fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

b5a

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: B5A organik sıvı gübrenin kullnımı,etki alanları,sonuçları,saklama koşulları ve temini konuları

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hüseyin Bey, soruma henüz tam cevap alamadım. Malum gübrelerin bitkilere verilme zamanları farklıdır. Ağustos ayında örneğin elma ağaçlarına gübre verilmez.

B5A nasıl verilebiliyor? bunu anlamadım.
    Sayın selsarac;
    Sizn bahsettiğiniz convansiyonel tarımda kullanılan gübreler..B5a ise yeni ve farklı bir teknoloji...meyve agaçlarında ağustos ayında gübre kullanılmamasının sebebi meyve üzerinde kimyasal madde kalıntısı olmasın ve de agustos ayı yağışsız ve sıcak olduğundan kimyasal gübrelerin bitkileri yakma riskindendir..Oysa B5A organik gübre meyve üzerinde hiçbir kalıntı bırakmadığı gibi,daha önceden kullanılmış kimyasal gübrelerin kalıntısı varsa onları da yok eder...Üstelik B5A nın Bitkiyi yakma gibi bir riski de yoktur...SAYGILAR...

Comment

Cevap: B5A organik sıvı gübrenin kullnımı,etki alanları,sonuçları,saklama koşulları ve temini konuları

B5A'nın yapısından kaynaklanan gübre özelliği gereği bitkinin normal mekanizmalarını değiştirmek gibi bir etkisi yok bilgiğim kadarıyle (Hormonlar gibi veya azot sayesidne sürgün geliştirmek gibi), onun yaptığı şey toprak şartlarını iyileştirmek ve topraktaki biyolojik aktiviteyi canlandırmak, bitkinin normal fonksiyonlarını optimum/maks,mum düzeyde yapmasını sağlamak.

Oysa ağustostan sonra bitkiye gübre vermek demek gelişmeyi teşvik etmek, sürgün yapısıyla kışa dayanamayacak yapıda bitkilere yol açmak demektir.

Comment

Selahattin YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        B5A'nın yapısından kaynaklanan gübre özelliği gereği bitkinin normal mekanizmalarını değiştirmek gibi bir etkisi yok bilgiğim kadarıyle (Hormonlar gibi veya azot sayesidne sürgün geliştirmek gibi), onun yaptığı şey toprak şartlarını iyileştirmek ve topraktaki biyolojik aktiviteyi canlandırmak, bitkinin normal fonksiyonlarını optimum/maks,mum düzeyde yapmasını sağlamak.

Oysa ağustostan sonra bitkiye gübre vermek demek gelişmeyi teşvik etmek, sürgün yapısıyla kışa dayanamayacak yapıda bitkilere yol açmak demektir.
        Sayın Selahattin YILMAZ;
        Sizin de söylediğiniz gibi B5A bitkinin normal metabolizmal yapısını değişikliğe uğratmaz, bilakis çeşitli nedenlerle mutasyona,translokasyon ve amplikasyona uğramış bitkilerin genom ve fenom'larını renatüre eder...Ağustos ayında B5A verilen bitkide +12 dereceye kadar bitkinin yaprak,meyve ve filizlenmesini geliştirir,ve yaşlı yaprakların daha geç dökülmesini sağlayarak bitkiye daha fazla enerji kazandırır...Hava sıcaklığı +12 derecenin altına düştüğünde ise kök gelişimini artırarak bitkinin kışa hazırlanmasını sağlar.. Sıfır dereceden daha düşük hava sıcaklıklarında çapı yarım cm den daha ince olan dalları,filizleri ve uçlarının dondan dolayı ölmemesini sağlar.Böylece bahardaki sürgünleri daha sağlıklı,daha dirençli duruma getirir...Dedim ya B5A çok farklı bir teknoloji...Bunu uyguladıkça (hep birlikte)daha iyi fark edeceğiz..SAYGILAR....

Comment

B5A ORGANİK SIVI GÜBRE İLE İLGİLİ (Ağaçlar net ten) BAZI ALINTILAR...

