fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa Makineleri Hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: çapa makinaları hakkında

Eğer fiyata römork da dahilse gayet makul görünüyor...

Comment

Bende çapa makinası almayı düşünüyorum, 1 dönümlük bahçem var
      Bana biri Bursa yapımı tamamen yerli honda gx 160 5,5 hp gücünde çapa makinasını önerdi bıçakları çok sağlammış 4 yıldır kullanan varmış 2 yıl garantili çapa makinası ve pulluk dahil 1200 lira diyor sizce fiyat ve makina uygunmudur.Bertolini 202 E modelinin kopyası imiş hatta internette videosuda var.
      Ayrıntılı bilgi Kadıoğlu Makine Tic. Ltd. Şti. adresinde
      Bu tip yerli yapımı makinaların fiyatları konusunda bilgilendirme yapabilirseniz aşağı yukarı fikir sahibi olabilirim.İlginize teşekkür eder iyi günler dilerim.

Comment

cengizaydın kardeş gönlündeki güzelliği dua ile ifade etmiş. bu ifade biçimi teşekkürle de olabilir. sanki inanca karşı bir tepki seziyorum lilium'un cevabında.
        güzellikleri kategorize etmesek daha iyi anlaşırız kanaatindeyim.
        sağlıcakla kalın

Comment

"Selam dua" içindeki güzelliğin dışa yansıması kısaca S.D diyede yazılabilir.

Comment

cengizaydın Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Arkadaşlar çok sağolun.
            İlanın adresini yazıyorum.römork 2000 TL. çapa makinası ile beraber 5500 TL.Motorun 99 model ama çok temiz olduğunu söylüyorlar.İlginize teşekkür ederim.Saygılar.
            İntoko : İlan Sahibinin İlanları.
            bu adreste 2. sıradaki 12 Hp dizel arkadan çapalı olan ilan
            Sayın cengiz aydın, mesajınızı geç gördüm özür dilerim,
            Aldınız mı almadınız mı bilmiyorum ama, Model itibarı ile 10 yaşında bir çapa makinesi, Elden almalarda makinenin ne kadar çalıştığı önemlidir, 20 yaşındada olsa çalışmamışsa bence o yenidir, çok temizdir lafları pek beni ikna etmez, siz eniyisi makineyi bir motorcuya gösterin derim. Motorun durumu diğer aksamlarıda ne derece yıprandığını gösterir.

Fiata gelince beşyüz daha indirte bilirseniz iyi olur.
            http://vadidekicennet.blogspot.com/

Comment

yakin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              cengizaydın kardeş gönlündeki güzelliği dua ile ifade etmiş. bu ifade biçimi teşekkürle de olabilir. sanki inanca karşı bir tepki seziyorum lilium'un cevabında.
              güzellikleri kategorize etmesek daha iyi anlaşırız kanaatindeyim.
              sağlıcakla kalın

Yanılıyorsunuz Sayın yakin;

Elhamdülillah müslümanız, inanca karşı hiç bir tepkimiz olamaz, olmamalıda, olamazda, Gönüllerdeki dualar forumlarda olmaz, o gönüllerde olur, bir yarar bir fayda görmüşse (içinden)allah razı olsun diyebilir. İllaki elenen beyan etmeyi sevmiyorum, Din ve allah herkezin içinde ve kalbinde olmalıdır diye düşünüyorum.

Ama hiç bir şey olmadan da alenen dua edilmez,(dilenci misali)Dini her konuda da kullanılmasına da karşıyım.

Comment

Sayın arkadaşlar,önereceğiniz çapa makinalarından bir dönümlük fidanlık için kullanabileceğim en ekonomik olanların fiyatları ve alabileceğimiz yerler hakkında bilgilendirirseniz memnun olurum

Comment

yerli imalat en küçüklerden alırsan idare eder.

Comment

eyupyasaratabey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Sayın arkadaşlar,önereceğiniz çapa makinalarından bir dönümlük fidanlık için kullanabileceğim en ekonomik olanların fiyatları ve alabileceğimiz yerler hakkında bilgilendirirseniz memnun olurum
                    Taralın 22em olanını tavsiye ederim, bu günlerde kampanyası var zannedersem, 1700- 1800 tl cıvarı,iyi de iş yapar.

Comment

• Cevap: çapa makinaları hakkında

ilgilenen arkadaşlkara teşekkür ederim.canım makine firmasını öğrendim.kampanya varmış.çapalama makinesi 750 TL.acaba nasıl,kullanan var mı?

