Tarımsal arazilerin Bedel tespitinde net gelir metodu kullanılır. Yani arazinin yıllık getirisi baz alınır. Burada konu iki çeşit ağaçların birim bedeli nedir deniliyorsa, 50 yaşında bulunan bakımlı bir Antep Fıstığı ağacının bedeli birim olarak 350 TL dir. Bakımsız bıttım ağacı Antep fıstığının aşılama yapılmasında anaç olarak kullanılır. Fazla ekonomik değeri bilinmese de kıymetli bir ağaçtır. Bakımsız 50 yıllık bıttım ağacının bedeli 150 tl çıvarındadır.
Diğer sorunuz net olmamış.Arazi ile birlikte fiyatına nasıl yansır demekle neyi kastettiğinizi anlayamadım. Arazi ile birlikte ağaç bedeli nedir demek istiyorsanız. O zaman arazi ağaç ile birlikte kapama meyve bahçesi olarak hesaplaması yapılır. Çıplak toprak değerinden %50 çıvarında bedel artışı olur. Yanı ağaçsız arazi 10 lira ise üzerinde ağaç bulunan arazi 15 tl eder.Yaklaşık olarak..
Diğer sorunuz net olmamış.Arazi ile birlikte fiyatına nasıl yansır demekle neyi kastettiğinizi anlayamadım. Arazi ile birlikte ağaç bedeli nedir demek istiyorsanız. O zaman arazi ağaç ile birlikte kapama meyve bahçesi olarak hesaplaması yapılır. Çıplak toprak değerinden %50 çıvarında bedel artışı olur. Yanı ağaçsız arazi 10 lira ise üzerinde ağaç bulunan arazi 15 tl eder.Yaklaşık olarak..

Comment