fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

chandler çeşidine tozlayıcı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• chandler çeşidine tozlayıcı

Sayın Hocam,
    eğirdir gölü bölgesinde bulunan tarlama (yaklaşık 10 dönüm) chandler tipiceviz dikmeyi planlıyorum. Chandler için Cisco ve Franquetta ceviz çeşitleriiçin tozlayıcı olabilir diyor. Türkiyede chandler satan fidancılarla konuştuğumda tozlayıcı olarak Kaman 1 öneriyorlar. Maalesef ülkemizde birçokkişi günlük kazançları için en uygun olanı ellerindeki mal olarak gösteriyorlar. Ben ise emin olmak istiyorum.
    California univ. web sitesinde ise Chandler için "self fertile" (kendine verimli) yazıyor. ben franquetta veya cisco nereden bulabilirim. Franquetta esasen dikmek istemiyorum. çünkü ağaç olarak çok büyük. Amerikada ki plantasyonlarda 15m-15m öneriyorlar. cisco ise küçük bir ağaç.(boy 9m)
    Ayrıca sizin daha önce belirttiğiniz "tüm türkiye için chandler ve maraş-18 çeşidini öneririm" cümlesinde maraş-18 chandler için tozlayıcı olarak mı belirttiniz?
    ayrıca chandlere baktığımda protandry çiçeklenme sahibi iken kaman 1 ve maraş 18 protogtyny. ikiside geç çiceklenen ağaçlar. çiceklenme dönemlerinin çakışması sözkonusu olabilir mi?

fidanları nereden temin edebilirim. (Maraş 18 olan fidancı bulamadım)

sizin tavsiyelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

Saygılarımla,

Cevap: chandler çeşidine tozlayıcı

Aradığınız çeşitleri Aşılı Ceviz Ağacı Yetiştiriciliği adresinden Muharrem beyden veya Seyfi, beyden bulabilirsiniz hocamında irtibatı önemli tabi. Ayrıca Muharrem beye veya Seyfi beye selamlarımı da iletirseniz size yardımcı olacaklardır, halen ellerinde tüpte ceviz fidanları var. Veya olmadı bende yardımcı olabilriim elimden geldiğince...

Comment

muharrem yavaş tel:0532 513 51 95
      ben temin ettim 3 dönüm kapama ceviz bahçem var

Comment

Chandler ceviz çeşidinde dozlayıcı olarak Cisco ve Franquetta nın dışında yerli olarak bursa 95şin dozladığı söyleniyor, bu ne kadar doğrudur, bir söylem mi yoksa gerçeklik payı varmıdır.
        http://vadidekicennet.blogspot.com/

Comment

bana chandlar cevizi fernor'un da tozladığı söylendi ne derece doğru? bilmiyorum

Comment

chandler konusunda fazla bilgisi olan yok yani ağaç fidanı satıcıları bile bilmiyolar bu cinsi yani yapan herkez şansına zaten satışıda net üzerinden satılıyo ve peynir ekmek gibi satılıyo chandler ceviz alacakların iyi dikkat etmeleri gerekir yoksa kazık yerler

Comment

bu konuda akça ve bayrak'ın kitabını okudum. sayın sütyemez dahil bir çok hoca ile görüştüm. başka yerlere baktım.
              şebin diye yola çıktım. kamanda karar kıldım. biraz daha araştırınca chandlarla karşılaştım.
              çok şeyler söyleniyor. ama inanmıyorum artık. denizli ekiz fidandan 300 adet chandlar tüplü fidan aldım. chanlar ceviz kışın -20 derece soğukta bile etkilenmemiş. erken donlar için iyi bir çeşit. çünkü geç açıyor.
              ben 1000 metre rakıma ankara kazan da dikeceğim. denemeden bir şey öğrenemeyiz. 48 yaşındayım. bir iki ceviz le kaybedecek vaktim yok. araştırdıkça kafanız karışır. en iyisi y.akça kitabını okuyun. s.bayrak'ın kitabındanda yararlanabilirsiniz. araştırmalarım bana 1000 m rakım ve daha yukarılarda chandlar yetişebileceğini gösterdi. cevizleri dondan korumanın çeşitli yolları var.
              bu konuda iç anadolu bölgesi için chanlar cevizle elinde deneme sonuçları olan varsa gönderirse sevinirim.
              [email protected]
              tel: 05051654954

