fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Dün Havanın Kapalı ve Aşırı Lodoslu Olması Hasebiyle Dışarıya Çıkamamışlardı Bu Gün Sabahtan Aşırı Ciyaklayarak Dışarıya Çıkmak Adeta İçin Yırtındılar

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Sn Emre40:Bu işte epeyce yol katetmişsiniz.Tabi bizim yorumlarımız ve görüşlerimiz beyan doğrultusunda.Sizin yeriniz,İklim durumu,ekonomik gücünüz ve zaman kavramıda bu tür hobiler için kayda değer etkiler oluşturur.En önemlisi kişinin yaptığı işten zevk almasıdır.Yukardaki beyanları göz öünde bulundurarak size önerimiz;Bu işi para kazanmak içinmi,yoksa hobi amaçlımı,yoksa evimin bir köşesinde üç-beş tavuk olsun etinden ve yumurtasından istifade edeyim amacımı taşıyorsunuz? Bütün bunları kendinize sorunuz.Yani bir amacınız olsun.Irkları saf olarak korumanın ana yolu,kendi horozuyla çiftleşmesidir.Buna dikkat etmeniz halinde olay gerçekleşecektir.Diğer yandan hayvanların öyle semeleştirilmesine karşıyım.Ne kadarda evcil hayvan olsa; onunda bazı hakları olsa gerek.Kedi- kedi gibi,köpek- köpek gibi,tavukda, tavuk gibi olmalıdır.Tabi bu benim düşünce tarzım.Size başarılar dileğimle.
      iyi gunler Tabiatci bey, tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim, hepsi cok ise yariyor, ogrenmis oluyorum sayenizde, sizinde dediginiz gibi en onemlisi yapilan isden zevk almak, ben cok keyif aliyorum hobi olarak tavuk beslemekden, hosuma gidiyor, ucretsiz ve populer bir web sitesinden gunluk tavuk, civciv, yumurta satislarini takip ediyorum, hangileri revacda iyi satiliyor bilgi sahibi oluyorum, keske Turkiye'de boyle bir takip sitesi olsa, varsa bilgilendirirseniz sevinirim, benim tavuklarimi satmak gibi bir dusuncem yok ama arkadas, akraba isteyen olursa onlara verebilirim, ileride cok fazla olurlarsa kesmeyi dusunuyorum, esim bu kadar tavuk cok olur bunlari keseriz artik diyor, hayatimda hic tavuk kesmedim, kendi besledigim tavuguda nasil kesicem onuda bilmiyorum, daha o seviyeye gelemedim, horozlari kesicem diye kendimi alisdiriyorum tavuklarim haricinde 4 tane kedim, 2 tane kopegim var, bu hayvanlarin hepsi birbirine alisik sekilde yasiyorlar, kopekler kedilere ve tavuklara yada kediler tavuklarima saldirmiyor, kedilerin yatip guneslendigi yerde tavuklar toprak banyosu yapiyor, kedilerin umursadigi yok, shih tzu kopeklerim sahiplendiler tavuklarima koruma yapiyorlar, ben kendim hepsine en iyi sekilde hakkini verip bakmaya calisiyorum, esim olsun cocuklarim olsun hayvanlarimizi hic ac birakmiyoruz, boylece birbirlerine saldirmak icin sebeb olusmuyor, butun hayvanlari alisdirdim birbirlerine karsi evcillesdiler, benimde gozum arkada kalmiyor, evin arazisini telle cevirip, bolup hayvanlari ayrimak zorunda kalmadim, hayvanlarda butun alani en genis sekilde kullanmis oluyorlar, istedikleri her yere gecebiliyorlar, hic sorun yok, cok seviyorum hepsini en iyi imkani vermeye calisiyorum, hayvan bakmak disiplinli olmak bir bakima bencilikden kurtulup sorumluluk sahibi olmak boyle dusunuyorum, Tabiatci Bey gecen sene subat ayinda trafik kazasi gecirdim, omuzum kirildi, iyilesmesi 6 ayi buldu, bu sure icinde ilk baslarda devamli yatmak zorunda kaldim, hayatin getirisi is guc kosdurdugum icin boyle uzun sure birsey yapmadan, bos durunca insan bir garip hissediyor, bu esnada dusunuyorsun bir kaza oluyor ya kurtuldun ya hayatini kaybettin, isde bu sebebden, calisma seklimi degisdirdim, is olayini en aza indirdim, cocuklarimda buyudu artik, haftanin 2 3 gunu calisip kendimize yeticek kadar kazanc sagliyorum,, kendime eskisine gore cok daha fazla zaman ayiriyorum, bende boyle hayattdan daha iyi sekilde zevk almaya basladim, tavuklarimda bunun parcasi, hem dinlendirici hem goze hitap edici, yumurtalari ayri guzellik, yavru civcivler baska guzel, buyuk sehirlerde yasadigim icin, ben ilk defa tavugu cocukken hayvanat bahcesinde gormusdum, keske cocukken bir bag evimiz olsaydi, keciler koyunlar tavuklarla buyuseydim, kismet simdi imkan yaratti bana, Tabiatci bey yas 42 oldu, inanin bu tavuklar ve hayvanlarla kendimi cocuk gibi mutlu hissediyorum, cocukken yapamadigimi, yasayamadigimi simdik yapiyorum,yasiyorum, imkan olsa herkes tavuk beslese ne guzel olur, dogal hayatin parcasi, Tabiatci Bey, burada 4 mevsim yok, yagisli sezon yada kuru sezon var, mevsim olarak kiyaslamak gerekirse 8 ay yaz 4 ay kis, su an kis sezonu icindeyiz, kisin hava 21 22 derece civari oluyor, dun hava 28 dereceydi, bundan istifade civcivler, tavuklar, kopekler, kediler hepsini erkenden bahceye birakdim, temiz hava aldilar bol bol kosdurdular, resimlerini cekince kagida basiyorum ani olarak kaliyorlar, bir kac tanesini sizinle paylasmak isterim, saglicakla.

