fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Meyve Ağaclarının Değer Tespiti

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

öncelikle 5-6 yaşındaki meyve ağaçları için verilen bedel normal. Bu fiyatlara itiraz etseniz bile büyük bir ihtimal mahkemeden de ayni bedel çıkar. Ama parayı bir kaç yıl geç almanızdan dolayı neticede siz zararlı çıkmış olursunuz.

Verilen bedeli beğenmiyorsanız.
    1- Kamulaştırmayı yapan kurum mahkemeye verir sizi. O zaman mahkeme ve Avukat masrafını karşı kurum karşılar.
    2- Siz mahkemeye verirseniz Tüm masrafları siz karşılarsınız ki bu da ikinci bir zarar demektir.

En iyisi fiyatları beğenmiyorsanız karşı kurumla anlaşmamazlık imzalayın ve karşı kurum mahkemeye gitsin.
    Ama dediğim gibi verilen bedel iyi. Mahkemede aşağı yukarı ayni bedeli verir ama parayı geç almanızdan dolayı kaybınız olur.

Comment

Evim ve bahçemden yol geçiyor.

Sayın hocam malatya sivas karayoluna paralel halde 4.5 dönümlük sulu arazi üzerinde içerisinde 100 metrekare betonarme ev, 20 metre karelik sulama havuzu ve 50 adet 30 yasında kayısı ağacım var. Karayolları yapmış olduğu ihale ile şu andaki tek gidiş gelen yolu duble yol yapımı için özel bir şirkete 2013 yılında ihale etmiştir. O tarihten beri yol kenarında bulunan evsiz kayısı bahçelerini kesip kesilen ağaç sayılarını tapuların arkasına yazarak köylünün bahçelerinde yol yapım çalışmalarını devam ettirmektedir. Herhangi bir ücret halen kimseye verilmemiştir. Benim ev ve bahçemin ön ve arkası bu şekilde kesilmiştir. Bana gelen şantiye şefi 15 güne kadar ağaçlarımı kesebileceklerini söylediler. Bu şekilde parasını vermeden kesim yapabilirler mi. Ayrıca evimde yola gidecek olması nedeniyle nasıl bir yol izlemem gerekir. Sonuçta kalacak başka evimde yok. Kaymakamlık veya karayollarından ev veya ev yeri isteme hakkım varmı. Şimdiden cevap için teşekkürler. Hakkınızı helal ediniz.. Saygılarımla...

Comment

Aziz dost, Öncelikle hiç bir kurum siznle anlaşmadan paranızı ödemeden veya sizin rızanız olmadan ağaçlarınızı keseme ve arazinize giremez. Yol yapımı için kamu yararıı kararı alınmış ise artık oradan mutlaka yol geçecek ve sizin arazi kamulaştırılacaktır. Sizin bu projeye itiraz hakkınız kalmamıştır. Ancak Karayollarının verceği bedele itiraz etme hakkınız var. Kısacası bedeli ödenmeden veya sizin muvafakat vermeden ağaçlarınız kesilemez ve arazinize girilemez.

Comment

Çok sağolun.

Hocam cevabınız için çok sağolun. Allah razı olsun. Sizden baska danışacağım kimse yok. Peki hocam bana ortalama ne kadar para verirler. Evini boşaltmam için zaman verirlermi. Kamulaştırma parası az verirlerse hangi mahkemeye müracaat etmem lazım. Kaymakama bugün gittim. Köyün sınırları içerisinde Kamu arazisi olursa bana satabileceklerini söylediler.

