Daha önce yeşilışık sormuş ama cevap alamamış. Ben tekrar etmiş olayım.
Kaan çapa makinesi kullanan varmı?, Kalitesi nasıldır?
Kaan VM1100 e pulluk takılıyor gözüküyor ama acaba iş görüyor mu?
1000 m2 kadar meyve ve sebze yaptığım bahçede kullanabilirmiyim?
Veya 1500 lira civarında pulluk ta takılabilen önerebileceğiniz hangi marka ve model var?
Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim.
merhabalar, ben de çapa makinaları hakkında araştırma yapıyorum. fakat kafam baya bir karıştı. burada tecrübeli ve bilgili arkadaşlar olduğu için birkaç sorum olacaktı: 4 dönüm bağımız var, ayrıca 10 dönüm civarı arazimiz var. Toprak yapısı sert killi toprak, pullukla ekildiğinde toprak tezekleri büyük parçalar halinde çıkıyor. Arazi biraz da eğimli. Bu arazide kullanabileceğimiz, pulluk takıp araziyi ekebileceğimiz römork takılabilen bir motor tavsiyesi olan var mı? İkinci sorum; yağmur motorlarının sitesinde el traktörü ve motorlu çapa diye iki kategori var bunların kullanım amaççları farklı mıdır? hangisi daha işe yarar. Örneğin Yağmur YET 510 ile Blitz 150 nin farkı nedir?
Üçüncü sorum arkadan çapalı ile alttan çapalının kullanım alanları farklı mı? hangisi daha kullanışlı?
iyi günler.
benresi 610 ca model çapa makinası aldım.pulluğu ve kaz ayağını kendim yapturdım. kuyruk miline bağlanan çapasını ise satın aldım. arkasına birde römork yaptırdım.arkasına bağlanan çapa ve yaptırdığım kaz ayağı sürülmemiş toprakta hiçbir işe yaramıyor.ancak pulluk çalışıyor. motorun gücü 6.5 bb olduğundan biraz düşük geliyor. römork çekmede bir sorun yok .10 dönüm yeri bu araçla sürmen baya uzun sürer.bütün zamanını buna ayırman lazım. taral makinada çifrt sürerken oturacak bir yeri var ve arkasına 3 lü beygir pulluğu takmılar. çok güzel bir şeydi ama fiyatı 9 binlara.çapa makinları ile 10 dönüm arazi işlemek sabır işi kolay gelsin.
merhabalar, ben de çapa makinaları hakkında araştırma yapıyorum. fakat kafam baya bir karıştı. burada tecrübeli ve bilgili arkadaşlar olduğu için birkaç sorum olacaktı: 4 dönüm bağımız var, ayrıca 10 dönüm civarı arazimiz var. Toprak yapısı sert killi toprak, pullukla ekildiğinde toprak tezekleri büyük parçalar halinde çıkıyor. Arazi biraz da eğimli. Bu arazide kullanabileceğimiz, pulluk takıp araziyi ekebileceğimiz römork takılabilen bir motor tavsiyesi olan var mı? İkinci sorum; yağmur motorlarının sitesinde el traktörü ve motorlu çapa diye iki kategori var bunların kullanım amaççları farklı mıdır? hangisi daha işe yarar. Örneğin Yağmur YET 510 ile Blitz 150 nin farkı nedir?
Üçüncü sorum arkadan çapalı ile alttan çapalının kullanım alanları farklı mı? hangisi daha kullanışlı?
1 ) Süreceğiniz araziyi attan çapalı YET 360 yada 510 ile rahatça sürebilirsiniz. Çapa makinasının kendi bıçakları olduğundan pulluğa gerek kalmadan kullanılabilir. Toprağı kum gibi yapar.
2) Alttan çapalı makinalar Motorlu Çapa Makinası diye geçer (Lastikleri çıkarım bıçakları takarsınız)
Arkadan çapalı makinalar El traktörü diye geçer(Lastikler çıkmadan çapa yapabilirsiniz.)
3) Yet 510 alttan çapalıdır. Engebeli arazide kullanılabilir.
Blitz 150 arkadan çapalıdır. Genelde düz arazilerde verimli olur. Daha birkac özellik var ama arkadan çapalı alacaksanız elmas 80 Rev - safir 120 Rev tavsiye ederim. kuyruk miline çayır biçme aparatı,kar küreme, döner pulluk, çim biçme gibi birkaç aksesuar doğrudan takılabildiği için çok fonksiyonlu kullanılabilir.
sn. pacosa,
50 dönüm tarlaya kama 610 dayanmaz onu baştan söyliyeyim yani.
büyük 12 beygir yagmur yet510 almalısın.
sormak istediğin bişey olursa bana sorabilirsin ben hem kullanıcıyım hemde satıcıyım..
Tavsiyeniz için teşekkür ederim şimdi daha net fikirlere sahibim fakat tek sorunum şu an arkadan frezeli bir çapa makinası yada alttan çapalamanın hangisi daha iyi kullanan arkadaşlar lütfen bilgi verirse çok sevinirim
1 ; alttan çapa arkadan çapalamadan daha iyi mi ?
2 ; arkadan çapalama büyük arazide daha kolay ve verimli olurmu ?
bilgi verebilirseniz çok makbule geçecek şimdiden teşekkürler
bir arkadaş 32 m TAral çapa makinasının römorklu halde 50 km hız yaptığını söylemişti, bana mantıklı gelmedi bu görüş. bu konuda bilgisi olan var mı? çapa makinalarının hızları nedir.
sn. pacosa,
50 dönüm tarlaya kama 610 dayanmaz onu baştan söyliyeyim yani.
büyük 12 beygir yagmur yet510 almalısın.
sormak istediğin bişey olursa bana sorabilirsin ben hem kullanıcıyım hemde satıcıyım..
50 dülüm yere yağmur dayanır mı? belki dayanır ama arkasındaki kişi dayanamaz, böyle büyük yerlere belden kırmalı diye tabir ettiğimiz bahçe tıraktörlerini tavsiye ederim.
bir arkadaş 32 m TAral çapa makinasının römorklu halde 50 km hız yaptığını söylemişti, bana mantıklı gelmedi bu görüş. bu konuda bilgisi olan var mı? çapa makinalarının hızları nedir.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim şimdi daha net fikirlere sahibim fakat tek sorunum şu an arkadan frezeli bir çapa makinası yada alttan çapalamanın hangisi daha iyi kullanan arkadaşlar lütfen bilgi verirse çok sevinirim
1 ; alttan çapa arkadan çapalamadan daha iyi mi ?
2 ; arkadan çapalama büyük arazide daha kolay ve verimli olurmu ?
bilgi verebilirseniz çok makbule geçecek şimdiden teşekkürler
Her ikisinin de farklı avantajları var. Arkadan frezeli daha az yorar daha sıva çapalar, alttan frezeli daha derin çapa yapabilirsin, kulanımı daha yorucudur.
Arkadan frezeli makine düz arazi çapalamak için idealdir. İnsanı fazla yormaz. Örneğin sıraya dikilmiş pancar, domates, vb. bitkilerin arasını çapalamak için uygundur.
Alttan frezeli çapalama makineleri ağaçların dibinde daha kolay manevra yapabiliyor. İnsanı biraz yoruyor. Arkadaşımızn da dediği gibi daha derin çapa yapma şansı var. Belirtildiği üzere ikisinin de avantajları var kendisine göre.
Bende Taral 22S arkadan frezeli motor var. Şimdilik memnunum. İleride ne olur bilemem.Siz ne amaçla kullanacağınızı belirtirseniz tavsiye o denli yerinde olur.
Comment