fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yer Kirazı (Altın Çilek-İnka eriği-Güvey feneri) Yetiştiriciliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Yer Kirazı (Altın Çilek-İnka eriği-Güvey feneri) Yetiştiriciliği

selahattin abi konuyla alakası yok ama çilekleride tohumdan üretebilirmiyiz biliyorsan yazarmısın bu sorunun cevabı hiç bir yerde yok elimde beyaz çilek varda daldan üretmek çok zaman alacak tohum yöntemini öğretirmisin? zaten elimde tohumları var

Comment

Sevgili balböcüsü , hayır beyaz çileği tohumla üretme büyük ihtimalle açılma yapacaktır. Bol azotlu gübreyle gürelersen bu sene sonunda 1 adet fideden 15 tane kadar yeni fide elde edersin.

Comment

tamam abi çok sağol yani tohum bozulur diye mana ettin herhalde

Comment

balböceği Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          selahattin abi konuyla alakası yok ama çilekleride tohumdan üretebilirmiyiz biliyorsan yazarmısın bu sorunun cevabı hiç bir yerde yok elimde beyaz çilek varda daldan üretmek çok zaman alacak tohum yöntemini öğretirmisin? zaten elimde tohumları var

Zaten tohumdan üğretilip şaşırtılmıyor mu?

Comment

yok yanlara dal atar bu dallar sonra kökleşir yeni yavru çilekler olur

Comment

• Cevap: altın çilek nedir , nasıl yetiştirilir, pazar alanı

merhaba cesurtürk

altın çilek bitkisini samsun da ticari maksatla yetiştirmek için sera ve dikim alanımı oluşturdum fakat en kaliteli tohumları nereden alabilirim tam bilgim yok birde bu meyvenin satışı ile alakalı pazar çalışmam olmadı bu konularda yardımcı olursanız memnun olurum

Comment

Ama ben tohumla satıldığını görmüştüm

Comment

ahmedniyazi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  merhaba cesurtürk

altın çilek bitkisini samsun da ticari maksatla yetiştirmek için sera ve dikim alanımı oluşturdum fakat en kaliteli tohumları nereden alabilirim tam bilgim yok birde bu meyvenin satışı ile alakalı pazar çalışmam olmadı bu konularda yardımcı olursanız memnun olurum
                  tohum alırken taze meyve olarak physalis peruvania cinsi arayınız.
                  Ama fide almak isterseniz bende bol mitarda var.
                  ve iddia ediyorum en kalitelisi.

Comment

hyrlı akşmlar mümkünse bnde altın çilek fidesi veya tohumundan istyorum

Comment

üretilen taze ürünü kime satacağız peki

Comment

tohmuna nasıl ulaşırız

Comment

arkadaş kaça veriyorsun tanesi

Comment

Yer kirazı çiçeği

Comment

Manavgat'ta 5 yıldızlı oteller yakınlarında 60 dönüme kadar sulama ve ulaşım sorunu olmayan arazi üzerinde altın çilek yetiştiriciliği düşünüyorum, biraz sermayem ve çevrem var.
                              Aktif üretim alanında en az 1 daimi çalışanla bu işe ortak arıyorum. bana pm atın

Comment

Tohum arayanlara uyarı: aydın da barış pülten
                                Fide arayanlara uyarı: sakarya'da vahdet kuru
                                Not: Bu zamana ticari olarak tohum geç kaldığından pek bulamayabilirsiniz. Çünkü mayıs başında herkes dikmiş olacak. Satılamayan tohumlar da viyollere doldurularak fidelenmiştir sanıyorum. Çünkü 45-60 günlük sürede 5-6 gerçek yaprtrağa ulaşacağından dolayı tohum pek kaldığını düşünmüyorum.
                                İnterneti tararsanız
                                Bir çok fide satıcısına ulaşabilirsiniz.
                                Amatörce üretenler var.
                                Profesyonelce üretenler var.
                                ucuza kalitesiz fidesi olanlar var.
                                Torf+vermikülüt ve kayaç yünü ile üretenler var.
                                İşlem görmemiş toprakla üretenler var.
                                Kalitesiz Torf+dere kumu ile üretenler var.
                                Bendeki fidelerin özellikleri
                                cins: physalis peruvania
                                Nitelik: 264lük özel viyol
                                % 60 beyaz hollanda torfu
                                % 20 vermikülit
                                % 20 kayaç yünü
                                Yabani otlara ve haşereye karşı ilaçlanmış
                                600 watt ışık ve 70-80 derece nemle çimlendirilmiş
                                kalibrasyonu ve homojenitesi yüksek,
                                zayıf tohum ve fideler selekte edilmiştir.
                                Elimde kalan fide miktarı: 1 nisan teslim 18.000
                                6 mayıs teslim: 21.000
                                Vahdet Kuru
                                05053562886
                                Sakarya
                                İsteyenler mesaj atabilirler.
                                Selahattin Bey'e not: Hocam, eğer reklam kategorisine giren açıklamalarım varsa silebilirsiniz (Eğer site kuralalrına aykırı ise özür diliyorum)

Comment

Working...
                                X