fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa Makineleri Hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• zeybekahmet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ..arkadaşım sana tavsiyem oleomac multimate olacak. çok amaçlı bir makine .Ben kullanıyorum çok kullanışlı insanı yormaz çim. ot biçersin budama yaparsın çapa yaparsın. arıza tamir gibi sorun çıkarmaz. yakıtıda çok az . yaygın servisi var .semak.com.tr buraya bakabilirsin
    Yardımınıza teşekkür ederim.

Güzel açıklamalarda bulunmuşsunuz, değerlendirmek istiyorum.
    Ancak sizden bir iki noktayı öğrenmek istiyorum.

Şu anda bahçe toprağı çiğnenmiş ve sert durumda, sert toprağı çapalayabilir mi?

Çapalama derinliği yeterli mi. Ya da yaklaşık kaç cm derinliğe inebiliyor.

Comment

..arkadaşım sana tavsiyem oleomac multimate olacak. çok amaçlı bir makine .Ben kullanıyorum çok kullanışlı insanı yormaz çim. ot biçersin budama yaparsın çapa yaparsın. arıza tamir gibi sorun çıkarmaz. yakıtıda çok az . yaygın servisi var .semak.com.tr buraya bakabilirsin
      İlginize ve verdiğiniz sağlıklı bilgilere teşekkür ediyorum.
      Önerilerinizden yararlanmak ve değerlendirmek istiyorum. Bir iki konuda görüşlerinize ihtiyacım var.
      1- Sert zeminde de çalışır mı? Şu anda bahçe toprağı çiğnenmiş ve sert.
      2 -Çapalama işlemi yeterli derinliğe inebiliyor mu? Örneğin 25 cm gibi.

Comment

• arkadaşım. oleomac multimate çapanın derinligi 8 ile 10 cm arası sert zeminde zorlanıyor. ama birkaç defa çapa yaparsan tamamen parçalar. çapa apartlarıda var farklı çeşitlerde . yada honda 201 veya 205 modellerine bakabilirsin 18 ,ile 21 kilo arasında elde taşımaya uygun güçlü motorları var yormaz seni çapa derinliği 12 ile 18 cm arasında

Comment

• mehon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          SLM. BU SİTEYE 3. MESAJIM İLK İKİSİNDE YARDIMCI OLUNMASI HAKKINDAYDI AMA YARDIM EDEN BİRİ YADA BİRİLERİ ÇIKMADI BENDE ÇAPA MAKİNASI ALMAYI DÜŞÜNEN FAKAT BEN GİBİ İKİLEM ÜÇLEM HATTA DÖRTLEM ARASINDA KALIP NE YAPACAĞINI ŞAŞIRAN ARKADAŞLARA YARDIMIM DOKUNUR DÜŞÜNCESİYLE YAZIYORUM. KAAN 26-S ALDIM OCAĞIN 5 İNDE VE 12 SİNDE DENEDİM BENCE SAĞA SOLA YİYİNTİ OLMADAN İŞİMİ GÖREYİM DİYORSANIZ TEREDDÜT ETMEDEN KAAN ALIN . AMACIM ONUN BUNUN REKLAMINI YAPMAK DEĞİL SADECE FİKİR VERMEK DİĞER BAZI MARKALARIN YARI FİYATINA SAHİP OLABİLİRSİNİZ ŞU KADARINI SÖYLİYİM 3 SAATTE 20 VE 30 YAŞLARINDA 64 ZEYTİNİN DİBİNİ DAL DÜŞÜMÜ GENİŞLİĞİNDE ÇAPALADIM. YİNEDE KARAR SİZİN.
          slm birsene önce kaan 23s aldım:bir makine ancak bu kadar kötü olur,arkadaşlar çin malı genpower aynı ayarda makina aldılar makina süper.biz türk malıdır diye kaan aldık ancak çin inde enkötüsü çıktı ben şimdi yeni bir makina alacağım ve bu makinayıda basmacıoğluna hediye edeceğim!!!!!!alacak arkadaşlar sakın ha ben yandım siz yanmayın.

