fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa Makineleri Hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Cevap: çapa makinaları hakkında

kime tavsiyeniz ......pancar arası sürülebilirmi yaklaşık 20 dönüm pancar ı çapalayabilirmi yağni sürekli çalışma kapasitesi nasıl veya bu iş için en idaal profosyenel bir makina arıyorum

Comment

Herkese selamlarımı iletiyorum. Öncelikle foruma bilgileriyle katkıda bulunan üyelere teşekkür ederim. Ben 3 dönüm bağ ve fidan ekili düz bir arazim var ve çapalama makinası almak istiyorum. Anladığım kadarıyla bağ ve fidan köklerine yaklaşabilmek için alttan çapalı ayrıca yedek parça ucuzluğu ve bolluğu bakımından yerli bir ürün tercih etmeliyim. Bu iş için ayırdığım bütçe 1500 ytl. Sizce nasıl ve hangi marka bir ürün alırsam hata yapmış sayılmam ? Beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim saygılar..

Comment

Merhabalar,
        Bende bir çapa makinesi almayı düşünüyorum.
        Marka olarak hangisini önerirsiniz?

Comment

yan sütunda Tarim ve Bahe Malzemeleri e-Ticaret Merkezi Online Alis Veris un reklam resimleri dönüyor oraya tıklarsanız alternatifleri görürsünüz.

Comment

kenan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            yan sütunda Tarim ve Bahe Malzemeleri e-Ticaret Merkezi Online Alis Veris un reklam resimleri dönüyor oraya tıklarsanız alternatifleri görürsünüz.
            onlara bakarken başım dönüyor kenan bey)
            asıl mesele hangi model ben pancar arasında kullanıcam ,kullanışı,arıza halinde yedek parça vs saygılarımla

Comment

• Cevap: Selsarac hocama sağolsel

Selsarac Hocam, bir haftadır hem interneti tarıyorum, hem de sessiz sedasız burayı izliyorum, bu gün bitirdim, bana YET 250 yetecek, sabrın ve özenin için sonsuz teşekkürler, kolaylıklar dilerim.

Comment

• Cevap: Çapa makinaları hakkında

Merhabalar,
                Bende YET 250 Honda GX200 almaya karar verdim gibi.Şimdi nerden ve kaça alabilirim diye araştırıyorum.Önerisi olan varmıdır?
                TEŞEKKÜRLER

Comment

Sn. Ozencan43;
                  Ben satıcı olarak size tavsiyede bulunmak isterim,
                  İletileri okudukca ne kadar kararsız bir durumda olduğunuzu gördüm.Sonradan pişman olmayacağınız bir karar vermelisiniz.bunu müşterilerimden gördüğüm için söylüyorum. Küçük bir makina alıp ileride isteğinize cevap veremez hale gelmesi durumunda pişman olmamak için doğru makina seçmelisiniz.Ben TARAL ın Çanakkale bayi ve yetkili servisiyim ve bu konuda müşteriye satarken defalrca söylüyorum ihtiyacınıza cevap verecek makina alın diye.
                  İlk önce yeriniz 3 dönüme kadarsa benzinli tip makina alın derim,Ama daha fazla ise ve ileride daha da büyütecekseniz Dizel makina seçmelisiniz,
                  Marka olarak tercih sizin ama bütünüyle çin malı almayın.
                  İleride yedek parça açısından sorun yaşayabilirsiniz.
                  Birde alırken şanzumanlı makina tercih edin. Çünkü çapalar gücü şanzumandan alır,
                  kayışlı makinalarda ise direk motor gücünden kasnak aracılığı ile güç alınır.
                  Şanzumanlı makina her zaman için daha uzun ömürlü ve daha az masraflıdır,
                  Toprağın durumuda çok önemlidir sert ve ya yuöuşak oluşuna göre,
                  Sert toprakta hafif makina devamlı zıplar ve ve hakimiyet konusunda sorun yaşarsınız ve fazlasıyla yorulursunuz.
                  Yakıt konusunu fazla dert etmeyin çok büyük fark yoktur,
                  Tabi şimdi şunu da açık olarak söyleyeyim kimse benim malım kötü demez.
                  Ama madem bu kadar araştırıyorsunuz bu konuyu birde ithalatcı ve imalatcı firmaları araştırın geçmişini,
                  çünkğ piyasada gelip geçici firmalarda odukça çok,
                  benim sattığım marka yı söyledim illaki bunu alın diye reklam yapmak istemiyorum ama satış servis ağının önemi çok büyük,
                  özellikle satış sonrası hizmetler konusunda.
                  En iyi tercihi her zaman müşteri yapar,
                  İyi bir tercih yapmanızı dilerim.
                  Saygılarımla

