fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

B5a organik sıvı gübre

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: B5a organik sıvı gübre

Selahattin bey teşekkür ederim. iki uygulama yeterli oluyormu başka bir gübre kullanmam gerekiyor mu? Ayrıca taç izdüşümüne verirken toprağın üstüneme uygulayacağım yoksa belli bir derinliğe verip üstünü topraklamı kapatacağım. Birde yaklasık 1 ay önce diktiğim yeni fidanlara uygulamamda herhangi bir sorun çıkar mı. şimdiden teşekkür ederim

Comment

B5A kullanımı ile ilgili BLOGSEL de yayınladığımız yazıları okursanız tüm sorularınıza yanıt olacaktır.
      Link: BAHCESELFORUMSEL - aldesem.com
      Ayrıca sipariş için: Organik sıvı gübre, organik gübreler
      Saygılarımızla...

Comment

teşekkür ederim verdiğiniz bilgilere fakat tarlada nasıl kullanacağımı anlamadım 1 dönüm arazimde sebze tarımı yapıyorum yazlık ve kışlık sebzeler dikiyorum bu b5a gübreyi tarlamda nasıl kullanacağım bitkiler büyümeye başlayınca yapraktan mı yoksa tohumları ekmeden tarla yüzeyine verip toprağı sürerek mi burayı tam olarak anlamadım ve uygulamaları kaç defa yapacağım.
        şimdiden teşekkür ederim

Comment

paşa 57 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Selahattin bey teşekkür ederim. iki uygulama yeterli oluyormu başka bir gübre kullanmam gerekiyor mu? Ayrıca taç izdüşümüne verirken toprağın üstüneme uygulayacağım yoksa belli bir derinliğe verip üstünü topraklamı kapatacağım. Birde yaklasık 1 ay önce diktiğim yeni fidanlara uygulamamda herhangi bir sorun çıkar mı. şimdiden teşekkür ederim
          İlk uygulama her zaman yeterli omayabiliyor ama ben size taban gübresi olarak bir defa B5A vermenizi tavsiye ederim 5 dk 1 litre ölçüsüyle gün ışığı yokken verinde nasıl veririseniz verin sadece güneş ışığı görmesin yeterli. Sonuçta yapmanız gereken tek şey bu gübreyi toprağa kazandırmak. Gün ışığında verilmemesinin sebebi içeriindeki kültürün gün ışığına hassas olması. Yağmur öncesi toğrağa püskürtmekte bir çözüm, yıkamayla kolayca toprağa karışacaktır. Taban gübresi olarak kullanımını tavsiye etmemin nedeni topraktaki etkileriyle besinleri daha fazla yarayışlı hale getirmesi ayrıca hastalıkları oluşturacağı doğal fauna ile baskı altına almasıdır. Sonrasında esas sebzelerinizi diktikten sonra 15-20 günde bir uygulama ve 3 uygulamadan sonra uygulama yapmak isterseniz sadece ayda bir vermenizdir.

Sebzenizde püf nokta şunlar:

1-Işık altında vermeyin bunun dışında toprağa nasıl karıştırırsanız karıştırın

2-B5A kullanmadan 10 gün öncesinde ve 10 gün sonrasında kesinlikle farklı bir kimyasal içerik (Gübre ilaç vs) vermemeniz

3-Taban gübresi olarak bir defa ve sonrasında damlamadan en az iki uygulama daha yapmanız ve toplam 15 er gün arayla 3 uygulama yapmanız ve bu 3 uygulamadan sonra gerek yok ama vermek isterseniz ayda bir vermeniz

4-Yapraktan uyguulamada alanınızda kullandığınız normal suyun iki katına (300 litreyse 600 litre kullanmak gibi)1 dekar çin katttığınız B5A yı katıp yapraktan püskürtürsünüz. YAda damlama sulama borularından istediğiniz zaman verebilirsiniz.

5-Mümkünse B5A kullandığınız ortamda B5A dan başka hiç bir kimyasal kullanmamanız (B5A doğru kullandığınızda gerek bırakmayacaktır).

