fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa Makineleri Hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Cevap: Çapa makinaları hakkında

eyvah arkadaşlar ben de S51 taral aldım dağa kullanmadın şimdiden gözüm korktu dağa önce honda 5,5 capa moturum vardı sekman sardı tamırı olmadı nerde ise yenı parası tamır ıstedıler motor değişmesı gerektığını söyledıler dünyanın pareasını harcadım elle yapmakta başa çıkmıyor o nun için yenı aldım S 51 ONUNDA ÖMRÜ 10 SENE İMİŞ keşke dağa önce bu siteye girse idimdünyanın parasına mal oldu bakalım kullana bılecekmıyım selemlar arkadaşlar

Comment

Sayın Zeki ÇİÇEKCİ

Almış olduğunuz 51 S modelinden dolayı kesinlikle pişmanlık duymayın. Profesyonel bir makinadır. Fakat arazinizin durumuna göre makina seçimi yapmak en iyisi olur.
      Kullanım ömrüne gelince bu gün üretilen traktörlerin bile kitapçığına bakarsanız kullanım ömrü 10 yazar.
      İnanın kurallarına uygun kullanıp ve gerekli bakımlarını yaptırdığınızda bu makinayı eskitemezsiniz.
      Kullanmaya başladığınıda eski makinanız ile arasındaki farkı göreceksiniz zaten.
      İşlerinizde kolaylıklar dilerim.

Saygılarımla

Comment

Sayın zekicicekci, makineniz hayırlı olsun güle güle kullanın, güzel bir makine iyi iş yapar yalnız ağır oluşu biraz yorar haberin olsun.
        Ben merakla sayın makinecinin uzaktan kumandalı makinesini bekliyorum,
        http://vadidekicennet.blogspot.com/

Comment

Arkadaşlar,ben blits 150 marka çapa makinası kullanıyorum.2003te aldım.arkadan çapalı.bu zamana kadar sadece üç defa çapalarını değiştirdim,iki kere de çapa kutusunun mahruti dişlisi rlmanını degiştirdim.makina çok güçlu bir makina oldugu için de pllugun u yeniden dizayn ettim ve şu nda problem kalmadı.satın aldıgım pullugu büktü attı.yalnız şuna dikkat edin ,bayiler de piyasada çapa yaptırıp ayıp olmazsa ittiriyorlar.pu çapaların ömrü de yarı yarıya kısalıyor.fiyatları aynı.rulmanı pıyasadan bol bol bulabilirsiniz.markalılar daha uzun ömürlü.size tavsiyem benim gibi sert yerleri çapalarke üzerine abanmayın ki rulmanı bozmasın.bir de alacaksanız arkadan çapalı makina alın.selamlar.

Comment

Arkadaşlar bende foruma yeni katıldım. Motor öğretmeniyim. Daha önce taralın 22m modelini üç sene kadar kullandım. Bridge stone marka motoru olan tipini kullandım. 22m modellerde farklı motor seçenekleri var. Şahsen bs motor benim hiç hoşuma gitmediğini belirtmek isterim. Sık sık karbüratör tıkanıyor ve motor kısa bir çalışmadan sonra çekişten düşüyordu. Hatta stop ediyordu. Ancak çapa gurubunun oldukça sağlam olduğunu belirtmek isterim. Forumdaki işi bilen arkadaşların tüm yorumlarına katılıyorum. Motorun altından çapalı olan tüm modeller yeriniz büyükse aşırı yorduğunu insanın takatini kestiğini bir kez daha hatırlatmak isterim. Gerçi arkadaşlarımız çapa makinası hakkında gerekli tüm bilgileri forumda vermişler. İlk kez çapa makinası alacak ve kullancak arkadaşlar bu bilgi ve açıklamaları dikkate alacaklardır. Ben yinede Taral, Yağmur vb. markalarının tekerlekli, şanzumanlı çapa gurubu bağımsız olan hatta ışıklı ve marşlı modellerini almayı düşünüyorum. Benim kullanacağım arazi engebeli ve taşlı yerler olduğu gibi çok azda düz yerlerdede kullancağım ve badem ağaç altlarını çapalama amacıyla alıcam. Taral 51s veya yağmur safir ikisinden birini tercih ediyorum. Şu anda tek sıkıntı parayı tamamlayıp almak kalıyor. Bencede çapa makinası alacak olan arkadaşlar ilerde pişmanlık duymak istemiyorlarsa çapa gurubu sağlam olan, yormayan ve dizel modeller üzerinde durmalarında yararlı olur kanatindeyim.