Comment

Sn. Ozencan43;
                    Ben satıcı olarak size tavsiyede bulunmak isterim,
                    İletileri okudukca ne kadar kararsız bir durumda olduğunuzu gördüm.Sonradan pişman olmayacağınız bir karar vermelisiniz.bunu müşterilerimden gördüğüm için söylüyorum. Küçük bir makina alıp ileride isteğinize cevap veremez hale gelmesi durumunda pişman olmamak için doğru makina seçmelisiniz.Ben TARAL ın Çanakkale bayi ve yetkili servisiyim ve bu konuda müşteriye satarken defalrca söylüyorum ihtiyacınıza cevap verecek makina alın diye.
                    İlk önce yeriniz 3 dönüme kadarsa benzinli tip makina alın derim,Ama daha fazla ise ve ileride daha da büyütecekseniz Dizel makina seçmelisiniz,
                    Marka olarak tercih sizin ama bütünüyle çin malı almayın.
                    İleride yedek parça açısından sorun yaşayabilirsiniz.
                    Birde alırken şanzumanlı makina tercih edin. Çünkü çapalar gücü şanzumandan alır,
                    kayışlı makinalarda ise direk motor gücünden kasnak aracılığı ile güç alınır.
                    Şanzumanlı makina her zaman için daha uzun ömürlü ve daha az masraflıdır,
                    Toprağın durumuda çok önemlidir sert ve ya yuöuşak oluşuna göre,
                    Sert toprakta hafif makina devamlı zıplar ve ve hakimiyet konusunda sorun yaşarsınız ve fazlasıyla yorulursunuz.
                    Yakıt konusunu fazla dert etmeyin çok büyük fark yoktur,
                    Tabi şimdi şunu da açık olarak söyleyeyim kimse benim malım kötü demez.
                    Ama madem bu kadar araştırıyorsunuz bu konuyu birde ithalatcı ve imalatcı firmaları araştırın geçmişini,
                    çünkğ piyasada gelip geçici firmalarda odukça çok,
                    benim sattığım marka yı söyledim illaki bunu alın diye reklam yapmak istemiyorum ama satış servis ağının önemi çok büyük,
                    özellikle satış sonrası hizmetler konusunda.
                    En iyi tercihi her zaman müşteri yapar,
                    İyi bir tercih yapmanızı dilerim.
                    Saygılarımla

Comment

Sayın FENERLİ TARIM MAKİNALARI bir güzel cevaplamış, bende biraz ilaveler yapayım, taral çapa makineleri güzel makineler, kaliteli paralel olarak da biraz pahalı, akslı kayışlı arasında ikisinin de artı ve eksileri var, kayışlı çok sıkışırsa veya kayışı eskirse kayıştan kaçırarak görevini yerine getiremez, akslı makineler sıkışmaya ani durmaya çapa kurubunun bir taş sıkışması anın da, ya aksı kırar, yada şanjumanı dağıtır.
                      Bende de 40em taral çapa makinesi var, biraz yorsada çalışmasından iş yapmasından memnunum, memnun olmadığım şanjuman kısmı, debriyaj balatalarının durduğu yer ne derler ona kovanmıdır adını tam olarak bilemiyorum, en çok şikayetler buradan geliyor, debriyaj ayırmama gibi, bu parçayı iki yıl önce sordum 500tl dediler alamadım. Yedek parçaları oldukça pahalı.

Küçük bahçe sahiplerine ve arkadaşlarıma Hep taralın 22em dizel olanını tavsiye ederdim, ama bu şanzuman olayından sonra bayağı soğudum.
                      Yinede çapa makinesi alacak olanlara kalite araştırmasını iyi yapıp 75 ila 100 kg olan makinelerden almalarını tavsiye ederim.