Comment

Selahattin bey birde meyve ağaçlarında nasıl kullanacağımı bu şekilde ayrıntısıyla bilgi verebilirmisiniz
            Çok teşekkür ederim

Comment

Kuralar çok değişmiyor sadece ağacınızın yaşı 1-5 ise ağaç başına 5 litre su döküyorsunuz eğer 5-10 yaşıdna ise en az 10 litre su dökmüş olacaksınız ancak bu defa 3 dk 1 litre B5A hesap edeceksiniz. Sonuç itibariyle toprağa B5A yı pratik ve direkt güneş ışığı görmeden verebildiğiniz sürece verin.

Comment

Sayın Üyeler;
                B5A organik sıvı gübrenin Avrupa deney sonuçlarından bazıları elimize ulaşmıştır.Bu sonuçlar ulaştıkça sizlere buradan bildirilecektir...Saygılar...

AŞAĞIDAKİ LİNKTEN İLK SONUÇLARIMIZI GÖREBİLİRSİNİZ...

Organik Gübre Organic Tarım fertilizers

Comment

Teşekkürler sayın Ovak. Bu arada, B5A nın mucidi, sayın Bekir Sıtkı Arı beyi tebrik ederim.

Comment

Hüseyin abi b5a nın dünyada eşi benzeri yok diyorsun vah vah üzüldüm senin gibi bir araştırmacı bu ürünleri nasıl gözünden kaçırmış olabilirkine. Şu an 3 yıldır japonların getirdiği bakteriler var aynı b5a gibi anlatıyorlar sen bana bakteri analizini göndermediğin için ben bakteriler aynımı bilemiyorum onlarda 2 türlü bakteri kullanıyorlar aynı alanda hem oksijenli hemde oksijensiz ortamda çalışabilen bakterileri kullanıyorlar. Ayrıca araziye atılan hayvan gübresini 30 günde tüm toprak faaliyetine katan bakteriler var bunlar şu anda çanakkale bölgesinde çok başarılar elde ettiler. Birde l aminoasitler felan var yine hazır bitkiye veriliyor yani böle tek felan demeyin ayip oluyor bilmeyenleri kandırmayın hemde sayın ovak şu hıfsı sıhadan bana bakteri analizini çıkarırsan ben sana toprakta ne işe yarar ayrıca belirtirim saygılarımla

Comment

Sevgili kardelen, evet Hüseyin beyin söylediğinin bende arkasındayım ve imzamı da atıyorum. Biyolojik gübre firmalarından 4 tanesini tanıdım ve B5A ya göre çok daha az kültür içermekteler (etkisiz demiyorum dikkat) içerisinde herşeyden önce ilk olarak 11 çeşit bakteri kültürü ile farklı ve ikinci olarak ta mikoplazmik replikasyon olayı ile B5A yine alternatiflerinden çok farklı. İşte dünyada olmayan şey mikoplazmik replikasyon.

Bende sizin gibi ilk başlarda mümkün görmüordum ancak tanıdıkça içine girdikçe mühendislik bilgilerimi sorguladım resmen ve şu anda okulda botanik dersinde hücreleri anlattıkça B5A nın etki mekanizmalarını daha iyi anlıyorum.

Comment

Selahattin bey bana bir dönüm alana kaç litre suya B5A yı karıştırp uygulayacağımı yazarsanız memnun olurum ( mesela 300 litre suya 200gr B5A yı karıştır 1 dönüm alana uygula şeklinde olursa sevinirim )
                        Şimdiden teşekkürler

Comment

Sayın paşa 57;
                          Sebze bahçenizde 1 dekar alana 200 gr B5A yı en az 100 litre suya karıştırarak (su miktarını limitsiz artabilir) uygulayabilirsiniz.
                          Uygulamaları (damlama sulama hariç) gün batımından 2 saat sonra veya gün doğumunda yapmalısınız..
                          Saygılar...