Comment

arkadaşım. oleomac multimate çapanın derinligi 8 ile 10 cm arası sert zeminde zorlanıyor. ama birkaç defa çapa yaparsan tamamen parçalar. çapa apartlarıda var farklı çeşitlerde . yada honda 201 veya 205 modellerine bakabilirsin 18 ,ile 21 kilo arasında elde taşımaya uygun güçlü motorları var yormaz seni çapa derinliği 12 ile 18 cm arasında
            Önce derinliği 8-10 cm arası yazmışsınız, daha sonra 12 - 18 cm. Sebze dikeceğime göre 10 cm derinlik yetersiz kalacaktır. Günlerdir interneti tarıyorum. Bulamadım.

Aradığım özellikler:
            1 - Sebze dikebileceğim derinliği çapalasın.
            2 - Ağır olmasın ( yaş 75)

Sizin belirttiğiniz özellikleri çok beğenmiştim. Bir tek derinlik sorununu çözemedim. 18-20 cm derinliği çapalayabilirsem hemen alacağım.. Bir de elektrikli modeller var. Aynı yere tekrar çapalama yapabilirim, çapalama genişliği dar olsa da sakınca değil.

Comment

• temizaga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              slm birsene önce kaan 23s aldım:bir makine ancak bu kadar kötü olur,arkadaşlar çin malı genpower aynı ayarda makina aldılar makina süper.biz türk malıdır diye kaan aldık ancak çin inde enkötüsü çıktı ben şimdi yeni bir makina alacağım ve bu makinayıda basmacıoğluna hediye edeceğim!!!!!!alacak arkadaşlar sakın ha ben yandım siz yanmayın.
              Bravo
              Genelde para sayıp mal alan insanlar ellerindeki malı överler. Siz "ben yandım başkası yanmasın" diyebilecek dürüstlüğü sergilemişsiniz. Kutlarım...

Comment

• ..merhaba arkadaşım. mesajımı tam okumamışsın anlaşılan. HONDA 201 yada 205 MODEL çapanın derinliği 18-20 cm demiştim. ben oleomac multimate çok fonksiyonlu makinamdan memnunum . yeni bir makina alcam bunu da incir ve zeytin ağaçlarımın altına çapa yapmak için kullancam yerim meyilli ve sert çok ot var yazın ağaçlarıma otların zararı oluyor ve bastığım yeri göremiyorum yılan akrap gibi hayvanlar da korkutuyor çocuklarımla rahat dolaşmak istiyorum. şimdi ki arayışım. TARAL 16M.. KAAN19S .yada buna benzer küçük hafif makina arıyorum 2.elde olabilir. ..bana kalırsa siz elektrikli makina almayın kablolarda yırtılma kesik olur fark etmezseniz iyi olmaz kablolar dolaşır elinize ayağınıza

Comment

..merhaba arkadaşım. mesajımı tam okumamışsın anlaşılan. HONDA 201 yada 205 MODEL çapanın derinliği 18-20 cm demiştim. ben oleomac multimate çok fonksiyonlu makinamdan memnunum . yeni bir makina alcam bunu da incir ve zeytin ağaçlarımın altına çapa yapmak için kullancam yerim meyilli ve sert çok ot var yazın ağaçlarıma otların zararı oluyor ve bastığım yeri göremiyorum yılan akrap gibi hayvanlar da korkutuyor çocuklarımla rahat dolaşmak istiyorum. şimdi ki arayışım. TARAL 16M.. KAAN19S .yada buna benzer küçük hafif makina arıyorum 2.elde olabilir. ..bana kalırsa siz elektrikli makina almayın kablolarda yırtılma kesik olur fark etmezseniz iyi olmaz kablolar dolaşır elinize ayağınıza

Değerli kardeş
                  Okumasına bir kaç kez okudum ama derinlik konusunda aydınlanamamıştım. Demek ki diğer makineler kadar 18-20 cm derinliğe inemiyor. Halen bunu anlıyorum.
                  O zaman işime yaramayacak. Oysa belirttiğiniz özellikler ne kadan çok beklentilerime uymuuştu.
                  Sağlık olsun.

