fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Takvimde Bugün

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• 27 Eylül 2011

Bugün 27 Eylül 2011 29 Şevval 1432 Eylül: 14 Hızır 145 Preveze Deniz Zaferi (1538) - Deniz Kuvvetleri Günü - Dünya Turizm Günü - Dünya Müslümanlar Günü

HADİS-İ ŞERİF

Siz Allah'a hakkıyla tevekkül edebilseydiniz, sizleri de, kuşları rızıklandırdığı gibi rızıklandırırdı: Sabahleyin aç çıkar; akşama tok dönerdiniz. Ravi: Tirmizi

GRİP VE GRİP AŞISI

Grip, Influenza adı verilen bir virüs tarafından meydana getirilen ve ani olarak 39°C üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, hâlsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ye kuru öksürük gibi belirtiler ile başlayan bir enfeksiyon hastalığıdır. Sonra boğaz ağrısı, burun akıntısı, hapşırma, gözlerin yaşarması ve kanlanması gibi belirtiler eklenir ve bazen de karın ağrısı, bulantı, kusma görülebilir. Hastaları 3-7 gün yatağa mahkûm etmektedir.
    Özellikle çocuklarda, yaşlılarda ve kalp, akciğer, böbrek, şeker gibi kronik hastalığı olan kişilerde çok daha ağır seyretmekte ve ölüme kadar varabilen ciddi sonuçlara yol açmaktadır.
    Gripten korunmanın en etkili yolu aşılanmaktır. Aşı için en uygun zaman da sonbahar aylarıdır. Dünya Sağlık Teşkilâtına göre şu kimseler grip aşısı olmalıdır:
    - Bronşiyal astım hastaları,
    - Kalp-damar hastası olanlar,
    - Şeker hastası olanlar,
    - Kronik böbrek hastaları,
    - 65 yaşından büyük kişiler,
    - Bağışıklık sistemi bozulanlar,
    - 2-3 aylık olan hamileler,
    - Toplu yaşanılan yerlerde kalanlar,
    - Sağlık personeli ve görevliler,
    - Toplum hizmetinde çalışanlar,
    - Şık seyahat edenler,
    - İş gücü kaybı olacak olanlar.

PREVEZE ZAFERİ VE DENİZ KUVVETLERİ GÜNÜ

Bugün, Türk denizcilik tarihinin en büyük zaferlerinden biri olan ve 27 Eylül 1538'de kazanılan Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümüdür. O zamanki Türk donanmasına kumanda eden Barbaros Hayreddin Paşa, Akdeniz'deki üstünlüğümüzü bizden almak isteyen Andrea Dorya kumandasındaki Haçlı Donanması'nı, birkaç saat içinde darmadağın etmişti.
    Haçlı donanmasında 600 gemi, 3 000 top ve 60 000 asker vardı. Osmanlı Donanmasında ise, 122 gemi, 166 top ve 20 000 asker. Bu zafer üzerine, Akdeniz bir Türk denizi hâline geldi.
    Bu zaferin yıl dönümü her yıl, Deniz Kuvvetleri Günü olarak kutlanmaktadır. Bu mutlu günde Barbaros'a ve bütün şehitlerimize dua ediyor, şanlı Deniz Kuvvetlerimizi selâmlıyoruz.

FIKRA

Dursun birgün Temel'e sorar ;
    -Ula Temel sen günde kaç hamsi yiyusun?
    -Elli
    -Peki oruçluyken kaç tane?
    -yüz tane yerum deyince temel;
    -hayır, oruçluyken 1 tane bile yersen orucun bozulur.
    Temel bu espriyi çok sever ve bir arkadaşına sorar;:
    -ula idris sen oruçluyken kaç tane hamsi yersun?
    arkadaşı 20 tane deyince temelin suratı asılır ,tüh der yüz tane deseydin espri yapacaktım kaçurdun espriyi

GÜNÜN SÖZÜ

Dünyada başarı kazanabilmek için aptal görünmeli, akıllı olmalıdır. MONTESQUİEU

YEMEK MENÜSÜ
    · YAYLA ÇORBA
    · PİLİÇ SOTE
    · ERİŞTE
    · MEYVE

ÇOCUĞUNUZA İSİM
    Erkek: ALPBİKE : (Tür.) Er. - genç, deli­kanlı, (bkz. Alp).
    Kız: BİRMA: (Hint.). - Çin Hindi'nde bir yer. Birmanya diye de tanınır. Birmanya müslümanları ülkelerinin % 30'una ulaşmışlardır. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.

MANİ

Yemektedir gözümüz,
    Bak gülüyor yüzümüz,
    Baklavayı görünce,
    Kesiliyor sözümüz.

BİLMECE
    Yeşil mantolu, Kırmızı elbiseli, Siyah düğmeli.
    Cevabı Yarın.
    Dünkü Cevap: Kaplumbağa

Comment

• 28 Eylül 2011

Bugün 28 Eylül 2011 1 Zilkade 1432 Eylül: 15 Hızır 146 Patrona Halil İsyanı (1730) - Kestanekarası Fırtınası - Kazam Karabekir'in Ermenilere karşı harekatı (1920)

HADİS-İ ŞERİF

Ey Ademoğlu! Eğer fazla malını Allah yolunda harcarsan bu senin için daha hayırlıdır. Kendine saklarsan senin için zararlıdır. Kifaf (yeterli miktar) sebebiyle levm edilmezsin. Ravi: Müslim

ERMENİLERİN BOZGUNU

28 Eylül 1920'de Kâzım Karabekir Paşa tarafından Ermenilere kesin darbe indirildi. Osmanlı İmparatorluğu'nun I. Dünya Savaşı sonunda galipler arasında paylaşılmasını fırsat bilen Ermeniler, bundan bir hisse koparabilmek için Ermenistan'dan doğu illerimize doğru ilerlemeye başlamışlardı. Hatta bazı vilâyetlerimizi alarak büyük katliama giriştiler. 15. Kolordu Kumandanı Kâzım Karabekir Paşa, emrindeki askeriyle bu ilerleyişe karşı taarruza geçmiş ye şiddetli savaşta Ermenileri yenmişti.

ERMENİ SOYKIRIMI İNGİLİZ YALANIDIR

Sözde Ermeni soykırımının İngilizler tarafından uydurulmuş bir yalan olduğunu;
      ABD'nin meşhur tarihçi ve Osmanii uzmanı Profesör Justin Mc Carthy, kısa bir müddet önce Londrada (Scholl of Oriental and African Studies) verdiği konferansta yaptığı konuşmada vesikalara dayalı olarak iddia etmiş olup, bu görüşleri gayet doğrudur. Aynı bilim adamı, Ermeni iddialarına başlıca kaynak olan Viscount Bayel ve Arnold Toynbee imzalı Mavi Kitap'ın (Blue Book) aslında İngiliz istihbaratının yalan haber üretme makinesinin bir ürünü olduğunu belirtmektedir. İngilizler, belgeye dayanmayan ve tamamen dedikodu ve düzmece bilgilerle sözde Ermeni katliamları senaryoları yazdılar. Fransa meclisinde kabul edilen sözde Ermeni, soykırımı" İngilizlerin yalanıdır. İslâmın ve Türklerin en büyük düşmanı İngiltere ve ikinci sırada Fransa ve daha sonra Rusya gelir. Yunanistan, ABD ve Sırpların düşmanlıkları da ön sıradadır. Fransa'nın tavrını 400 bin Ermeninin (oy kullanabilecek olan 250 bini bulmaz) iftiralarına bağlayan politikacılar hata ediyorlar. Şu andaki Fransa Cumhurbaşkanı Chirac, Paris Belediye Başkanı iken 1987 yılında Paris'te bir seçim mitinginde:
      "Biz iktidara geldiğimizde Türkiye’ye ikinci Sevr i kabul ettireceğiz.” demiştir. Bu konuşmaya yazarlardan Sedat Sertoğlu bizzat mitingte şahit olmuş ve bu beyanatı Bulvar gazetesi yazmıştır. Türk ve İslâm düşmanlığı Hıristiyan Batının genlerine işlemiş bir özelliktir.

