fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa Makineleri Hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Cevap: Çapa Makineleri Hakkında

SLM ZEYNELAMCA BU 610 A KUYRUK MİLİ ÇAPASINI NERDEN VE KAÇ PARAYA ALDIN AÇABA BENDE 910 E ALDIM AMA KUYRUK MİLİ ÇAPASINI GÖRMEDİM DAHA VARSA RESİM RİCA ETSEM.

Comment

pacosa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      selamlar arkadaşlar yazdıklarınız paylaştıklarınız için teşekkürler önemli bilgiler edindim fakat benim sorunum büyük 50 dönüm arazi nin 40 dönümünü şerbetçi otu yetiştirmek için kullanacagım 20 dönümü ekildi 20 dönümde bu güz ekilecek bu boyutta bir arazi de şerbetçi otuna uygun hangi çapa makinasını tavsiye edersiniz kama 610 e dizel modeli kafama yatıyor ama 2 yıl garantili olmasına ragmen çin malı oldugu için net bir karar veremiyorum yardımcı olacak herkeze şimdiden teşekkürler.
      SLM PACOSA BEN 910 E MODELİNİ ALDIM EWET 2 YIL GARANTİLİ BENCE GAYET GÜZEL Bİ MOTOR 10 HP OLMASI DA AYRI BI GÜZELLİK BAYILMA ZORLANMA YOK ÜSTELİK HIZLI VE YAVAŞ DEVİR AYARI YAPILABİLİYOR YANİ 6 VİTES OLUYOR VE SAĞA SOLA DÖNÜŞLERDE MOTORU ELİLE İTMENE GEREK YOK İKİ TANE KOL YAPMIŞLAR SOLU SIKINCA SOLA SAĞI SIKNCA SAĞA GİDİYOR KENDİSİ DÖNÜYOR YANI KOLI SIKTIĞIN YÖNDEKİ ÇAPA DURUYOR DİĞER TARAF ÇALISIYOR MAKINANIN TEK SORUNU ÇAPALARIN TAKILI OLDUĞU BOLÜM YANİ AKS KISMI COK GENİSBUSA TÜMSEK TOPRAK DENK GELİNCE MOTORU DAYIYOR VE COK KABA TERDE MOTOR OTURUYOR AMA GÜCÜ SAYESİNDE KÜÇÜK Bİ SAĞ SOL YAPIP CIKARMAK KOLAY BİRDE ORJİNAL ÇAPALARI S ÇAPA TOPRAĞI FAZLA KARIŞTİRMIYOR BEN NORMAL ÇAPA ALDIM ALTINA BİRAZ DAHA KALIN DEMİRLERİ GAYET İYİ OLDU HATTA ÇAPA MOTORA KÜÇÜK GELDİ BENDE BİRER ÇAPA DAHA UZATTIM 4 LÜ OLDU ŞİMDİ BİDE ÇAPA UÇLARINDA KAPAK BENZERİ DEMİRLER YUVARLAK KORUYUCU KAPAKLAR YOK BEN AYRI ALDIM ONLARI ÇÜNKÜ ÇAPANIN UCU AĞACA VURUNCA KÖTÜ OLUYO BENCE İDEAL Bİ MAKINA YAKITIDA COK AZ.MAKINA 110KG.

Comment

Epeyi okudum ;
        Çapa makınası almanın püf noktaları var:
        1.Önce servis.
        2.Garanti
        3.Genelde tümüne pulluk,karık açma takılır.
        4.Kuyruk mili olması iyidir,ilaçlama takılabilir,elktrik üretme ,su çekme vb durumlar geliştirilebilir.
        5.Arazinin yapısı.
        6.Arazinin miktarı.
        7.Bütceniz.
        8.bazı makınalara ot biçme aparatı eklenebiliyor ancak kuyruk mili yok gibi.
        9.Kullanıcının gücü.

