüzel resimliyor ve yorumluyorsunuz herşeyi zevkle takip ediyom resimlerinizi ve yazılarınızı teşekkürler herşey için

Comment

Temizlenmiş Yemlikleri Karışım Yemlerle Doldurulmuş Otları Kıyılmış Kümese Koşarak Geldiler

Comment

Annemin Evindeki Horoz ve Tavuklar

Comment

selam celil bey ve tabiacı bey bana yapmam gerekenleri söyleyinbenim tavuğumun birtanesi gurk oldu dün oldu çünkü dünden bereli oturuyor birde gurk gurk diye ses çıkarıyor celil bey bukez başarmam lazım civ civ çıkması lazım bana söyleyin yapmam gerekenleri lütfen şimdi ben bugün yumurta bulup bugün toplamam lazım kaç yumurta koyayım tavuğumun altına önceki sayfalarda resimlerim var tavuklarımın ordaki sarılı çilli olan tavuk biraz yapısı küçük celibey geçen sene gurk olan tavuğum bu hani çıkmadıydı felan civ civler işte otavuk bu ay çok heycanlandım yaaa mutluyumda benim kisi heves işte

Comment

birde tavuğumu yatırcağım yer kümesden ayrı biryer bu yatırcağım yer biraz anlatayım buz dolabı hurdası vardı bizim kiracı bunu içini boşaltı düzenledi küçük birde kapı yaptıydı küçük birde pen ceresi var ben bura yatırmayı düşünüyom olurmu yatırayım mı burası onun kendine ait olcak kimse rahatsız etmez buranın dibine birde toprak serecem ve küçük bölmesi var içinde orayada saman felan koycam suyunu yemini koycam rahat ca istediğinde yemini suyunu koycam topraktada eşelenir dibinede toprak sercem bolca olur dimi tavuğum işallah bu dediğim yere yatar işallah yaaa bugün yarın hazırlayıım da yarın birgün yatırırım artık yazıyom işte ayrıntıları yardımcı olun diye yaa

Comment

Öncelikle yapmanız gerekenleri izah edelim.Bir sebze kasası yada limon sandığına biraz ot koyunuz ve ortasına en fazla 2 adet yumurta koyunuz.ve tavuğunuz yamış olduğunuz düzeneğe yerleştiriniz.Yumutrayı koymadan önce ot üzerine çok az miktarda Bolfo adlı ilacı serpiniz.Bu iki yumurta üzerinde tavuk 2-3 gün sürekli yatarsa,tavuğun altındaki bu 2 yumurtayı alıp,en fazla 2 yada 3 günlük taze yumurtayı bu iki yumurtanın yerine koyunuz ve aldığınız 2 yumurtayı imha ediniz.Bu işlem yapılırken ve işlemden sonra tavuğu rahatsız edici işlemlerden kaçınınız.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

Tabiatcı Bey Gerekli Açıklamaları Yapmış Çok Teşekkürler Ben Önceden Hazırladığım Yazıyı Fotoğraflarımla Birlikte Yayınlayayım
                        Gurk olan tavuğu kuluçkaya yatırmak için yapılması gerekenleri açıklamak gerekirse;
                        Özellikle kuluçkaya yatırılacak gurk tavuk mutlaka ve mutlaka parazitlerden kurtulması için gerektiği gibi parazit ilaçlarıyla ilaçlanmalıdır. Eğer parazit ilaçlarıyla gurk tavuk ilaçlanmaz ise vücut ısısı yükselmiş olan gurk tavuk kümesteki bütün parazitlerin iştahını kabartacaktır. Bitin barınma ve üremesi için sıcak dolayısı ile gurk tavukların vücudu, follukları bulunmaz mekânlar haline geliyor. Yumurta seçimi yapılmış, gurk tavuk parazitlere karşı uygun ilaçlarla parazitlerden kurtulmuş şekilde kuluçkaya hazır hale getirilir. Yapılacak maalesef her zaman ihmal ve göz ardı edilen bir olumsuzluk daha vardır ki buda kuluçkaya yatırılacak mekân yani kuluçka folluğudur. Gurk tavuk için mutlaka diğer tavuklardan ayrı sesiz sakin rüzgâr akımlarından uzak ancak havadar ve temiz bir ortam hazırlanmalıdır.

Gurk tavuğun yumurtalar üzerinden rahatça kalkarak pisleye bileceği ve beslenebileceği temiz su içebileceği en az 1 metreküp etrafı kafes telleriyle çevrilmiş gurk tavuk kafesleri oluşturmaktır. Bu kafes gurk tavuğu dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı koruyacaktır. Ayrıca kuluçkalık yumurtaları fare, köpek, kedi, sansar gibi zararlılardan koruyacaktır. Kuluçkanın son döneminde bu kafes içerisine ıslak yani nemli kum dolu leğenler yerleştirirsek gurk tavuğumuz bu nemli kum dolu leğenler içinde karın tüylerini nemlendirecek yumurtalardan civcivlerin kolay çıkışlarını sağlayacaktır.

Eski usul göre kapalı bir sandık içine tavuğu koyup üzerine kapatıp sürekli karanlık olan bir ortamda gurk tavuğu hapsetmek hem gurk tavuğu eziyet etmek hem de yumurtalardan %25 verim almak demektir.

Verim bazı arkadaşlara çok düşük gözükebilir ancak ben bu yüzdeyi söylerken yumurtadan çıkan civciv sayısına göre değil büyüye bilen civciv sayısına göre söylüyorum.

Bol ve Sağlıklı Kanatlı Günlere
                        Celil Sami GEDİK

Comment

celil bey yukarda yazım da bahsettim tavuğumun yeri ayrı kümesden bir yer buraya yatırcam bugün hazırladım yerini bu yer normal evimizde kullandığımız buzdolabı varya onun hurdası içini düzeltildi ve küçük birde penceresi var birde kapısı var bunu tabanını güzel ce toprak serdim bolcana içinde eşelensin diye bu toprak hafif nemliydi serdiğimde birde bunu içinde küçük bölmesi vardı orayı güzelce saman doldurdum ve hazır kendi kümesimden bugün dört yumurta aldım ve yarında komşumdan üç yumurta alcam etti yedi yumurta yedi yeterlimi dokuz yumurtamı koyayım tavuğum şuanda ikitane sahte yumurtaya oturuyor tahminim yarın akşama yerine yerleştircem bisorun olmazsa hayvan hiç kalkmıyor yerinde sadece sabah yemlerini verin ce bi kalktı yemini yedi biraz toprakta eşelendi gitti yattı tekrar hiç kalkmıyor birde parazitten korumak için nerden alabilirim bu ilaç nasıl bişey acaba ziraatcı larda satılırmı adını tam söyleyin ve nasıl uygulayacam tavuğuma tambi açıklayın lütfen teşekkürler yadımlarınız için allah razıolsun sizlerden

Comment

Hayırlı Olsun Tavuğunuz iriyse 12 yumurta koyabilirsiniz Parazit ilacı olarak Bolfo adlı ilaç Kullanabilirsiniz bizim burada ben eczaneden aldım ama sanırım ziraai ilaç satan yerlerdede vardır.

Comment

selam bugün akşam tavuğumu gerçek yumurtaların üstüne yatırdım tavuğumun altına 11 tane yumurta koydum 4 mayıs saat 17: 15 te yatırmış oluyorum bakalım çıkara bilcek miyim bukez civ civ hayırlısı bakalım işallah

Comment

İnşaAllah Hepsi Çıkar
                                Hayırlı Olsun

Comment

Working...
                                X