fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa Makineleri Hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Cevap: Çapa Makineleri Hakkında

kama almaya gittim tekerleği çok ufak geldi gözüme ve almaktan vazgeçtim satan kişiye sordum daha büyükleri varmı die bilen çıkmadı bende size soruyorum bunun büyük tekerleri varmı?

Comment

Selamun aleyküm arkadaşlar;

Benim şu anda adapazarı kaynarca kefken arasında 3.8 dönüm arazim var ve bu arazinin bi kısmı ev olarak kullanılmakta.içine 70 tane meyve fidanı diktim.
      arazi %8 civarı eğimli vede 1.5 dönüm civarı sebze ekmek için kullanmak istiyorum.Bu durumda tavsiye olarak arkadan frezeli mi alttan mı çapalama yapna bi makina almak lazımdır. 2 haftadır nette araştırma yapıyorum kafam allak bullak. Ben en fazla tek seferde 300-500 m2 yer çapalayacağımı düşünüyorum, çapa makinalarının hepsinin arkasına pulluk takılabilir mi?

Comment

Bugün foruma yazdıktan sonra karaköy tersaneciler caddesine gittim...orada kaan ve taral marka çapa makinesi satan bi dükkana girdim...orada görüştüğüm arkadaşlar adam gibi bi şey isityorsam kaan 24s(kaan motorlu) ve 25s(honda motorlu) döküm olduğu için benzinliler veya 42s dizel alabileceğimi ve her işimi görebileceğimi belirttiler(neden taral değil diye sorduğumda ise aynı malzemeye 2 kat fiyat vermeye gerek olmadığını belirttiler). Bu modeller hakkında bilgisi olan arkadaş var mıdır. vede hangi modeli tavsiye edersiniz?

Comment

Kaan markalı çapalar Taralın taklidi olarak Çinde yaptırılıyor.
          Aynı özelliklerde kaan alacağınıza daha ucuza Çin malı çapa alın derim.Sonuçta ikisi de aynı....

Comment

alpcicek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Bugün foruma yazdıktan sonra karaköy tersaneciler caddesine gittim...orada kaan ve taral marka çapa makinesi satan bi dükkana girdim...orada görüştüğüm arkadaşlar adam gibi bi şey isityorsam kaan 24s(kaan motorlu) ve 25s(honda motorlu) döküm olduğu için benzinliler veya 42s dizel alabileceğimi ve her işimi görebileceğimi belirttiler(neden taral değil diye sorduğumda ise aynı malzemeye 2 kat fiyat vermeye gerek olmadığını belirttiler). Bu modeller hakkında bilgisi olan arkadaş var mıdır. vede hangi modeli tavsiye edersiniz?
            Aynı özelliklerde kaan alacağınıza daha ucuza Çin malı çapa alın derim.Sonuçta ikisi de aynı....

Comment

sibumu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Yada şöyle bir soru sorayım ne profesyonel ne de amatör olarak kullanacağım orta seviye o da kullanabilirsem bir çapa almak istiyorum.(senede 3-4 dönüm yer gezecek)

1) benzinli veya dizel hangisi
              2) alttan çapalı mı arkadan çapalı mı
              3) özellik olarak neler olmalı yani kuyruk mili , motor olarak nasıl 4.5 5.5 6.5 hp
              4) çin malı çapa dedikleriniz hangisidir yada web sitesi gönderebilirmisiniz

Tşk,

Comment

3 dönümlük bir bahçem var, içinde çeşitli ağaçlar var zemin düz eğim yok,
                burayı sürmek için Bana çok sorun çıkarmayacak, yedek parçası bulunabilecek bir çapalama makinası arıyorum, Taral 20M modeli bana hoş göründü ne dersiniz?
                1500TL civarı para ayırabilirim. Alternatif varsa önerirseniz sevinirim.
                Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Teşekkürler...

