fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Köy tavukları yada horozlarının mangalı olmaz.Zira,eti sert olur.Öncelikle iyi kazanda yada düdüklü tencerede haşlanır.Suyuyla,tereyağlı Bulgur pilavı pişirilir.Daha sonra Şöyle bakır bir siniye yufka ekmek serilir.Bu pilav ekmeğin üstüne dökülür.Sivtinen tavuk yada horoz etiüstüne dağıtılır.Yanında turşu ve canım ayran öfff...Elimi kolumu tumayın!!Yiyenlere afiyet olsun.

Şimdi gidip bir tavuk alayım ya ,canım çektiSizin dediğiniz gibi sanırım 3 saatte yemek olur ama süper olur

Comment

uveyik kusu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      doğal ortamda yetiştikleri için kaynatılıren de ağır koku yayılır mutfağa. Bunu bir nebze önlemek ve dahası tavuk suyunun lezzetini arttırmak için suya kaynamadan önce defne yaprağı, karanfil, baş soğan, tane kara bibier biraz da sirke ilave edin değişikliği görün. bizde de fırın kapama yapılır köy horozu ya da tavuktan.

Doğru,Köy tavukları herhalde bol bol böcek yedikleri içindir ki eti sert.Ama tatları Ördek gibi oluyor.

Comment

Artık Çiçekler İçindeyiz Börtü Böcek Yenilecek Ne Varsa Yiyorlar

Comment

Selamlar,

Arkadaslarim yeni yumurtadan cikan civcivde disa dogru bagisak cikintisi hic basiniza geldimi, bu civciv evde kendi yapdigim kulucka makinasinda olusumunu tamamladi, sebebi ne olabilir merak ediyorum, 1 tane civciv bu sekilde yumurtadan cikdi, digerlerinde hic bir sorun olmadi, 1 santim uzunlugunda bagirsak cikintisi vardi ve digerleri arkasini didikliyordu civcivin, sari yesil cerahat gibi bir sivi akdi, bende didikleyerek oldurmesinler diye yara bandi yapisdirdim arkasina, aksam oluncada gurk tavuklardan birinin altina koydum, aradan 3 gun gecdi bakdim o parca kurumus ve dusmus, yara bandini cikarinca arka tarafini normal haline gelmis gordum, bu bagirsak cikintisi anusun altinda bir yerde idi, ne oldugunuda tam bilmiyorum, gobek bagi olurmu civcivlerde, diskilamasinda sorun olmadi sadece yururken biraz aksiyordu, sonradan kendine gelmis gordum, diger civcivler gibi annesini takip edip yemek yiyordu, ilk basda olucek sandim, uzuldum, saglikli gorunce cok sevindim, oldurmeyen Allah oldurmuyor, mikro dalga firindan yapdigim kulucka makinasinin ve yumurtadan cikan civcivlerin resimlerini ekledim, selamet ve saglicakla,

Comment

Sagolsun Tabiatci Beyin ogutleriyle, yardimlariyla civcivlerimin ve annelerinin son halleri, biraz daha buyuduler, kanatlari uzadi hafifden palazlanmaya basladilar, nazar deymesin hepsini cok seviyorum, sabah erkenden kalkip yemliyorum, sonra anneleri gezdirmeye cikariyor, bol bol yesillik yiyorlar, disarida gezerken bisi olmasin diye baslarinda duruyorum, karga, papagan gibi kuslara dikkat ediyorum, anne tavuklarda en guzel sekilde yavrularina bakiyor ve koruyor, tavuklar hakkinda birsey bilmeyen ben 1 seneden kisa bir surede Bahcesel sitesini takip ederek bu guzelliklere sahip oldum, bilgi paylasimi ne kadar guzel, Celil Beyin resimleri ve Tabiatci beyin yardimlariyla yumurtalari telef etmeden bu gunleri gordum, benim icin tavuk beslemek huzur verici, bazen oyle bir kendimi kapdiriyorum ki bir iki saatim onlari seyretmekle geciyor, civcivlerin annelerini takipleri, annelerinin solucan bulunca onlari cagirmalari doga harikasi, imkanim oldugu surece tavuklari bahcemden eksik etmiyicem, herkese de tavsiye ederim, evime gelen akadaslarim, akrabalarim bana tavuk ver civciv ver demeye basladi, evimin onunden gecenler kapimi calip tavuklarin cok guzel satiyormusun diyorlar, yok diyorum bunlar parayla satin alinmaz, tavuk ve civcivlerimin bayagi meraklisi oldu, umarim resimlerini beyenirsiniz, iyi gunler.

