Duyuru

Collapse
No announcement yet.

b5a

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• b5a

İlk soru benden,

Meyve ağaçlarında ağustos ayında yani bu günlerde B5A gübresinin kullanılmasının ne tür bir etki etmesi beklenmelidir. Meyvelerin hızlı büyümesi mi? sürgün uzaması mı? yoksa hiç kullanmamalı mı? çünkü bu zamanda kullanılan bir gübre bitkilerin kışa hazırlanma sürelerini öteleyip geciktireceği için dondan etkilenmeleri muhtemel dir. Eğer B5A bir kimyasal gübre olsaydı kesinlikle kullanılmasını tavsiye etmezdim. Bu yönde B5A hakkında bir yorum yapamıyorum...

Cevap: B5A organik sıvı gübrenin kullnımı,etki alanları,sonuçları,saklama koşulları ve temini konuları

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk soru benden,

Meyve ağaçlarında ağustos ayında yani bu günlerde B5A gübresinin kullanılmasının ne tür bir etki etmesi beklenmelidir. Meyvelerin hızlı büyümesi mi? sürgün uzaması mı? yoksa hiç kullanmamalı mı? çünkü bu zamanda kullanılan bir gübre bitkilerin kışa hazırlanma sürelerini öteleyip geciktireceği için dondan etkilenmeleri muhtemel dir. Eğer B5A bir kimyasal gübre olsaydı kesinlikle kullanılmasını tavsiye etmezdim. Bu yönde B5A hakkında bir yorum yapamıyorum...
    Sayın selsaraç;
    Bu dönemde bitkiler climaktarik solunum yaparlar..Bu ürün oluşumu solunumudur...Bitkiler bu solunum bazı sonrasında aşırı enerji kaybettikleri için ürün sonrası yaşlı yapraklarda aşırı dökülmeler oluşur. Dolayısıyla bitkinin hümoral ve hücresel bağışıklık sisteminin en zayıf olduğu dönemdir.. Hatta Yeterince enerji üretemeyen bitkilerde ürün şekilsizlikleri,ürün bozukluğu ve dökülmeler yaşanır.Mesela Çekirdekli ve çok taneli bitkiler koçan veya çekirdek dolduramaz..B5a ile uygulamada bu sorunlar %70 ortadan kalkar...Ürün toplanmasından sonra kullanılmasında bitkinin kaybettiği efor geri kazanılır ve kış şartlarına hazırlanması sağlanır...
    B5A organik sıvı gübrenin en büyük özelliği ise (içerdiği özel formül sayesinde)bitkilerin hümoral ve hücresel bağışıklık sistemini güçlendirmesidir..
    B5A nın bir diğer özelliği de Yapraklarda ve gövdede yağlanma yaparak bitkiyi Kırağıya ve donmaya karşı korur...
    Umarım yardımcı olabilmişimdir... SAYGILAR....

Comment

Cevap: B5A organik sıvı gübrenin kullnımı,etki alanları,sonuçları,saklama koşulları ve temini konuları

Bağışıklık konusunda yazdıklarınıza katılıyorum ancak

Hem büyüme hızlanacak, bitkiler daha canlı olacak, birçok faydalı olaylar olacak. peki bitki kışa ne zaman hazırlanacak? yemyeşil ve aktif yaprakları olan bir ağaç ne zaman yaprağını dökecek? ilk don zamanlarına kadar ağaçta yaprak kalırsa...

Comment

b5a sıvı organik gübre hem toprakta hemde yaprakta kullanılabilen bir gübre gübrede çok çeşitliliği ortadan kaldırıyor.saygılar

Comment

b5a sıvı organik gübrenin ön önemli özelliklerinden bir tanesi bençe Her türlü toprakta ve her türlü bitkilerde ekolojik ve organik ürün alınmasını sağlamasıdır.biz orta yaşlılar çocukluk yaşlarımızda daha topraklarımıza kimyasal gübre girmeden önçeki ekmegimizin sebzelerimizin meyveleremizin o leziz tadını unutamadık.b5a sıvı gübre ile unuttuğumuz o leziz tadı tekrar elde edebildik

Comment

selsarac arkadaşımıza b5a sıvı organik gübre ile konular actığı için kendisine teşekür ederim.saygılar

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Bağışıklık konusunda yazdıklarınıza katılıyorum ancak