Comment

uc gun once tavuklarimdan bir tanesi yavrularini birakdi, kendi kumesine geri dondu ve yumurtlamaya basladi, 1 ay 1 hafta bakdi sadece, kendi baslarina kalan civcivlerin bir bolumu diger grup ile bir araya geldi, buyuk kumesde gurk tavuklarin oldugu ayrilmis bolumde kaliyorlar, disari birakiyorum, iyice gezindikden sonra tekrar iceri aliyorum, kucuk olduklari icin devamli disarida birakmak istemiyorum, bayagi buyuduler palazlandilar fakat ayni anda yumurtadan cikan iki civcivden biri cok buyurken digeri cok daha yavas buyuyor, nerdeyse iki kati buyuk oldu, tahminimce bunlar horoz olucak, boyun ve ayaklari uzunca ve daha kalin, civcivler kendi baslarinin caresine bakiyorlar, ben genede devamli lamba yakiyorum, usuyen olursa altina giriyor, yesillik ve toprak yemesini seviyorlar, hergun 1 tas temiz toprak birakiyorum yemeleri icin, anne tavuklar icinde 1 ligen toprak koyuyorum, disari cikamadiklari zaman ligende toprak banyosu yapiyorlar, hepsinin arasinda ag var birbirlerine ulasamiyorlar, kavga edemiyorlar, bugunde bir tavuk civcivlerini birakicakmis gibi davrandi, yavrularini cok serbest birakdi, uzak durdu, sanirim o da 2 gune kadar birakir yavrularini, en son gurk olan tavugum cok sinirli onu uc gunde bir kere kumesden disari cikariyorum, ben haric herseye saldiriyor, saldirganligi daha gecmedi fakat yavrularina cok iyi bakiyor, ilk yumurtalara yattigi gunden beri boyle, diger anne tavuklar hepsi duzeldi sakinledi, yeni genel isa brownlardan 1 tanesi yumurtlamaya basladi, kucuk bir yumurtayi sarmasiklarin arasina birakdi, tavuklarimdan gunde 4 yada 5 tane yumurta aliyorum, gurk olduklari icin yumurta sayisi dusdu, kendi hallerinde kalan 20 tane kadar civcivin resimlerini ekledim, bu hafta daha da buyuduler, iyi gunler.