Comment

Benim başıma böyle bir olay gelmedi ancak civcivin yaşamasına sevindi
              Sağlıklı Büyütmeler

Comment

Benim tavuk gurk sesi çıkarmaya başladı ama devamlı gurk sesi çıkarmıyor horoz yanına yaklaşınca gurk gurk demeye başlıyor yanına kimse yaklaşmayınca hiç gurk sesi çıkarmıyor.Daha yeni gurk olduğu içinmi böyle yapıyor bide hiç yatmıyor yumurta koymayı denedim ama oturmuyor...ard arda 2 gün yumurtladı sonra yumurtaların orda bekliyordu horoz yanına yaklaşınca kabarıp gurk gurk demeye başladı bende öyle yaptığını görünce çok şaşırdım sonra sevindim gurk oldu diye ilk 2 gün önce gurk demeye başladı şimdilik hiç oturmuyor ve devamlı gurk demiyor. Bunun nedeni ne olabilir yatırmaya çalıştım ama bir türlü yumurtaların üstüne yatmıyor devamlı kaçmaya çalışıyor.acaba tavuk nasıl yumurtaların üstüne kendimi yatıyor yoksa benmi yumurtaların üstüne yatırmam lazım.acaba ilerleyen zamanda dahamı fazla gurk demeye başlayıp devamlı bulduğu yerlere yatar.bi de bu tavuk daha yumurta yapıyor acaba daha yumurtlayacağı yumurtalar olduğu içinmi yatmıyor ve devamlı gurk demiyor...ve gurk olan tavuk horoza izin vermiyor gurk gurk deyip ötüyor ama horoz zorla üstüne çıkıp çiftleşiyor bunun sakıncası varmıdır gurkluğu gidermi...Bu konularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler....

Comment

Sizin bir şey yapmanıza gerek yok. Her zamanki yumurtladığı yerde bir veya iki yumurta kalsın. Şayet yatmaya başlar ve bir gün hiç kalkmaz ise işlem tamam demektir. Hemen uygun bir yuva yaparak tavuğunuzu "kondurun"
                  sizin için hangi sonuç hayırlı olacak ise onu dileyelim.

Comment

gurk olan tavuk acaba yalancı gurluk geçiriyor olabilirmi.çünkü hiç gurk sesi çıkarmıyor artık ancak horoz yanına yaklaştığında gurklamaya başlıyor bu gün yine yumurtladı ve hiçde iştahı kesik değil.devamlı dolaşıyor hiç yatmıyor gurk değilkende aynıydı.ben yumurtalarını almıyordum birikmesini sağladım 1 hafta sonra gurklamaya başladı.acaba yalancı gurkmu oldu...

Comment

Sn Aydeniz tavuk eğer yumurtluyorsa çıkarttığı sesin önemi yoktur. Halen yumurta üretebilen tavuk gurk olmaz. Zira gurk olması vücut hormonlarının değişmesi ile alakalıdır. Hormon değişimi ile beraber yumurtalık üretimi durdurur. Annelik hormonları salgılanır. Vücut ısısı yükselir ve tavuk insanlardan kaçmaz. Yani eskiden tehdit olarak algıladığı şeyleri fazla aldırış etmez. Artık dikkati dağılmış vaziyettedir. Çiftleşme isteği kalmamış hatta horozdan rahatsız olur vesselam. Bu mevsimde tavukların gurk sesi çıkartmaları da bazen normaldir. Bu tavuğun cinsi ile de alakalıdır. Siz her bahar yatan tavuk isterseniz mutlaka bir iki tane "hint" tavuk beslemelisiniz. Hiç sekmez. Bilmem açıklayıcı olabildimmi. Kolay gelsin.