Hem büyüme hızlanacak, bitkiler daha canlı olacak, birçok faydalı olaylar olacak. peki bitki kışa ne zaman hazırlanacak? yemyeşil ve aktif yaprakları olan bir ağaç ne zaman yaprağını dökecek? ilk don zamanlarına kadar ağaçta yaprak kalırsa...
              Sayın selsaraç;
              Güzel bir soru...İşte B5A nın farkı burada ortaya çıkıyor...
              Bitki, yapraklarında ADP,ATP,NADP,NADP-H GİBİ ENERJİ MOLEKÜLLERİ sentezler.Yine bitki,ADP'Yİ ATP'ye çevirebilmek için 400 kalori harcar...B5A organik sıvı gübre ile hümoral ve hücresel bağışıklık sistemi güçlendirilen bitki, ATP yi ADP ye indirgeyerek 7000 kalori enerji açığa çıkarır ki; bu da yaprakları dökülmeyen bitkiye fazlasıyle yeter.Bitki yaprakları vasıtasıyle güneşten ve atmosferden enerji alır...Yaprağı dökülen bitki ise topraktan yer...Umarım yardımcı olmuşumdur...SAYGILAR...

Comment

sayın Denizyosunu B5A nın elemen analizi nedir böyle bir çalışmanız varmı oranları nedir. saygılarımla

Comment

biggardener Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  sayın Denizyosunu B5A nın elemen analizi nedir böyle bir çalışmanız varmı oranları nedir. saygılarımla
                  Denizyosunu kimdir acaba?

Comment

biggardener Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Sayın biggardener;
                    B5A organik sıvı gübre ile ilgili analiz raporlarına B5A Organik Gübre: BMR Tarım - Organik Tarım - B5A Gübre - Organic - Ana Sayfa adresinden (sertifikalar bölümünden) ulaşabilirsiniz..SAYGILAR...

Comment

selam sayın saraç benim 30 adet 3 yaşında şebin fidanım var bahsi geçen b5a gübresi kullamamı tavsiye edermisiniz nereden temin edebilirim kullanma şeklinide yazarsanız memnun olurum saygılar iyi çalışmalar!

Comment

aziz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        selam sayın saraç benim 30 adet 3 yaşında şebin fidanım var bahsi geçen b5a gübresi kullamamı tavsiye edermisiniz nereden temin edebilirim kullanma şeklinide yazarsanız memnun olurum saygılar iyi çalışmalar!
                        Sayın aziz;
                        Soruyu sayın sarac'a sormuşsunuz ancak; yardımcı olmak amacıyle ben yanıtlamak istedim,kusurumu bağışlayın lütfen...
                        30 adet 3 yaşında fidanınız için,150 lt suya 200 gr b5a ilave ederek,her fidanın dibine 5 lt olmak üzere B5A lı suyu dökün.Uygulamayı mutlaka gün batımından sonra ya da gün doğumunda yapın ve B5A hazırladığınız ekipmanda(tanker bidon v.s)kimyasal kalıntı olmamasına dikkat edin.Eğer varsa,sirkeli su ile iyice temizleyin.daha sonra B5A lı karışımı hazırlayın...Eğer agaçlarınıza kimyasal ilaçlama yapmışsanız, B5a uygulaması için enaz 10 gün geçmesini bekleyin..
                        Şuan için bu işlemi 20 gün ara ile 2 kez uygulayabilirsiniz.Bahar da tekrar uygulayınız...
                        Eğer B5A edinmek istiyor iseniz adresinizi bildirin ben size yardımcı olayım...SAYGILAR...

Comment

rica ederim hüseyin bey ilginize çok teşekkür ederim!b5a benim ihtiyacım olan miktarda piyasada veya sizde bulabilirmiyim ürünün anlatım şekli ile tam bir harika!anladığım kadarıyla bitki hızlı gelişmeye başlıyor malum ceviz fidanlarıda geç büyüdüğü için uygulamayı düşündüm bana mantıklı geldi tavsiye ederseniz düşünürüm iyi çalışmalar saygılar!

Comment

Hüseyin Bey, soruma henüz tam cevap alamadım. Malum gübrelerin bitkilere verilme zamanları farklıdır. Ağustos ayında örneğin elma ağaçlarına gübre verilmez.

B5A nasıl verilebiliyor? bunu anlamadım.

Comment

aziz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              rica ederim hüseyin bey ilginize çok teşekkür ederim!b5a benim ihtiyacım olan miktarda piyasada veya sizde bulabilirmiyim ürünün anlatım şekli ile tam bir harika!anladığım kadarıyla bitki hızlı gelişmeye başlıyor malum ceviz fidanlarıda geç büyüdüğü için uygulamayı düşündüm bana mantıklı geldi tavsiye ederseniz düşünürüm iyi çalışmalar saygılar!
                              Sayın aziz;
                              Elbette tavsiye ederim..Üstelik B5A yı kullandığınızda başka gübre kullanmanıza da gerek yok.siz bana adresinizi mesaj olarak bildirin ben size göndereyim...telefonunuzu da yazmayı unutmayın...Ben ürün ile birlikte kullanma kılavuzu da göndereceğim...Saygılar...

Comment

Working...
                              X