Comment

Gurk tavuğum 4 gündür yumurtluyor 37 gün civcivlere baktı gözledi gözetti sonra yumurtaya geldi civcivlere ilk günler iyi davrandı sonra saldırganlaştı civcivler ilk günler ne yapacaklarını şaşırdılar ancak hemen birlikte davranmayı öğrendiler şimdi tavuk mutlu civcivler huzurlu ayrı kümeslerde yaşıyorlar.

Comment

Malum Benim Evim Çevre Yolu Yakınlarında Olduğundan Köylerden Getirilip Bıkılmış Kedi ve Köpeklerin Bol Olduğu Bir Yer Olması Nedeniyle Mecburen Başlarında Gözcülük Yapmam Gerekiyor.

Comment

slm benim damızlık horozumun ayağında kabarmalar oldu şekilbozukluğu oldu kireç ayak uyuz böceği gelmiş ayaklarına nasıl iyileşebir ilacı varmıdır. teşekkürler

Comment

kenan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Sn Emre40 beyfendi Avestralyadan oraya has bir ırkın yumurtasını göndermek istediğini söylemişti. Ben de bu durumun özel izne tabii olabileceğini söylemiştim. Tahminim doğruymuş. İstanbul Tarım İl Müdürlüğü, hayvan sağlığı şubesi görevlilerinden aldığım telefon bilgisinden anlaşıldığına göre yumurtaların girişleri bakanlık iznine bağlı imiş. Gümrük görevlileri yumurta olduğunu görünce bu birime bildirmek durumundalalr. Zira kuş gribi gibi bazı hyastalıkların yanında ülkemizde görülmeyen bazı hastalıkların bu yolla ülkeye taşınması sağlanmış olur ki bu da doğru olmaz. Ülkemizde bir çok bitki hastalıkları kontrolsüz veya yeterince kontrol edilmeyen tohum girişlerinden bulaşmıştır.

Selamlar Kenan Bey

Bir muddet once Australorp tavuk yumurtasi gonderme ustune konusmamiz olmusdu, benim yigen haziran ortasi Turkiye'ye tatile gelicek ona bir kutu yumurta veriyim teyze ogluna gotursun kumesde civciv cikarir diye dusunurdum, kuluckanet'de bu konu uzerine baslik acilmis yurtdisindan yumurta getirmek icin ne tur islem yapilmasi gerektigi yazilmis, bende bugun tam buna denk geldim iyice okudum nedir ne degildir, tam olarak kimse bisi bilmiyor, daha once getirmeye calisanlarda burokrasinin sorunlarini anlatmis, ortak kani koy cantana, arabana gumrukde arama yok istedigin gibi gecir, cunku daha once yumurta getirenlerde boyle getirmis, ben sizinde dediginiz gibi isimi duzgun yapiyim dedim, hic sorun cikmadan yumurtami yolliyim diye kisa bir arastirmadan sonra;