B5A yı bende kullandım. Kuruyan limoni servilerde, kullandıktan 20 gün sonra ağaçlarda gözle görülür bir canlanma oldu. Ayrıca mart ayında dikmiş olduğum incir fidanlarından bir tanesi kurumuştu. Sökmeyi düşünürken, deneme amacıyla, 15 gün önce bu ilacı kullandım.
          Geçen gün kontrol ettiğimde fidanın gözlerinde patlamalar oluştuğunu gördüm.Enteresan!!

B5A gerçekten çok müthiş bir buluş. Kırmızı örümcekten dolayı, geçen seneden zayıf düşen, hatta kurumaya aday bir ağaç olan bir kirazda denedim. Deneme süresi çok uzun olmamasına rağmen, sağlıklı uç sürgünler vermeye başladı. Gerçekten denemeye değer bir gübre. Şu anda da, meyve kalitesi ve ağacın zararlılara karşı direncini ölçmekteyim. Olmazsa olmazımız olan kırmızı örümcek ilacını kullanmadım, şu ana kadar da ağaçlar dirençli görünüyor.
          b5a sıvı gübre gerçekten harika ürün, iki aydır salon ve balkon bitkilerime 15 gün ara ile b5a verdim, bitkilerimde gerçekten canlanma, yeni sürgünler ve çiçekler var.
          Mesela tacca, bakımı zor bir bitki türü, şu anda 4 yeni sürgünü var ve ortasından yaprak veriyor açıkcası umudum yoktu ama şimdi çok güzel, yelken çiçeklerim coştu 4 yapraklı yelkenim bile çiçek açıyor, hele anthurium öyle muhteşem öyle canlı ki çiçek vermeye hazırlanıyor ve bir sürü yeni yaprak, mum çiçekleri sürekli yaprak veriyor ve sayamadığım bir sürü balkon çiçeğim
          Teşekkürler Mehmet Bey, Hüseyin Bey ve Bekir Bey.

Sevgili Praecox siz o Anthurium'u iyi tanırsınız
          Yaklaşık ikibuçuk aydır b5a sıvı gübre kullanıyorum, 15 günde bir 5 litrelik pet şişeye 1 kapak b5a ekleyip güneş battıktan bir kaç saat sonra balkon ve salonumda ki tüm bitkilerime uyguluyorum ve gerçekten hepsinde de inanılmaz değişiklikler var yapraklar daha canlı bitkiler ve çiçekleri dim dik duruyorlar.
          Bakımı zor dediğim Tacca, yoksa zor değil mi?
          Tacca bana ilk geldiğinde size fotoğrafını yollamıştım hatırlarsanız, geçen akşam büyük 4 yaprağını kestim uçları kötü durumdaydı, ortadan 2 yaprak veriyor ve sürgünler var.

No: b5a sıvı gübre ye başladığımdan bu yana hiç bir vitamin vs kullanmadım.

b5a sıvı organik gübreyi tüm çiçeklerime üçüncü uygulamayı yaptıktan sonra konuşabilirim artık

Gelişim gayet belirgin, yeni ve sağlıklı yapraklar, çiçekler.

Hüseyin bey bende sevgili iklimsiz gibi 3.kez kullandım tüm salon çiçeklerimde gerçekten gözle görülür derecede hızlı bir gelişim var çiçeklerimde.Yanlız ilgimi çeken birşey oldu sizinle paylaşıp,danışmak istedim.Benim bir Difenbahyam vardı çelimsiz ve gittikçe gövdesi inceliyordu bende bu çiçeği keserek suda köklendirip saksıya almıştım ama ilk halinden daha beter duruma gelmişti ve gövdede yumuşama yani çürümeler oluşmaya başlamıştı bende bu çiçeği gözden çıkarıp balkonun köşesine koyuvermiştim ama yine de b5 sıvı gübreyi diğer çiçeklerime verirken onada şişenin dibinde kalan neredeyse 1 su bardağı kadar olan sıvı gübre karışımından saksıya umutsuzca dökmüştüm.Ama dün balkonumu yıkarken bide baktımki 2 yaprak gövdeden çıkma çabasındalar,fakat gövdede hala bir yumuşaklık mevcut.Acaba sizce neler oluyor bu çiçeğe?

