fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa Makineleri Hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Cevap: Çapa makinaları hakkında

sn.Adnan bey ,bana sorarsanız ben size eltraktörü yani arkadan çapalı makina alın derim.Sizin sordugunuz modeller çapa makinası.Yani alttan çapalı.İnsanı çok çok yorar.Ben de yagmurun valpadana 150 modelini kullanıyorum.selamlar.

Comment

bahsettiğiniz devlet yardımının süresi mayıs 2009 da sona erdi
      kolay gelsin

Comment

ADNAN ÖZCAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        YAĞMUR MARKASININ SERVİSİ NEVŞEHİR DE VAR. YALNIZ BUNUN KARDEŞİ SAYILAN FLASH 240 DİYE BİR MARKADA SÖYLÜYORLAR. YAĞMUR yet 250 Mİ? YOKSA FLASH 240 MI? ALMAM BENİM İÇİN İYİDİR.
        merhaba adnan bey;
        Bende Nevşehirdeyim, uzun zamandır çapa makinalarını inceliyorum
        7000 m² için flash 250 küçük bir model, mutlaka çapa makinası alacaksanız arkadan çapalı modelleri tercih edin

Comment

slm herkeze ben amasyanın yesil yenice kasabasında bahcıvanlık yapıyorum yaklasık 1986 dan beridir taral bahce motorunu kullanıyorum arazimiz icin en idali taral 62s modeli olup yakıt bakımından idaal olup kulanım kolaylıgı var meyve üretiminde capalama,sulama,ilaclama,yük nakli gibi işlerde rahatlıkla kullanıyorum ve memnunum arazi nasıl olursa olsun cok rahattır bence sizinde denemenizi tavsiye ederim saygılarımla grş

Comment

Merhaba,yaklaşık 3500 m2 bir alana çim ekimi yapacağız.Zemin düz.Toprak sert olduğu için üzerine dere kumunu serdikten sonra çapalamamız gerekiyor.Bu işlem içim ve bir kereye mahsus olmak üzere kullanılacağından hem ekonomik hem de bu işimizi sorunsuz çözecek bir makina bakıyoruz.Baktığım makinalar
            1)Pubert primo pro2 honda GX1600 1164 TL
            2)Pubert primo elite subaru motor 1200 TL (bu makina için 1000 m2'ye kadar deniyor,bu ne demek yani 3500 m2 alanı bölüm bölüm çapalasak ne olur?bu 1000 m2 bir günlük perfonmansı mı ifade ediyor?
            3)Bertoloni 222 GX160 1286 TL
            4)Grillo 3500 Honda 2200 TL
            bana çok acil yardımcı olursanız sevinirim 1-2 gün içinde alım yapmam gerekiyor şimdiden teşekkürler

Comment

Sayın Selsaraç Konuya size teşekkür ederek başlamak istiyorum. Tavsiyeleriniz üzere yağmur marka çapa makinası aldım(yet512).2,3 ay önce Foruma üye oldum burada paylaşılan bilgiler doğrultusunda iyi bir makina aldığımı düşünüyorum. makinayı 2 kez denedim süper bişey aynı güçte başka makinaların başarısız olduğu kendi bahcemde(dik olmasından dolayı) ama yet 512 hiç zorlanbmadan işimi gördü.Alacak arkadaşlarada Tavsiyem yağmur,taral,sep hiç başka makinayla kafalarını yormasınlar bu markaların her türlü bahceye hitap eden küçük büyük modelleri var.
              Forumda işin uzmanı arkadaşlar her türlü bilgiyi vermişler ben hiç soru sormadan tavsiyeleri okuyarak aldım. Burada her türlü bilgi var Konuşulması tartışılması gereken bunu başka hangi amaçlarla kullanabiliriz ben bir adate redüktör almayı bunu şaftla kuyruk miline bağlayıp bu makinayı ODUN KESME TEZGAHI, İNŞAAT VİNCİ,TOPRAK BURGUSU Vb aklıma daha bir sürü şey geliyor YOUTUBE de bunlarla ilgili (Yur dışından) videolar var Mutlaka izleyin adamlar neler yapmışlar mini kazıcı yani bildiğimiz kato dahi yapmışlar burada böyle konuları tartışmamız gerekir Başta SELSARAÇ Olmak üzere bütün arkadaşlarıma tavsiyelerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Comment

