fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa Makineleri Hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: çapa makinaları hakkında

paşa 57 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba bertolini 215 modeli ve kama 610 E arasında tercih yapacak olursam hangisini tercih etmeliyim. en fazla 5 dönüm meyve ve sebze arazisinde kullanacağım Bu modellerden hangisi benim işime yarar ve bunlarla hangi aksesuarları kullanabilirim bu konuda yorumlarınız nelerdir bilgi verebilirseniz en azından paramı işime yaramayan bir makinaya vermemiş olurum
    Şimdiden teşekkür ederim hayırlı günler
    Sayın paşa 5 dönüm arazide kullanacak olursanız, taralın arkadan firezeli modellerini tavsiye ederim. Kama ile iş yapamazsınız, yapsanızda oynar durursunuz.
    Size tavsiyem ya arkadan firezeli çapa makinesi yada belden kırma diye tabir ettiğimiz bahçe traktörü.
    5 dölüm yerde o dediğiniz çapa makinelerinle kendinizi yormaktan başka bir şey yapmazsınız.
    http://vadidekicennet.blogspot.com/

Comment

sayın lilium sizin söylediklerinizden sonra iyice kafam karıştı. Ben aynı zamanda fiyat açısından da olaya bakıyorum Bütcem en fgazla 2500 TL ye kadar olan makinalara yetiyor Dediğiniz makinaların fiyatları yüksektir yanılmıyorsam

Comment

Tabiki haklısınız, ayağını yorgana göre uzat demişler, en azından yenisini alamıyorsan elden temiz bir şey denk getirebilirsin, bir yerde görmüştüm satılık ama şimdi hatırlayamıyorum.Küçük alacaksan,Birde taralın 22 em modellerine bak derim.
        Ayrıca sen römork ve benzeri ekipman ( ilaçlama ,pulluk vb) demişsin,ilaçlamada kullanabilmen için kuyruk milli olması lazım,
        Ben senin yerine olsam, olsam değil ben öyle yaptım, onun kuyruk milinden çalışan pompasını alıncaya kadar birtane elde çekilen bahçe ilaçlama motoru aldım, tak sökle uğraşmıyorum.

Comment

Şuradaki ilanlarada bakabilirsin
          Satılık çapa makinaları

Comment

Bu arada arkadaşlar bu goldoni marka bahçe traktörleri var tabiki eski ikinci el olanları genelde ilanlara baktım Nevşehir ilinden verilmiş belden kırmalı, dört çeker pulluk, römork. kaz ayağı gibi ekipmanlarla birlikte fiyatları7000-10000 Tl arasında değişiyor Bu traktörlerden ilk defa görüyorum bizim buralarda böyle traktörler yok bu özelliklere göre çapa makinalarından daha iyi gibi geldi bana yanlız modelleri 1974 ile 1982 arasında değişiyor Acaba bu traktörler hakkında bilgisi olan var mı modellerinin eski olması kafamda soru işaretleri birakıyor son sahibi ben mi olurum diye

Comment

Bu traktörler klasiktir ve aranırda bulunmaz cinsten eğer düşürebilirseniz hiç kaçırmayın derim.

Comment

selehattin hocamla aynı fikirdeyim,güçün yetiyorsa al derim.
                çapa makinalarından daha iyi gibi geldi bana
                Tabiki daha iyi, Temiz bir şey denk getirebilirsen al derim.

Bu ülkede daha hidroliksiz başak traktörleri kullanılıyor, belden kırmalılar daha çok iş yapar.

Comment

teşekkürler arkadaşlar eğer dediğiniz gibi temiz böyle bir motor bulursam almaya karar verdim. Ama biraz para biriktirmem lazım çünkü taksit yapmıyorlar

Comment

Taksit te yaparlar bu devirde nerde hep peşin para, nereli olduğunuzu bilmiyorum ama, biga lapseki tarafların da bahçecilik çok bu tip traktörler o yörede oldukça var, eşiniz dostunuz araçılığı ile araştırma yapabilirsin.

Bakın size bir anımı anlatayım, ilaçlama motoru almaya karar verdim,alacağım ama sizler gibi gücüm yetmiyor, yeni fiatlarını sordum, bir milyar üçyüz dediler, mümkün değil almam sonradan eş tost araştırması ile bir tane denk getirdim. adam 400lt lik taral almış bunu kullanmıyor satıyormuş, fiatını sordum 100milyona vericem dedi, bugünkü para ile 100lira sizin gibi korktum yahu bu çalışmaz elimde kalır naparım diye pekte anlamıyorum, bir tamirci arkadaşım var onunla gittik baktık, yahu dedi bunun üzerin de 5 beygir lombardini motor var bu bedava deyince hemen aldım.

Bunu biz kullanacağız hiç değilse bir sekman atalım dedim, motoru açtık ki motor sıfır sekman bile istemiyor, 7 yıldan beri sorunsuz kullanıyorum. bu tip ilaçlama motorları fazla çalışmıyor üzerindeki boyası yıpranmış olabilir, 7 yıldır bende bir ilaçlamada kullanıyorum topu topu 7 yılda 20saat çalışmamıştır, ne kadar yıpranabileceğini siz kestirin artık.

Comment

sayın lilium çok doğru söylüyorsunuz araştırma yapmak herzaman iyidir ben sinoptayım fakat bizim buralarda böyle aletler pek yok araştırma yapmak için il dışına çıkmam lazım oda iş dolasıyla mümkün değil.yaklaşık 3 dönüm karışık meyve bahçesi yaptım birazda sebze diktiğim yer var tabiki benimki hobi olarak hafta sonları vakit geçirmek en azından vaktimi değerlendirmek maksadıyla Ama bu bahçemin özellikle çapalama işlerini tam olarak yapamıyorum bu yüzden bir çapa makinası almaya karar verdim vakitten tasarruf için eğer bulabilirsem ikinci el temiz bir makina alacağım ama temiz bir makina nasıl olur ki onuda bilmiyorum traktör alacak olsam burada anlayan kişiler varda bu makinalardan kimse anlamıyor
                      saygılarımla

Comment

acaba bu yeni ötv indirimleri çapa makinalarını da kapsıyor mu?

Comment

Valla çok güzel olur bu indirim

Comment

Bildiğim kadarıyla çapa makinalarında ÖTV bulunmuyor. Onun için de indirim bunları kapsamayacaktır. Hatam varsa düzeltin...

Comment

siteye az önce üye oldum,
                              insanımızın bilinçli olarak tarımla uğraşması çok hoşuma gitti.
                              güzel şeyler paylaşıyorsunuz, inşallah bu böyle sürüp gider...

ÖTV indirimi çapa makinalarında yok, 2008 şubat ayında KDV %8 olarak belirlendi.

Comment

arkadaslar bende siteye yeni uye oldum aradıgım bilgilerin cogunu buldum yınede sormak istiyorum benim 5000 metre kare duz arazim var bertolını 215 almak istiyorum tavsiye edermisiniz

Comment

Working...
                                X