ilk olarak Avustralya gumrugunu aradim, hayvanlar ile ilgili konulara biz bakmiyoruz dediler baska yere bagladilar, canli hayvan yollamak icin buraya basvuru yapiliyormus,(dolsuz yumurta icin izin lazim degilmis, dollu yumurta canli oldugu icin islem farkliymis, onuda hava alaninda kim nasil anliyicaksa dollumu dolsuzmu baska bir olay buda) ordaki kiz senin isin yumurta ile ilgili dedi hayvan goturmiyicegin icin ben bakmiyorum seni karantina bolumune bagliyicam dedi o kizcagizda baska yere bagladi, karantina bolumunde cevap veren operatore derdimi anlattim, o da kendi iclerinde yumurta icin izin verilen bolume bagladi,(1 telefon numarasi aradim 4 kere telefon baska yere baglandi) isini iyi bilen yaslica bir kadindan tum bilgileri aldim, kadin isinin geregi profosyonelce bana ne yapmam gerektigini tam olarak anlatti, avrupa birligi ulkeleri, ingiltere, Amerika, Kanada gibi ulkelere tavuk yumurtasi gotururken izin almak gerekmiyormus, Turkiye diyince bir dakika bekle dedi sisteme bakdi, burda Turkiye icin bilgi gozukmuyor o yuzden bana Turkiye'ye yumurta goturmenin yasak olmadigina dair bir web sitesi ver ordan okiyim adresine izin kagidini hemen postalarim dedi,

Tesekkur ettim kadinin adini aldim kapadim telefonu, Turk konsoloslugunu aradim melbourne sehrinin, telefona cikan yetkiliye yumurta goturucegimi anlattim, sorun olmaz goturursun dedi, bende yasak degildir diye bir belge verirmisin dedim, onu yapamayiz dedi, iyi dedim kapadim telefonu, sydney sehrinin konsoloslugunu aradim onlarda beni gumruk ile ilgili sorular icin ticari ateseye bagladilar,

yetkili gumruk atesesi beni once is kurma amacli yumurta goturucegimi sandi ona gore anlatmaya basladi, ben sadece 1 kutu yumurta goturucegimi soyliyince, atese bana deklare etme bisi olmaz istedigin gibi sorunsuz sokarsin ulkeye dedi, (1 kutu yumurta icin izin alana aptal denir demeye getirdi sanirim) iyi dedim ama avustralya karantinasi benden bir kagit yada web sitesi adresi istedi izin vermek icin yumurtalarin Turkiye'ye goturulmesi amacli dedim, atesede 460 euro alti degerinde hic bir seyin deklare edilmesine yada vergi odenmesine gerek yok, bu bilgilerin gumruk.gov.tr adresinde ingilizce olarak yazdigini belirtti, sana izin vericek kadina bu sitenin adresini ver ordan okusun dedi, bir kagit versen bana dedim, olmaz yapamayiz dedi, konusmamiz burda bitti,

ben karantinayi aradim tekrardan, daha once konusdugum kadina atese ile konusdugumu 460 euro altinda hic bir seyin deklare edilmesine gerek olmadigini vergiyede tabi olmadigini gerekli yazinin ingilizce metninin bu sitede oldugunu soyledim gumruk.gov.tr adresini verdim kendi telefon numarami verdim, kadin ben orayi arastiriyim seni ariyicam dedi, yarim saat sonrada aradi, tamam size izin kagidi yollarim dedi (bence okumamisdir, kendini saglama almaya calismisdir neyse), bu kurumun adi "government live animal quarantine program" imis,

Kenan Bey ben bu olaydan su sonucu cikardim yumurtanin temizmi,mikroplumu, bakterilimi oldugu konsolosluk icin onemli degil onemli olan 460 eurodan azmi fazlami, isi yasal olarak yaparsak boyle oluyor, bu kadar burokrasi izdirabi cekicegine cantana koy gotur daha iyi, konsolosluklardaki gorevlilerde oyle dedi zaten, kimsenin kontrol edicegi yok nasil olsa, herhangi bir ulkeden birsey cikarabiliyorsan Turkiye'ye sokmasi hic zor degil, benim yasadigim yer acisindan kendi yumurtalarim oldugu icin ne oldugunu biliyorum, yumurtalarim sorunsuz, o yuzden icim ferah, yollarsam yumurtayi koyarim cantaya yigenin yollarim Kenan bey, farkli bisi olurda gorurlerse Turk gumrugune 460 euro alti dersin cikarsin isin icinden, duz mantik, saglicakla Kenan Bey.