FIKRA

Temel öfkelendi:
      emel Nato da havaci olarak askerligini yapiyormus. Komutan askerlere parasütle nasil atlanacagini ögretmis.
      - "Uçaktan atlayinca birinci ipi çekeceksiniz. Parasüt açilmaz ise ikinci ipi çekeceksiniz. Yine açilmadi, o zaman Meryem Ana ya dua edeceksiniz."
      Temel uçaktan atlar. Birinci ipi çeker parasüt açilmaz, ikinci ipi çeker yine açilmaz. O sırada yere yavas yavas süzülen komutaninin yanindan geçerken sorar:
      - "Komutanim, komutanim.. O karinin adi neydi ?" )

GÜNÜN SÖZÜ

Dünyada başarı kazanmanın iki yolu vardır: Kendi aklından faydalanmak, başkalarının akılsızlığından faydalanmak. BRUYERE

YEMEK MENÜSÜ
      · EKŞİLİ KÖFTE
      · SOSLU MAKARNA
      · MEVSİM SALATA
      · MEYVE

ÇOCUĞUNUZA İSİM
      Erkek: ALPAY: (Tür.) Er. - Cesur, yiğit kimse.
      Kız: BİRKE: (Ar.). 1. Büyük havuz. 2. Gölcük. 3. Göğüs. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.

MANİ

Davetleri severiz,
      Etliyle sütlü yeriz,
      Sade yemekle olmaz,
      Diş kirası isteriz.

BİLMECE
      Et dedim met dedim git şuraya yat dedim.
      Cevabı Yarın.
      Dünkü Cevap: Karpuz

Comment

• 29 Eylül 2011

Bugün 29 Eylül 2011 2 Zilkade 1432 Eylül: 16 Hızır 147 Trablusgarb Harbi (1911) - Sarıkamış'ın kurtuluşu (1920) - Ağaçlardan su çekilme zamanı - İnebahtı Kalesi'nin fethi (1499)

HADİS-İ ŞERİF

Bir kimse ismimi işitir de salat-u selam getirmezse bana cefa etmiş olur. Ravi: Menavi

PADİŞAH DA NEFERDİR

İktidardan uzaklaştırılan Sultan Abdülhamid Hân, Selanik'te Alatıni Köşkü'nde ikâmete mecbur edilmişti. Birgün muhafız kumandanı kolağası Rasim Celaleddin Bey, Sultan Abdülhamid Hânla konuşmak için izin isteyerek huzuruna gelip der ki:
        - Zât-ı hümayununuzu rahatsız ettim, beni mazur görünüz.' Dört düvelle harp hâlinde olduğumuzu söylemem gerekiyor!..
        Sultan hayretle sordu:
        - Dört düvelle mi?.. Kim bunlar Rasim Bey? Allah Ordu-yı hümâyûna nusret, kuvvet versin, inşaallah zafer bizimdir?
        Rasim Bey başını yere eğmiş, ağlayacak gibi konuşuyordu:
        - Yunanistan, Bulgaristan, Karadağ ve Sırbistan'la hakanım. Ve maalesef yenilmek üzereyiz!..
        - Dört düvel birleşir de haberimiz olmaz mı Rasim Bey? Bu nasıl bir gaflettir! Bu devletler birleşemezler ki!.. Aralarında kilise kavgası var... Yıllar yılı süren Makedonya boğuşmasını hatırlamıyor musunuz?..
        - Kiliseler kânununu çıkararak, Meclis-î mebûsan ve Ayan bu ihtilâfı hâlletti. Başımıza bu işlerin açılacağını kim bilebilirdi ki? Selanik bugün yarın düşmek üzere... Sizi İstanbul'a götürecekler. Bunu hemen size haber vermek için emir aldım. Çok üzülen Sultan büyük bir öfke ile dedi ki:
        - Rasim Bey! Rasim Bey!.. Selanik demek, İstanbul'un anahtarı demektir! Ordumuz nerede, askerimiz nerede? Nasıl bırakılıp da gidilir?.. Bırakıp gidersek tarih ve ecdat bizim yüzümüze tükürmez mi?.. Biraderim hazretleri buranın tahliyesine razı mı oldu?.. Hayır, ben razı değilim! Yetmiş yaşımda olduğuma bakmayın... Bana bir tüfek verin, asker evlâtlarımla beraber Selânik'i ben son nefesime kadar müdâfaa edeceğim!.
        Fakat Sultan Reşad'ın selâmı ve ricası iletilince, bir Osmanlı, hanedanı mensubu olarak Padişah'ın irâdesine boyun eğmek durumunda olan sultan Abdülhamid Hân, İstanbul'a nakledilmeyi mecburen kabul etti...

FIKRA

temel meyhane gidip üç kadeh içki içmiş ertesi gün yine üç kadeh derken birgün garson merak edip sormuş neden hergün üç kadeh içki içiyorsunuz diye temelde benim üç tane kardeşim varda onlar gelemiyor onların yerinede içiyorum demiş ertesi gün temel yine geldiğinde iki kadeh içki istemiş garson merak edip sormuş hayırdır bugün neden iki kadeh içiyorsunuz diye temelde ben içkiyi bıraktım demiş

GÜNÜN SÖZÜ

Hiçbir başarı kazanamayanlar için en tatlı şey, başarıdır. EMİLY DİCKİNSON

YEMEK MENÜSÜ
        · ÇORBA
        · FIRIN KÖFTE
        · ERİŞTE
        · MEVSİM SALATA

ÇOCUĞUNUZA İSİM
        Erkek: ALPASLAN: (Tür.) Er. - Arslan gibi cesur ve yiğit, savaş beyi. Büyük Sel­çuklu hükümdarı. Selçukluların en büyük zaferi sayılan Malazgirt zaferi onundur (l071).
        Kız: BİRİM: (Fars.) Ka. - Bir tanem, biriciğim.

MANİ

Bak bir garip kuş geldi,
        Soframıza aş geldi,
        Gözümüz aydın olsun,
        Mübarek ay hoş geldi.

