Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ÞEBÝN CEVÝZMÝ YOKSA CHANDLERMÝ

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: ÞEBÝN CEVÝZMÝ YOKSA CHANDLERMÝ

3 uþaklý oldu ama yerdoðan abinin iþleri yoðun o yüzden fazla giremiyo onun sezon açýldý

Comment

Yerdoðan abi ne iþ yapýyor?

Comment

tam bilmiyom ama bahçe kurtarýcýsý gibi biþi bana anlattý bende anlamadým ama çiftçilerin içindençýkamadýðý konulara yardýmcý oluyo mesela adamýn deðerli tarlasý var ve hastalýk girdi ne yapmasý gerektiðini bilmiyo öle veya adamýn kiraz tarlasý var verim vermiyo ona yardýmcý oluyo karmaþýk konularda mütiþ bilgili birisi hatta yurt dýþýna bile gidiyormuþ yunanistan falan

Comment

eþkiya kardeþ acaba bahçeni görme imkaným varmý bi sorun teþkil etmeyecekse senin için tanýþmak isterim seninle bende bahçe kurmayý düþünüyorum hem fikrini almak isterim..

Comment

Balýkesir de kamu da çalýþýyorum. Ceviz iþine yeni baþladým. Ceviz iþi ile uðraþanlarla tanýþalým mý?
            [email protected]

Comment

aktasgfb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              eþkiya kardeþ acaba bahçeni görme imkaným varmý bi sorun teþkil etmeyecekse senin için tanýþmak isterim seninle bende bahçe kurmayý düþünüyorum hem fikrini almak isterim..
              arkadaþým kusura bakma mesajýný bu gün gördüm bu bölüme fazla girmiyorum bizim uzmanlarýn iþi gücü çok balkonunda domates biber aðaç falan yetiþtirecekler var onlarla meþguller bizim aðaçlarý ilkbahar geç donlarýnýn vurup vurmamamsý fazla önemli deyil ama sen ne zaman istersen gel tabikide sorun olmaz üstelik sevinirim hem aðaçlarýda soðuk öldürdü zaten sürgünleri hem bakarýz birlikte görürsün mesela ben bir kaç aðaç gördüm ama baþka yerde yan yana iki aðacýn cevizin birini soðuk öldürmüþ dierini öldürmemiþ neredeyse hiç soðuk vurmamýþ falan onlarý gözlemleyeceðim yýl boyunca aslýnda doðru cevizi buldum gibi araþtýrmalarým sonunda en uygun ceviz chandler olduðunu gördüm mesela bizim cevizler çoktan sürgün verdiler ama chandler hala sürgün vermemiþ geç yapraklanýyormuþ bunu unutma hatta birisi ismini unuttum tanýþma bölümüne yazdý ben sormuþtum onunda karma bahçesi varmýþ þebin bilecik ve yalovalar yaprak açmýþ sürgün vermiþ ama chandler ceviz hala gözler uyanmamýþ öle diyola seneye bende chandler iþine gireceðim hatta toprak tivide purogramlar vardý onlar bile bu cevizi övüyorlar

istediðin zaman gelebilirsin hatta yarýn veya yarýndan sonraki gün ben boþ sayýlýrým müsaitim gelirsen ben seni gezdiririm sivaslý arabalarýna bin beni ara ben seni alýrým ama baþka gün gelirsen muhtemelen iþim olur tarlada olurum seni çalýþtýrýrým bak tarlada kendine iyi bak ama yerdoðan abiye ulaþa bilirsen o sana çok yardýmcý olur belki bi hemþeri kýyaðý yapar sana onu her çarþamba günü pazar yerinde bula bilirsin çarþamba pazarý günü þehir içi nakliye arabalarýnýn oralarda zirai ilaç satýcýsý var orda oluyo ama adýný unuttum onla bi tanýþ veya burdan ona özel mesaj at sana yanýt verir iyi adamdýr ama biraz havalý biraz karizma gibi biþi pazar yerinin en alttaki kýsýmdaki ziraatcýda olur kendisi altta park var durak falan var oranýn karþýsýnda yüksel erdoðan ama burdan mesaj at daha kesin olur ama sen yarýn falan gelirsen ben boþum veya perþembe günde olur o günde boþum gel tanýþalým

Comment

eyvallah kardeþim çok memnun olurum ama bu hafta benin sýnavlarým basladý inþ. diger günlerde görüþme sansýmýz olur haberleþiriz yine buradan. chadlerý demiþtim zaten herkes tavsiye ediyo ama bilip bilmeden konusuyo kimisi iþte sýrf kafa karýþýklýgý , ayrýca su don olayýnýda bi arastýrayým belki bi yardýmým dokunur. görüþmek üzere.