Comment

• birbay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Değerli kardeş
                    Okumasına bir kaç kez okudum ama derinlik konusunda aydınlanamamıştım. Demek ki diğer makineler kadar 18-20 cm derinliğe inemiyor. Halen bunu anlıyorum.
                    O zaman işime yaramayacak. Oysa belirttiğiniz özellikler ne kadan çok beklentilerime uymuuştu.
                    Sağlık olsun.
                    Sizin istediğiniz 18-20 cm den de fazla, 25-30 cm derinliğe kadar inebilecek makine, Antrac marka çapa makineleri. Bıçakları çok iyi olduğundan istediğiniz derinliğe indirebilirsiniz. Şanzumanlıları çok iyi, sarsılma yapmadan çapa yapabiliyorsunuz. Yalnız piyasadan pahalıdırlar.

Comment

• 25 cm derinlikte hiç bir Çapa makinası iş görmez. Kim derse inandırıcı olmaz. Diğer bir husus 50m2 lik bir alan için çapalma makinası olur mu be kardeşim. Makina o alanda nasıl dönecek de iş görecek. Maddi tarafını saymıyorum bile.

Comment

• ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        25 cm derinlikte hiç bir Çapa makinası iş görmez. Kim derse inandırıcı olmaz. Diğer bir husus 50m2 lik bir alan için çapalma makinası olur mu be kardeşim. Makina o alanda nasıl dönecek de iş görecek. Maddi tarafını saymıyorum bile.
                        İspatlarım....Hatta yakınınızda antrac kullanan varsa rica edin göstersin. Denedim, gördüm, öyle yazdım.

Comment

• ..arkadaşım GENPOWER çapa makinaları yerli malıdır. Ankara,da üretim yapıyorlar genpower jeneratör .kullanışlı ve ucuz ..serviseride yaygın ..

Comment

• ben çapa makinası satıcılarını araştırdım.basmacıoğlunun bölgeme yakın 2 bayisinle irtibata geçtim .Bana 5 dk.içinde döneceklerini söylediler.2 gün oldu hala arıyacaklar.
                            Bence kaan marka almayın.Çok gayriciddiler.

Comment

• Capalama makinasi veya motorlu tarim aleti almak istiyenler öncelikle yedek parca durumunu incelemelidirler. KAAN marka sirt ilaclama makinamin benzin kapagi ve starter bozuldu. Internette arastirma yaptim. Satilan yedek parca bulmak mümkün degil.Kaan / Basmaciogluna 2 defa e mail attim. Yedek parca listesini nerede görebilirim? Nereye ismarliyabilirim diye. Malesef cevap alamadim.

Taral`in, Yagmur`un yedek parca listesini internette bulmak mümkün. KAAN`in malesef mümkün degil. Izmir gida carsisinda bir servis cikma eski bir plastik kapagi bana 20 TL ye satmak istedi.. Siz siz olun, yedek parca listesini görmeden hic bir markayi satin almayin... Servis var lafinin ici bostur... O yerde bircok markanin ismi yazar. Parca olmayinca servis olsa ne olurki ...!

Ayrica, kayisli capalama makinalari 300 - 500 m2 icin olabilir. Daha büyük yerler icin sanzimanli olanlari tercih edilmelidir. Sanziman motorun gücünü arttiran duruma göre gücü kullandiran bir mekanizmadir. Motorun bile ömrünü uzatir. Ideal capa makinasinin agirligi -/+ 10kg 80 Kg civarinda olmasi ideal olanidir. Zira o agirlik yere basma gücü olusturur. Hafif olanlari ziplar. Sizin yere basmaniz veya zaptetmeniz gerekecektir... Biraz fazla mücadeledir yani...
                              Not: Tabiki sert yerler kastedilmistir. Bellenmis yer degil....
                              Last edited by interbekir; 25.05.12, 08:10.

Comment

• Merhaba arkadaşlar kayışlı makinaları pek önermiyorsunuz ama solax sbc 500 marka çapalama motoru kullanananız oldumu tavsiye edermisiniz fiyatı alacağım bir yerde çok makul internet fiyatından ucuz ve peşin fiyatına 12 taksit yapıyorlar kullanacağım alan 3 dönüm meyve ve sebze için ayrıca kullanmadan önce çapalama rahat olsun diye tarlamıda kaz ayağı ile sürdürüyorum vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler

Comment

Working...
                                X