BİLMECE
        Altı göl üstü gül.
        Cevabı Yarın.
        Dünkü Cevap: Süpürge

Comment

• 30 Eylül 2011

Bugün 30 Eylül 2011 3 Zilkade 1432 Eylül: 17 Hızır 148 Kanuni Sultan Süleyman Hanın tahta çıkması (1520) - Azerbeycan'ın bağımsızlığı (1991) - Turnageçimi Fırtınası

HADİS-İ ŞERİF

Ben bir yere dayanarak yemek yemem. Ravi: Buhari, Et'ime 13

HACCIN ŞARTLARI

Haccın şartları iki kısımdır: Vücub şartları
          1- Müslüman olmak.
          2- Kâfir ülkesinde olanın, haccın farz olduğunu işitmesi.
          3- Akıllı olmak.
          4- Baliğ olmak.
          5- Hür olmak.
          6- Nafakadan fazla olarak hacca götürüp getirecek ve evindekilere yetecek kadar parası olmak.
          7- Hac vakti gelmiş olmak. [Hac vakti, arefe ve bayram günleri olmak üzere, 5 gündür.]
          8- Hacca gidemeyecek kadar, kör, hasta, ihtiyar ve sakat olmamak.
          Eda şartları
          1- Hapsedilmiş veya yasaklı olmamak.
          2- Hac için gideceği yolda ve hac yerinde selâmet ve emniyet olmak.
          3- Kadının, kocası veya ebedi mahrem akrabasından fasık ve mürted olmayan akıl baliğ veya mürâhık bir erkekle beraber gitmesi gerekir. Bunun yol parasını verecek kadar, kadının zengin olması da gerekir. Erkeksiz kadın hacca gidemez. Giderse, haccı sahih olursa da, haramdır. Erkeğiyle gidince de, otelde, tavafta, sa'yda ve taş atarken, erkekler arasına karışması haccın sevabını giderdiği gibi, büyük günaha da girer.
          Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki:
          "Kadın, yanında bir mahremi olmadan hacca gidemez!" (Bezzar)
          [Şafii mezhebinde, mahremsiz olarak, kadınlar, farz olan hacca gidebilir. Kadının mahreminin hac yolunda ölmesi, Şafii mezhebini taklit etmesi için özür olur.]
          4- Kadın, iddet hâlinde olmamak.
          [Vücub şartları bulunmakla beraber, eda şartları da kendisinde bulunanın, o yıl hacca gitmesi farz olur. O yıl, hac yolunda ölürse hac sakıt olur. Vekil gönderilmesi için vasiyet etmesi gerekmez. O yıl gitmezse, günah olur. Sonraki yıllarda, hac yolunda veya evinde hasta, hapis veya sakat olursa, yerine başkasını, bedel [vekil] göndermesi veya bunun için vasiyet etmesi gerekir. Vekil gönderdikten sonra iyi olursa, kendinin gitmesi de lâzım olur.]

FIKRA

Uzun zamandir birbirlerini görmeyen Dursun ile Temel kahvede karşılaşmışlar.
          Dursun baslamış anlatmaya:
          -UlaTemel artik yaslanduk. Ayaklarum, kollarum, başum anlayacağun her tarafum ağriyu. Bu yaşluluk ne kötü bişeydur.- E sen nasilsun bakalum?
          Temel cevap verir:
          -Eyiyum eyiyum. Anamdan doğduğum ilk günkü gibiyum. Başumda saçum yok. Ağzumda dişum yok. Altuma siçayrum haberum yok.

GÜNÜN SÖZÜ

Başkalarını bilen kimse bilgili, Kendini bilen kimse akıllıdır. LAO-TSZE

YEMEK MENÜSÜ
          · EZO ÇORBA
          · KIYMALI BEZELYE
          · PİRİNÇ PİLAVI
          · KOMPOSTO

ÇOCUĞUNUZA İSİM
          Erkek: ALPARTUR: (Tür.) Er. - Kendine güveni olan yiğit.
          Kız: BİRGÜL: (Tür.) Ka. - Bir tane, tek gül. Kıymetli gül.

MANİ

Beklenir davetiniz,
          Artsın hep nimetiniz!
          Adresi açık verin!
          Tez bulunsun eviniz!

BİLMECE
          Yer altında yağlı kayış.
          Cevabı Yarın.
          Dünkü Cevap: Gaz lambası

Comment

• 1 Ekim 2011

Bugün 1 Ekim 2011 4 Zilkade 1432 Eylül: 18 Hızır 149 TBMM bugün açılıyor - CAMİLER HAFTASI (1-7) - Dünya Yaşlılar Günü

HADİS-İ ŞERİF

Dostunu severken ölçülü sev, günün birinde düşmanın olabilir. Düşmanına da buğzunu ölçülü yap, günün birinde dostun olabilir Ravi: Tirmizi, Birr 60

ASKER EVLATLARIM

1918 yılı Eylül sonlarında Suriye ve Filistin cephelerindeki Yıldırım Ordulan'nın hezimete uğrayarak kuzeye çekilmesi, Makedonya Cephesi'nin çökmesi, Osmanlı kamuoyunda olumsuz bir havanın esmesine sebep olmuştu. Bu vaziyet karşısında 1 Ekim 1918 tarihli şu hatt-ı hümâyun yayınlanmıştı:
            "Asker Evlâlarım! Bugün faik bir düşmanın taarruzuna fedâkârane mukabele etmemiz icap ediyor. Bir askerin cesaret ve sadakatinin büyüklüğü ancak böyle sıkışık zamanlarda belli olur. Bu müşkül günlerde gösterdiğiniz şecaat ve metanetten dolayı cümlenize beyan-ı teşekkür ederim. İçinde bulunduğumuz müşkülât hiçbir veçhile cesaretinizi kırmasın; bilâkis, şimdi bütün kuvvetinizle düşmana karşı koyarak, memleketimizde daha ziyade ilerlemesine mani olmanız gerekmektedir. Ben her an sizi düşünmekte ve muvaffakiyetinize duâ etmekteyim. Ölüm haktır. Mertçe uğraşıp Allanın takdiri anında ölmek, korku ile köyünde bin defa ölmekten yeğdir. Bu inançla el birliği ile çalışınız! Her hâlde tevfikat-ı süphâniyeye mazhar olursunuz!" 'Tarih ve Medeniyet-Ocak 1998 ‘

İPEK BÖCEĞİ

İplikleri, örümceğin iplikleri gibi zayıf değildir, ipek böceğine dut yaprağı yemesini, ondan ipek imal etmesini ilham eden Allahü teâlâ, insanların istifadeleri için neler yaratıyor. İpek böceği ve daha birçok kurtlar, zamanla kelebek olurlar. Kelebekler çiftleşerek nesillerini devam ettirirler. Eğer kelebek olmayıp da kurt (larva) hâlinde kalsalardı, üremeleri mümkün olmazdı. Bütün bunları tesadüf eseri diye izah edenlerin, çalışarak bir böcek yaşatmaları mümkün müdür?

FIKRA

Bir Bakıştamı Görücen !!!

bir tımarhanede,
            deliler hergün sırayla bir delikten dışarı bakıyormuş.
            doktorda farkındaymış ve merak edip bakar ve hiç bişi görmez gökyüzünden başka, ve çok eski bir deliyi yanına çağırır
            siz her gün bu deliğe bakıp ne görüyorsunuz der,
            ben baktım bişi görmedim gökyüzünden başka
            deli der ulan ben 24 yıdır bakıyorom bişi görmedim sen bi bakıştamı görecen der ))

GÜNÜN SÖZÜ

Erkekler yasaları, kadınlar davranışları şekillendirir. DE SEGUR

YEMEK MENÜSÜ
            · ŞEHRİYE ÇORBA
            · ISPANAK BEŞAMEL
            · YOĞURT
            · BÖREK

ÇOCUĞUNUZA İSİM
            Erkek: ANGIN: (Tür.) Er. 1. Tanınmış, ünlü, namlı. 2. Bayındır.
            Kız: ANI: (Tür.) - Yaşanmış olaylardan belleğin sakladığı. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.

