Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ÞEBÝN CEVÝZMÝ YOKSA CHANDLERMÝ

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: ÞEBÝN CEVÝZMÝ YOKSA CHANDLERMÝ

Cevizleri ne yapýyorsunuz? Satýyormusunuz?

Comment

cesurturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Cevizleri ne yapýyorsunuz? Satýyormusunuz?
      evet uþakta pazarda 6 lira kilo ama koca pazarda bizden baþka kimsede þebin ceviz yok insanlar ismini bile bilmiyo ben bile 10 senelik cevizlerin ismini bu kýþ öðrendim

Comment

Tüm arkadaþlarýn dikkatine !
        Arkadaþlar
        bu konuda ben bilecik ili yenipazar ilçesinde bir çalýþma yaptým.
        Bu bölgede ziraat son 3 yýldýr bilecik ve þebin türü cevizler daðýtmaktaydý.
        Bu çeþitler bu yýl da dahil olma k üzere dondu.
        Ben deneme amaçlý olarak chandler.fernor fernette,kr 1 ve kr 2 ,bayrak türü çevizlerden 14 dönüm bahçe yaptým.Fidan yaþý 2.
        Rakým 800 metre ilkbahar geç don tarihi 15-25 nisan bölgede.Bneim bahçemin yanýnda 2 tane kapama þebin bahçesi var.
        Yan bahçelerde bulunan þebin ve bilecik lerde zararlanma görüldü .
        Benim çeþitlerde bir zarar olmadý.Don o kadar þiddetliydiki bahçenin yanýna diktiðim kayýsýlarýn gövdeleri zararlandý.
        15 mayýs tarihi itibarýyla kr 1,kr 2 ve chandler türlerinde meyveler küçük çaðla þeklini almýþtý.Fernor çeþiti cevizler henüz yeni diþi çiçeklerini açmýþlardý.
        bütün arkadaþlara duyurulru.þebin ve bilecik dikerek bahçelerinizi riske atmayýn.
        Ve lütfen ceviz dikerken çukurlarý derin kazýp fidan dibinin topraðýný gübreli üst toprak veya bulabilirseniz dere kumuyla karýþtýracaðýz gübreli toprakla deðiþtirip dikin.
        Benim direk torba boyu çukura diktiðim fidanlarla dibini 80 cm kazýp topraðýný deðiþtirip diktiðim fidanlar arasýnda 4 yýlda 2 metre fark oluþtu.

Comment

helal arkadaþ sana kimse çýkýpta þunlarý söyleyemiyordu çünkü kimse kendi cevizlerini kötülemek istemiyor aslýnda senin bu yazýný çerçeveleyip bahçeselin ana sayfasýnda sabit konu yapmalý bilgi için çok saol aslýnda herkezin aradýðý böyle bir yazý mesela bizimde þebin cevizler var ama cevizlerin 5te biri kaldý bahar donlarýndan dolayý.5te 4 ü gitti zarara bak

Comment

Sn Sebasteli:Bu sitede ve diðer sitelerde,basýnda defalarca yazýldý,çizildi.Pek çokda kaynak var ama;malesef insanýmýz bunlarý göz ardý edip,illaki kendi deneyimi olacak yada baþýna gelecek.Þimdi þu sorularýma iyice bir cevap bulunuz.Ceviz nerelerde yetiþir?,nerelerde yetiþmez?,Toprak ve iklim istekleri nelerdir? Taban suyu'nu severmi?,sevmezmi?Rüzgar alan yerlere mukavimi nedir?Dere ve vadi içlerinde yetiþme durumu nedir? vs. gibi sorulara cevap bulduktan sonra,Þebin cevizini suçlayalým.Tabiat daki her türün ayrý bir özelliði vardýr.Bu bitkilerin iklim ve yetiþme özellliði vardýr ve o iklime adapte olmuþlardýr.Bir türün yada cinsin ( + )sý olduðu gibi(-) side vardýr.Arkadaþýmýzýn bahsetdiði rakým fazla bir rakým deðil,hatda ceviz için düþük bile sayýlabilir.Düþük rakýmda bile, bu yer vadi,dere içi vede nemli bölgeyse,ceviz dahil diðer meyve aðaçlarýnýnda don riski vardýr.Bu çeþit yerlerde baþka bitki tarýmý düþünülebilir.Bunla ilgili görüþlerimi blokselde yazdým.Bence yabancýda dahil olmak üzere, ceviz çeþitlerinin araþtýrma ensitütülerinde denenerek fidanlarýnýn,fidancýlarýmýzca üretilmesi ve o bölgeye uymayan çeþitlerin dikilmemesi ve mutlaka bakanlýk izni almýþ,etiketli fidanlarýn pazarlanmasý ve bu konuda müeyyidelerin artýrýlmasý vede kanun,tüzük ve yönetmenliklerin yeniden ayuarlanmasý taraftarýyým.Saðlýcakla kalýnýz.

