fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Efendim;iki soruyada cevap verelim.pazardan alınan tavuklar makina tavuğudur ve seme olurlar. Bu nedenle vahşi hayvanlara karşı hiç şansları yoktur.Karga başta olmak üzere,martı gibi uçucu kuşlara yem olurlar.Bu nedenle belendikleri yerlerin korunaklı olmaları gerekmektedir.Gelelim Gurk tavuk işine:Aylardan Temmuz... Bu nedenle karadeniz bölgesinin yüksek yaylaları hariç gurk yatırılmasını tavsiye etmiyorum.yada klimalı bir oda varsa amenna...Zira hava sıcaklığının 21 dereceyi belli süreler geçmesi halinde yumurta cılk olur.Gurk tavuk azami 23-25 gün yattıktan sonra kalkar.Gelelim çözüme:şayet serin bir yer bulamazsanız,bu tavuğu bir küvet gibi sıcaklığı + beş derece arasında olan suya iyiyce batırınız.Mümkünse kafası dışında kalsın.Tavuğun koltuk altlaırını elininizle iyice su içerisinde masaj yapar gibi ovunuz.yani su her tarafa iyice sirayet etsin.bir kaç saniyede bu işlemi baş bölgesine yapınız.Daha sonra bu hayvanı tek ayağından kümes içine bağlayınız ve folluktan uzak kalsın.mümkünse tek başına başka bir kümes yada mekanda kalabilir.Bu banyo işini her gün olmak üzere 4-5 gün yapınız.gurkluğu geçecektir.Yukarda bahsetdiğim uygun yer temin etmeniz halinde, tavuğun altındaki üç yumurtayı alıp,yeniden 9 yumurta koyunuz ve bu yumurtalar taze olsun.Tavuk altına koyacak yumurtalar asla buzdolabına konmamalıdır.başarı dileklerimle...

Comment

iyi akşamlar , bugün 3 yumurtayı aldım ve ebatları küçük ayrı cinlerden 11 tane gırcıllı köy tavuğumun altına koydum.yattığı yer serin haca alan camı açık fakat telle kapalı , ve karadeniz zonguldak şehrindeyim hava şu sıralar serin inşallah çıkar yavrular teşşküler

Comment

iyi akşamlar, gurk tavuğum 3 gündür çok güzel 11 yumurtasıyla yatıyor ama hiç kalkmadı yemedi içmedi ihtiyaçlarını gidermedi, bi sorun olur mu ? teşekkürler

Comment

bir şey paylaşmak isterim yarında arkadaşın kuluçka makinasına 21 tane yumurta koyucam

Comment

SN ACİLCEVAP: Bu sitede ve bu köşede daha önce yazmıştım.Fakat sizin sorunuza tekrar cevap veriyorum.Gurk yatan tavuk,içgüsel olarak fazla yem yemez vede su içmez.Ancak;tük canlılar gibi yavrusunu özenle korumaya çalışır.Zira;yumurtalar şu an onun yavrusu sayılır.bu nedenle hayvanı kendi halinde bırakmanızda yarar görüyorum.Gurk yatdığı yere,bir kab içine yem veönüne su koyunuz ve rahatsız etmeyiniz.Öyle;sık,sık rahatsız olması halinde hayvan tedirgin olur ve yumurta üzerinden kalkabilir.Bununda sonucu iyi olmaz.Keşke;makinaya koyduğunuz yumurtalar ile,tavuk altına koyduğunuz yumurtalar aynı güne denk gelseydi.Ancak aradan 2-3 gün geçmesi fazla bir kayıp değildir.Zira;makinadan çıkan civcivleri,gece tavuğun altına koyup,bu civcivleri tavuğa büyüttürebilirdiniz.Kolay gelsin,başarılar dileğimle....

Comment

arasında 3 gün olucak gece koyucam çıkan yavruları kabullenirse çok iyi olcak ...
              çok teşşekkür ediyorum rahatsız etmiyeceğim bir daha tavuğu

Comment

merhaba... 21 günlük bekleyişte bugün 18. gün 2 tane yumurtam çatladı zarlarını hafifce yırrtım .. çıkım var ne yapcagımı bilmiyorum

Comment

bantla yapıştırmayı dene yada başka yumurtanın kabuğundan yama yap japon yapıştırıcıyla
                  yatırılan yumurtalar 12 gün falan olunca akşam karanlığında elfeneriyle konturol edebilirsin civciv çıkacak olanların içi karanlık olur çıkmayacak olanda bideğişiklik olmaz tavuğun altına koymadığın bi yumurtaya bak aynı öle olur çıkmayacak bölece hem merakın gider hemde çıkmayacakları alır kalanları dahaiyi kapatır tavuk

Comment

çıktı yavrular 2 tanesi baya ayaklandı .. 3. olan daha toparlanamadı
                    4.soyulmuş kabukları ben yardımcı oldum nefes alıyo ama cansız nedenini bilmiyorum .. yaşarmı ölürmü 4 üde siyah

Comment

çıkanları ışığın altına alırsan ii olur çıkanı ışıgın altına al hepsi çıkınca tavuğun altına öle koy ışık olan yer ii hava almalı bide ısınan ışıktan kaçabilmeli yere biraz toz yem çay tabağından suluk topar lanamadı dediğin tavuğun altında ölür

Comment

hemen alıyorum ama ışık sistemim yok

Comment

Yahuu.. Etmeyiniz,yapmayınız.Baktığınız hayvan süs oyuncağı değil!!!.Bak kızıyorum.Bu sitedeki bu konuyla ilgili yazıları lütfen okuyunuz.Bırakınız gurk yatan hayvanı kendi,kendine halleder..Siz o çıkacak olan yumurtaya müdahale edip,zarı yırtdınız.Yani cıkacak civcive zarar verdiniz.Oynama kardeşim!!!tavuğun yakınına az bir yem ve su koyunuz ve dokunmayınız.İlk çıkan civcivden sonra 5 gün bekleyiniz ve diğer yumurtaları atınız.Lütfen!!

Comment

Hocam Lütfen Sakin Olun Her Şey Olmuş Bitmiş Zaten

Comment

16 Ağustos 2010 Pazartesi
                              Horoz ve Tavuklarım

Ayrıntılar http://thares.blogcu.com da

Comment

ark merhaba benim gurk tavuğum civcivlerini bıraktı ancak aralarında bir civcivim hala tüylenmedi sebebi ne olabilir ne yapabilirim acaba?

Comment

Working...
                                X