MANİ

Sarı motor geliyor
            Sarı duman veriyor
            Aç kapıyı bak yârim
            Sana gelin geliyor

BİLMECE
            Zilim var, kapım yok.
            Cevabı Yarın.
            Dünkü Cevap: Yılan

Comment

• 2 Ekim 2011

Bugün 2 Ekim 2011 5 Zilkade 1432 Eylül: 19 Hızır 150 İşgal Kuvvetlerinin İstanbul'dan ayrılması (1923) - Dünya Çalışanlar Günü

HADİS-İ ŞERİF

Yahudilerle savaşacak ve onları öldüreceksiniz. Öyle ki taş dahi: "Ey Müslüman, işte Yahudi, arkamda (saklandı), gel, öldür onu!" diyecek. Ravi: Buhari, Cihad 94

HOYRATLAR

Boynu bükük Kerkük menem,
              Çağı delen o Türk menem.
              Şimdi dili kolu bağlı,
              Boynu bükük Kerkük menem.

Yazım kışım kurak menim,
              Size yolum ırak menim.
              Vurmaya ahd iderseniz,
              Adım Kuzey Irak menim.

Bin diyara diyara,
              Bağrımda bindi yara.
              Kerkük'ün bir taşını,
              Değişmem bin diyara.

Erbil'in kalesi var,
              Dibinde lâlesi var.
              Aslan cemde yatıpsa,
              Sağ gezer balası var.

FIKRA

tavuklarda Biliyormuu?

Bir gün adamın biri kendini tavuk yemi saniyormuş ve tavuklardan çok korkuyormuş derken adamı hastaneye yatırmışlar ve uzun süre tedavi etmiler.

Sonunda adama sormuşlar,
              “artık tavuk yemi olmadığını biliyorsun demi?”
              adamın cevabı ise
              “ben biliyorum da tavuklarda biliyormu?”şeklinde olmuş.

GÜNÜN SÖZÜ

Çocukları duymayınız, görünüz. İNGİLİZ ATASÖZÜ

YEMEK MENÜSÜ
              · KABAK DOLMA
              · EZO ÇORBA
              · YOĞURT
              · MUZLU PUDİNG

ÇOCUĞUNUZA İSİM
              Erkek: ARSAL: (Tür.) Er. - Temiz huylu, namuslu.
              Kız: CEMİNUR: (Ar.) Ka. - Işık, nur topluluğu, çok nurlu, aydınlık kimse.

MANİ

Asmanın arasından
              Alamadım üzümü
              Kaldır yârim şapkanı
              Göremedim yüzünü

BİLMECE
              Başımda saç yok, içimde tat çok.
              Cevabı Yarın.
              Dünkü Cevap: Telefon

Comment

• 3 Ekim 2011

Bugün 3 Ekim 2011 6 Zilkade 1432 Eylül: 20 Hızır 151 İmam-ı Suyuti'nin Doğumu (1445) - İki Almanya'nın Birleşmesi (1990) - AB ile Türkiye arasında ortaklık görüşmeleri başladı (2005) - Dünya Mimarlık Günü - Dünya Çocuk Günü

HADİS-İ ŞERİF

İş ehli olmayana, layık olmayana tevdi edildiği, verildiği zaman kıyameti bekle. Ravi: Buhari

KADINLAR NASIL KAPANDI NASIL AÇILDI

Dünyada en çok peruk satılan ülke İsrail'miş. Çünkü, Yahudi dininde kadınların başını örtmesi mecburidir. Dindar Yahudi kadınları peruk takarak bu emri bir nebze de olsa yerine getirmeye çalışmaktadır. İslâm dininin aksine, Yahudilikte kadınlar toplu yapılan ibâdetlerde cemaatten sayılmaz.
                Buna benzer emirlere İncil'de de rastlanır. Paulus'un Korintoslulara Birinci Mektubu'nda, duâ ederken kadınların saçlarını örtmeleri veya toptan kesmeleri emrolunur (11. kısım, 5-7 âyetler.) Bu sebeple tarih boyu Hıristiyan kadınları hep başlarını örtmüştür. Bir kadının başı açık gezmesi ve toplu yerlerde başı açık oturması ayıp karşılanırdı. Hıristiyan memleketlerinde bilhassa köylerde başı açık kadına rastlamak neredeyse imkânsızdır. Son asırlarda başörtüsünün yerini başı iyice kapatan bone ve şapkalar aldı. Osmanlılar zamanında da Rum, Ermeni ve Yahudi kadınları, Müslüman kadınları gibi örtülü gezerlerdi. Tevrat, ayrıca kadınların erkek ve erkeklerin de kadın elbisesi giymesini yasaklar. Çarşaf İstanbul'a Sultan Hamid zamanında Şam valisi Suphi Paşanın hanımları tarafından getirildi. [Suphi Paşa, meşhur cumhuriyet ideologu Hamdullah Suphi Tanrıöver'in babasıdır.] Ucuzluğu ve pratikliği sebebiyle hemen moda oldu. Hükümet, asayiş endişesiyle ne yaptıysa çarşafın önüne geçemedi. Ancak saraya çarşaflı kadın kabul edilmezdi. Siyah ipekten çarşaflar, zamanla rengârenk oldu. Çizgili, kareli, nuare desenli çarşaflar çıktı. Kadınlar, bu kıyafetle de şık olmayı başardı. Cumhuriyetten sonra kıyafet serbestliği gelince, kadınların bir kısmı Avrupalılar gibi giyinmeye başladı.
                Muhafazakâr kitle bir müddet çarşafla gezdi. Zamanla bunların da bir kısmı manto-eşarbı tercih etti. Erzurum'da ehram, Konya'da şalvar-atkı, Rize'de peştemal, Diyarbakır'da car, Bursa'da ferace giyilmeye devam etti.
                İslâm dini belli bir kıyafet emretmemiş, sadece vücudun muayyen yerlerinin örtülmesini istemiştir.
                <Prof. Dr. 'Ekrem Buğra Ekinci>

FIKRA

Enayimiyim Been?

Delinin biri hastanenin bahçesinde el arabasını ters çevirmiş ve sürmeye uğraşıyormuş.
                Bunu gören doktor: -
                Öyle sürülmez, düzeltsene arabayı. Deli hemen cevap verir:
                - Geçen gün senin dediğin gibi sürdüm akşama kadar kum taşıttırdılar, enayimiyim beeen!

GÜNÜN SÖZÜ

Çocuklar uyuya uyuya büyür, ihtiyarlar uyuya uyuya ölür. TÜRK ATASÖZÜ

YEMEK MENÜSÜ
                · İZMİR KÖFTE
                · PEY. MAKARNA
                · M.SALATA
                · MEYVE

ÇOCUĞUNUZA İSİM
                Erkek: ARRAF: (Ar.) Er. l Falcı, kahin. Müneccim. 2. Hekim. 3. Göçebe Arap aşiretlerinin örfe vakıf umumi bilgile­ri.
                Kız: CABİYE: (Ar.) Ka. 1. Hazine (bkz. Semahat). 2. Şam'ın güneybatısında, Çavlan'da bir yer. 3. Havuz.