Comment

Þimdi þu sorularýma iyice bir cevap bulunuz.Ceviz nerelerde yetiþir?,nerelerde yetiþmez?,Toprak ve iklim istekleri nelerdir? Taban suyu'nu severmi?,sevmezmi?Rüzgar alan yerlere mukavimi nedir?Dere ve vadi içlerinde yetiþme durumu nedir

abi bu koþullarý incelersek bizim buralarda en iyi yetiþen aðaç ceviz ve meþe aðacý bizim tarldada þebin ve yalova bir cevizleri var 4 senedirde çok kötü bahar donlarýndan etkileniyo aslýnda þimdiki aklýmýz olsa oraya ceviz yerine kiraz dikerdik aslýnda bundan 5 sene önce þebin cevizlerinin verimlerine baktýðýmýzda o kadar güzeldiki donlar olmasaydý o cevizler 10 yaþýna geldiðinde çok büyük getirisi olur diye hesaplýyorduk ama olmadý aslýnda þebin ceviz mükemmmel bir ceviz çok güzel bizim buralara çok lüks bile cevizi geriye dönüp düþünürsek 11 senelik masrafýmýzý bile daha çýkarmadý 11 senedir sattýðýmýz ceviz yani bu koþullarý düþünürsek þebin çokta kaarlý deyil bana göre araþtýrmalarýma göre bizim chandler cevizi dikmemiz lazým yoksa þu an tarlada 40 kadar aþýlanacak ceviz vardý þebin aþýlayacaktým ama vaz geçtim chandler alacaðým zaten bu sitede ve çiftçilik konusunda öðrendiðim en önemli þey ne yaparsan yap en iyisini yap kuralý yani aslýnda yine þebin dikip emeklerimin babamýn emekleri gibi boþuna gitmesini istemiyorum gibi yani zaten bu chandler cevizler kötüyse bile birilerinin denemesi görmesi lazým yani birileri taþýn altýna eline sokmalý o kerizde benim napayým merak aslýnda bu iþ piyango gibi olacak ya tutarsa: falan ama benim chandler dikmem lazým sende aþýlýk yollayacaksýnya o zaman en mükemmmel cevizler bende olacak

ama belki alihaydar aðaç satýcýsýdýr bize dümen yapýyordur

Comment

tabiatcý abi kýzma ama alihaydar arkadaþ benim aradýðým cevabý verdi:bilirsin seni çok severim ama ceviz iþi baþka sana karþý çýkmak istemezdim ama beni affet araþtýrmalarým sonunda chandler cevizin en mükemmel ceviz olduðuna karar verdim umarým ben haklýyýmdýr

Comment

alihaydar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Ve lütfen ceviz dikerken çukurlarý derin kazýp fidan dibinin topraðýný gübreli üst toprak veya bulabilirseniz dere kumuyla karýþtýracaðýz gübreli toprakla deðiþtirip dikin.
                  Benim direk torba boyu çukura diktiðim fidanlarla dibini 80 cm kazýp topraðýný deðiþtirip diktiðim fidanlar arasýnda 4 yýlda 2 metre fark oluþtu.
                  benim yapacaðým metod sýrasýyla þunlardan oluþmaktadýr
                  1- tam alan gübreleme (dönüm baþýna 2 kamyon) ve gübreyi tüm toprakla derin bir þekilde karýþtýrma.
                  2- gübrelemeden 1 hafta sonra 80*80 çukurlarý açma
                  3- çukurdan çýkacak topraðý triple süper fosfat ile tekrar karýþtýrma ve en az 1 hafta bekleme - hem çukur hem de çýkan toprak iyice havalansýn
                  4- dikilirken can suyuna humik asit karýþtýrma (veya bahara doðru aðaç uyanma sürecinde iken yapacaðým bir sulamaya hümik asit ekleme)

acaba çok fazla mý yüklüyorum diye soruyorum kendi kendime, siz ne dersiniz?

Comment

çok özendinmi olmaz ölesine dik fazla uðraþma bende 2 tane aldým denemelik diktim özene bözene hayatýmda hiç bir aðacý dikerken o kadar özentili ve özel dikmemiþtim ikiside kurudu

Comment

Dikimi ben yapmýcam zaten, o iþi de fidancýlar yapacak

Comment

yaþam fidancýlýk ceviz fidanýnda marka olmaya devam ediyor. her yýl üretim kapasitesini artýrarak yurtdýþýna satýþlarýna baþlamýþtýr. romanya ve bulgaristana çok sayýda ceviz fidaný ihraç etmiþtir. özellikle ukrayna pazarý çalýþmalrýnda son aþamaya gelinip önümüzdeki günlerde ihracaatýmýz olacaktýr. yaþam fidancýlýk bandýrmada çok sayýda ceviz fidaný üretip ülkemizin boþ arazilerini deðerlendirmak isteyen þahýs ve firmalara pazarlamaktadýr. ceviz fidaný almadan önce önce kök yapýsý daha sonra fidanýn çapý kalýnlýðý son olarakta hangi bölgeye hangi cins ceviz fidaný ekilmesi gerektiðini araþtýrýn. þebin-bilecik-kaman-1-yalova1-3-4-chandler-pedro-franguette fernor cinsi yerli ve yabancý ceviz fidanlarýmýz bulunmaktadýr. sertifikalý aþýlý ceviz ve badem almak için þu numaralardan ulaþabilirsiniz 05306689647-05364610426-05324601448

