fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

B5a organik sıvı gübre

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: B5a organik sıvı gübre

Bitki besleme ve gübreleme dersleri bizim temel derslerimizdendi. Fakat, ben asla derste gördüğümüz kalıplaşmış tanımları önemsemiyorum ve kesin kriter olarak bakmıyorum. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum; Üniversiteler sivil gelişmelerin en az 10 yıl arkasından geliyor ve bu kalıplaşmış noter zihniyeti devam ederse daha da gerilere gidir.

Kimyasl besin elementi; N, P, K, ve dier iz elementleri toprağa kazandırdığı zaman gübre formuna mı giriyor? Peki, bu elementleri toprağa kazandırırken, toprağın pH sını bozup sitrüktürünü yok ederken aynı zamanda toprağın hastalanması ve ölmesine sebep oluyor. Böyle bir toprak, bir noktadan sonra sıfırı da tüketir. Dünyanın en mükemmel besin girdisini de verseniz ne kendisine ne de bitkiye faydası dokunur.

Şimdi herkesin birbiri ile kavramlar üzerinden tartışmasını gereksiz olarak görüyorum. Kavramlar, bilimin gelişmesi ile geliştirilir ve yenilenir. Ziraat fakültelerinde kalıplaşmış konuların tekrar edilmesi yerine özellikle mikrobiyoloji alanında ciddi inceleme labaratuvarları ve bölümlernin açılması gerekmektedir.

Bu durumda, B5A ya gübre denilmesini mantıksız görüyorsanız, kimyasal gübrelere gübre demek de mantıksız.

Comment

Buyrun buradan yakınız sayın ebrar lütfen beni yanmlış anlıyorsunuz gübre tabiri tanımsal olarak bellidir bunun dışındaki tanımlanmıiş kavramlarla tanımlanmamış kavramları karşılaştırmayın elma ile armut karışırsa karpuza kiraz diyen çıkar bu ülşkede yeter artık gübre ise gübre, bakteri ise bakteri melas ise melas maya ise maya bu kadar amerikayı neden tekrar keşfetmeye çalışıyımki aptalmıyım ben. Keşfedilmiş bir şey varsa bunu geliştirmeye çalışırım o kadar. Üniversitede benimde ana dersim bitki besleme idi onu boş verin ben bitki besleme firmasında 5 yıl marmara bölgesinde hem teknik hemde alanda çalıştım+ şu an 2 tane bitki besleme ürünü satan firmayla devamlı yenilik açısından uğraş veriyorum. Bakteriyi ilk kullanan ve kullandıranlardan biriyim lütfen bitki besleme konusunda bitki ile oynayabilecek ve istediğim duruma getyirecek kadar rahat biriyim. Kusura bakmayın karpuza kiraz dedirtmem saygılar.

Comment

Benim için önemli olan kavramların içeriği. Siz kimyasal gübrelere gübre diyebilirsiniz ama kimyasal gübreler bu güne kadar toprağı hastalandırdı, insanlarda da değişik hastalıklara sebep oldu. Dolayısı ile yarayışsız hale dönüştü. Toprağın formunu iyileştirip, zenginleştiren bir maddeye, şu an üniversite kriterleri gübre demese bile benim gözümde daha etkili bir gübredir. Yani dünyanın yuvarlaklığı meselesi...

Comment

Ya yine anlamamışsınız sizdaha gübrenin tarifini bilmiyorsunuz hangi dersde gördüyseniz tekrar görün ben organik tarımla uğraşmış bir insanım yeter bir kerede anlayın artık bıktım kavram açıklamaktan ben diyorum armut siz hala yok kiraz elma demeye başladınız olmaz böyle şey doğru anlarsanız beni teşşekkür ederim b5a nın ne olduğunu birileri bilmezken ben kulandırıyordum ve denemelerini yapıyordum kusura bakmayın. Artık bu muhabbet yeter oldu yani gübre değil maya ve bakteri içeriği hala raporlanmadı saygılar

Comment

Sayın Kardelen; Benim açımdan bugüne kadar yapılan tanımlar boyut ve şekil değiştirmiştir. Benim sizden istediğim kavramlara takılmadan içeriği üzerinde durmanız. Bugüne kadar besin elementleri ölçü ve miktar olarak kimyasallardan ayarlanmakta idi. Fakat organik tarımın gelişmesi, bu kavramlara da değişik boyut kazandırmıştır. Yani, kiraz karpuz olmamış fakat metaryellerin taşıdığı anlamlar boyut kazanmıştır. Takdir edersiniz ki, organik dediğimiz zaman bitkisen menşei veya canlı organizmalar, mikoplazmalar ve diğer canlı artıkları işin içine girmektedir. Bu bağlamda, bunların sebep olduğu besin elementi alımına yok gözü ile bakamayız. Bugüne kadar yaptığımız tanımlamaların kapsamını genişletebiliriz.

