Cevap: ŞEBİN CEVİZMİ YOKSA CHANDLERMİ
Cevizleri ne yapıyorsunuz? Satıyormusunuz?
Cevizleri ne yapıyorsunuz? Satıyormusunuz?
ama koca pazarda bizden başka kimsede şebin ceviz yok insanlar ismini bile bilmiyo ben bile 10 senelik cevizlerin ismini bu kış öğrendim
bilgi için çok saol aslında herkezin aradığı böyle bir yazı mesela bizimde şebin cevizler var ama cevizlerin 5te biri kaldı bahar donlarından dolayı.5te 4 ü gitti zarara bak
aslında bundan 5 sene önce şebin cevizlerinin verimlerine baktığımızda o kadar güzeldiki donlar olmasaydı o cevizler 10 yaşına geldiğinde çok büyük getirisi olur diye hesaplıyorduk ama olmadı aslında şebin ceviz mükemmmel bir ceviz çok güzel bizim buralara çok lüks bile
cevizi geriye dönüp düşünürsek 11 senelik masrafımızı bile daha çıkarmadı 11 senedir sattığımız ceviz yani bu koşulları düşünürsek şebin çokta kaarlı deyil bana göre araştırmalarıma göre bizim chandler cevizi dikmemiz lazım yoksa şu an tarlada 40 kadar aşılanacak ceviz vardı şebin aşılayacaktım ama vaz geçtim chandler alacağım zaten bu sitede ve çiftçilik konusunda öğrendiğim en önemli şey ne yaparsan yap en iyisini yap kuralı yani aslında yine şebin dikip emeklerimin babamın emekleri gibi boşuna gitmesini istemiyorum
gibi yani zaten bu chandler cevizler kötüyse bile birilerinin denemesi görmesi lazım yani birileri taşın altına eline sokmalı o kerizde benim napayım merak
aslında bu iş piyango gibi olacak ya tutarsa:
falan ama benim chandler dikmem lazım sende aşılık yollayacaksınya o zaman en mükemmmel cevizler bende olacak

Comment