fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

b5a

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: B5A organik sıvı gübrenin kullnımı,etki alanları,sonuçları,saklama koşulları ve temini konuları

Ben Doğu Karadenizde çay üreticisiyim.Bu gübre çok ilgimi çekti.Acaba çay için kullanılabilirmmi,yada çay üzerinde denenmişmi?Malum çaylıklar yapısı itibariyle çalılık olduğundan gübreleme zor bir iş,kökten gübreleme neredeyse imkansız..Yapraktan gübreleme yeterli olurmu,çay üreticilerinin en büyük sorunlarından biri gübre maliyeti.1 ton 25 5 10 gübrenin fiyatı 1150 tl.Bu çok yüksek bir rakam ve üreticiler çoğunlukla ne tür faydası olduğunu bilmediği ucuz gübreler kullanmakta.Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Comment

Cevap: B5A organik sıvı gübrenin kullnımı,etki alanları,sonuçları,saklama koşulları ve temini konuları

Sayın metinkabucu;

B5A çay üretiminde 3000 m2 alana 1 kg şeklinde 4 kez kullanılmalıdır.Uygulama 20 litrelik sırt pompaları ile yağmur yağarken,bulutlu havada,gündüz yapılabilir,Güneşli havada yağmur olsa bile uygulama yapılamaz.(Bu uygulama şekli sadece Çay içindir.)20 litrelik sırt pompası çok iyi temizlendikten sonra 20 litre su konularak içerisine 25 gr B5A konulur ve bu sırt pompası ile 75 m2 lik alan gübrelenir.İlk B5A uygulaması mart ayının ilk haftası,2 nci B5A uygulaması mayıs ayı çay hasadından sonra,3 ncü uygulama sonraki hasattan sonra ve 4 ncü uygulama sonra ise daha sonraki çay hasadından sonra yapılmalıdır..
      Saygılar...

Comment

mehmet akçay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        s.a ben bağ yetiştiricisiyim gübre çokiıgimi çekti acaba üzüm bağlarında faydalı olurmu ne zaman uygulanır başka gübre atmasam yeterli olurmu hiç kullanmadığımiçin açıkçası hata edermiyim diye düşünüyorum. mesela şu anda tarlalar yağmurdan dolayı çok otlandı bunu tarlayı sürdükten sonramı atcağız .yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.Mehmet akçay
        Üzüm bağlarında 5000 m2 alandaki fidan sayınız ile bağ fidanlarınızın yaşını çarparak su miktarı hesaplanır..Örneğin; 5000 m2 alanda 500 bağınız var ve bağlarınız 7 yaşında ise 500x7= 3500 litre suya 1 litre B5A konulur ve her bağ fidanına ortalama 7 litre B5A lı su gelecek şekilde kökten uygulanır.Yapraktan uygulamada ise bu su miktarı 2ile çarpılır(3500x2= 7000 litre su) ve 1 litre B5A ilve edilir,uygulama yıkar gibi yapılır.(yapraktan uygulama üzümleriniz koruk haline geldiğnden sonra yapılır) son uygulama da hasattan sonra kökten uygulanır...
        B5A yı uygulayıp hemen sonra çapa yapmanız daha iyi sonuç verecektir...Saygılar..

Comment

Ürünü İnternete gördüm anlatılanlardan etkilendim zor bişekilde buldum İstanbulda kesinlikle bilinmiyor Toprak Tvde defalarca izledim Komşularımada önerdim bahçelerinde kullanıyorlar
          Haklı olarak yapılan açıklamalar Tarla ve seralar için Uygulaması bizim gibiler için zor Ben 5Lt. lik spreyile önce suladıktan sonra püskürtme yapıp tekrar bol şekilde suluyorum yaklaşık iki aydır kullanıyorum Çimlerde ağaçlarda ve bahçede ne varsa üzerine ve toprağa sıkıyorum Hatta büyük saksılarda yetiştirdiğim Nilüferlerin suyunada karıştırıyorum kesinlikle kimyasal kullanmıyorum Fakat henüz gözle görülür birşey göremedim
          Sizden iki ricam var birincisi Saklanma koşulları ile ilgili (Ben evde serin diye banyodaki karanlık dolapta saklıyorum)
          İkincisi yaptığım uygulamada hata varmı ve benim kullandığım şekilde 5Lt.suya nekadar karıştırmam gerekiyor Her 10 günde bir uygulama yapıyorum
          Saygılarımla

Comment

b5 organik gübreyle tanışmam sizler sayesinde oldu ama şu anda b5 gübresine sahip olmam an meselisi )
            sayın burçak hanımla telofon görüşmelerimiz var ama eksik olan konularımı sağ olsun burçak hanım yardımcı oluyor, ama ben henüz kendimi aşamadım ama kısa zamanda bilgilerimi tamamlayıp yaklaşık 1 dönümlük bahçemde dometes biber vs bitkilerde inşallah uygulayacam ve burdan bilgilerim aktaracam
            sizden öğrenmek istediğim ben sulamayı damla olarak yapıcam ama gübre tankım veya dozlama ağletim yok her bir bitkinin köküne maşrapa yardımyla b5 uygulaması yapcam bu karşımın orantsı konusunda kendimde eksikler görüyorum örneğin deker ölçümüne girmeden örneğin 300 adt biber ,salata ,domates vb bitkilerim var her bir bitkiye kaç litre su ile
            b5 vericem vb bilgiler saygıılarımla...idris

Comment

Dikimden önce taban gübresi olaak kullanın ki hem toprağı hazırlasın hemde hastalık populasyonunu düşürsün. Bu şekilde sonuç almanız daha garantili olacak.