Comment

Sayın ebrar ben yılarca organik gübre ve oraganominarel gübre pazarladım ama ben ne zeolite nede gübre tarifinin dışında olanlara gübre dedim bu bgd olan bir bakteri ise bakteridir ki öle zaten bakteri maya ve melas içinde bakterilerin yaşamsı için melas şart zaten. onun içinde b5a için kavram değişmez herkesin kavram içindeki yeri bellidir bu armutsa armuttur ozaman armuta bundan sonra avakado diyelim pepino diyelim ne dersiniz veya pardon elmaya kivi desek nasıl olur bırakın bu acaip işleride siz b5a kullananlara tavsiye edin mutlaka her iki-3 yılda bir araziye hayvan gübresi sersinler ve 3-4 yılda bir mutlaka yeşil gübreleme yapsınlar yoksa sosyeteye rezil olursunuz kokusu geç çıkar bu tür bakterilerin ayrıca siz aç bakterilerin organikte olsa toprağı bitirebileceğini bilmiyorsunuz anlaşılan aşırı bakteri yüküde toprağa zarardır saygılarımla

Comment

Benzetmelerinize katılmıyorum. Herkesin bakışaçısı farklı olabilir. Ben B5A ya Organik gübre diyorum. Dikkat ederseniz başında organik sıfatı var.

Comment

Bu tartışma boş bir amaca hizmet ediyor.

Gübre: isim Rumca, Verimini artırmak için toprağa dökülen her türlü hayvan dışkısı, kimyasal veya bitkisel madde.

Comment

Sayın Kardelen:Hüseyin beyin 13.8.2008 tarihli birinci mesajının hemen ardından aynı tarihte verdiğiniz yanıtta veya getirdiğiniz yorumda (saygı değer beyefendi,üstat anlatmış) gibi ifadelelerden ve daha sonraları devam edip geldiği son noktada(sosyeteye rezil olursunuz.ben bitkiye istediğim şekli veririm.vb.)gibi ifadelerden de anladığım şuki aradan 8 ay geçmiş,18 yıl da geçse B5A ya bakış açınız değişmiyecek,B5A ya karşı duruşunuz değişmiyecek.Önceleri, Ünüversitede hocalık yapmış birinin böyle kısır tartışma içersine ve polimiklere çekilmeyemi çalışılıyor acaba şeklindeki şüphelerim daha sonraları yerini:başka düşüncelere bıraktı.
                    Peki ben kimim neden forma katılma gereği hissettim ve amacım ne kısaca açıklayayım.Siz 8 ay önce ilk sayfaya yorum yapmaya başladığınız tarihte ben tahlil yaptırıp organik madde miktarlarını öğrendiğim tarlalarımda ayçiçeğinde,ikinci ürün mısırda ve kum darıda köyümde bahçemde meyve ve zebzelerimde toplam 5 litre b5a kullandım.sonuç çok güzelve hatta şaşırtıcıydı.Derenin taşmasısla sel suları dere kenarındaki tarlamda 2-3 dönüm kadar bir alandaki toprağı aldı götürdü.yaklaşık 30 santim derinlikte bir toprak kaybı .Ben burayı sürdüm ve kum darı ektim.ham toprak normalde 1 yıl ürün vermezdi.Tabandan 1 defa b5a uyguladım.sonuç mükemmeldi.Eğer b5a yalnız toprakta organik madde varsa iş yapar yoksa 4-5ton hayvan gübresiveya fiğ ekmeniz gerekir yoksa sosyeteye rezil olursunuz diyenler nederler bilmiyorum ama aynı kişiler 2-3metre derinden çıkartılan tesfiye edilmiş ham toprakta yetiştirilen çilekleride biliyorlar kanaatindeyim.Hatta b5a nın gübre olmadığını idda edenlerin kaygı ve endişesi,b5a nın nasıl bir gübre olduğunu herkesten daha iyi bilmelerinden kaynaklanıyor düşüncesindeyim.

