Sanırım soruyu bana yönelttiniz;
Ben İzmir'in Menderes İlçesine bağlı bir Köy'de yaşıyorum. Bahçemin içinde evim var; yaz-kış burada yaşıyorum. Bahçemde çoğunluk zaytin ağaçlarım var (1-7 yaşları arası ) ayrıca her meyveden bir kaç adet meyve ağaçlarım var. Kendime yetecek kadar sebze yetiştirme alanı ve 50 m2 lık bir seram var. 40-50 adet tavuk ve köpeğim var.
Bu yıl ilk defa mazı-selvi-glatiçya-sarmaşık gibi ağaçlar üretimine başladım.
Bende çalışma hastalığı var bu nedenle günde ortalama 7-8 saat çalışarak MAYMUN yaşımı değerlendiriyorum.
Selamlar.
Sayın EFE- CAN, soruyu KUZGUN arkadaşımıza sormuştum, sizde cevap verdiniz, minnettarım. En iyiyi, en sağlamı ve beklentileri en iyi şekilde karşılayabilecek makina üretimini yapabilmek için kullanıcıların sıkıntılarını öğrenmek istiyorum. Karadeniz bölgesi ile trakyanın ve ege/ akdeniz bölgelerinin beklentileri farklı oluyor. Belirli bir ortalamayı yakalamaya çalışıyoruz. Uzaktan kumandalı çapa makinası ile ilgili yazıları okumuşsunuzdur.
sn. makinacı konya bölgesinde,hobi amaçlı yetiştiricilik yapıyorum.Bahçede çok nadir de olsa taş var,toprak sert, sulanıp kuruduktan sonra taşa benzer bir hal alıyor.Boyumun uzun olması sebebiyle gidonu neredeyse kullanamıyorum benim aldığım makina sanırım 1,60 boylar için imal edilmiş üstü için bel ağrısı.Makinenizin yapımında başarılar.
Uzaktan kumandalı capa makinesi bölümünü buldum şurada
Mesajları okudum, çok ilginç geldi doğrusu. Hayal etmek başarının yarısıdır, sizleri kutlarım.
Kutlayım kutlamasınada görmediğim bir şeyi de kutlamak istemem doğrusu, italyanlara kaptırma konusunda size hak veriyorum, söyledikleriniz doğru, doğru da bir vidio görüntüsü koymak sizlerin bilgilerinizi öğrenmek anlamı taşımaz.
İnanmıyan arkadaşlara da hak vermek gerekir, malum günümüzde bir deli kuyuya bir taş atıyor kırk kişi çıkaramıyor, onlarada kızmamak gerekiyor.
TAKLİT DEĞİL ÖZGÜN TASARIM, UZAKTAN KUMANDALI ÇAPA MAKİNASI YAPTIM.
Bu söz büyük bir söz, umarım bu başarınızla gurur duyarız.
Her zaman bir türk'ün icadından onur ve gurur duyarım, sizlerde onlardan biri olursunuz.
Bu dediğiniz uzaktan kumanda her türlü capa makinesine oluyor mu? alttan firezeli, arkadan firezeli fark ediyormu? zira bizde de var alttan capalı makine beni çok yorduğu için satmayı düşünüyordum, Oluyorsa hemen makineyi getireyim.
Sayın LİLİUM, bilgisayarım arızalandı. Bu sebepten ötürü geç cevap yazdım. Seri imalatın alt yapısı için çeşitli illerde bazı firmalarla görüşmeler de bu cevabi yazının gecikmesine sebep oldu. Çapa makinası kullanıcısı olarak yaşadığım zorlukları anlatmaya gerek yok. Temel mantığımız makina ile kullanıcıyı birbirinden ayırmak. Şimdilik 4 metre kadar ayırdık. Alttan çapalı bir makinadır. Diğer makinalar ile ile tek ortak yönü 12 HP motordur. Size bir veya iki gün içinde bazı resimler göndereceğim. Bakar kararınızı verirsiniz. Tabiki karasevdam haline gelmiş birşeyi bir an önce insanların beğenisine sunmayı, MADE İN TURKEY yazdırmanın hazzını yaşamayı bende isterim amma krizin kavurduğu bir ülkede bazı şeyler kolay olmuyor.
Comment