Comment

Merhabalar,
                        Ben formu yeni buldum.Çok bilgi ve paylaşım olduğu için de emeği geçen herkeze teşekkür etmek isterim.Ben de bir çapa makinesi almak istiyorum. 6 dönüm bir yerim var ve ne seçeceğimi birtürlü karar veremedim.Aslında BAŞAK 12 traktörüm var ama fidanların arasına olduğu gibi sebzelerin aralarına giremiyorum.Sebzelerin arasını çapalamak için bir makine almak istiyorum.Dizel olsa iyi olur diye düşünüyorum.Aslında sizlere sormak istediğim KAMA KDT610CA iş görüyor mu?Kullanan var mı aranızda? Şimdiden TEŞEKKÜRLER

Comment

evet ben aldım kama kdt610ca 9 hp dizel olanı aldım önce artılarını sonra eksilerini yazıorum çok az yakıt yakıyor güçü çok iyi ayrıca kayış kasnaklı olduğu için su pompasını motor bölümüne ilave ettirip kullanabilirsin römork takılabilir bayağı göçlü çünkü fiyatı çok uygun her yerde parçasını bulabilirsin eksileri ise tekerlekler çok küçük ve dar yollara uyum sağlamıyor vitesi çok berbat yapmışlar çapa durdurulmadan vites değiştiremessin va gaz ayarları düzensiz gönderiyorlar stop çubuğu yok bu kadar çapa gurubunu özel yaptır orjinal çapa gurubu çok yüksek sürücüyü yoruyor normal bir tane yaptırsan inan ki 5000 tl lik çapalardan daha kullanışlı sürüşü var kardeşim alırsan 610 ca modelini al diğeri işinide görür ama sen bilirsin bu iple çalışıyor kayış kasnaklı şanzumana gücü kayış aracılığı ile motordan alıyor motor diğerlerine göre yan dönük şekilde benim izlenimlerim böyle kardeşim

Comment

ca modelini ben nisan ayında aldım baboli nin görüşleri çok doğru çapa makinası taşlı alanda hiç kullanılmıyor. kendim özel pulluk ve üçlü kaz ayağı yaptırdım bu hepsimdem çok daha iyi oldu.römork yaptırdım.baya iş görüyör. 5 dönüm arazimi 2 kere sürdüm hemde hepsini 15 lite dizelle ço0k ekonomik.ama römorkla giderken dönüşler zor oluyor.

Comment

Çapa Makinesi Hk. DDENEYİMLERİM
                              Benim 7000 m2 bahçem var. Tamamı ekili (çoğunluğu zeytin- bana yetecek kadar meyve ağaçları ve çevresi üzüm asması vs vs - 500 m2 lik alan ise sebze yeri var) Şimdiye kadar traktörle sürdürmüştüm. Çok ağacım yaralandı veya kateledildi. Zamanında işleyemedim.

Bunun üzerine çapa mak.hakkında araştırma yaptım. Kullanıcılara sordum. Kimse eksilerini söylemiyor. Sonuçta bizler aldığımız araçlar için reklam ücreti almıyoruz.
                              En önemlisi servis olayı. Problem olduğunda götürmek büyük problem. İlla kamyon/kamyonet lazım. Bu nedenle ilk önce size en yakın SERVİSİ OLAN BİR MARKA SEÇİN. Yaygın servis ve yedek parça çok önemlidir. Gidin servis ile konuşun. Bir parça için haftalarca beklemeyin.
                              Son yıllarda çok değişik markalar piyasaya çıktı. Satıcıları bile teknik özelliklerini vs bilmiyor.

Sonuç olarak: Taral 22m aldım 6,5 hp benzinli. 2 ileri 1 geri vitesi var. Üstü şapkalı. Çok az benzin yakıyor. Performansı çok iyi. Ağaçlara sıfır noktada yanaşıyor. Toprağı iki yönlü sürdüğünüzde çok güzel oluyor.Şimdiye kadar neden almadım bilmiyorum.
                              Kullanırken/park halinde iken motor bölümünü sudan rutubetten uzak tutmak lazım.Yoksa pas yapıyor çalıştırmada problem yaratıyor. Başka problem yaşamadım. Servise götürdüm yarım saatte problemi çözdü.
                              Not: Eğer alırsanız çantasındaki buji anahtarı vs Türkçe bakım kitabı varmı kontrol edin. Aksesuarlar yasak savmak için konulmuş. Araç güzel fakat küçük ve basit ayrıntıyı atlamışlar üzücü.
                              Kolay gelsin.

Comment

2 dönümlük bir alanı 6,5 beygirlik benzinli motorla çapalayana kadar canım çıktı,
                                http://www.kadmec.com makine bu firmaya ait,kayış kasnaklı, kasnak kısmında kamalı pim var 2 güne bir kırılıyor sökmesi takması 2 saat
                                Şimdiye kadar toplam 15 saat ancak çalışmıştır 9 kere pimini değiştirdim.
                                Parçası çok ucuzmuş işimi görmeyen parçası ucuz bir makine.
                                Sonuç olarak kesinlikle almamanızı tavsiye ediyorum.

Comment

Working...
                                X