Comment

Selam, gri leghon horozumu verdigim arkadas bugun hediye iki tane 4 aylik isa brown tavuk getirdi, bunlar cok iyi yumurtluyor ama gurk olmuyorlar, olsalarda yumurta ustunde fazla yatmiyorlar dedi, cok narin hayvanlar cok sevdim, isalari bahceye koyar koymaz horoz yanlarina geldi, kur yapdi, hemen kabullendi grup icine aldi, diger tavuklar biraz yabanci oldular 1 2 gagaladilar sonradan onlarda kabulledi, ben iyice alisana kadar biraz uzak tuttum bugun, ayri yerde yemledim, gorunus olarak rhode islans red tavuklarima benziyorlar, isa brownlar hakkinda icimizde besleyen tecrube, edinen, Turkiye'de durumunu bilen bisiler yazarmi?, bu arkadas bir kutu 12 tane siyah, gri hamburg yumurtasi getiricem sana dedi, bu Hamburg cinsinden tavuk besleyen bilgisi olan arkadaslarimiz varmi?, bugun yeni gelen isa larin resmini cekdim, ekliyorum, iyi gunler.

Comment

SnEmre40:Brown diye tabir edilen tavuklar bir ara ülkemizde oldukca yaygındı.halen bazı çiftliklerde bulunmakta.Genellikle yumurta tavuğu olarak değerlendirilir.Ancak;Eti'de kayda değerdir.Siyah hamburgda güzel bir ırk.fakat;bütün bu ırkları ari olarak tutmanız zor.Zira tek horozunuz var vede haliyle melezlenecektir.Ayrı ırk horozlarda bir arada bulunmaz ve mutlaka ayırmanız gereklidir.Tabi Elinizdeki Brow hariç diğer ırklar yöresel ırklar olup,dünyada ekeonomik olarak pek fazla kayda değer yönleri yoktur.sadece hobiciler yada hayvanat bahçeleri ile bu ırkları koruma altına alanlarda mevcutdur.Kolay gelsin,başarılar dileğimle...

Comment

Buradan şahsi görüşümüde ifade etmeden geçemiyeceğim.Bir ata sözü vardır"hem un'unuz olacak,hemde ününüz".Sn Hobi olrak tavuk besleyen arkadaşlar.tavauklar et ve yumurta vede hemet hemde yumurta tavuğu olarak nitelendirilir.Bu nedenle Susex ırkı tavuğu özellikle tavsiye ediyorm.Diğer ırklar'ın görümü güzel ve hoş olabilir.Hatda küçük,minyon,takkalı,peçeli tavuk ırklarıda vardır.Bazı hobicilerde Horozların ötüşüne meftundurlar.Bunlarda Denizli horozu beslerler.hamburg narin bir cins,görünüm olarak hoş,yumurta verimi yılda en fazla 150-160 oda ideal şartlarda.Ancak şahsen ben beslemem.Bende genellikle beyaz ve siyah legorn ırklar var vede yumurta verimleri gayet iyi.tabi birde bunların verimi bakımlada doğru orantılıdır.Fakat verimsiz ırkı ne kadar beslerseniz besleyiniz olmaz.Bu nedenle yukardaki görüşlerimi yaban atmayınız.Bereketli ürünler dileğimle.