www. yabancicevizfidani. com

www. yerlicevizfidani. com

Comment

2 tane chandler cinsi ceviz aldým uþak ziraat odasýmý ne vardý merkezde ordan cevizleri diktim sizin firmanýn kaðýdýný saklýyorum bir yamuk çýkarsa senden bilirim

Comment

yaþam fidancýlýk ceviz fidanýnda marka olmaya devam ediyor. her yýl üretim kapasitesini artýrarak yurtdýþýna satýþlarýna baþlamýþtýr. romanya ve bulgaristana çok sayýda ceviz fidaný ihraç etmiþtir. özellikle ukrayna pazarý çalýþmalrýnda son aþamaya gelinip önümüzdeki günlerde ihracaatýmýz olacaktýr. yaþam fidancýlýk bandýrmada çok sayýda ceviz fidaný üretip ülkemizin boþ arazilerini deðerlendirmak isteyen þahýs ve firmalara pazarlamaktadýr. ceviz fidaný almadan önce önce kök yapýsý daha sonra fidanýn çapý kalýnlýðý son olarakta hangi bölgeye hangi cins ceviz fidaný ekilmesi gerektiðini araþtýrýn. þebin-bilecik-kaman-1-yalova1-3-4-chandler-pedro-franguette fernor cinsi yerli ve yabancý ceviz fidanlarýmýz bulunmaktadýr. sertifikalý aþýlý ceviz ve badem almak için þu numaralardan ulaþabilirsiniz 05306689647-05364610426-05324601448

www. yabancicevizfidani. com

www. yerlicevizfidani. com

Comment

arkadaþlar benim size vereceðim bilgiler saðdan soldan deðil bizzat deneyimlerimden :
                              YER: BURDUR/YEÞÝLOVA/ AKÇAKÖY
                              RAKIM : 1150M
                              CÝNS : CHANDLER
                              TOPRAK: KÝREÇLÝ BEYAZ TOPRAK
                              FÝDAN SAYISI : 15
                              DÝKÝM ZAMANI: TÜPLÜ KASIM 2010
                              ÝLK YAPRAK AÇMA ( uyanma) : 1 mayýs-7 mayýs
                              YILLIK EN YÜKSEK VE EN DÜÞÜK SICAKLIK DEÐERLERÝ : ÞUBAT -7 C ENYÜKSEK SICAKLIK TEMMUZ 33C ÖLÇÜMLERÝ GÜNLÜK OLARAK YAPTIM NÝSAN 12 2011 DE -4C DONOLAYI GÖRÜLDÜ.
                              arkadaþlar sonuç ise aman nazar deðmesin harika %100 baþarý var kuruyan veya SOÐUK VURAN HÝÇ YOK hemen yan bahçedeki þebin ve bilecikler tepe noktalarýndan soðuk vurdu yani sizlere ömür böyle bir karþýlaþtýrma çok abes kesinlikle chandler þimdide 72 tane chandleri 1250 rakýmlý eðimli bir araziye diktim ama burasýnýn topraðý kýrmýzý orman topraðý eðer buradada tutarsa 2012 de bir 100 tane daha dikeceðim sevgilerle ramazan bayaramýnýz kutlu olsun

Comment

Sayýn Yerdogan08, verdiðiniz bilgiler sâde ve kafa karýþtýrmayan türden. Teþekkürler... Bana da yardýmcý olursanýz sevinirim. Ceviz fidanlarýný geçtiðimiz kasým sonu diktim. Bu bahar aylarýnda örneðin mart ayýnda (Elazýð ili için söylüyorum) tepe vurma iþini yapacak mýyým? Dikerken yapmadýlar. yapacaksam yerden mesafesi ne olmalý. Birde, ilk yýl, fidanýn yerden 80 cm üzerinden 4-5 dal býrakýlacak demiþsiniz, bu boyunlu gözlerin çýkarýlmasý ile mi olacak? yoksa bekleyeceðiz. gözler patlayýp 3 ile 15 cm dalcýklara ulaþýnca mý yapacaz? Bir de gübreleme yapmadýk dikerken, tavsiye edeceðiniz bir þekil var mý? gübre cinsini demiyorum. bu analiz sonucu ortaya çýkacak galiba... teþekkürler...
                                Unutmadan çeþitler þebin, kaman-1 , chandler çeþitlerinden oluþmuþ 100 adet fidan...

Comment

Working...
                                X