Comment

Ben size hiçbir şey söylemiyorum allah yolunuzu açık etsin ve kolay gelsin benim ticari kaygımmı varda bu ürüne karşı çıkacam. Ben bu üründen para kazanmadan çevreme kullandırdım beni tanımadığınız için bol keseden atmaya devam edin benim para kaygım yok hatta olsa bu sitenin değil 8 ay öncesinden kurulmasından beridir varım ama o zamanlar bilgisayar imkanım ve zaman sorunum olduğu için bu kadar rahat yazamıyordum. Ha o bitkiyle yine söylüyorum istediğim gibi allah izin verdikçe oynarım bunuda zaten yaptım tabii bunu derken bitki genetik yapısında 5 ton max verim verirse ben on ton alırım demedim N.Ş.A. dan bahsettim. Şimdi ben bu ürüne ticari kaygıyla ve başarısını kıskandığım için söylemiyorum bu lafları. Benim dediğim şu bu ürün yanlış tanıtılıyor ve bakteridir içinde maya ve mels vardır bunları zaten biliyorum onun için bundan sonra varın siz gübre kabul edin ve köylü gözüyle bakmaya devam edin ben bu tarım çiftçi olmazsa düzelmez bunun için diyorum benim meslektaşım bile bu ürüne gübre diyorsa yok halk böle diyor diyorsa o zaman köylere bir çıksın ve köylünün dediklerini yapmaya devam etsin azıcık dirayetli olsun herkes tabirler ve tanımlar bellidir bunun sen yenisini teorem ve ispatı ile geliştir yeni tabir bulursun senin olur bilimde kabul eder. Siz kimsiniz tanımıyorum ama bahçeseldeyseniz bizim için değerlisinizdir onun içinde saygı duyuyorum sakın bahçesel dışında olsam değersizmiyim diye yorum yapmayın ben yaradanı yaradanda ötürü sever yanılmışlarında hidayete ermesi için dua edenlerdenim slm ve dua ile saygılar

Comment

arkadaşlar z kaldı B5A BEN KULLANDIM SONUCLARI 6-7AYDA YAZACAM BURAYA OLUMLU YADA OLUMSUZ NE CIKARSA YAZACAM SONUC OLUMLU OLUNCA IKINCI SORU İŞARETI OLARAKTA BİR ÜRÜNÜN KALICILIGINI KANITLAMASI ICIN BENCE 3 DONEM KULLANMALI VE EVET BU URUN GERCEKTEN KULLANMAYA DEGER DENILMELI AYNI MEVSIMELR GIBI KIŞIN ORTASINDA OLUŞAN YAZ YALANCIDIR YADA YAZIN YAĞAN KAR YALANCIDIR

Comment

Sayın Kardelen,

B5A nın kullanım klavuzunda ve internet sitelerimizde iyi fermante edilmiş hayvan gübresi ve yeşil gübreleme yapılması konusu belirtilmiştir. Kullanım klavuzumuzu ve sitelerimizi inceleyen kişiler bunu biliyorlar zaten. Bizim söylemimiz organik tarım içindir. Saygılar...

Comment

Fındık bahçelerinde de B5A kullanılırmı [email protected] adresıne mail atarsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Comment

Sayın herili_28, Tabiki güvenle fındık bahcelerinde de kullanabilirsiniz. B5A kullanılması için gerekli tüm bilgileri bu sayfadan sorabilir ve BAHCESELFORUM - aldesem.com linkinden de diğer tüm alanlarda kullanımı hakkında bilgiler okuyabilirsiniz.

Comment

Bu B5A kullanırken güneş ışığımı yoksa gün işığındamı kullanmayacağız Yani havanın kapalı güneş ışığının olmadığı soğuk bir günde bu B5A yı kullanabilirmiyiz Yoksa her ne şekilde olursa olsun güneş battıktan sonra mı kullanacağız valla güneş battıktan sonra kullanmak benim için oldukça zor oluyor

Comment

Working...
                                X