fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa Makineleri Hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: çapa makinaları hakkında

Sayın selsarac verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim

Comment

Arkadaşlar internette gezinirken canımız çapa makinaları adında bir makina gördüm. fiyatıda 700 Tl civarında çanakkalede yapılıyormuş herhalde Bu makina hakkında bilgisi olan varmı, kullanışlımı tavsiye edermisiniz fiyatı çok makul sitede yedek parça sıkıntısıda yok deniyor

Comment

merhaba arkadaşlar
        yeni üyeyim. ne iyi oldu bu sayfayı bulduğum. sorular da cevaplar da paylaşımlar da çok seviyeli ve saygıdeğer. bu yüzden emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
        bu sene yeni bir yer aldım ve fidanlık yaptım. yaklaşık 1500 m². bir motor almayı çok arzu ediyorum. hemen mi alayım yoksa bir-iki yıl sonra mı alayım. gereksiz ise kaynak israfını da istemiyorum. şimdiden herkese teşekkürler...

Comment

1500 m2 büyüklüğünde bir alan eğer tamamı çapalanacaksa oldukça büyük denilebilir.
          Yine de bize göre böyle küçük alanlar için uygun makinalar da var. büyük makina almanıza hiç gerek yok. Ama makinasız da kalmanız doğru olmaz.

Comment

öncelikle herkese selam. ben ece-60 çapa makinası almayı düşünüyoru. honda motorlu pulluk ve rörmork bağlanabiliyor. 10 dönüm bir arazim var.biraz sert arazi acaba yeterli olurmu kullanan varmı.bu tamamıle motor hariç konya yapımı bir makina.diğer markalara göre biraz daha ucuz . bilgisi olan varsa haber veririse teşekkür ederim.

Comment

10 dk arazi için inanlımaz yorucu bir çapalama faaliyetini göze alıyorsanız neden olmasın. Honda motorlu bu tarz bir çapa makinasıyla 3 dk araziyi tam bir mesai aralığında zar zoor çapaladım ve 5-7 litre kadar benzin harcadı. Sallantıdan dolayı epey kilo kaybı oluyor haliyle.

Comment

Sayın Zeynelamca, 10 Dekar arazi (eğer konya dönümüyse 25000 m2) oldukça büyük bir bahçe. Bu makina ile bu kadar büyük bir yerde iş bitirmeniz çok zor.

Acaba hangi ürünleri yetiştiriyorsunuz. Yetiştirdiğiniz ürünleri yazarsanız tavsiyelerimizin yönü de değişebilir.

Comment

ben denizlinin şarabı ile meşhuır bekiilli ilçesinde bağ çapası yapmak için bağlarımız askıda değil yerde toprak üzerinde küçük ağaccık şeklinde ve takribi olarak 10.000m2 bahçem bu makine iş görmezmi.
                  teşekkürler.

Comment

sayın halime45boncuk kama marka çapa makinesi işlevsel olarak harika,fiyatı ise çok uygun.aksesuarlarla istediğiniz işi yapabilirsiniz.aynı zamanda dizel. son derece ekonomik ,bir deposu (5 lt) gün boyu yetiyor.römork takabilirsiniz.pulluk,tırmık,çapa.ptates sökme,kanal açma vs.tavsiye ederim.marşlı ve farlı olanı da var.610 CA yı ben kullanıyorum.kattiyen yormuyor.
                    .

Comment

zeynelamca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      ben denizlinin şarabı ile meşhuır bekiilli ilçesinde bağ çapası yapmak için bağlarımız askıda değil yerde toprak üzerinde küçük ağaccık şeklinde ve takribi olarak 10.000m2 bahçem bu makine iş görmezmi.
                      teşekkürler.
                      Sevgili Zeynalamca, çapa makinesi iş görür görmesine de işi sana gördürür, seni yorar maalesef. Yukarıda yazdım 3 dkaraziyi 1 günde saat 8'den akşam 8'e olmak kaydıyla zor çapalıyor ve sabahta akşama kadar güneş alnında o makinenin tireşimiyle kol kaslarını geliştirirsin en iyi zira bütün kontrol koların gücünde. İnanın sizi çok yorar. Bu alet ancak 1-2 dk arazi için uygun 10 dk arazide ömrünüzü tüketir inanın. Bir mühendis olrak size bu aleti tavsiye etmiyorum.

Comment

selahattin bey öneriniz için teşekkürler.peki bu kama 610 ca modelini alsamdamı yorucu olur.makinlardan anlamadığım için ilk defa böyle bir işe kalkışıyoruz. daha önce bağ aralarını traktör giremediği için at ile sürdüyoruz malum çift paraları çok pahalandı ve çiftçi bulmakta zorlaştı.bunun için ece 60 benzinlimi yoksa kama 610 dizelmi iyi olur. çok teşekkürler.

Comment

Eğer tekerlekten yürümeli ve kuyruk milinden hareketli ise sizi yormaz tekerin üstünden yürü gider ve siz sadece yön verirsiniz ve canı gönülden kullanırsınız...

Comment

Arkadaşlar merhaba bertolini 215 modeli ve kama 610 E arasında tercih yapacak olursam hangisini tercih etmeliyim. en fazla 5 dönüm meyve ve sebze arazisinde kullanacağım Bu modellerden hangisi benim işime yarar ve bunlarla hangi aksesuarları kullanabilirim bu konuda yorumlarınız nelerdir bilgi verebilirseniz en azından paramı işime yaramayan bir makinaya vermemiş olurum
                            Şimdiden teşekkür ederim hayırlı günler

Comment

Ben olsam bertoliniyi almam. Ancak bertolinin kötü olduğundan değil kamanın dizel oluşundan ve kuyruk milinden hareket alışından dolayı.

Comment

Selahattin bey peki kama 610 E ile birlikte römork ve benzeri ekipmanları ( ilaçlama ,pulluk vb) kullanabiliyormuyuz? taşıma işindede kullanacağım için römork takmam gerekli ayrıca yedek parça konusunda sıkıntı yaşarmıyım Benim bulunduğun bölgede (Sinop boyabat ilçesi) böyle aletler yok Ayrıca bertolinidede yanılmıyorsam kuyruk mili vardı Ben mi yanlış biliyorum acaba

Comment

Working...
                                X