fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok güzel çıkmış.bence yumurta konurken;tavuk irilik ve ufaklığı önemlidir.[B]en en fazla 11 yumurta koyarım.Şu an bir tavuğuma 9 yumurta koydum 4 gün oldu,öte yandan bir tavuğum koyduğum 11 yumurtadan 3 tane çıkardı ve civcivler nerdeyse 1,5 aylık oldu.Diğer bir tavuğum,Koyduğum 11 yumurtadan 7 tanesini çıkardı vede oda yaklaşık 1 aylık oldu.Bu arada geçen 2 tavuk satdım.Çok isteyen var ama;8 tavuk 1 horoz var.Öteki beyaz horozu kestim.Zira ben hariç kimseyi ne bahçeye nede kümese sokuyordu.köpekten kötüydü acaip saldırıyordu.1 kez bizim gelinin ayağını yaralamış,1 kez bizim hanımın elini yaralamış,en son annemin tepisine çıkıp ibiklemiş vede bende tutup;çaldım bıçağı ve Güzelce bir bulgur pilavıyla pişirip cezasını kestim.İyi etmişmiyim???
    Sayın TABİATCI
    Neden tavuklarınızın fotoğraflarından bizleri mahrum bırakıyorsunuz lütfen fotoğraflarını görmemize izin verin.
    Saygılar

Comment

ark belki saçma bi soru olacak ama benim yumurtalar çıktı çıkmasına ama tavuk hala kümesten çıkmak istemiyor acaba civcivlerin belli büyüklüğe ulaşmalarınımı bekliyo olabilir.

Comment

lastpoint Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        ark belki saçma bi soru olacak ama benim yumurtalar çıktı çıkmasına ama tavuk hala kümesten çıkmak istemiyor acaba civcivlerin belli büyüklüğe ulaşmalarınımı bekliyo olabilir.
        Kesinlikle evet sakın zorla çıkartmayın

Comment

selam benim tavuk birtane dün civ civ çıktıyaa şuanda üç yumurta var dün son gündü acabaa bugün çıkarmı sizce birde benim tavukmu bilmiyo ne 12 yumurta koymuştum daha ilk günlerde tavuk üç dört tanesini kırdı birde songünlerde iki üç tane kırdı hemde civ civ oluşmuştu içinde tüylenmişlerde hem şimdi üç yumurta var altında çıkarmı acabaa yaa çıkmazsa buranın pazarı salı günü pazardan günlük civ civ alsam koysam yanına alırmıki salıyada dört beş gün var o zamanda alırmıki acabaa yaaa

Comment

celil bey sizin siteye baktımda vallaa negüzel sahiplenmiş bişeydaha o horozunuzdaki heybeti maşallah çok yakışıklı horozunuz yaa bence gönderin yarışmayaa birde sizin o çilliler gurk olmadımıda merak ettim sizde ekşi acıda vermişsiniz çilli tavuklar gurk olmaya mehilliymişler öyle duydumda o yolda isti kamet gidişleri yolu negüzel düzmüş gidiyorlar yaa maşallah süper yaaa birde çok güzel resimleyip yorumlu yorsunuz zevkle bakıyorum

Comment

Sn celil Sami bey Kardeşim:ALLAH sizinde başınıza versin diyorum.benim Üniversitede okuyan iki çocuk var.Fotoğraf makinesini alıp gitdiler.bize düşmüyo ki... Üstelik birisi kameralı ve de gayet güzel.Bizim burda bir deyim var karga demişki:"Yavrularım büyüyeli burnum bata b.k yiyemedim" demiş.Bizimki o hesap.Telefonumda eski model yani kara şanzuman.Yenisini aldımmı,keratalar eve gelince aynen el koyup,eskisini bana bırakıyorlar.bende değiştirmiyorum ...Ama bu hoşuma de gitmiyor değil.Rabbim canlarını sağ etsin vede sağlık,mutluluk versin.Arıyla ve aşıyla ilgili çekimimi bile yapamadım.Gelelim diğer arkadaşın sorusuna: Öncelikle bu sitedeki bu bölümdeki yazıların hepsini gözden geçiriniz,Daha sonra bu hayvanı rahatsız etmeyiniz ki işini tamamlasın.Ayrıca pazardan alacağınız civcivler bu civcivlerle aynı büyüklükte olmak şartıyle olur.Ancak bu kabul ettirme işlemini gece ve ilk 5 gün içinde yapmanız şart.Sağlıklı ve bereketli yıllar dileğimle...

