fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Domates serası

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

kardelen bey cevabınız için teşekkür ediyorum benimde merak ettiğim sizin verdiğiniz bilgiler gibi sayısal veriler görmek istiyorum size kesinlikle katılıyorum.ancak bu verileri biraz daha açsak.merak ettiğim şey şu;10 dönümlük bir serada domates yetiştirmek.
    1)bu iş kaç ay yapılır?
    2)toplam masraf ne kadar olur ortalama?
    3)toplamda kaç ton ürün alırım 10 dönümden?
    4)sizce gerçekten karlı bir iş midir?
    teşekkür ederim..

Comment

yokmu bu verlieri ortalama söyleyecek birisi?

Comment

ynsmre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        kardelen bey cevabınız için teşekkür ediyorum benimde merak ettiğim sizin verdiğiniz bilgiler gibi sayısal veriler görmek istiyorum size kesinlikle katılıyorum.ancak bu verileri biraz daha açsak.merak ettiğim şey şu;10 dönümlük bir serada domates yetiştirmek.
        1)bu iş kaç ay yapılır?
        teşekkür ederim..
        - 10 dekar yerden en iyi ihtimal 80 ton domates alırsın ( Yılda 2 defa fide dikimi yaparsanız. yazlık ekimden 50 ton kışlık dan 30 ton toplam 80 ton )
        - Yılda iki fefa ürün alayım dersen tam yıl boyu çalışman gerekir.
        - Arkadaşlar her nekadar dekara masrafın 4,500 tl olur deselerde o kadarı bulmaz yıllık dekara masrafın 2500tl yi gecmez bu da 10 dekar için yıllık 25 bin liradır
        -Yatırımlar içersinde en riskli yatırım tarımdır. Dışarıdan göründüğü gibi fazla karlı değil. Çünkü risk çok fazla ( hASTALIK, ZARALI,PAZAR,DİİĞER ÇEVRE ŞARTLARI VB GİBİ )
        Ancak hiç bir şey azmin önünde duramaz. Bunun için bence 10 dekar ile başlaman senin için çok büyük risk.İlk yılları1-2 dekar ile başla

Comment

ynsmre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          1)bu iş kaç ay yapılır?
          teşekkür ederim..
          - 10 dekar yerden en iyi ihtimal 80 ton domates alırsın ( Yılda 2 defa fide dikimi yaparsanız. Yazlık Ekimden 50 ton kışlık dan 30 ton toplam 80 ton )
          - Yılda iki fefa ürün alayım dersen tam yıl boyu çalışman gerekir.
          - Arkadaşlar her ne kadar dekara masrafın 4,500 tl olur deseler de o kadarı bulmaz yıllık dekara masrafın 2500tl yi geçmez bu da 10 dekar için yıllık 25 bin liradır
          -Yatırımlar içersinde en riskli yatırım tarımdır. Dışarıdan göründüğü gibi fazla karlı değil. Çünkü risk çok fazla ( hASTALIK, ZARALI,PAZAR,DİİĞER ÇEVRE ŞARTLARI VB GİBİ )
          Ancak hiç bir şey azmin önünde duramaz. Bunun için bence 10 dekar ile başlaman senin için çok büyük riski İlk yılları1-2 dekar ile başla

Comment

Working...
          X