Comment

tel no yanlış olmuş
                05052164954 olacak
                bunyamin

Comment

bünyamin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  bu konuda akça ve bayrak'ın kitabını okudum. sayın sütyemez dahil bir çok hoca ile görüştüm. başka yerlere baktım.
                  şebin diye yola çıktım. kamanda karar kıldım. biraz daha araştırınca chandlarla karşılaştım.
                  çok şeyler söyleniyor. ama inanmıyorum artık. denizli ekiz fidandan 300 adet chandlar tüplü fidan aldım. chanlar ceviz kışın -20 derece soğukta bile etkilenmemiş. erken donlar için iyi bir çeşit. çünkü geç açıyor.
                  ben 1000 metre rakıma ankara kazan da dikeceğim. denemeden bir şey öğrenemeyiz. 48 yaşındayım. bir iki ceviz le kaybedecek vaktim yok. araştırdıkça kafanız karışır. en iyisi y.akça kitabını okuyun. s.bayrak'ın kitabındanda yararlanabilirsiniz. araştırmalarım bana 1000 m rakım ve daha yukarılarda chandlar yetişebileceğini gösterdi. cevizleri dondan korumanın çeşitli yolları var.
                  bu konuda iç anadolu bölgesi için chanlar cevizle elinde deneme sonuçları olan varsa gönderirse sevinirim.
                  [email protected]
                  tel: 05051654954

abi cevizleri dondan korumanın çeşitli yolları var. demişsin bu yolları purofesörler bile bilmiyo sen bi açıklasan bizde öğrensek ben 5 aydır bulamadım bu yolları tek çözüm var bence eyer chandler için söylenenler yazılanlar doğru ise belki chandler çeşit seçimi bi çözüm olabilir ama oda kesin ve denenmiş deyil

Comment

Kardeş kaç profesöre sordunuz da bilmiyorum dedi.

Comment

arkadaşlar chandler a tozlayıcı olarak fernor kullanılıyor. denenmiştir. ToprakTV - Firmalarımız sayfaya girin sağ kısımda 9. ceviz çalışma grubu toplantısı var. tarım bakanlığından da katılım var. fidancıyı dinleyin chandler için fernor tozlayıcı diye bahsediyor. kurulu bahçe resimlerinide görürsünüz. direk olarak chandler ile ilgili bilgiye ulaşmak istiyorsanız verdiğim linkte toplantı görüntüleri 4 bölüm, siz 3. yü seyredin konuyla ilgili bilgiler 3. bölümün ortalarında başlıyor.

Comment

bu tür bilgiler çok çalışarak, okuyarak, gezerek, danışarak, uygulayarak öğrenilir. burada uzun uzun anlatmam mümkün değil. edindiğim bilgilerin bir kısmı daha denenmemiş, ama mantıklı. denemeden kimseyi yanıltmam istemem. ama birkısmını kitaplardan öğrenebilirsin.

Comment

teşekkür ederim. bana chandler için tozlayıcı olarak ferner önerildi de onun için sormuştum.

Comment

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Kardeş kaç profesöre sordunuz da bilmiyorum dedi.
                            etme abi bari bunu sen deme 5 aydır bu sitedeyim her fırsatta soruyorum olumlu doğru düzgün cevap yok sizin sütyetmez abiye bile sordum cevizcilikte ideol bir insan ondan bile cevap yok araştırdım bulamadım tek çözüm ateş yakmak oda bi sorun yapılacak bi işdeyil ama sen ubeyd abi bildiklerin varsa yazda öğrenelim o zaman sana sormuş olayım

Comment

BEN ANKARA İÇİN BİR ŞEYLER SÖYLEYEBİLİRİM. BAŞKA BÖLGELER İÇİN BİR ŞEY DİYEMEM.
                              SONBAHAR GEÇ DONLARI, KIŞIN -20 DERECEYE DÜŞEN SICAKLIKLAKLAR İÇİN EKİM 20 CİVARINDA OLAN MİHRİCANDAN ÖNCE ODUNLAŞMAMIŞ SÜRGÜNLERİN UÇLARINI KESECEKSİN. SONRA FİDANLARI SU BAZLI PLASTIK BOYAYLA BOYAYACAKSIN. BORULAR İÇİN KULLANILAN MUHAFAZALARDAN AĞAÇLARA GEÇİREBİLİRSİN V.B.
                              CHANLARDA İLKBAHAR ERKEN DONLARI PEK OLACAĞINI SANMIYORUM ÇÜNKÜ GEÇ AÇIYOR. KAFANDA KUŞKU VARSA AĞAÇ ANTİFİRİZİ KULLANABİLİRSİN. VS.
                              CEVİZDE DİKİMDEN SONRAKİ İLK ÜÇ YIL ÖNEMLİDİR. SONRA DONLARDAN PEK ETKİLENMEZ.
                              EN İYİSİ EKİZ FİDANDAN RAMAZAN BEYLE KONUŞ. CHANLER KONUSUNDA TÜRKİYE'DEKİ TEK OTORİTE O BENCE.
                              ÇOK FAYDASINI GÖRÜRSÜN. HATTA DENİZLİYE KADAR GİT KENDİSİYLE BİZZAT GÖRÜŞ. ÇOK ŞEY KAZANIRSIN. BEN ANKARA'DAN GİTTİM GÖRÜŞTÜM. KAFAMDAKİ KUŞKULARIN ÇOĞU GİTTİ. BENDEN SELAM SÖYLE.
                              SONUCUNDANDA BİLGİ VERİRSEN SEVİNİRİM.

Comment

Working...
                              X