Comment

arkadaşlar ben s51 taral çapa motorunun arkasına romork almak ıstıyorum ne tavsıye edersınız gondermış olduhunuz bılgılere şimdıden teşşekkurler ıyı çalışmalar

Comment

Zeki arkadaşım römorklar hepsi yerli yapım. Römorkun çok fazla bir özelliği yok. Fiyatlarını araştırın. Arzu ederseniz bulunduğunuz yerde sanayide kendinizde yaptıabilirsiniz.

Comment

alban Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Zeki arkadaşım römorklar hepsi yerli yapım. Römorkun çok fazla bir özelliği yok. Fiyatlarını araştırın. Arzu ederseniz bulunduğunuz yerde sanayide kendinizde yaptıabilirsiniz. İlginizi çekebilir düşüncesiyle aşağıdaki resmi ekledim.

Comment

sağ ol arkadaşim resmı göndermekle çok ıyı yaptın resme baktığımda motorun tekerleklerı motordan açık tarla yollarında ıyı olur fakat fıdanı dıbını çapalarken nasıl olacak bır bılgı verebılırmısın bu motorun acemısıyım sonra frezeyı veya ramorku katması kolaymı ben hem çapa ve taşıma yapmak ıstıyorum selamlar kolay gelsın

Comment

Merhaba doğa sever arkadaşlar,

5 - 6 yıldır hobi olarak meyve sebze yetiştirme işiyle uğraşıyorum. İstanbul dışında 6 -7 dönümlük bir bahçemizin 1 dönümlük bir kısmında 50 meyve ağacımız var. Fırsat buldukça hafta sonları toplam 100 m2 lik bölümünde de sebze yetiştirmeye çalışıyorum. Daha önce Pubert ve Taral 16M kullandım. Bu iki makine de maalesef depodan 2 şer sene ara ile çalındılar. Yeni alacağım çapa motorunun taşınabilir olmasını arzu ediyorum, bu şekilde arabanın bagajında hafta sonları taşıyabileceğim. Özellikle hafif olan 14 kg ağırlığa sahip OLEO-MAC MH 130 modeli ilgimi çekiyor. Ne diyorsunuz arkadaşlar ? Bu model işimi görebilir mi ? Arazi düz olup , taşlık olmadığından işlemesi kolay. Önerilerinize açığım.
                      Herkese sevgiler, teşekkürler..

Comment

zekicicekçi kardeşijm:traktörün teknik özellklerine göre resimdeki römork uygundur.Amma pahalıdır.Çünkü bu römork diferasiyelli ve şanzumanlı.Yani bir ton yükü taşır.Amma ben sadece düz yollda çapamı ve beni tarlaya getirip götürsün dersen ,sadece römork olanı da var.yani dferansiyeli ve şanzumanı olmayan.Bunlar çok daha ucuzdur.Tarlaya varınca römorku ayırırsın,çapanı takarsın ,pullugunu vs .neistersen takarak işini görürsün.Bunun biraz daha gelişmişi direksiyonludur .O daha da iyidir. selamlar.

Comment

abi 58 .Sadece sebze yeri için bence uygundur.Amma diğer 6900m için ne düşündün onu bilemem.Benim de 7 dönüm yerim var ve valpadana blits 150 ile hertürlü işlemesini yapıyorum.Selamlar

Comment

arkadaşım bu da direksiyonlu model bir fikir verir inşallah. Saygılar.

Comment

Bir önemli konu atlanıyor gibi geliyor bana... Makinaların bir bütün olarak özellikleri kadar önemli olan motorlarının ne kadar eğime ne kadar dayandıklarıdır. En büyük motor üreticilerinde ANTOR'un motor kullanma kılavuızunun 10. sayfasının sağ alt köşesini okumanızı tavsiye ederim.

Comment

makinacı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Bir önemli konu atlanıyor gibi geliyor bana... Makinaların bir bütün olarak özellikleri kadar önemli olan motorlarının ne kadar eğime ne kadar dayandıklarıdır. En büyük motor üreticilerinde ANTOR'un motor kullanma kılavuızunun 10. sayfasının sağ alt köşesini okumanızı tavsiye ederim.
                                Makinacı arkadaşım eğim konusu tamamen motor gücü ve torkuyla ilgili bir konudur. Çapa makinalarını kullanacak kişi arazinin eğim ve büyüklüğüne göre motor gücünü dikkate alması tabiatiyle doğru bir seçim yapması gerekir. Dağlık ve engebeli bir arazide eğim arazinin her noktasında farklılık gösterceği için Burada çapayı kullanacak kişi torku daha yüksek olan dizel bir çapa makinası seçmesi uygun olur. Ben 5,5 BG. olan motorun altında frezeli benzinli bir çapa makinasını engebeli ve taşlı bir arazide denedim. Çapa yapıyorsunuz ama gerçekten insanı yoruyor. En az 7,5 BG. olan dizel ve arkadan frezeli bir çapa makinası modelleri seçmek gerekiyor.

Comment

Working...
                                X