Çok küçük bir çelik hatta nerdeyse yapraktan yetiştirdiğim 3 yaşında olan benjamin çok kötü durumdaydı (bendeyken iyiydi kayınvalideme verdim) yer değişikliğinden olsa gerek tüm yapraklarını döküp kurumaya başlamıştı ki 2 defa b5a sıvı gübre uygulamasından sonra toparlandı bir sürü dal ve yaprak vermeye başladı )

Bu gün akşam saat 22:00 dan sonra Armutta Genç hastalığı denilen hastalık için için yapraktan uygulama yapacağız. Ayrıca damlamadan da vereceğiz. Bu arada kendi domateslerimde özellikle bazı pembe domateslerimde toprağına verdiğim uygulamalar vardı üzerleri meyve dolu diğerlerinde nerdeyse meyve yok. Bakalım eğer genç hastalığına da iyi gelirse bir devrimde orda yaşanır diyorum.

B5A organik sıvı gübreyi kiraz ağaçlarımda denedim. Sonuçları gerçekten çok şaşırtıcı. Nematot incelemesinde, haziran böceği yumurtası görülen bir ağaca uyguladım. Yapraklarında bodurlaşma ve azalma görülen bu ağaç, yeni sürgünler vermeye başladı. B5A lı toprağımızın nematot incelemesinde bol miktarda canlı görüldü. Ağaçlarımız daha dirençli görünüyor, bariz büyüme hızı var. Kök bölgesindeki nem tutma kapasitesini dengede tuttuğu için, nem faktöründen kaynaklanan monilia hastalığına karşı da direnç göstereceğini tahmin ediyorum.

Bu ürünü balkondaki domateslerim, pepinolarım ve mango fidanlarım,limonlarım üzerinde denedim. Extra bir sonuc alıp alamayacagımı zaman gösterecek, şu an icin görüntüleri aynı...

Ama sararmış bambu bitkim [Şans Bambusu (Dracena sanderiana)] vardı, ona spreyle verdim. Hüseyin bey bunu mutlaka referansınıza ekleyin, bambularım hiç olmadıgı kadar güzel bir yeşillik içine girdi.

Arkadaşlar ceviz ağacımdaki cevizler sürekli dökülüyordu.b5a gübreyi kullandıktan 1 hafta sonra dökülme durdu.Bilgilerinize..

merhaba agaclar.net .merhaba organik tarım destekçileri.B5A sıvı organik gübre yazılarınızı merakla takip ederken ancak üye olabildim.Ben B5A ile 1 yıldır tanışıyor ve BANDIRMA yöresinde çalışmalar yapıyorum.en son şirin beldemiz marmara adasında zeytinlerde uygulama yaptık,şu an adadaki eniyi zeytin bizim uygulama yaptığımız bahçede.Kasım ayı itibariylede toplanmaya başlıyacak.B5A sıvı organik gübreyle buğday,ayçiçeği,mısır,domates,biber,çeltik,pırasa, zeytin,kiraz,saksı bitkileri ve bahçe çiçekleri yetiştirdik.Sizlerinde dediği gibi her alanda süper verim aldık ERDEK te yazlık sitelerin bahçelerini B5A ile güzelleştirdik.Bu ürünü ülkemize kazandıran BMR tarım çalışanlarına vede çok çaba sarfedip bir telefonla burlara kadar gelen Hüseyin OVAK beye teşekkürler ediyorum.BANDIRMA çevresinde ürünü merak eden ve kullanmak isteyenlere her zaman yardım etmeye hazırım...HEDEF ORGANİK TARIM,ORGANİK ÜRÜN...

B5A yı bahçe sulama deposunda hazırladığımdan, tüm ağaçlarımda, güllerimde, süs bitkilerimde kullandım. İşlerimin yoğunluğundan dolayı bitkilerimi pek kontrol edememiştim. Dün akşam güllerimin her dalının ucundan filiz verdiğini, dipten yeni sürgün verdiğini ve çok keyifli olduğunu fark ettim. Güllerim bu gübreyi sevdi diyebilirim. Gübreli suyla gülleri hem sulamış hem de yapraklarını yıkamıştım.