Comment

- Paranızı ödemeden evinizi yıkmazlar. Ödemeden sonra yine size evi boşatmanız için makül bir süre verilir
            - Ne kadar para alacağınız hususunda evin durumunu , arazinin konumunu görmeden bir şey söylemem dogru olmaz ama Karayolları resmi krumlar içersinde en iyi değerlemeyi yapan ve bedel ödeyen kurumların başında gelir. Pek magdur olacağınızı zannetmiyorum.
            - Verilen bedeli az bulur kabul etmez iseniz sizin mahkemeye vermenize gerek yok. Karayolları davayı acar ve tüm masrafları onlar öder. Şayet siz dava acmak isterseniz bulundugunuz iL, ilçe deki Asli Hukuk mahkemelerine muracaat edebilirsiniz ancak davanın tüm masraflarını o zaman siz ödersiniz. Bence gerek yok dava acmanıza bedeli az bulursanız Kabul etmiyorum diye anlaşmazlık imzalayın ve davayı Karayolları acsın.
            - Takas işi biraz zor Kaymakam işi biraz bilmiyor. Takas için istediğiniz bölgede Karayollarının bizzat kullanmadıgı kendi arazisi olması lazım ve Takas süresi en az altı ayı bulur ki bu sürede çok uzun Karayolları yol yapımı için bu zamanı bekleyemez.
            Last edited by ubeyd; 22.07.14, 00:32.

Comment

s.a hocam 4600 metrekare üzerinde bulunan 45 tane 10 yaşında ceviz ağacım 2012 yılında istimlah oldu.siz mesajlarınızda parası ödenmeden agaç kesemezler demissiniz ama karayolları ödeme yapmadı.bu konuyla ilgili karayollarını aradığımda bana verdikleri cevap;etüd proje kavşakların değişikliğinden dolayı onaylamadı o yuzden gecikti.ödemeler 2015 mart ayında yapılacak.size tebligat gelecek pazarlık yapılacak....hocam bu konuyla alakalı ne yapabilirim.almam gereken ücret nekadar olmalı.

Comment

Selam eleyküm sayın Ubeyd bey.. Dün gelen karayolları yetkilisi betonarme evimin metre karesine 550 TL. Havuzumada 250 TL verdi. Ben kabul etmeyince Malatya dan karayollarından yeni ekip geleceğini söylediler.. Bende ev için metre karesini 1500 TL den aşağı olamayacağını söyledim. Malatyadan gelen ekiple sadece uzlaşmazlık tutanağımı tutacaz. Bu süreçte ne yapmam lazım.. Bilgilendirmenizi bekliyorum.. 550 TL sizcede çok az değilmi.. Ben zamanında Malatya da sıfır daire satıp bu evi yapmıştım..Ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz..

Comment

550 TL çevre ve Şehircilik Bakanlığının verdiği 2014 yılı değeri. Mahkemede bunu verir ancak sen zaman kaybettiğinle kalırsın. 1500 TL diye bir fiyat yok. 550 TL nin üzerine çıkamazlar ayrıca 550 tl den de % olarak Amortisman kesilir.

Comment

Selamin aleyküm Hocam benim bir arsam var ama arsanin birazi imar uygulamasi sunucu komsum,dan bana gecti tabiki icindeki 7-8 limon ve portakal,ile beraber bu limon agaci ve portakal agaclari 6 ila 14 yasinda sizden yardim istiyorum.
                    bunun icin bana deger tesbiti güncel listeyi gönderebilirmisiniz cok cok tesekürler kolay gelsin.

Comment

Özel mesajdan e-posta adresinizi gönderiniz.

Comment

Merhaba hocam sayfa bir kac gündür acilmiyordu e-mail adresini biraz öne gönerdim ama gidib gitmediginden emin deyil acaba mesajim geldimi sizie? iyi aksamlar.

Comment

Merhabalar Hocam tesekür ederim e-mali,i aldim iyi günler dilerim.

Comment

ubeyd bey selamlar bizim bahceye kanulastirm iki ay icerisinde gelecek bizim bahce 36 dönüm 260 aet t hurmasi 17 YILLIK 200 adet elma 18 yillik 40 adet kiraz 20 yillik ceviz 25 adet 25 yillik sulak arazi sizce ne kadar verirler dönüm basi yada agac olarak bir bilgi verirseniz memnun olurum

Comment

Arazinin konumunu ve nerde de olduğunu belirtiniz.

Comment

arazi kahramanmaras sinirlari icerisinde caglayanceit helete mahallesinde cetintepe baraj sulari altinda kalacak adiyaman gölbasina 25 km bahce göksu cayi kenarinda dir yanliz ubeyd bey top lam ne kadar olur hangi miktarin altinda olursa kabul etmeyelim gibi bize bilgi verirseniz cok memnun olurum

Comment

Working...
                                X