Yakın zamanda sanırım uzaktan kumandalısı çıkacak, öyle tahmin ediyorum ki bu tiplerin pabucu dama atılacak. Aynı zamanda da 12hp fiatıda oldukca makul.
                      https://gardensel.com/tr/
                      http://vadidekicennet.blogspot.com/

Comment

Sayın lilium;
                        Tabiki yorumlarınızda sizde haklısınız.
                        Makina tipi büyüdükce yedek parça fiyatıda artıyor,
                        Yalnız şuna dikkat etmenizi isterim yedek parça sorarken orjinal mi yan sanayimi diye öğrenin.
                        Orjinal parçaların çoğuda italyandır.
                        Bihassa debriyaj,şanzuman ve bıçaklar italyandır.Tabi bunun içinde fiyatı biraz yüksektir..
                        40 - 51 serileri büyük tip olduğu için 22 ve 32 grubuna nazaran biraz daha yorucudur.
                        Sizinde dediğiniz gibi 22 M serisi oldukca güzel makinadır.
                        İşlerinizde kolaylılar dilerim
                        Saygılarımla

Comment

Sayın FENERLİ TARIM MAKİNALARI, daha önce bahsettiğim gibi şanzumanla ilgili debriyaj ayırmama gibi bir sorunum vardı.
                          Bugün taralın gönende ki servisine gidim şikayetimi dile getirdim, adam yüzümüze bile bakmadı diyecek kadar ilgisiz davrandı, ben şanzumana bakmıyorum, taral çok arıza yapıyor, servisini bırakacağım gibi taraldan şikayetleri olunca dönüp geldim, ne yapmam gerekir diye uzun uzun düşündükten sonra, şikayet etmeye karar verdim.
                          Nedeni ise o servisi elinde tutarak hem bir başkasını ekmeğinden ediyor, hem bizleri madur ediyor.
                          Fabrikaya mail attım, sağ olsunlar hemen mailime cevap yazıp servisle bizzat ilgileneceklerini, arızanın ne olduğunu hangi parcalara ihtiyacınız varsa hemen gönderelim, arıza ile görüşmelerimizden sonra yarın bandırma servisi ile temasa geçip parçaları isteyeceğiz.
                          Bazı servislerin bu gibi keyfiyetleri üründen soğumaya sebep oluyor.

Comment

Sayın LİLİUM,
                            Çok haklısınız ayıp yapmış servis arkadaş,
                            Tamam bakmaya bilirsin şanzumana ama en azından yardımcı olması lazımdı.Fabrikayla temasa geçip mağduriyetinizin giderilmesi için yardım etmeliydi.
                            Ama işte böyle insanlarda var,
                            Emin olun fabrika geeken cevabı verecektir servise.
                            Tabi müşteri olarak siz bu gibi durumda markayada güvenemeyecek hale geliyorsunuz.
                            Fabrikaya mağduriyetinizi bildirmeniz çok iyi olmuş, Eminim ki en kısa zamanda giderilir..
                            Peki makineniz kaç senelik garantisi doldumu,
                            Birde mağduriyetiniz giderilmez ise banada haber verebilirsiniz gerçi uzağız ama Satış Sonrası Hizmetler Müdürüne durumunu bende izah edebilirim.
                            İşlerinizde kolaylıklar dilerim.
                            Saygılarımla

Comment

Birde mağduriyetiniz giderilmez ise banada haber verebilirsiniz
                              Duyarlılığınıza çok teşekkür ederim, sayın FENERLİ TARIM MAKİNALARI, bugün bandırmaya gidip "mutlu motor" gerekli parçaları alıp geldim sanırım yarın takılıp sorunum halledilicek, tekrar teşekkür eder tanışmak dileği ile, sevgilerimle...

Comment

Hocam, bir de "çapalı" , "frezeli" farkını açıklarsanız çok makbule geçecek. Bunların ikisiyle de toprak sürülmüş oluyor mu? Bunlardan hangisine tırmık görevi yapacak bir ekipman bağlanabiliyor?
                                Kolaylıklar dilerim

Comment

Working...
                                X