Comment

cumhur bey selamlar yumurta tavuklarını bir sezon sonra elden çıkarmaklazım demişssiniz acaba bu planlamayı nasıl yapmak lazım yani civcivi ne zaman almak lazım , ben geçen hafta yüz civciv siparişi verdim yumurta için acaba yanlış zamanda mı alıyorum bir de tanesi 3 tl dediler acaba pahalımı sizce ama geçen yılda aynı yerden gelmişti ve tavuklar çok kaliteli hergün yumurtluyorlar nerdeyse , zaten tarlada serbest geziyorlar .

Comment

hayran oldum size bende hayranıyım tavukların çocukluktan başladı benm merakım internette sizi görünce ben cok sevindim zaten öğretmenmişsiniz buda güzel benim ligorinlerim var bu doğal kuluçka yöntemini denemek istiyorum merakımdan yapabilirmiyim olmazsa prolaktin hormonu nerden alabilirim tavuğa erebilirim çok merak edyorum aslında merak benimki çünkü yıllardırtavuklarımın gurk olmasını beklerdim yardım edin bana lütfen

Comment

celil beye sorum

Comment

celil bey yorumlarınızı merak ediyorum cevaplayın sorularımı

Comment

ben onceden kendimi hastalıklızannederdim çocukkken bu nasıl bir sevgi derdim bir insan kedi kopek sever gibi tavuk sevebilirmi cok doluyum aslında

Comment

SN Halil Bey:sizdeki tavuklar makine tavuğu bunlar gurk olmazlar.Bu nedenle sizin hint tavuğu,yada kırmasını bulmanız gerekli.Bunuda pazrdan,kölülerden veya döğüş horozu yetiştirenlerden bulabilirsiniz.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

Tabiatcı Bey bu konuda gerekli açıklamayı yapmış. Eklenecek hiç bir şey yok kesinlikle tavuğun gurk olması tavuğun ırkına bağlı bir olay:
                            Geçen yıl tavukların gurk olması için yaptıklarımı düşündükçe bu yıl her üç haftaya bir gurk olan tavuğuma sanki eziyet ediyormuşum gibi geliyor.
                            Ancak benim anlatmak istediğim esas konu şudur;
                            Tavukların gurk olmasında yedikleri ve içtiklerinin etkisi ancak ve ancak %10 dur. Geri kalan kısmın büyük bir bölümü gurk olmaya yatkın bir ırkın mensubu olmak hint, habeş ve ispenç gibi. Tecrübelerimle sabittir ki tavukların gurk olma eğilimleri kapalı olmaları ile ilişkilendirilse de ırk faktörü gurk olmaları konusunda engel tanımıyor.
                            Sizin yapmanız gereken hint veya bir hint kırması tavuk sahibi olmanız Burdur Karamanlıya ulaşabilirseniz size gurka yatkın bir tavuk verebilirim

Comment

Sn CELİL SAMİ Bey'e teşekkürler aynen öyle.Ben de Orta ANADOLU'da KIRŞEHİR'deyim buralara yolu düşerse şu an civcivde ama;yaklaşık 1,5 ay sonra civcivler büyür.Aynı tavuk güz'e doğru yani sonbaharın kesin gurk olur.Kolay gelsin.başarılar dileğimle...

Comment

teşekkür ederim ama bana gurk tavuk hakkında bilgileriniz için

Comment

Working...
                                X