Cevap: kiraz yaprakları neden sararır
Sayın ebrar bilgileriniz için gercekten cok teşekkur ederim . en basta belirtmiştim mangan yada bor eksikliğinden kaynaklı olabilirmi diye hatta cinkoyuda katabiliriz cunku toprak tahlilinde kalsiyum oldukca yuksek mangan-bor-cinko ise duşuk cıkmıstı. ayrıca topraga 15 gun evvel hümik fulvik asit ph ı 4 olan ( nedeni topragımın ph ı 8 de ondan) serildi agaclarada verildi yarında 2. ve son uygulama yapılacak. bu arada bugun incelediğimde 25 tane mevcut 2 yasındaki kiraz agaclarımın ( bazılarının surgunu 1 metreyi gecti) 15 tanesinin yaprak uclarında beyazlıklar oldugunu fakat bunların azalmıs oldugunu gordum. acaba seftalilerde mevcut kullemenın bir degişiği kirazda olmus olabilirmi? bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
BARAN beye gelince birde bu bolgedeki muhendisleri gorseniz kesin bana hak vericeksiniz gecen sene 1 tane kiraz agacında kırmızı örumcek var diye ilaç attırmamıs daha sonra arazideki agacları zor kurtarmıstım. bu en basit ornek. tamamen maddiyatı dusunen zirat muh. lerini gordukce ...
ebrar Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
BARAN beye gelince birde bu bolgedeki muhendisleri gorseniz kesin bana hak vericeksiniz gecen sene 1 tane kiraz agacında kırmızı örumcek var diye ilaç attırmamıs daha sonra arazideki agacları zor kurtarmıstım. bu en basit ornek. tamamen maddiyatı dusunen zirat muh. lerini gordukce ...

bana gonderdiği ve bugun uygulamaya basladıgım CMI GOLDEN KEY MiX ın içeriği. ne dersiniz o zaman dogru uygulamamı ...
Comment