Comment

Hüseyin bey meyve ağaçlarında ilk uygulamayı bu hafta yaptım. ağaçlarımın taç izdüşümünü 10-15 cm kazarak B5A yı verdim sonra üstünü kapattım. Şimdi birkaç sorum olacak size
                            1- İkinci uygulamayı ne zaman yapacağım ve yine ağaçların etrafını kazarak aynı şekildemi B5A yı vereceğim yoksa ağaçların kök bölgesine B5A lı suyu mu vereceğim?
                            2- bir dönüm sebzelik alanımda B5a yı taban gübresi olarak verdim ama toprağı süremedim Daha sonra yağmur yağdı Şimdi sebzelik alanımı sürmeme gerek varmı
                            3-Daha damlama sistemini tarlamda kuramadım. İnşallah seneye düşünüyorum.Sebzelerimi diktikten sonra dediğiniz gibi 200 Gr B5A yı 100 lt suya karıştırarak dikmiş olduğum sebzelerin kök bölgesine mi uygulayacağım, kaç günde bir uygulayacağım yoksa başka bir şekilde mi uygulayacağım
                            Bu sorularıma cevap verirseniz sevinirim ( üründen 2 lt aldım fakat kullanma kılavuzu gelmedi) şimdiden teşekkür ederim iyi günler

Comment

Sayın paşa 57;
                              Ağaçlarınız için 2nci uygulamayı filizlenme döneminde,3 ncüuygulamayı çiçek döneminde yapınız...Uygulamayı aynı şrkilde yapınız..(Kök bölgesine döküp çapa ile karıştırsanız da olur.)Filizlenme döneminde yapacağınız uygulamayı yapraktan yapabilirsiniz...(2 kat su ile)
                              Sebzelik alanınıza tekrar sürmenize gerek yok ancak uygulama yaptığınız tarihten 10 içinde ekim-dikim yapmalısınız.Uygulama yine ağaçlardaki gibi 3 kez olacak..(birinci uygulamayı yapmışsınız..2 nci uygulama filizlenmede ve 3 ncü uygulama çiçek döneminde)...
                              Kullanma kılavuzu için adres bildirirseniz gönderebilirim...
                              Ancak Ortar...Organik Tarim ve Organik Gübre Organic Tarım fertilizers adreslerinden B5A kullanımı bölümünü incelerseniz size yardımcı olacaktır.tüm bilgile orada da var..
                              Saygılar...

Comment

Selahattin bey ben o ürünü sayın ovak ne diye tanımaya çalışırken tanıyorum hatta ilk katologları hala elimde kitapcık gibi bir şey hazırlamışlardı. Ben ondan bahsetmiyorum ben başından beri yeter artık anlatamıyorum bunu biriside anlasın geçen korkmaz abi söledi bir şeyler ama yazılardan anlaşılmadığı anlaşılıyor. Bu bir Gübre değildir dedim zor kabul ettirdim bakteri deim 6 ayda zor açıkladılar içeriğindeki maddeleri hıfsı sıhadan ayrıntılı istedim kimseden ses çıkmadı herkes maya kullanıyor herkes melas kullanıyor bu formül işidir ve ufak tefek sırları vardır. Yakalarsın ve tutturursun ama ben sırları değil bakterileri istedim ama onuda duyan olmadı bana kimse hikaye anlatmasın bu konuda selahattin abi seni anlıyorum ve saygı duyuyorum ama bu ürünü eski tanıdığım ve iyi bir ürün olduğu halde çaya çorbaya limon gibi sunulmasından rahatsızım ayrıca elma ile armutlar karıltırılıyor hadi onlar yakın diyecem utanmasalar karpuza kiraz diyecekler yeter artık. Herkes ne sattığını iyi bilsin bu gübre değil ve gübre kullanılmadan en fazla 3 yıl kullanabilirsiniz oda topraktakini çözüp bitkiye faydalı hale getirene kadar ondan sonrası hikaye... Yapılması gereken ondan sonra hayvan gübresi ile en az dekara 3-4 ton hayvan gübresi yaymak yoksa bırakın normal kimyaslı b5a yı kralı gelse çalışmaz toprak kokusu 3-4 yıl sonra çıkar lütfen bunları mutlak yaptırın. Bitkiyi ve toprağı tanıyın artık yoktan var eden allah tır b5a olanı kullandırır ezber yapmayın ve atmayın. Antifiriz olayında fevzi hocanın çektiği sıkıntıyı çekmeyin saygılar sunarım sadettin çakır

Comment

Working...
                                X