fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kiraz yaprakları neden sararır

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: kiraz yaprakları neden sararır

ebrar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu başından itibaren incelediğimizde, sorunun kiraz ağaclarının yaprak uçlarında beyazlasma ve yapraklarında küçülmeler olduğundan bahsediliyor. Bunun iki sebebi olabilir birincisi Zn eksikliği, ikincisi de toprak yapısı itibarı ile besin elementlerinin yeterince kökler tarafından alınamayışı. Bu durumda toprak tahlili yaptırarak eksik olan besin elementinin toprağa verilmesini öneririm. Besin elementi eksikliği görünmüyorsa, laonardit gibi toprak yapısını gevşetici özellikte bulunan maddelerin toprağa ilave edilmesi gerekmektedir.
    Sayın ebrar bilgileriniz için gercekten cok teşekkur ederim . en basta belirtmiştim mangan yada bor eksikliğinden kaynaklı olabilirmi diye hatta cinkoyuda katabiliriz cunku toprak tahlilinde kalsiyum oldukca yuksek mangan-bor-cinko ise duşuk cıkmıstı. ayrıca topraga 15 gun evvel hümik fulvik asit ph ı 4 olan ( nedeni topragımın ph ı 8 de ondan) serildi agaclarada verildi yarında 2. ve son uygulama yapılacak. bu arada bugun incelediğimde 25 tane mevcut 2 yasındaki kiraz agaclarımın ( bazılarının surgunu 1 metreyi gecti) 15 tanesinin yaprak uclarında beyazlıklar oldugunu fakat bunların azalmıs oldugunu gordum. acaba seftalilerde mevcut kullemenın bir degişiği kirazda olmus olabilirmi? bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
    BARAN beye gelince birde bu bolgedeki muhendisleri gorseniz kesin bana hak vericeksiniz gecen sene 1 tane kiraz agacında kırmızı örumcek var diye ilaç attırmamıs daha sonra arazideki agacları zor kurtarmıstım. bu en basit ornek. tamamen maddiyatı dusunen zirat muh. lerini gordukce ...

Comment

baranbayram Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Yazdıklarınız ve uygululamalarınız bana çok garip geliyor.

Herhangi bir tavsiyede bulunmak istemiyorum.

yalnız topas ın aktivatör özelliği var bunu bilin.
      Sn baranbayram Çok Garip Geliyorsa O Zaman Buyrun Gelin DENİZLİ / BULDAN / Yenicekent Kasabasına Size Yerinde Örneklerle İncelereyek Bizzat İspat Ve Kanıtlayabilirim Gerçekçi Gelmesi İçin Diğer Yazımda Ben Size Kıssadan Hisseler Anlatmadım Gerçekleri Yazdım Üzüm Ve Üzümcük Görmüş Olursunuz Vaktiniz Varsa Bu Nazik Davetimi Bir Değerlendirin İsterseniz

Comment

Karışık meyve bahçelerinde, birbirlerinin konukçusu olan muhtemel hastalık ve zararlıların tüm bahçeyi etkilemesi olasılığı her zaman vardır. Bahçelerde kullanılan ilk ve son bahardaki koruyucu ilaçlamalar bütün bahçeye birlikte uygulanır. Bildirdiğiniz sorunun şeftali küllemesi ile bir bağlantısı yok.

Baranbayram beyin vurgulamak istediği, anladığım kadarı ile bilinçli önlemlerin alınabilmesi. Bir ürün ne kadar iyi olursa olsun, kullanılabilirliği bizim karşılaştığımız sorunla paraleldir. Besin elementlerinin hepsi maksimum düzeyde iken, bir besin elementinin yeteri kadar olmaması durumunda bitki az olan elementi baz alarak davranış gösterir. Bunun için, bitkinin neye ihtiyacının olduğunun tesbiti çok önemlidir.

Comment

ozaman soruna gelelim . bor-mangan-cinko eksiklği olabilir onun için bir uygulama yapmak lazım heralde.

Comment

Özellikle çinko eksikliğ belirtisi var. Evet, kompoze iz elementi gübrelerinden uygulayabilirsiniz.

Comment

BOR %1.5 Suda Çözünür. Mangan %4.0 Suda Çözünür
              Bakır % 1.0 Suda Çözünür . Molibden %0.005 Suda Çözünür
              Demir % 5.0 suda Çözünür . Çinko % 6.0 Suda Çözünür
              bu horoz beyin bana gonderdiği ve bugun uygulamaya basladıgım CMI GOLDEN KEY MiX ın içeriği. ne dersiniz o zaman dogru uygulamamı ...
              10 tl lik iz elementi 3 kez uygulamatansa 30 tl lik alır bir kez uygularım . vakit nakittir benim için herzaman.

