Cevap: ÞEBÝN CEVÝZMÝ YOKSA CHANDLERMÝ
Cevizleri ne yapýyorsunuz? Satýyormusunuz?
Cevizleri ne yapýyorsunuz? Satýyormusunuz?
ama koca pazarda bizden baþka kimsede þebin ceviz yok insanlar ismini bile bilmiyo ben bile 10 senelik cevizlerin ismini bu kýþ öðrendim
bilgi için çok saol aslýnda herkezin aradýðý böyle bir yazý mesela bizimde þebin cevizler var ama cevizlerin 5te biri kaldý bahar donlarýndan dolayý.5te 4 ü gitti zarara bak
aslýnda bundan 5 sene önce þebin cevizlerinin verimlerine baktýðýmýzda o kadar güzeldiki donlar olmasaydý o cevizler 10 yaþýna geldiðinde çok büyük getirisi olur diye hesaplýyorduk ama olmadý aslýnda þebin ceviz mükemmmel bir ceviz çok güzel bizim buralara çok lüks bile
cevizi geriye dönüp düþünürsek 11 senelik masrafýmýzý bile daha çýkarmadý 11 senedir sattýðýmýz ceviz yani bu koþullarý düþünürsek þebin çokta kaarlý deyil bana göre araþtýrmalarýma göre bizim chandler cevizi dikmemiz lazým yoksa þu an tarlada 40 kadar aþýlanacak ceviz vardý þebin aþýlayacaktým ama vaz geçtim chandler alacaðým zaten bu sitede ve çiftçilik konusunda öðrendiðim en önemli þey ne yaparsan yap en iyisini yap kuralý yani aslýnda yine þebin dikip emeklerimin babamýn emekleri gibi boþuna gitmesini istemiyorum
gibi yani zaten bu chandler cevizler kötüyse bile birilerinin denemesi görmesi lazým yani birileri taþýn altýna eline sokmalý o kerizde benim napayým merak
aslýnda bu iþ piyango gibi olacak ya tutarsa:
falan ama benim chandler dikmem lazým sende aþýlýk yollayacaksýnya o zaman en mükemmmel cevizler bende olacak

Comment