Normal sardunyalarım daha bol açmaya başladılar. Fakat Sakız Sardunya larda bir değişik yok henüz.

Sevgili arkadaşlar okuduğum kadarıyla b5a yı kullanan arkadaşlar çiçeklerde ve evlerinin bahçelerinde kullanmışlar.ben 33 dönüm alanda organik kırmızı biber yetiştiriyorum.b5a kullandım ve şuanda kimyasal gübre kullanan tarlalar ile benim tarlamdaki biberler arasında bir fark yok.niye kimyasal gübre kullanarak toprağı öldüreyim?eylül ayında hasat başlayacak buradan sizlere nekadar ürün aldığımı söyleyeceğim.kullanmadan kimse polemik yapmasın.

Arkadaşlar b5a ile ilgili bir tecrübemi aktarmak istiyorum.Armut ağaçlarımın yapraklarında yapışkan bir sıvı oluştu (bala benzer Sanırım adı pisila imiş) b5a lı bol suyla yaprakları yıkadım.5 gün sonra yalnız suyla tekrar yıkadım.Bu yapışkan madde yok oldu.
          Bilgilerinize...Ha bu arada çimlerimede uygulamıştım Sarı çimler yeşerdi.Ben tarafsız olarak sonuçları izleyip sizlere aktarıyorum.

Ben alalı sanırım 1 ay oldu.Herhangi bir zararını görmedim.İnşallah bundan sonrada olmaz.
          Yalnız çok etkili bir formül.Bir kaç çiçekte ve meyve de denedim.Kırmızı örümcek istilasından komple çıplak kalan naşi fidanım yeniden hayat buldu.Lime ve Güney amerika limonum yeni filizler vermeye başladı.Verdiğiniz bitki kısa sürede cevap veriyor.Ben üründen çok memnunum.Geçen senedir hiç hareket olmayan hoyam gözle görülür şekilde atak yaptı.Bu ürünü bizlerle paylaştığı için Hüseyin Bey'e teşekkürler.

Konu ile ilgili bahçesel üyelerinin de yorumlarını bekliyorum...SAYGILAR...

Comment

B5A İLE İLİGİLİ HABER

İzlesene.com : Video - b5a

Comment

B5A ile alınan sonuç videolarından bazıları

BMR Tarim

BMR Tarim

BMR Tarim

BMR Tarim

BMR Tarim

Comment

Saygılar sunuyorum güzel bir ürün ben zten aksine hiç bir zaman iddia etmedim. Ürün organik ruhsatlımıydı onu soracaktım yani uluslararası kuruluşlardan ruhsatı varmı diye? Kardeş inşaallah tutturursunuz bende bu ürünü ilk destekleyen biri olarak övünürüm saygılar

Comment

kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Saygılar sunuyorum güzel bir ürün ben zten aksine hiç bir zaman iddia etmedim. Ürün organik ruhsatlımıydı onu soracaktım yani uluslararası kuruluşlardan ruhsatı varmı diye? Kardeş inşaallah tutturursunuz bende bu ürünü ilk destekleyen biri olarak övünürüm saygılar
                  Sayın kardelen;
                  B5A Uluslararası sertifikasyon kuruluşu EKO-TAR tarafından sertifikalandırılmış olup; aşağıdaki linkte sertifikalarımızı görebilirsiniz...Saygılar....

B5A Organik Gübre: BMR Tarım - Organik Tarım - B5A Gübre - Organic - Sertifikalarımız

Comment

slm lar benim merak ettiğim konuda sıvı gübreyi buğday da kullanabilirmiyiz malum kullandığımız gübre 20 20 ve ürenin pahalı olması açısından sıvı gübrenin faydası nasıl olur acaba?