....
        Bazı arkadaslar belki satıcı belki o makınanın kullanıcısı tek bir makına adı veriyor.
        Görüş herkesindir saygı yeridir.
        Bende emanet kullandığım bir makınayı tercih ettim.Genelde motor gücü aynı ise farketmiyor.
        Ben TÜRK yapımı tercih ettim.Çürük bile olsa.
        Desteklemeden faydalanacağım.
        Önce kaanı düşündüm üstteki krıterlerime uymadı.
        Yağmur 300 tercih ettim 3 ileri bir geri vites.Römork takılır,çok komik olurum diye tercih etmedim.Brodvay arabanın arkasına rahatca yerleşiyor.15 km ..
        İşimi görür.
        Sağlıcakla kalın

Comment

Selam

Uşak'ta uzun kenarı yokuş aşağı, hafif meyilli 24 dönüm arazim var. Toprak killi-tınlı, çok sert değil. Bu yıl 4000 adet asma fidanı dikeceğim. Kaba bir hesapla 2x1 ekersem 8, 2,5x1 ekersem 10, 3x1 ekersem 12 dönüm arazi kullanacağım. Önümüzdeki yıl da kalanına asma dikmeyi düşünüyorum.

Civarda kullanabileceğim bir bağ traktörü yok. 2x1 ekersem ya bir bağ traktörü alacağım ya da çapa makinası. Bağ traktörünün sıfırı çok pahalı. Belden kırmalar çok eski, güvenip nasıl alırsın?

Çapa makinaları ile :

1- Bahsettiğim ölçüde bir arazi ile başedilir mi?
          2- 8 dönüm meyilli arazi ne kadar sürede çapalanır?
          3- Meyilli arazi avantaj mıdır, dezavantaj mıdır?
          4- Bu makina kullanılarak bağda çapa dışında hangi işler yapılır? (ilaçlama vb.)
          5- Bu özelliklerde bir arazi için hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz?

Teşekkürler, hürmetler

Comment

aynı beygir gücündeki dizel ve benzinli motoru olan iki çapa makinasının güçleri eşit midir? Bir satıcı torku yüksek olduğu için dizel motorlu olanının daha iyi çapalama yapacağını söyledi. Ancak beygir güçleri eşit olduğuna göre nasıl farklı olacağını ben anlayamadım.

Comment

form kapanmış sanırım..........

Comment

çoğu forumlarda olur bu durum. havalar ısındı. millet ya tarla bahçede; ya da sıcak havanın keyfini sürmek için piknik alanlarında. kim ne yapsın dört duvar arsında interneti........

Comment

selamlar çapa makinası hakkında 25sayfa yazıları okudum hepinizın ilğisine teşekkürler ben euro102d 7.2 hp comato motorlu olan modelleri hakkında biraz bilgi rica ediyorum saygı ve sevgilerimle iyi günler

Comment

iyi günler arkadaşlar, bende çok araştırmalar sonrası yagmur veya valpadana marka çapa traktörünü almaya karar verdim.valpadana veya yagmur iki makina'da istanbulda üretiliyor.arkadan çapalama modelini tercih ettim ,bu modellerde vibrasyon titreşim daha az oluyormuş kullanıcıyı yormuyormuş.

Comment

iyi günler arkadaşlar. tarım ve koy işleri müdürlügün çapa makinelerinde %50 destekleme kampanyası vardı istedikleri şartlar küçük arazisi olanlar için çok uygundu. bu kampanya seneye yine devam edecek .

Comment

özencan kütahyanın hangi köyünde görev yapıyorsunuz bende kütahyalıyım sekiören köyündenim bende araştırıyorum ama bütçem kısıtlı iyice araştırmdan almayayım diyorum.selamlar

Comment

• Cevap: çapa makinaları hakkında

yakışırda fiyat tuzlu hocam yaa bakıyrum ama temiz bir ikinci elde bulamadm

Comment

avcı43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            özencan kütahyanın hangi köyünde görev yapıyorsunuz bende kütahyalıyım sekiören köyündenim bende araştırıyorum ama bütçem kısıtlı iyice araştırmdan almayayım diyorum.selamlar
                            yukarı caminin imamı abdullah hocaya sor. o bilir beni. selam söyle kendisine.

Comment

ozencan43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              yukarı caminin imamı abdullah hocaya sor. o bilir beni. selam söyle kendisine.
                              tamam hocam gördüğümde sorarım isimsiz bir hocanın selamı var derim a.s.

Comment

Şanzımanlı kasanın düz kasadan avantajları nelerdir arkadaşlar. 6.8 bveygir gücünde bir çapa makinası almaı düşünüyorum, yağmur ve taralı araştırıyorum. kullanacağım arazi şartları biraz rampa, taral 32m ya da yağmur 320 bu sanzımanlı kasayı rampada çeker mi. şimdiden tesekkürler

Comment

Working...
                                X