fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

tohumla çoğalamayan meyve türleri nelerdir?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• tohumla çoğalamayan meyve türleri nelerdir?

arkadaşlar tohumala çoğalmayan meyve türleri nelerdir bi yardım edebilimisiniz

Cevap: tohumla çoğalamayan meyve türleri nelerdir?

Bu sorunuzu ne amaçla sorduğunuzu da yazarsanız daha doğru olur. Tohumla çoğalan birçok meyvenin meyvecilikte yeri yoktur çünkü...

Comment

genel olarak tüm meyveler için sordum tohumla çoğalamayan meyve türleri yabani form veya kültür çeşidi olabilir 4. sınıfım ve hocamın sorduğu bu soruyu bilemedim daha doğrusu yanlış biliyormuşuz oda bana araştırma konusu olarak verdi ama bir türlü kaynak bulamadım.
      şimdiden teşşekürler ilginize.

Comment

Tohumla çogalmayan bitkimi var? Dunyanin her turlu bitkisi (mantarlar hariç) tohum ile çogalir . Sanirim sizin sorunuzun cevabi mantarlar olsa gerek . Ancak unutmayinizki mantarlarda bitki degildir. Bir çesit bakteridir ama hocaniza gore bitki ise bir sey diyemem.

Comment

yosunlar, algler ilkel yapılı bitkilerde tohumla çoğalamaz öyle değilmi.Demekki düşünülürse bulunuyormuş biz bitki aramıyoruz meyvecilikte tohumla çoğalamayan yada çoğaltılmayan bitkileri arıyoruz mantarların hangi sınıfta yer aldığını biliyoruz.
          soruyu anlamadın sanırsam mesala asmalar genelde çelikle çoğaltılır tohumla çoğaltılmaz bunun gibi anlatabildim heralde ))

Comment

Öyle bir meyve olacak ki; Ya tohumsuz olacak yada tohumun çimlenme kabiliyeti olmayacak...
            https://gardensel.com/tr/ linkini okursanız bilgilerimizi yenilemiş oluruz. Bana tohumla çoğalmayan meyve biraz saçma bir soru gibi gelmeye başladı... Meyve tanımına ters düşüyor çünkü...

Comment

tohumla çoğalamayan meyve türleri nelerdir? Kusura bakmayiniz ama bu basliga bukadar cevap olur. Sonuçta bakteriler ve parazitler hariç her turlu bitki turu tohumla uremektedir . Aksi tabiatin dengesine aykiridir. Bakteriler ve parazitlerde tohumla degil kendi parçalari ile çogalmaktadir ve sonuçta bu parçalara eger hocaniz meyve diye tanimliyorsa cevap mantarlardir aksi sorunun cevabi mumkun degildir.Ozellikle fidancilar asilama yaparken tohumdan buyumus fidanlari toplar ve bu sekilde asilama gerceklestirir ve sonuçta her turlu ureme tohumla gerçeklesmis olur . Belkide ben yanlis biliyorumdur . Tabi bizim ustumuzdeki ziraatci arkadaslar daha tecrubeli ve bilgi sahibi olmalarindan kaynakli daha genis bilgi vereceklerdir sanirim. Tohumsuz uremeye.

Comment

size bir örnek vereyim muz tohumlarından çoğaltma yapılabiliyormu?

Comment

Tabiki çogalma yapilabilinir;Sizce muz tohum vermiyormu

Comment

) Bence daha derin araştırın bu gün bir profesörle konuştum muz meyvesini örnek verdi araştırdım tohumu ancak kabuk şeklinde içi boş çoğaltma yapılamıyor.

Comment

Uzgunum ama bence profesorun soyledigini belki tam anlamadiniz . Muz sorusunun cevabi bu linkte.Photo de graines de bananier

Comment

Yada bu linkten daha detayli sekilde tohum satislarinida takip edebilirsiniz.http://www.exoplantus.fr/epages/6202...Shops/62028555
                        Lutfen yanlis anlamayiniz ama soru bana saçma geldi o yuzden. Belkide soru su sekilde olmaliydi . Tohum harici ticari olarak meyve uretimi . Yada buna benzer bir soru.

Comment

bu linkte anlatıyor...

Comment

muz çekirdek oluşturmuyor demiyorumki zaten çekirdek oluşturuyor fakat üreme yeteneğine çoğlma sağlayamıyor içi boş yukarıdaki linki okursanız

Muz, çekirdeksiz üzüm çeşitleri ile bazı portakal, mandarin ve
                            altıntop çeşitleri yaşama yeteneğine sahip tohum oluşturamazlar. Bu
                            tür veya çeşitler, yalnız eşeysiz yöntemlerle çoğaltılabilirler.
                            KAYNAK: Genel Bahçe Bitkileri
                            Prof.Dr.Atila GÜNAY

Comment

Harika.. Demekki biz hatayı bir tür düşünmekle yapmışız. Üzüm aklımıza geliyor ama çekirdeksiz üzüm aklımıza gelmiyordu. Cevabı bulduğunuza sevindim. Hatta bunu bahcesel.com sitesinden bulmanızdan daha da memnun oldum. Ayrıca bu cevabı yine Bize destek veren Prof.Dr. Atila GÜNAY hocamın kitabından bulmanızdan da daha da memnun oldum. Öğrencilik ve meslek hayatınızda başarılar dilerim.

Sizi daha sık olarak sitemizde görmeyi diliyorum...

Comment

Working...
                              X