dursunca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Sayın Selsaraç Konuya size teşekkür ederek başlamak istiyorum. Tavsiyeleriniz üzere yağmur marka çapa makinası aldım(yet512).2,3 ay önce Foruma üye oldum burada paylaşılan bilgiler doğrultusunda iyi bir makina aldığımı düşünüyorum. makinayı 2 kez denedim süper bişey aynı güçte başka makinaların başarısız olduğu kendi bahcemde(dik olmasından dolayı) ama yet 512 hiç zorlanbmadan işimi gördü.Alacak arkadaşlarada Tavsiyem yağmur,taral,sep hiç başka makinayla kafalarını yormasınlar bu markaların her türlü bahceye hitap eden küçük büyük modelleri var.
                Forumda işin uzmanı arkadaşlar her türlü bilgiyi vermişler ben hiç soru sormadan tavsiyeleri okuyarak aldım. Burada her türlü bilgi var Konuşulması tartışılması gereken bunu başka hangi amaçlarla kullanabiliriz ben bir adate redüktör almayı bunu şaftla kuyruk miline bağlayıp bu makinayı ODUN KESME TEZGAHI, İNŞAAT VİNCİ,TOPRAK BURGUSU Vb aklıma daha bir sürü şey geliyor YOUTUBE de bunlarla ilgili (Yur dışından) videolar var Mutlaka izleyin adamlar neler yapmışlar mini kazıcı yani bildiğimiz kato dahi yapmışlar burada böyle konuları tartışmamız gerekir Başta SELSARAÇ Olmak üzere bütün arkadaşlarıma tavsiyelerinden dolayı teşekkür ediyorum.
                güzel şeyler yazılınca takdir etmememk elde deyil
                sizinde elinize sağlık dursunca

Comment

• Cevap: Çapa Makineleri Hakkında

Doğru bu makinalar ile pek çok farklı iş yapılır. Fakat iş çapa yapmaya gelince, ben bu makinaların biraz insan fıtratına aykırı yapıldığını düşünüyorum. 120 kişiden fazla insanın kendini doğrayıp sakat kaldığını internetten ve çevremden saydım.

Comment

makinacı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Doğru bu makinalar ile pek çok farklı iş yapılır. Fakat iş çapa yapmaya gelince, ben bu makinaların biraz insan fıtratına aykırı yapıldığını düşünüyorum. 120 kişiden fazla insanın kendini doğrayıp sakat kaldığını internetten ve çevremden saydım.
                    merhaba sayın makinacı;
                    doğru söylüyorsunuzda sizinde uzaktan kumandalı çapa makinanız bir türlü piyasaya çıkmadı, hadi bekliyoruz

Comment

Biraz sabır...

Comment

Arkadaşlar bende çapa almayı düşünüyorum kafamda modelide belirledim taral 51s...ama teşvikle alacağım teşvik ne zaman çıkar lütfen bu konuda bilgilendirirmisiniz?

Comment

Teşvikleri size en yakın Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinden takip etmelisiniz.

Comment

değerli arkadaşlar taral 51s ye römork takınca 4çekermi oluyor.?yada sadece arkadan çekişlimi?ve 12beygir yerine daha ucuza kaçmak istesem taral41s 9beygir ağır yükü çekebilirmi?lütfen yardımcı olurmusunuz...şimdiden teşekkürler

Comment

Bu tip çapa makinalarına remork, ilave şanzıman ve defransiyel taktığınız zaman arkadan çekişli olur. 4x4 olabilir. Olabilir diyorum çünki devir sayıları ve lastik ebatları uyum sağlamaz. Anlık 4x4 olarak kullanırbilirsiniz. Şöyle izah edeyim. İlave şanzımanlı remork taktığınız zaman çapa motorunun ön sağ+sol lastiğindeki pimleri boşa çıkarmanız gerekir. Zira devirler uyum sağlamaz. Diyelimki yük ağır ve battınız. O durumda battığınız yerden çıkmak için kısa süreli olarak öndeki pimleri devreye alıp hareket edebilecek duruma gelince tekrar öndeki pimleri boşa çıkarmanız gerekir.

Comment

arkadaşlar taral 51s ile 51m arasında ne fark var?ve biraz sert arazide arkadan frezeli işe yararmı?cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Comment

Working...
                                X