Comment

sayın Brower arkadaşım b5a sıvı organik gübreyi buzdolabında saklamanızı tavsiye ederim.sebze ve meyvelerde kullanım şekli ilk kullanımda 1 litre b5a ile 400 litre su karıştırarak 5 dölümde kullanın.2,3,4 kullanımlarda 20 günde bir kullanın ancak gübrenin tozunu 3/1 oraınında düşürün yanı 330 gr b5a ile 400 litre su karışımı yaparak 5 dölüme kullanın saygılar

Comment

hüseyin ovak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Sayın metinkabucu;

B5A çay üretiminde 3000 m2 alana 1 kg şeklinde 4 kez kullanılmalıdır.Uygulama 20 litrelik sırt pompaları ile yağmur yağarken,bulutlu havada,gündüz yapılabilir,Güneşli havada yağmur olsa bile uygulama yapılamaz.(Bu uygulama şekli sadece Çay içindir.)20 litrelik sırt pompası çok iyi temizlendikten sonra 20 litre su konularak içerisine 25 gr B5A konulur ve bu sırt pompası ile 75 m2 lik alan gübrelenir.İlk B5A uygulaması mart ayının ilk haftası,2 nci B5A uygulaması mayıs ayı çay hasadından sonra,3 ncü uygulama sonraki hasattan sonra ve 4 ncü uygulama sonra ise daha sonraki çay hasadından sonra yapılmalıdır..
                  Saygılar...
                  hüseyin bey bizim 20 litrelik sırt pompamız var sebze uygulamasında 20 litrelik sırt pompasının içersine 25 gr B5A uygulamsını sebzelerde ,domatesibiber ipatlıcan .....!'' gibi yapraktan yapabilirmiyiz.
                  birde hüseyin bey üsteki soruma cevap olarak mümkünse 100 lirelik suya 200 gr B5A usulune göre hazırlayıp 1 litre sebze başına gelecek şekilde
                  sebzelerim köklerine uygulayabiliryim bu şekil doğrumu:??teşekkür ederim

Comment

İdris bey fidelerde can suyu olarak b5a uygulaması çok iyi neticeler vermektedir. Ayrıca geçen yıl sırt tulumbasından domateslerin diplerine sonradan verdiğim B5A sayesinde çiçek dökülmeleri yaşamadım. 1 litre 400 litre su hesabını uyguladığınız sürece 100 litreye 200-250 cc veya 20 litrelik bir sırt tulumbasına 20 cc b5a hesabı doğru olacaktır. Ancak eğer bunu yapraktan uygulama olarak yapacaksanız ya su miktarını iki misli artıracaksınız veya B5A yı yarıya düğşüreceksiniz 100 litre suya 100 cc gibi. Birde mutlaka yapraktan püskürtme uygulamasını güneş battıktan 1-2 saat sonra yani gece yapmalısınız.

Comment

B5A nın ambalajı sayın saityıldızın profil resmindeki gibi dikdörtgen mi yoksa yuvarlak olan şişede mi var?
                      Ben Aydın'da yuvarlak şişesini gördüm çünkü?
                      Saygılar.

Comment

Farketmez kabartmalı kutu olduktan sonra ikisi de aynıdır. Sayityıldız b5a dan ayrı birisi değildir. Kare yada yuvarlak kutu olması farketmez.

Comment

B5A organik sıvı gübre hakkında mevcut bilgiler bende en azından kullanıp denemem gerekdiği hususunda kanaat uyandırdı.Seralarımızda daha önce yaptığımız bilinçsiz uygulamalar nedeniyle,bitki besleme hususunda üreticilerin geneli gibi bizde zorluk çekmekdeyiz.

Ürünün organik olması ve yararlı bakteriler üzerindeki müsbet etkisi vede maliyete olumlu yönde katkısı cezbedici unsurlar olarak göze çapmakta.

Benim ricam ; ürüne en kolay yönden nasıl ulaşabilecegimiz hususunda.Çok fazla konuyu inceleyemedim ama galiba bayilik usulü çalışmayan bir firma tarafından pazarlanmakta.

Ürüne ulaşma hususunda yrdımcı olursanız sevinirim.

Comment

Sitemizin ana sponsoru Tarim ve Bahe Malzemeleri e-Ticaret Merkezi Online Alis Veris sitesinde ana sayfasından sipariş verebilirsiniz.

Comment

iyi akşamlar,
                              700 kök 2 yaşında 5000m2 alanda bulunan bağımız için b5a kullanım özellikleri nelerdir

Comment

sayın baranbatram arkadaşım b5a nın kutusu kabartmalı ve yuvarlak olarak piyasıya sunulmakta

Comment

Working...
                                X