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              SnEmre40:Brown diye tabir edilen tavuklar bir ara ülkemizde oldukca yaygındı.halen bazı çiftliklerde bulunmakta.Genellikle yumurta tavuğu olarak değerlendirilir.Ancak;Eti'de kayda değerdir.Siyah hamburgda güzel bir ırk.fakat;bütün bu ırkları ari olarak tutmanız zor.Zira tek horozunuz var vede haliyle melezlenecektir.Ayrı ırk horozlarda bir arada bulunmaz ve mutlaka ayırmanız gereklidir.Tabi Elinizdeki Brow hariç diğer ırklar yöresel ırklar olup,dünyada ekeonomik olarak pek fazla kayda değer yönleri yoktur.sadece hobiciler yada hayvanat bahçeleri ile bu ırkları koruma altına alanlarda mevcutdur.Kolay gelsin,başarılar dileğimle...
                              Tabiatci Bey, iki ayri kumes olarak hamburglari kafamda planladim, birbirlerine ulasamiyicak sekilde, Hamburglarin kendi horozu olur, diger horoz o tarafa gecmiyicek sekilde telle ceviririm diye dusundum, dediginiz dogru benim australorp horoz ile ciflesen hamburg olsa ortaya garip bir sekil tavuk cikicak, vazgecdim ben hamburgdan, light sussex yumurtasi ariyorum hic bir yerde yok, gurk tavuk altina atardim, light sussex su anda 1 numara piyasa yapan dollu yumurta ve civciv burada, 12 tane 1 kutu sussex yumurtasi ismarladim tam 2,5 ay sonraya gun verdiler, parasini simdiden verdim, sonra isalar cok tutuluyor uclu isa paketleri var trio diyorlar 2tavuk 1 horoz satiliyor, bunun satisini cok yapiyorlar, cok populer oldu tavuk beslemek burada, benim australorplari bulmanin imkani yok, o kadar cok arayan var 700 km uzakdan ilan atiyorlar satilik, inanmasi zor 6 ay sonraya sira veriyorlar, sari buff orpingtonlarida cok tutuluyor, onlardanda 1 2 tane kumese katicam ksimet olursa, bu cinsler orpington ailesinden oldugu icin benim kumesde civcivler kirilsa bile guzel civcivler cikar tahminimce, su anda 1 australorp horoz ile benim rhode island redlerin melez yumurtasindan 17 18 civciv aldim, bu civcivlerin sirti siyah alti beyaz, saf kan olan 100 de 100 Australorp 13 14 tane, bunlarda simsiyah hic beyazi yok, ben bu civcivleri tavuk olunca satamiyicagim, kimseyde veremiyicegim icin, cogunu kesicem, iyi yumurta verenleri tutucam, farkli, renkli gorunumlu tavuklarim olsun istiyorum, australorp melez rhode redlerde son 1 senedir cok piyasa yapiyor yumurtalari civcivleri cok revacda, iyi satiliyor, niye cok tutuluyor bunlar, millet istiyor tavuk kedi kopek gibi ele gelsin evcil olsun, yakalama derdi olmasin, bu tavuklarin ozelligide bu zaten, benim tavuklarda cok evcil oldu, sevilmekden hoslaniyorlar, kedi gibi oldular hic kacmiyorlar, kucagima geliyorlar, horoz hele televizyon seyrediyoruz birlikde, benim hobi olayim biraz fazla kacdi tavuklar cok evcillesdi, tavuk beslerken cinsleri korumak icin baska neler yapmam lazim Tabiatci bey bana bunlari anlatirmisiniz,, siz nelere dikkat ediyorsunuz, tesekkur ederim.

Comment

Sn Emre40:Bu işte epeyce yol katetmişsiniz.Tabi bizim yorumlarımız ve görüşlerimiz beyan doğrultusunda.Sizin yeriniz,İklim durumu,ekonomik gücünüz ve zaman kavramıda bu tür hobiler için kayda değer etkiler oluşturur.En önemlisi kişinin yaptığı işten zevk almasıdır.Yukardaki beyanları göz öünde bulundurarak size önerimiz;Bu işi para kazanmak içinmi,yoksa hobi amaçlımı,yoksa evimin bir köşesinde üç-beş tavuk olsun etinden ve yumurtasından istifade edeyim amacımı taşıyorsunuz? Bütün bunları kendinize sorunuz.Yani bir amacınız olsun.Irkları saf olarak korumanın ana yolu,kendi horozuyla çiftleşmesidir.Buna dikkat etmeniz halinde olay gerçekleşecektir.Diğer yandan hayvanların öyle semeleştirilmesine karşıyım.Ne kadarda evcil hayvan olsa; onunda bazı hakları olsa gerek.Kedi- kedi gibi,köpek- köpek gibi,tavukda, tavuk gibi olmalıdır.Tabi bu benim düşünce tarzım.Size başarılar dileğimle.

Comment

Working...
                                X