Comment

tayyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      slm lar benim merak ettiğim konuda sıvı gübreyi buğday da kullanabilirmiyiz malum kullandığımız gübre 20 20 ve ürenin pahalı olması açısından sıvı gübrenin faydası nasıl olur acaba?
                      Sayın tayyer;
                      Elbette kullanabilirsiniz...B5A toprakta yetişen(topraksız tarımda da)her türlü bitkide kullanılabilen ve girdi maliyetlerini oldukça düşürüp, verim artışı ve üründe kaliteyi sağlayan süper bir gübre...

B5A SIVI ORGANİK GÜBRE NEDİR?
                      B5A uzun süren çalışma ve araştırmaların sonucunda geliştirilen bir
                      sıvı organik gübredir. Topraktaki aktivasyonu son derece hızlı ve
                      toprağı ıslah edici özelliğe sahiptir. Mikroplazmik replikasyonla,
                      normalde toprakta azda olsa bulunan faydalı bakterilerin ve diğer
                      mikroorganizmaların (gözle görülmeyen canlıların) hızlı bir şekilde
                      çoğalmalarını ve toprağı işlemelerini sağlayan ; dünyada muadili ve
                      alternatfi olmayan tek üründür.

KÖK VE TABAN GÜBRESİ OLARAK UYGULAMA
                      Bitkilerin tamamında kök gübresi olarak kullanım aynıdır. Yetiştirecek
                      bitkinin türü ağaç veya otsu bitki 8 birılık bitkiler. Her yıl
                      yeniden ekilip veya fide olarak dikilen bitkiler) olsun kökte uygulama
                      şekilleri aynıdır.
                      1litre B5A en az 300-400 litre su ile sulandırır. Sabah erken
                      saatlerinde veya gün batımını takiben (gün batımından 2 saat sonra).
                      Holder veya taraf gibi pulverizatör ile ortalama olarak 5000 metre
                      kare alana eşit bir şekilde uygulanır.uygulanmada toprağın ala yaş
                      veya ala tav denilen (%45 nemli) durumda olmasına dikkat edilir.Takibe
                      aynı gün içerisinde sürülmesi önerilir . Aynı gün içerisinde
                      sürme ,kazayağı veya çapa makineleri ile toprak alt üst edilmezse
                      ertesi gün sabah erken saatlerde toprağı işlenmesi önerilir. B5A kök
                      gübre olarak uygulandıktan sonra en geç 10 gün içerisinde ekim
                      yapılmalıdır.
                      Önemli uyarı:Yukarıda verilen 300-400 It. Sulandırma suyu kullanılacak
                      en az sulandırma suyu miktarıdır. Sulandırmada kullanılan su miktarı
                      limitsiz artılırılabilir. Ama azaltılmaz...

BUĞDAYGİLLERDE BAHAR UYGULAMASI
                      Toplumumuzda gübre uygulamaları uygulama zamanlarına göre
                      isimlendirilmektedir. Şubat mart aylarında yapılan gübrelemeye bahar
                      gübresi veya çimlenme gübresi denmektir.
                      B5A sıvı organik gübre veya B5A grubu diğer gübrelerde uygulama
                      şöyle yapılmalıdır: Buğdaygiller dendiğinde akla.,buğday, arpa,
                      yulaf ,çavdar gibi bitkiler gelmektedir. Bu tür bitkiler otsu ve
                      yılık bitkilerdir. Oldukça sık ekim yapılmaktadır. Türkiye
                      topraklarının büyük bir bölümünde bu tür bitkilerin ziraatı yapılır.
                      Baharda bitkinin boyu 5ile12 cm uzunluğa eşitliğinde B5A Mikroplazmik
                      toprak aktivatörleri veya sıvı organik gübre en az 300-400 litre su
                      ile sulandırır. Holder veya taral gibi puverizatörleri ile
                      arazilerinin durumuna göre 3500-5000 metre kare alana eşit şekilde
                      uygulanır.

B5A ORGANİK SIVI GÜBRE İLE EKİLMİŞ BUĞDAY UYGULAMA VİDEOSU
                      BMR Tarim

UMARIM FAYDALI OLMUŞUMDUR...