Comment

Bu ürün, kiraz bahçelerinde 15 gün ara ile iki kez uygulanır. Doz her zaman önemli.

Comment

50 gr. 16 lt.lik sırt pompasına konup ilk uygulama yapıldı. 15 gun sonra 2. uygulama yapılacak .saygılar

Comment

selamlar kiraz bahçe nizdeki sorun bir çok bahçede karşılaşılan bir sorundur.. arkadasın tespiti doğrudur..kirazlarınızda kök gelişimi duruyor....siz her ne kadar drenaj sorunum yok desenizde kök sistemi kış suyu toprakta akar durumda değilse kök kılcallarını yok ediyor kök dış kabugunda bir koyu renkli bir tabaka olur....baharda ağaç kuvvetli ise kendi deposundan kullanarak..hem kök sistemimi yenileyip hemde yapraklanmaya çalışır...ama gelişmesi geriler yapraklar bakımsız ve açık renkli birazda küçüktür...kök sistemini yenilemeyi beceren ağaç kurtulur....bazı humik asitler bünyesinde patasyum hidroksit içerir bu aslında yakıcı bir asittir hem kökün çürüyen kısmını yakar hemde yeni kök gelişmesini teşvik eder..birde ağaç izdüsümünü capalayıp hasta ağaç etrafına 1 kg toz kükürt serperek ayni etkiyi sağlarsınız...

Comment

ebrar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Crop-Set uygulaması sayesinde mikrobiyal aktivitede ve gübre performansında artış, toprağın yapısında, vitamin ve mikrobesin emiliminde gelişme sağlanmaktadır. Patates, domates, pamuk, üzüm, turunçgiller, sebzeler ve birçok ürün gruplarında başarı sağlamaktadır.

ISR 2000,
                      Bitkisel üretimde kullanım amacıyla IMPROCROP firması tarafından geliştirilen ve tarıma sunulan biyolojik, organik ve doğal ekstraktlar formulasyonundan oluşan yeni bir üründür. Etkili maddesi Lactobacillus acidophilus, maya ekstraktı, bitki ekstraktı ve benzoik asit içermektedir. Bitkinin kendisinde varolan ancak normal koşullarda her zaman ortaya çıkmayan doğal savunma mekanizmasını harekete geçiren biyolojik olarak elde edilen doğal bir bileşiktir. ISR 2000 uygulandığında hastalıkları iki şekilde kontrol eder (Anonymous, 2001).

a) İnce bir tabaka yapraklar üzerini kaplayarak birikir. Bu film tabakası hastalık oluşturan patojenlerin bitki dokularına tutunmasını engeller böylece, bitkiye infeksiyon oluşumu ve dolayısıyla hastalık belirtisi gelişimi azalır.

b) Daha önemlisi ise, etki mekanizmasının ismini aldığı preparat (ISR 2000) bitkiye alındıktan sonra Uyarılmış Sistemik Dayanıklılık (Induced Systemic Resistance) (ISR) gelişimi yoluyla hastalığın kontrolüne yardımcı olmasıdır. ISR 2000 bitki yüzeyine atılır atılmaz, bitki yüzeyindeki reseptörler bir patojen varlığındaki gibi bir sinyal gönderir ve istilacı organizmanın etkilerini en aza indirmek için ve ileriki saldırılara karşı koymak için savunma sistemini aktif hale getirir. Bitki, kimyasal bazen de fiziksel savunma sistemlerini ISR 2000 elisitörüne karşı oluşturmaya başlar. Bitki, ISR elisitörünü patojenlerin bitkiyi kullanmasından korunmanın bir yolu olarak bitkide varolan bu savunma sistemlerini geliştiren sanki bir bitki patojeni gibi tanır. Beklenen uyarının oluşması sonucu bitki daha sonra muhtemel bir saldırıya karşı en üst düzeyde alarmda kalır ve böylece patojenik istilaya karşı kendini en iyi biçimde savunabilir.

Diğerleri makro ve mikro besin elementleri ve 6. sırada bahsedilen GA, çekirdeksiz üzüm çeşidinde kullanılan büyüme hormonu. Bu hormon kullanılırken özellikle kullanma talimatına dikkat edilmeli.
                      arkadaşlar: bu CROP SET i nerden alacağız.Bulunduğum ilde aradım yoktur.yardımcı olurmusunuz..

Comment

Working...
                      X