Comment

Semak makinanın getirdiği İtalyan Bertolini Honda motor benzinli5,5 hp(2200civarı), yada Çinden getirdiği Weima marka 7hp dizel(1600 civarı) makineyi önerebilirim.Kayışlı olarak da Dünyanın en iyisi Pubert primo 2 (1400-1500 tl civarında)

Comment

birkan44 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    3 dönümlük bir bahçem var, içinde çeşitli ağaçlar var zemin düz eğim yok,
                    burayı sürmek için Bana çok sorun çıkarmayacak, yedek parçası bulunabilecek bir çapalama makinası arıyorum, Taral 20M modeli bana hoş göründü ne dersiniz?
                    1500TL civarı para ayırabilirim. Alternatif varsa önerirseniz sevinirim.
                    Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Teşekkürler...

Alacağınız makinanın garanti ve yedek parçasını istiyorsanız yerli üretim olan YAĞMUR Yet 250 çapa makinasıda işinizi görür tekerleksiz fiyatı sizin bütçenize göre uygundur.

Comment

Verdiğiniz yanıtlar için çok Teşekkürler, Bertolini için yazılanları okudum formda, çapa kısmına bir şey olduğunda ayrıca satın almak istediğinizde bulmak çok zormuş, Yağmur 250'de güzel görünüyor.
                      Taral 20M veya taral kullananlar bu modelle ilgili deneyimlerini aktaracak arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum, İlgileriniz için teşekkürler...
                      Saygılar...

Comment

bana sorarsanız 3 dönüm yer için bütçenizi biraz daha zorlayın, taral 22m alın. sonra rahat edersiniz.

Comment

*alttan çapalı yoruyor,bütün titreşim kollarda,manevra yaptırmak ve takılırsa kurtarmak kol ve beden gücüyle,kollar pazu yapıyor,akşama kadar takat kalmıyor....arkadan çapalı yormuyor,hem hareket ediyor hem çapalıyor,titreşim daha az hissediliyor...arazi büyük yormayanı tercih etmeliyim fakat:
                          *alttan çapalının manevrası,ağaçların etrafında dönmesi,arkadan çapalıya göre daha rahat,arkadan çapalıda manevra imkanı daha kısıtlı
                          *alttan çapalı daha derin ,arkadan çapalı daha yüzeysel işliyor
                          *alttan çapalı düz ve eğimli arazilerde kullanılabiliyor,arkadan çapalı daha çok düz arazide kullanmaya uygun
                          *arazide en azından yumruk büyüklüğünde taş varsa,alttan çapalı daha çok hoplatma yapıyor......

bu maddelerin hiçbirisi benim tecrübem değil,daha önceden yazanlardan derledim

hafif eğimli 21 dönüm arazimde 8x8 aralığında,3 yaşında 350 adet ceviz ve badem ağacım var.İşimi kolaylaştırmak için ,evraklarımı tamamladım,%50 hibeden faydalanıp alttan çapalı yağmur yet 300 6,8 hp dizel çapa makinası almayı düşünüyorum. fiyat 4750,2750 sini ben ödeyeceğim.....fakat yorumları okuynca kafam karıştı...

Arazim hafif eğimli olduğu ve ağaç etrafında manevra için alttan çapalı almam lazım,fakat arazi büyük olduğu ve aşırı yoracağı için alamam,bu yüzden kolaylık için arkadan çapalı almam lazım fakat,arazi eğimli ve manevra kısıtlı olduğu için onuda alamam....
                          yani hiçbirini alamam elle çapaya devam...tam bir ölümlerden ölüm beğen durumu............
                          Karambole makina alacağız,aldıktan sonra ya işimizi görmesse,etrafmda,olsada denesem,çok daha rahat kara veririm,hangisi işimie yarıyor diye.......
                          hibe için daha vakit var,biraz daha araştırmam lazım,dahada önemlisi bulup tecrübe etmem lazım....yorumlarınızı görüşlerinizi bekliyorum,selamlar