Comment

hüseyin bey , ben hala bu gübreyi tam anlayamadım hem gübre hem de zararlılarla mücadele ediyor öyle mi?Bahçeli bir yayla evim var (mersinde 1000 rakım) içinde değişik meyve fidanları ve birkaç asma var bu gübreyi verirsem hepsine iyi mi gelecek?Bahçeye ektiğimiz hiç bir sebze yeterli ürün vermedi ayrıca hepsi küflendi,şeftaliler yiyemeden kurtlanıp döküldü bu gübreyi kullandığımda ilaçlamama gerek kalmayacak mı?eğer öyleyse mucize gibi bir şey!

Comment

hatije Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          hüseyin bey , ben hala bu gübreyi tam anlayamadım hem gübre hem de zararlılarla mücadele ediyor öyle mi?Bahçeli bir yayla evim var (mersinde 1000 rakım) içinde değişik meyve fidanları ve birkaç asma var bu gübreyi verirsem hepsine iyi mi gelecek?Bahçeye ektiğimiz hiç bir sebze yeterli ürün vermedi ayrıca hepsi küflendi,şeftaliler yiyemeden kurtlanıp döküldü bu gübreyi kullandığımda ilaçlamama gerek kalmayacak mı?eğer öyleyse mucize gibi bir şey!
                          Sayın hatije;
                          B5A yeni bir teknoloji;Bitkilerin topraktaki iz elementleri alabileceği formata getirerek kolayca alabilmesini,dolayısıyle iyi beslenebilmesini sağladığı gibi,bitkilerin bağışıklık sistemini güçlendirerek,virüs,viroit ve zararlılara karşı savunma mekanizmalarını harekete geçiriyor...Bu nedenle Düzenli B5A kullanılan bitkiler hastalığa ve zararlılara karşı daha dirençli oluyor...Bahçenizde geçen yılki sorunları yaşamak istemiyor iseniz,bu aylarda (ağaçlarınızın kışa daha sağlıklı girmesi ve kök gelişimi için)bir kez B5A uygulamalı,Baharda (filizlenmede)bir kez ve çiçeklenme döneminde bir kez olmak üzere en az üç kez B5A kullanmalısınız...Talep etmeniz durumunda kullanım klavuzu ile birlikte size B5A gönderebilir,telefon ile de yardımcı olabilirim...Telefon numaramı özelinize yazıyorum Saygılar...

Comment

Benim tecrübelerime göre B5A yapısı itibariyle antioksidanların vücutta toksik maddelerin atılmasıyla nasıl sağlık bulmasını sağlıyorsa B5A da toprakta aynı etkiyi yapıyor. Biyolojik özlelliğiyle doğal predatör etkisiyle hastalıklara karşı mücadelesi ve bitkiye faydalı mikroorganizma faunasını zenginleştiriyor. Sadece doğal mikro organizma faunasını normale döndürmesiyle bile doğru kullanıldığında beklenen etkiyi yapmaya yeterli.

Comment

s.a ben bağ yetiştiricisiyim gübre çokiıgimi çekti acaba üzüm bağlarında faydalı olurmu ne zaman uygulanır başka gübre atmasam yeterli olurmu hiç kullanmadığımiçin açıkçası hata edermiyim diye düşünüyorum. mesela şu anda tarlalar yağmurdan dolayı çok otlandı bunu tarlayı sürdükten sonramı atcağız .yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.Mehmet akçay

Comment

Aleyküm selam.

B5A her türlü toprağa verilebilir. Etkisi toprak şartlarını düzenlemek yoluyla topraktaki olumsuz şartları ortadan kaldırır, bitki besin maddelerini yarayışlı hale getirir ve topraklarınız doğalallığına kavuşur, içerisindeki bakterilerin çoğalması nedeniyle zararlı mantar ve bakterilere yaşama hakkı bırakmaz. B5A nın bir özelliği de daha önceden verdiğiniz ve toprakta arayşsız hale gelen gübrelerin yeniden kazanılmasını sağlamaktır. Bu anlamda doğru kullanım şartlarında başka hiçbir gübre atmanıza gerek kalmayacaktır.

Comment

Working...
                                X