Comment

Emre bey emeğinize çok teşekkür ederim. Yılmadan araştırmışsınız. Ambalajını iyi yapın yumurtanın içi sallanmasın yoksa embriyo ölür. Saman iy olur mesela. Veya hava kabarcıklı ambalaj malzemelerine tek tek sarın. Size kolaylıklar. Bir de daha önce var sada biz unuttuk. Bir fotoğrafıkı at siteye de bu tavuklar nasıl görelim.

Comment

selam ben buranın eskibir üyesiyim nezamandır yazmıyordum birşey sormak istiyorum bilgisi olan varsa cevap yazarsa sevinirim benim tavuklarımın yumurtasını bişey götürdüğünden şüpheleniyorum kümesimin tabanı toprak ben bu folluğu tam emindeğilim folluk mu deniliyordu hollukmu hani yumur yayaptıkları yere nedeniyodu işte benbuna nası bi tedbir alabilirim çünkü tabanda yerde yılan deliğine benzer bişeyler delikler var birkaç tane ne yapabilirim bilgisi olan varsa yazsın lütfen çünkü yumurta yapıyorlar ama ben pek almıyorum malesef

Comment

benim folluk pilastik sepet içine samanı az koyuyorum sepet içi çok saman dolu olmayınca derin oluyor sanırım bunun için götüremiyor bende kurk yatırmak için yumurtaları foldan alıp öbür kümeste biriktiriyordum yumurtalar kayboldu sonra aynı yerde yoğurt tasında biriktirdim kaybolmadı çukur kaplarda çıkartamıyor galiba denemekte yarar var.

Comment

13 Mayıs 2011 Cuma

Comment

panasonic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          benim folluk pilastik sepet içine samanı az koyuyorum sepet içi çok saman dolu olmayınca derin oluyor sanırım bunun için götüremiyor bende kurk yatırmak için yumurtaları foldan alıp öbür kümeste biriktiriyordum yumurtalar kayboldu sonra aynı yerde yoğurt tasında biriktirdim kaybolmadı çukur kaplarda çıkartamıyor galiba denemekte yarar var.
                          hıımmmmm anladım bi deneyeyim sizindediğiniz gibi yapayım peki pilastik kasayı yapsam şu derin olanlardan olurmuki acabaaa evet siz deyince benim folluk derin değil tabanada yakın bide şöyledüşündüm acaba yükseltsem mi yukarı biyere bişey yapsam olurmudiye ama dediğinizi bideneyeyim bakiyim farkedecekmi teşekkürler

Comment

tavuğumun civcivi çıktı ama civciv hiç haraket etmiyor tavuk civcivi altına aldı acaba civciv onun altında nasıl nefes alacak onu anlayamadım bilgilendirirseniz çok sevinirim....

Comment

157aydeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              tavuğumun civcivi çıktı ama civciv hiç haraket etmiyor tavuk civcivi altına aldı acaba civciv onun altında nasıl nefes alacak onu anlayamadım bilgilendirirseniz çok sevinirim....
                              Sadece sabretmeniz yeterli olacaktır merak etmeyin

Comment

herkese merhaba
                                benım istanbulda kadıköyde küçük bir bahçem var 50 metre kare kadar etrafı yuksek tellerle çevrili . sağım solum hep apartman. bahçede 2 kirpi birkaç kedim var kopek dışarıdan giremez. horoz beslemeye korkuyorum.sesinden mutlaka komşularla sorun olur. horozsuz bir tavuk fikride benide rahatsız ediyor. daha önce bu fıkrı tasvıp etmediğinizide okudum. ama bir yetişkin tavuk alıp denesemmı dıyede düşünüyorum. amacım yumurta yada et değil. ölene kadar bakarım. özellıkle küçük oğlum çok istiyor.
                                ne dersiniz

Comment

Working...
                                X