Comment

Benim arazimde 50-60 metre de 8-10 metre eğim bulunmakta bunun çiin arkadan çapalama işe yaramaz mı? yani kafam karıştı alttan çapalama ve arkadan çapalama arasında...70 civarı fidan var ve bu işlerde biraz yeniceyim(amatör siklet).. şimdi bide alttan çapalamayı kullanıp kullanamayacağımı bilmiyorum...orta tip alttan çapalar 70 kg civarı ki büyük makineler 100 kg üstü buda başka bir mevzu...makinaları deneyebileceğimiz istanbul ,kocaeli sakarya civarında bi yer var mıdır...
                            hibe için nasıl başvuru yapabiliyoruz bu konuda nerden bilgi alabilirim..

Comment

ERFARUK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              *alttan çapalı yoruyor,bütün titreşim kollarda,manevra yaptırmak ve takılırsa kurtarmak kol ve beden gücüyle,kollar pazu yapıyor,akşama kadar takat kalmıyor....arkadan çapalı yormuyor,hem hareket ediyor hem çapalıyor,titreşim daha az hissediliyor...arazi büyük yormayanı tercih etmeliyim fakat:
                              *alttan çapalının manevrası,ağaçların etrafında dönmesi,arkadan çapalıya göre daha rahat,arkadan çapalıda manevra imkanı daha kısıtlı
                              *alttan çapalı daha derin ,arkadan çapalı daha yüzeysel işliyor
                              *alttan çapalı düz ve eğimli arazilerde kullanılabiliyor,arkadan çapalı daha çok düz arazide kullanmaya uygun
                              *arazide en azından yumruk büyüklüğünde taş varsa,alttan çapalı daha çok hoplatma yapıyor......

bu maddelerin hiçbirisi benim tecrübem değil,daha önceden yazanlardan derledim

hafif eğimli 21 dönüm arazimde 8x8 aralığında,3 yaşında 350 adet ceviz ve badem ağacım var.İşimi kolaylaştırmak için ,evraklarımı tamamladım,%50 hibeden faydalanıp alttan çapalı yağmur yet 300 6,8 hp dizel çapa makinası almayı düşünüyorum. fiyat 4750,2750 sini ben ödeyeceğim.....fakat yorumları okuynca kafam karıştı...

Arazim hafif eğimli olduğu ve ağaç etrafında manevra için alttan çapalı almam lazım,fakat arazi büyük olduğu ve aşırı yoracağı için alamam,bu yüzden kolaylık için arkadan çapalı almam lazım fakat,arazi eğimli ve manevra kısıtlı olduğu için onuda alamam....
                              yani hiçbirini alamam elle çapaya devam...tam bir ölümlerden ölüm beğen durumu............
                              Karambole makina alacağız,aldıktan sonra ya işimizi görmesse,etrafmda,olsada denesem,çok daha rahat kara veririm,hangisi işimie yarıyor diye.......
                              hibe için daha vakit var,biraz daha araştırmam lazım,dahada önemlisi bulup tecrübe etmem lazım....yorumlarınızı görüşlerinizi bekliyorum,selamlar

araziniz oldukça büyükmüş. ancak biraz matematik ile sorunu çözebiliriz sanırım. haftada yedi gün var. alttan çapalı makine ile günde max. 3 dönüm çapalarsınız. fazlasına bünye dayanmaz.1 hafta sonunda 21 dönüm tarlanız bitmiş olur. eğer yazın sürekli tarlanızda iseniz bu pek sorun olmaz. otlanma durumuna göre bu iş rutin aralıklarla tekrar edilir. alttan çapalı makine ilk kullanımlarda yorar bu doğrudur, fakat makineyi kullanmaya alıştığınızda fazla yorulmadığınızı da görürsünüz. eğer tarla daha önce traktörle işlendiyse ilk çapanız zor olur, sonrasında o kadar zorlamaz. şimdiden kolay gelsin.

Comment

arkadaşlar cahilliğimi hoş görün ama,bu kuyruk mili ne oluyor,ne işe yarıyor?

Comment

Working...
                                X