Comment

don olayýnýn kesin bir çözümü yok tek çözüm ya dona dayanýklý ürünler seçmek yada geç yapraklanan ürünler gibi diyer yöntemler boþ o yüzden ben chandlerde karar kýldým sanada göstereyim izle

ToprakTV - Firmalarýmýz

ceviz konferansýnýn 4 üncüyü izle sonlara doðru kadýnýn anlattýðý yeri:d eyerki bi yanlýþ varsa vebali günahý ordaki bayana ait ben sýrf o görüntüyü izledim diye chandler ve dier yabancý cevizlerde kara kýldým

Comment

eyerki tanýþmak istersen gelebilirsen ben çarþamba günleri uþaða geliyorum sen sen þu an nerde okuyosun bilmiyorum ama gelmek istersen ben kulalý kasabý varya orda pazardayým çarþamba günleri geliyorum muhtemelen bu hafta geleceðim gele bilirsen oraya gel kulalý kasabýn oraya tombul 29 yaþýnda bir genç görürsen benim o ismim özkan

Comment

kardeþ þu sýnavlarý bi atlatayým ilk iþ seni arýycam.. ben uþak merkezde oturuyorum .. sivaslýda okul hergün gel git yapýyorum, fikir alýþveriþinde bulunuruz geldgimide..

Comment

bende sivaslýda oyuruyorum selçikler kasabasýnda yakýnýz bir gün okulu as gel selçikleri bilirsin hemen yakýn 2 kilometre zaten köyde benden baþka özkan yok sivaslýda okuduðunu yazmýþsýn ama ben farketmemiþim:S

Comment

selam ben uþak merkezde oturuyorum yarýn uþaktayým face bookta ekle yuksel erdogan diye ara

Comment

ABÝ GELMÝÞSÝN yine yeþil sahalara dönmüþsün yüksel abi bunda doðru yolu buldum chandler ceviz geç yapraklanýyormuþ o yüzden kýþýn biraz alýp küçük aðaçlarý chandlere çevireceðiz 40 kadar:S ama iyi olursa dierlerinide sonraki yýllarda aþý ile chandler yapacaðýz:S zaten cevizleri soðuk öldürdü yarýsýndan fazlasýný hala cevizleri soðuktan koruma kýraðýdan yöntemini bulamadým tek senin yöntem kaldý denemediðim hani sen diplerini kýraðý olacaðý gün salma su ile sula kýraðý ýslak yerlere birikir demiþtin ya öle o yöntemi ayrýntýlý olarak yaza bilirmisin yanlýþ yapmýyayým kendine iyi bak

Comment

Soðuk havaya dayanabilen ceviz varmý? varsa kaç dereceye kadar dayanabiliyor?

Comment

cesurturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Soðuk havaya dayanabilen ceviz varmý? varsa kaç dereceye kadar dayanabiliyor?
                                buralarda bazýlarý var ama kaliteli deyildir tohumdan çýkma ben bazý aðaçlarý gözlemledim ikitane yan yana aðacýn birisini soðuk öldürmüþ taze sürgünleri birisini ise hiç öldürmemiþ öle ama o aðaçlarda verim yönünden kalite deyildir muhtemelen ama tabiatcý abinin bu konuda bir çalýþmasý varmýþ aslýnda bizim buralardada muhtemelen ilkbahar geç donlarýna dayanan cevizler vardýr çok buluna bilir mesela bizim köyün 2 km falan ilersinde bir kanyon gibi yer var orada binlerce ceviz aðacý var ama doðal orada bi gözlemleme yapýlsa mutklaka güzel aðaçlar çýkarben az önce ordaydým gezmeye gitmiþtim ama tepeden baktým binlerce yerli ceviz var herkezin bahçesinde var kendilkiðinden çýkma doðal cevizler

Comment

Working...
                                X