Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ÞEBÝN CEVÝZMÝ YOKSA CHANDLERMÝ

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

slm
    amasya merzifonda 15 dönüm yere ceviz dikimi yapacaðým fakat ayný sorun burada da var. geç doo olayý..
    verimlilik ve dona karþý dayanýklýlýk konusunda þebin ve chandler arasýnda kararsýz kaldým yorumlarýnýzla yardýmcý olursanýz sevinirim.

Comment

Öncelikle yapacaðýnýz iþlem rakým kaç?,Arazinin topoðrafik yapýsý önemli.Bütün bunlardan sonra,gelelim çeþide:Yerli ceviz çeþitleri içinde soðuklara en dayanýklý çeþit Kaman1 dir.Size önerim bahçenizi üç paresele bölün güney bökümüne Chandler ve ortaya Fernor ve en son bölüme Kaman1 dikmenizde yarar görmekteyim.Kolay gelsin,baþarýlar dileðimle.

Comment

Merhabalar, Ben rakýmý 1200 olan verimli bir arazide ceviz yetiþtirmek istiyorum. Bu bahsettiðim yerde kýþlar biraz soðuk geçiyor hatta -20 -30 derecelerinin görüldüðü zamanlar bile olmuþtur. Sizce hangi tür ceviz ekersem daha fazla verim alýrým ?

Comment

fernor çeþidini tavsiye ederim

Comment

tabiatýn muhafýzlarý Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            þimdi hacam benim bi sorum olacak ama karmaþýk gibi benim bildiðime göre en verimli ve getirisi yüksek ceviz þebin ceviz bizdede biraz var ama nette araþtýrýnca ceviz konusunda chander ve pedro cevizleri çok üstünmüþ zaten bu cevizlerin fideleride çok palý þebine göre 3 katý ama fotoðraflarý inceleyince pedro çok verimli chander ise biraz daha düþük ama bu cevizler budanýyormuþ ve çaplarý dier cevizlere göre daha küçükmüþ ama budama iþi biraz daha bu cevizleri zorlaþtýrýyor çünkü çoðu kiþi cevizi budamasý olmadýðý için dikiyo yani sizce þebin cevizmi diksek daha iyi olur yoksa maliyetine ve budamasýna bakmadan chander cevizmi dikmeliyiz yani bu zorluklarýna karþý chander ceviz daha iyi ve daha çok getiri saðlar diye bilirmiyiz birde benim dikkatimi çeken biþi daha oldu bu cevizler geç yaprak açýyomuþ ama zaten bizim buralarda soðuk hýdýr ellez civarý oluyo ilk bahar geç donlarý yani nisan 6 civarý þimdi anladýðýma göre bu ceviz soðuklar olma olasýlýðý olduðu zaman daha açmamýþ olacak veya çok küçük açmýþ olacak ama þebin cevizler ise bu civarda çoktan açmýþ oluyola zaten yazýlana görede chander ceviz -3 ile -1 dereceye dayanýyormuþ zaten bizim burlarda geçen sene -1 de soðuk vurdu yani bu koþullarýda göz önüne alýrsak bizim buralar için chander ceviz süper bi ceviz diye bilirmiyiz soruyu sormamdaki amaç þu ben bu cevizlerden aldým ve kendim aþýlayýp çaðaltacaðým ama önümüzdeki senelerde yani yeni dikeceðim cevizleri ileriye dönük bu cevizleri yani chander ve pedroyu çoðaltýp diksem bu þebin cevizinden daha üstün olurmu þimdiden teþekkür edrim bu soruyu samimi olarak sormamdaki sebep sizin ceviz konusunda üstün bilgili bir kiþi olduðunuzu bilmem saðolun þimdiden yani ben bu soruma cevap bulursam türkiyedeki bir sürü kiþide yani ceviz yetiþtiricileride cevap bulmuþ olur zaten ceviz yetiþtiricilerinin en büyük sorunu ilk bahar geç donlarý gerisi basit iþallah yardýmcý olursunuz.
            merhaba arkadasým þebinkarahisardamý yasýyorsun chandler ektinmi beklentini karþýladýmý

Comment

Fernor....Fernor....Fernor.....Sonuna dek Fernor.

Comment

ceviz yetistiriciliyinde verimlilik acisindan cinsin cok ta onemi yok, yeter ki iyi bakiminiz olsun, dogru bakiminiz olsun, benim sayfamdan takip ede bilirsiniz : https://www.facebook.com/elmar.samedov.7

Comment

Ceviz dýkmeyý planlýorm abýler yardým

50 donumlk bý arazým var ama cukurda kalýor yýlýn 2 3 ayý su býrýkýntýsý oluyor 2 3 ay kalýor bu cevýz ýcýn nasýl bý durum olusturur dýkmelýmýyým dýkmemelýmýyým lutfen goruslerýnýzý sunarsanýz !!!

Comment

Working...
                  X