MANİ

Gel gidelim sevdalım
                Bizim vatana kadar
                Yar ben senden ayrılmam
                Dünya batana kadar

BİLMECE
                Dişim var ağzım yok.
                Cevabı Yarın.
                Dünkü Cevap: Kabak

Comment

• 5 Ekim 2011

Bugün 5 Ekim 2011 8 Zilkade 1432 Eylül: 22 Hızır 153 Bosna-Hersek'in Osmanlı'dan Ayrılışı (1908) - Dünya Öğretmenler Günü

HADİS-İ ŞERİF

Mü'minin ruhu, cennet ağacında beslenen bir kuş olur. Yeniden dirilme gününde Allah onu cesedine döndürünceye kadar orada beslenir. Ravi: Nesai, Cenaiz 117

ZARARI EN AZA İNDİRİN

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tunaya Kalkan, kanserojen olduğu konusunda araştırma ve tartışmaların sürdüğü cep telefonlarının zararının en aza indirilmesi için bazı tavsiyelerde bulundu.
                  İşte sağlıklı cep telefonu kullanmanın 8 yolu:
                  1- Günde saatlerce süren görüşmeler yapmanız söz konusu ise mutlaka kulaklık kullanın!
                  2- Arama yapar yapmaz telefonu hemen kulağınıza götürmeyin!
                  3- Telefonu konuşurken kafanıza yapıştırmayın, kulağınızla arasında biraz mesafe bırakın!
                  4- Baz istasyonlarının uzak veya çekim gücünün zayıf olduğu yerlerde görüşmelerinizi mümkün olduğunca kısa tutun!
                  5- Baz istasyonu çekmiyorsa ısrar etmeyin!
                  6- Telefonunuzu belininizde yahut kalbinizin üzerinde taşımayın!
                  7- Araç içinde araç kiti kullanınız!
                  8- Telefonu çocukların kullanmasına izin vermeyiniz!

FIKRA

Leyla Hanım Burdamı

Kasabanın tekinde bir adam, her gün çalıstığı yerin karşısındaki restoranta gidip çatalla kaşığı koklayıp o günkü menüyü biliyomuş.
                  Garsonlar bir süre sonra bu duruma gıcık olmuşlar ve sinirlenip bir gün çatalla kaşığı, o kasabada oturan Leyla Hanım’ın vaj**nasına sokmuşlar ( menu’yü bilemesin diye ) . Ertesi gün adam deli gibi yine koklamış ve garsonu yanına çağırıp sormuş:
                  “Leyla Hanım burda mı çalışıyor?”

GÜNÜN SÖZÜ

En büyük cezaevi taş duvarların, demir parmaklıkların değil, insan kafasının içidir. LOVELACE

YEMEK MENÜSÜ
                  · FIRIN KÖFTE
                  · PEY. MAKARNA
                  · M.SALATA
                  · MEYVE

ÇOCUĞUNUZA İSİM
                  Erkek: ARKUT: (Tür.) Er. - Temiz, uğurlu, kutlu.
                  Kız: CELİLE: (Ar.) Ka. 1. Büyük, ulu. (bkz. Celal). Allah için sıfat olarak kullanılır. 2. Osmanlı devletinde vezir ve müşir rütbelerinde bulunanlara hitapta bu sıfat kullanılırdı. 3. Güzel sanatlarda bir yazı stili.

MANİ

Köprüden geçer iken
                  Köprü salladı beni
                  Yârimin eski dostu
                  Düşman belledi beni

BİLMECE
                  Etlice, metlice ortası tatlıca?
                  Cevabı Yarın.
                  Dünkü Cevap: Saat

Comment

• 6 Ekim 2011

Bugün 6 Ekim 2011 9 Zilkade 1432 Eylül: 23 Hızır 154 İstanbul'un Kurtuluşu (1923) - Estergon Kalesinin Fethi (1605)

HADİS-İ ŞERİF

Dilenmede olan (kötülükleri) bilseydiniz kimse kimseye birşey istemek için asla gitmezdi. Ravi: Nesai, Zekat 83

EN BÜYÜK KAZALAR

Bugüne kadar dünyada gelmiş geçmiş en pahalı 10 kaza:
                    1. Titanik-150 milyon dolar: Titanik kazası; en popüler ve ünlü kazadır. Fakat en pahalı kazalar listesinde onuncu sırada
                    yer bulabildi. 1500 kişi hayatını kaybetti.
                    2. Almanya'da tanker-köprü kazası-358 milyon dolar: 26 Ağustos 2004'te Almanya'da bir tanker tam 32 000 litre petrol taşırken Wiehital köprüsüne çarptı, petrol aktı.
                    3. Metro hattı kazası-500 milyon dolar: 12 Eylül 2008 de Kaliforniya metro hattındaki kazada yalnızca 25 kişi öldü.
                    4. B-2 Bomba uçağı kazası-1.4 milyar dolar: 23 Şubat 2008'de ABD'de Pasifik'in ortasındaki Guam adasında havalandıktan hemen sonra bomba yüklü uçak düştü.
                    5. Exxon Valdez-2.5 milyar dolar: Exxon Valdez 10 milyon galonluk petrol sızıntısı. Petrol taşıyan gemi kayalara çarptı ve
                    okyanusu petrol denizine çevirdi.
                    6. Alfa Petrol sondaj kuyusu-3.4 milyar dolar: 6 Haziran 1988' de meydana geldi. Denizdeki petrol kulesi havaya uçtu.
                    Bir günde 317 bin varil petrol denize döküldü.
                    7. Challenger Patlaması-5.5 milyar dolar: 28 Ocak 1986'da ABD'de bir uzay mekiği havalandıktan 73 saniye sonra havada parçalandı.
                    8. Prestij petrol gemisi kazası-12 milyar dolar: 13 Kasım 2002'de Prestij isimli yük gemisi 77 000 ton fuel-oil'i taşırken Avrupa açıklarında battı ve yaklaşık 20 milyon galon akaryakıt denize gitti.
                    9. Kolombiya Uzay mekiği-13 milyar dolar: 2 Şubat 2003'de ABD'de Kolombiya isimli uzay mekiği uzaydan inmeden
                    16 gün önce havada infilak etti.
                    10. Çernobil faciası-200 milyar dolar: 26 Nisan 1986'da tarihin en büyük sosyo-ekonomik felâketi olarak da tanımlanan bu
                    olayda; 125 000 kişi öldü, 200 000 kişi yaşadığı yeri boşaltmak zorunda kaldı ve 1 700 000 kişi de faciadan etkilendi.

FIKRA

Amerikalı Turist

bir kac amerikali turist turkiye ye gezmeye gelmisler. rehber hocasi ile birlikte geziyorlarmis
                    rehber hocasi ilk olarak buyuk olan bir binayi gostermis.amerikali turistlerden birisi “bizim orda bu binanin 10 kat buyugu var” diye bagirmis.
                    sonra rehber hocasi ikinci bi binayi gostermis
                    ve ayni amerikali yine”bizim orda bu binanin daha guzeli var”diye bagirmis.ve en son ucuncu binaya gelmisler yine o amerikali turist ayni sekilde bagirmis.ve sonunda rehber hocasi dayanamayip soylemis.”evet dogrudur inanirim cunku bu bina deliler evi.

GÜNÜN SÖZÜ

Çocuk mantığın uykusudur. ROUSSEAU

YEMEK MENÜSÜ
                    · EKŞİLİ KÖFTE
                    · SOSLU MAKARNA
                    · MEVSİM SALATA
                    · MEYVE

ÇOCUĞUNUZA İSİM
                    Erkek: ARKIN: (Tür.) Er. - Yavaş, ağır, sa­kin, gelecek yıl.
                    Kız: CEMİLE: (Ar.) Ka. 1. Güzel kadın. 2. Gönül almak amacıyla yapılan davranış. 3. İlk Emevi devrinde yaşamış meşhur Arap şarkıcısı.

MANİ

Ayvalar dilim dilim
                    Darılmış benim gülüm
                    Ben gülüme ne dedim
                    Kurusun ağzım dilim

BİLMECE
                    Hangi on tatlıdır?
                    Cevabı Yarın.

Comment

• 7 Ekim 2011

Bugün 7 Ekim 2011 10 Zilkade 1432 Eylül: 24 Hızır 155 Resmi Gazetenin Yayınlanması (1920) - İnebahtı Deniz Savaşı (1571) - Rusya'da Kominist ihtilali (1917) - ABD ve İngiltere, Afganistan'ı bombalamaya başladı (2001)

HADİS-İ ŞERİF

Allah kıskançtır, mümin de kıskançtır. Allah'ın kıskanması, müminin Allah'ın haram ettiği şeyi yapmasıdır. Ravi: Müslim, Tevbe 36

IMAM-I GAZALÎ'DEN NASİHATLER

v Sokak ve caddeleri meclis gibi kullanma!
                      v Dükkânları sohbet yeri olarak seçme!
                      v Tartışmada kendini haklı çıkarmak için inat gösterme!
                      v Edepsiz, terbiyesiz ve patavatsız kimselerle tartışma!
                      v Bir hüküm verirken; "Bu benim görüşümdür." de!
                      v Bir şeyi veya bir adamı överken aşırıya gitme!
                      v Bir toplulukta, başka bir şeyle meşgul olma!
                      v Bir toplulukta, vücudunun bir yeri ile oynama!
                      v Halkın hafife alacağı söz ve davranıştan sakın!
                      v Güzel sözlere dikkat ederek kulak ver!
                      v Lüzumundan fazla güzel kokulu şeyler sürünme!
                      v Bir ihtiyacını dile getirirken üzerinde ısrarla durma!
                      v Birtakım arzularının yerine gelmesi için küçülme!
                      v Mevcut paranın tam rakamını çoluk çocuğuna verme!
                      v Birisiyle tartışırken vakar ve efendiliğini elden bırakma!
                      v Fazla heyecanlanıp yüzün kızarmasın!
                      v Sana ölçüsüz davranılsa bile, sen ağırbaşlı davran!
                      v Her zaman son derece efendi ve yumuşak davran!
                      v Zenginin verdikleri karşısında sakın küçülme!
                      v Söz verdiğinde onu ısrarla yerine getirmeye çalış!
                      v Konuştuğunda yalnız ve ancak doğruyu söyle!
                      v Her yerde makbul söz söyle, güzel konuşmaya çalış!
                      v Vücudunun rahatını istersen az ye ye az iç!
                      v Dinleyenin olduğu takdirde konuş!
                      v Bazı kelimeleri devamlı olarak tekrarlayıp durma!
                      v Kimseyi aldatma ve kimse ile alay etme!
                      v Meydanda yerlere tükürme!
                      v Sattığın şeyi beğenmeyip geri getirirlerse al!
                      v Yalan söylemeyi hiç deneme ve alışma!
                      v Susamışsan önce ağzını çalkala, sonra iç!
                      v Çarşı ve pazarda yürürken kimseyi incitme!
                      v Sahibinin izni olmadan bir şeyini alma ve kullanma!
                      v Ağzında lokma varken konuşmamaya çalış!
                      v Konuşurken elinle ve parmağınla fazla işarette bulunma!

FIKRA

Şeker

Deli , kahveye girdiğinde soluk soluğaydı.Boş bir masaya oturup ocağa seslendi;
                      - Bana bir çay !
                      çay geldi , şekerleri atıp karıştırdı.Garsonadan yine şeker istedi.Onları da atıp karıştırdı,yeniden istedi.Garson;
                      - Sekiz şeker koydun çaya ,dedi şaşkın şaşkın,
                      - Koydum ama , işte görüyürsun, hepsi eriyor!

GÜNÜN SÖZÜ

Bir çocuk sütle ve övgüyle beslenir.LAMB

YEMEK MENÜSÜ
                      · SEBZELİ KÖFTE
                      · T.Y.ERİŞTE
                      · M.SALATA
                      · MEYVE

ÇOCUĞUNUZA İSİM
                      Erkek: ARKAN: (Ar.) Er. 1. Temiz, ari kan­dan gelen. 2. Üstün galip. Arkan (Seyfı) Türk mimar (1903-1966).
                      Kız: CAVİDAN: (Fars.) Ka. - Daimi kalacak olan, sonrasız, ebedi.

MANİ

A apacak apacak
                      Gökten yıldız kopacak
                      Açma yârim ağzını
                      Kuşlar yuva yapacak

BİLMECE
                      Geldi mi gelir, gitti mi gelmez?
                      Cevabı Yarın.
                      Dünkü Cevap: Bal-on

Comment

• 8 Ekim 2011

Bugün 8 Ekim 2011 11 Zilkade 1432 Eylül: 25 Hızır 156 Balkan Savaşının Başlaması (1912) - İttihat ve Terakki Partisi'nin iktidardan uzaklaştırılması (1918) - Yaprakdökümü Fırtınası

HADİS-İ ŞERİF

Kapların ağzını örtün, dağarcık (ve tulukların) ağzını bağlayın. Zira yılda bir gece vardır ki onda veba yağar. Şayet ağzı açık kaba veya bağsız dağarcığa rastlarsa bu vebadan ona mutlaka iner. Ravi: Müslim

BALKAN HARBİ

Bulgaristan, Sırbistan, Yunanistan ve Karadağ devletlerine karşı yaptığımız savaştır. Bu dört müttefik, Rusya'nın yardımıyla Türkiye'nin Avrupa'daki topraklarını paylaşmaya karar verip, 8 Ekim 1912'de Türkiye'ye saldırdılar. Makedonya ve Trakya'daki birçok topraklanınız elden çıktı.
                        Bulgar ordusu ancak İstanbul'un hemen yakınındaki Çatalca'da durdurulabildi. 1913'te Bulgaristan ve Yunanistan arasında çıkan II. Balkan Savaşı sonunda Türkiye, Edirne’yi geri aldı.

FIKRA

Otobüs Bileti

Bir deli doktoru en akıllı deliyi seçmek istiyormuş.
                        Bir gün duvara bir otobüs resmi yapıştırır ve tüm delileri toplar. Şöyle der:
                        haydi şu otobüse binin der.
                        Temel hariç herkez biner.
                        Doktor Temelin çok akıllı olduğunu düşünür ve şöyle der:
                        Sen niye binmedin.?
                        Temel :
                        Hay işte unutkanlık bilet almayı unutmuşum.))

GÜNÜN SÖZÜ

Çocuklar iyi yapmanın en iyi yolu onları sevindirmektir. OSCAR WILDE

YEMEK MENÜSÜ
                        · GEMİCİ K.FASULYE
                        · PİLAV
                        · K.TURŞU
                        · MER. ÇORBA

ÇOCUĞUNUZA İSİM
                        Erkek: ARITAN: (Tür.) Er. - Temizleyen, arı duruma getiren.
                        Kız: CANSUN: (Tür.) - (bkz. Cansu). -Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.

MANİ

Bizim evin önünde
                        Cankurtaran bağırıyor
                        Ne kabahat ettin yârim
                        Jandarmalar arıyor

BİLMECE
                        Büyük baca küçük bacaya ne demiş?
                        Cevabı Yarın.
                        Dünkü Cevap: Gençlik

Comment

• 9 Ekim 2011

Bugün 9 Ekim 2011 12 Zilkade 1432 Eylül: 26 Hızır 157 Yanya Kalesinin Fethi (1431) - Dünya Posta Günü - Uganda'nın bağımsızlığa kavuşması (1962)

HADİS-İ ŞERİF

Amellerin en faziletlisi Allah için sevmek, Allah için buğzetmektir. Ravi: Ebu Davud, Sünnet 3

RUBAİLER

MUHASEBE
                          Vakit nakittir nefsim, sona kalma donarsın, Fırsatlar gelip geçer, sen hayale kanarsın, "Allah için ne yaptın?", sor her akşam kendine; Nefsin pusuda bekler, bir darbe yer, yanarsın!..
                          GÜLMEK
                          Yasamak ne kadar hoş... Ama ölüm muhakkak, "Her canlı tadacaktır" emretmiş Cenâb-ı Hak; Her gün gülsek ne fayda, son anda gülmek mühim, Yâ Rab, hesap gününde eyle yüzümüzü ak!..
                          AHİRET AĞACI
                          Başa gelen çekilir, gücün varsa çekme sen, Ekmeyince biçilmez, lüzum yoksa ekme sen, Veren el alan elden hem hayırlı hem üstün; Meyve yemeyeceksen ağacını dikme sen!..
                          MÜSLÜMAN
                          Müslüman şuurludur, kötü yollara kaymaz, Gözü fenayı görmez, kulağı kem söz duymaz, Bedeni halk içinde, kalbi Hakla meşguldür, Gafletle geçen ömrü, yaşanmış ömür saymaz...
                          NAMAZ
                          Vücutta bas ne ise, dinde namaz aynıdır, Kılınmayan her vakit, insanın ziyanıdır, İmanlı olan kimse yalnız Hakka kul olur, Akıl-baliğ olana vazife zamanıdır...
                          ALLAH KORKUSU
                          Nefse hâkim değilsen, her zaman kurar pusu, Şerri cazip gösterir, getirir kıs uykusu, Her insanda var ise, cemiyet huzurludur; Önce Allah korkusu, önce Allah korkusu!...

FIKRA

iki deli
                          iki deli havuzun başına geçmiş.
                          bi deli havuzun tadına bakmış.Su tatlı değilmiş.
                          deli havuzun içine şeker atmış. tekrar bakmış yine tatlı değil.
                          öbür deli demişki.deli şekeri havuza attında karıştırmadınki demiş.

GÜNÜN SÖZÜ

En büyük cezaevi taş duvarların, demir parmaklıkların değil, insan kafasının içidir. LOVELACE

YEMEK MENÜSÜ
                          · Z.Y BARBUNYA
                          · PİLAV
                          · YOĞURT
                          · EZO ÇORBA

ÇOCUĞUNUZA İSİM
                          Erkek: ARISAN: (Tür.) Er. - Temiz, doğru tanınmış kimse.
                          [COLOR="rgb(47, 79, 79)"]Kız[/COLOR]: CANSU: (Tür.) Ka. 1. Hayat veren su, tazelik. 2. Sevgili, sevimli.

MANİ

Ayva attım samana
                          Dumana bak dumana
                          Şoför yârim var iken
                          Gider miyim çobana

BİLMECE
                          Hangi macun yenir?
                          Cevabı Yarın.
                          Dünkü Cevap: Büyüklerin yanında sigara içmeye utanmıyor musun?

Comment

• 20 Ekim 2011

Bugün 10 Ekim 2011 13 Zilkade 1432 Eylül: 27 Hızır 158 Hz.Hüseyin'in Şehadeti (680) - Oruç Reis'in Şehadeti (1680) - Genel Seçimler ve AP iktidarı (1965) - Dünya Ruh Sağlığı Günü

HADİS-İ ŞERİF

Amellerin en faziletlisi Allah için sevmek, Allah için buğzetmektir. Ravi: Ebu Davud, Sünnet 3

HAYBER'IN FETHİ

Yahudiler, Resûlullah efendimize suikast tertip etmeleri sebebiyle yurtlarından çıkarılmışlar, Arabistan'ın kuzey taraflarına gitmişlerdi. Bunlardan bir kısmı, Hayber'de kalıp yerleştiler. Fakat Müslümanlara karşı içlerindeki kin, hırs ve intikam duyguları hiçbir zaman sönmedi. Hayber, 8 muhkem kalesi, verimli arazileri, bol miktarda bağ ve bahçeleri bulunan zengin bir şehirdi.
                            Sevgili Peygamberimiz, Hayber üzerine gitmeye karar verdiler. Hayber'in en güçlü kalelerinden Natat kalesi yakınına gelip, sabah namazını kıldırdıktan sonra hazırlıklarını bitirdi ve mücahitleri harekete geçirdi. 200 süvari ve 1 600 piyade vardı. Yahudilere; ya Müslüman olmalarını, yahut teslim olup haraç ve cizye yermelerini, yoksa harp edilip kan döküleceğini bildirdiler. İslâm ordusunun bu teklifine, Yahudiler ok atmakla karşılık verdiler. Hep birden kale burçlarında bulunan Yahudilerin üzerine; "Allahü ekberL" sedaları arasında oklar fırlatıldı. 10 000'den fazla Yahudi askeri ok atıyordu. Böylece 5 gün geçti. Bir ara Yahudilerin, kale kapılarını açıp hücuma geçtikleri görüldü. O gün ve ertesi günü Hayber önlerinde şiddetli çarpışmalar oldu ve Hayber'in en büyük kalesi olan Natat kalesi fethedildi. Bu kalenin fethinde, sancağı taşıyan Hazret-i Ali çok büyük kahramanlıklar göstermiştir.
                            Hayber'in geri kalan 7 kalesi teker teker düşürülünce, çare-, siz kalan Yahudiler, sulh isteğinde bulundular. Peygamberimiz1 teklifi kabul ederek şu maddeler üzerinde anlaştılar:
                            1- Bu gazada çarpışan Yahudilerin kanları dökülmeyecek.
                            2- Hayber'i terkederken, yanlarında çocuklarını ve lüzumlu ev eşyalarını götürebilecekler.
                            3- Geri kalan malların hepsi; zırh, kılıç, kalkan, yay, ok, kumaş, altın, at, deve, koyun vs. Müslümanlara kalacak.
                            Ele geçen ganimetin, haddi hesabı yoktu. Hayber'in o verimli arazileri, hurmalıkları tamamen Müslümanlara kaldı.

FIKRA

Delimisin ?

Deli adamın biri bir gün balkondan aşağı olta sarkıtmış yoldan geçen biriyse adama sormuş:
                            - “Kaç balık tuttun” demiş. Deli ise adama:
                            - “Delimisin be adam burada balık ne arar?

GÜNÜN SÖZÜ

Suçluları asmak onları iyileştiremez ki. VOLTAİRE

YEMEK MENÜSÜ
                            · ŞEFİN ÇORBA
                            · ETLİ NOHUT
                            · ŞEHRİYELİ PİLAV
                            · KARIŞIK TURŞU

ÇOCUĞUNUZA İSİM
                            Erkek: ARISAL: (Tür.) Er. - An gibi çalış­kan kimse.
                            Kız: CANSIN: (Tür.) Ka. Canım gibisin, canımsın.

MANİ

Karanfili ekemedim
                            Suyunu dökemedim
                            Yarimden ayırdılar
                            Yüzünü göremedim

BİLMECE
                            Allah yapar yapısını. Biçak açar kapısını.
                            Cevabı Yarın.
                            Dünkü Cevap: Lahmacun

Comment

• 11 Ekim 2011

Bugün 11 Ekim 2011 14 Zilkade 1432 Eylül: 28 Hızır 159 Mudanya Antlaşmasının İmzalanması (1922) - Dünya Gazete Dağıtıcıları Günü

HADİS-İ ŞERİF

Allah Teala Hazretleri şöyle buyurdu: "Büyüklük ridamdır, izzet de izarımdır. Kim bu iki şeyde benimle niza ederse ona azab veririm". Ravi: Müslim, Birr 136

BU DİYETE BAZILARI ŞAŞIRIYOR

Prof Ahmet Aydının taş devrindeki insanın beslenme alışkanlıklarından esinlenerek önerdiği ve kitap hâline getirdiği Taş Devri Diyeti ABD'nin Washington Post ve New York Times gibi saygın gazetelerine konu oldu. Aydın, doğru beslenme biçimi olarak önerdiği taş devri diyeti, modern diyet yöntemlerine pek itibar etmiyor. Modern diyetlerde et tüketimi sınırlanırken, taş devri diyetinde sınırsız et yemek serbest. Bu diyeti uygulayanlar kırmızı eti istedikleri kadar tüketebiliyor. Tek şartı var; o da etin kalitesi.
                              Bu diyette geleneksel usullerle yapılmış sucuk, kavurma, pastırma tüketimi de serbest bırakılıyor. Katkı maddelerinden dolayı sosis, salam gibi et ürünlerinin tüketilmesi ise istenmiyor. Sakatat, kırmızı et kadar bu diyetin içinde yer alıyor. Böbrek, yürek, kokoreç, işkembe öneriliyor. Diyette mısır, ayçiçeği, kanola yağlarının, -zeytinyağı dışında- kullanımı yasak. Tereyağı, iç, yağı ve kuyruk yağı gibi hayvanî yağların tüketilmesi ise serbest. Temiz olduğuna güvenilir sokak sütçüsünden süt alınması isteniyor. Bunları yapamayan şehir insanlarına ise günlük pastörize şişe süt öneriyor. Sadece ekşiyen, kesilen ve kaymak bağlayan süt ve süt ürünleri alınmasını tavsiye ediyor.
                              Şeker ve her türlü tatlandırıcıdan tamamen uzak durulması, bol bol taze meyve ve sebze, ancak bunun yanında günde 2-3 tane de yumurta öneriyor. Küçük ve yüzeyde yaşayan balıkların seçilmesi isteniyor. Tavuk yemeye ancak köy tavuğu ise izin veriliyor.
                              Prof. Dr. Ahmet Aydın bu diyeti uygulayanların en çok bir hatta sonra yorgunluğunun ortadan kalktığını, pek çok hastalıklarının tedavi olduğunu ve ideal kilolarına kavuşacaklarını savunuyor. Günde 8 bardak su içilmesi diyetin olmazsa olmazı. Açık çay, ayran tavsiye ediliyor. Yeşil ve siyah çay şekersiz olmak; kaydı ile yine destekleniyor. İşlenmiş soya ürünü kesinlikle yasaklanıyor. Bunun dışında günde iki diş sarımsak, bir baş kuru soğan, 1 -2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu diyetin ana maddeleri. Alüminyum kaplar kesinlikle yemek pişirmede kullanılmıyor. Mikro-dalga yasak. Toprak güveç ve cam kaplar tavsiye ediliyor

FIKRA

Masraflı Araba :=)

İki deli, yolda giderken bir direksiyon bulunca çok sevindiler.O sevinçle saatte 160'la uzunca bir süre yol aldıktan sonra benzicinin önünde durdular. Arabayı süren;
                              - Yüz bin liralık dedi. Süper olsun. Benzinci ikisini de tepeden tırnağa süzdükten sonra ;
                              - Gidin işinize! diye bağırdı. Sizin civatalarınız gevşek !
                              ikincisi , araba kullana’a döndü
                              - Gördün mü! Araba masraf kapısı açtı bile!

GÜNÜN SÖZÜ

Boş inançlarda, Tanrıya karşı duygusuz bir korku vardır. CİCERO

YEMEK MENÜSÜ
                              · MERCİMEK ÇORBA
                              · SUC.KURU FASULYE
                              · PİRİNÇ PİLAVI
                              · K.TURŞU

ÇOCUĞUNUZA İSİM
                              Erkek: ARINÇ: (Tür.) Er. 1. Temiz, saf, arı. 2. Barış.
                              Kız: CANSET: (Tür.) Ka. - Küçük kraliçe, prenses.

MANİ

Biz gideriz ikimiz
                              Kestanedir yükümüz
                              Karakoçun içinde
                              Elti olacağız ikimiz

BİLMECE
                              Alçacık boylatı. Kadife donlu.
                              Cevabı Yarın.

Comment

• 12 Ekim 2011

Bugün 12 Ekim 2011 15 Zilkade 1432 Eylül: 29 Hızır 160 Ömer Nasuhi Bilmen'in Vefatı (1971) - Sokullu Mehmed Paşa'nın şehadeti (1579)

HADİS-İ ŞERİF

İstiğfar eden kimse günde yetmiş kere de tevbesinden dönse günahta musır sayılmaz. Ravi: Ebu Davud, Salat 361

BİLİYOR MUSUNUZ

· YAĞMUR:
                                Soğuk hava katmanlarında elektrik yüklü toz zerreciklerine yapışan su buharı bulutları meydana getirir. Bulutlar hareket ettikçe buhar çoğalır ve damlanın çapı genişler. Taşınamayacak kadar büyüyünce de aşağı doğru yağmur damlası olarak düşerler.
                                · MISIR NİÇİN PATLAR: Taneler içinde nişasta ve biraz da nem var. Isınan mısır tanesindeki nem buharlaşıp genişler. Basınca dayanamayan tane de patlar.
                                · "V" UÇUŞU: Kuşlar kanatlarını çırpınca arkalarında hava yükselmesi meydana getirirler. Arkadan gelen kuş yükselen havanın etkisinden faydalanır. Bu sebeple arkadan gelen kuş öndekinin kanatlarının ucu hizasında uçar. Bu uçuş düzeni, topluluk hâlinde uçan kuşların V şeklinde görünmelerini sağlar.
                                · ELLERİMİZ BUZA NİÇİN YAPIŞIR: Ellerimizde az da olsa bir miktar nem vardır. Buzluktan yeni çıkardığımız bir buz kalıbını tuttuğumuzda, parmaklarımızdaki nem donar ve buz kabına yapışır.

FIKRA

Karşısı

Bir deli karşı kaldırıma geçince oradaki ilk görevliye sorar karşı kaldırım nerede ?
                                görevli şaşırır ama cevap vermek istemeyerek karşıyı gösterir
                                deli kime yutturuyorsun be daha az önce orada sordum burayı gösterdiler.

GÜNÜN SÖZÜ

Boş inançlar, cılız akıllıların dinleridir. BURKE

YEMEK MENÜSÜ
                                · YAYLA ÇORBA
                                · FIRIN PATATES
                                · MAKARNA
                                · YOĞURT

ÇOCUĞUNUZA İSİM
                                Erkek: ARIN: (Tür.) Er. 1. Temiz, arı, saf. 2. Alın. 3. Yüz, cephe. Dağların, tepele­rin yüzü.
                                Kız: CANSEN: (Tür.). - Sen cansın, sevilensin. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.

MANİ

Edep bir taç imiş
                                Nuru Hüdadan
                                Giy al o tacı
                                Emin ol her beladan

BİLMECE
                                Gökte gördüm köprü. Rengi yedi türlü.
                                Cevabı Yarın.
                                Dünkü Cevap: Patlıcan

Comment

Working...
                                X