fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ŞEBİN CEVİZMİ YOKSA CHANDLERMİ

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

slm
    amasya merzifonda 15 dönüm yere ceviz dikimi yapacağım fakat aynı sorun burada da var. geç doo olayı..
    verimlilik ve dona karşı dayanıklılık konusunda şebin ve chandler arasında kararsız kaldım yorumlarınızla yardımcı olursanız sevinirim.

Comment

Öncelikle yapacağınız işlem rakım kaç?,Arazinin topoğrafik yapısı önemli.Bütün bunlardan sonra,gelelim çeşide:Yerli ceviz çeşitleri içinde soğuklara en dayanıklı çeşit Kaman1 dir.Size önerim bahçenizi üç paresele bölün güney bökümüne Chandler ve ortaya Fernor ve en son bölüme Kaman1 dikmenizde yarar görmekteyim.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

Merhabalar, Ben rakımı 1200 olan verimli bir arazide ceviz yetiştirmek istiyorum. Bu bahsettiğim yerde kışlar biraz soğuk geçiyor hatta -20 -30 derecelerinin görüldüğü zamanlar bile olmuştur. Sizce hangi tür ceviz ekersem daha fazla verim alırım ?

Comment

fernor çeşidini tavsiye ederim

Comment

tabiatın muhafızları Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            şimdi hacam benim bi sorum olacak ama karmaşık gibi benim bildiğime göre en verimli ve getirisi yüksek ceviz şebin ceviz bizdede biraz var ama nette araştırınca ceviz konusunda chander ve pedro cevizleri çok üstünmüş zaten bu cevizlerin fideleride çok palı şebine göre 3 katı ama fotoğrafları inceleyince pedro çok verimli chander ise biraz daha düşük ama bu cevizler budanıyormuş ve çapları dier cevizlere göre daha küçükmüş ama budama işi biraz daha bu cevizleri zorlaştırıyor çünkü çoğu kişi cevizi budaması olmadığı için dikiyo yani sizce şebin cevizmi diksek daha iyi olur yoksa maliyetine ve budamasına bakmadan chander cevizmi dikmeliyiz yani bu zorluklarına karşı chander ceviz daha iyi ve daha çok getiri sağlar diye bilirmiyiz birde benim dikkatimi çeken bişi daha oldu bu cevizler geç yaprak açıyomuş ama zaten bizim buralarda soğuk hıdır ellez civarı oluyo ilk bahar geç donları yani nisan 6 civarı şimdi anladığıma göre bu ceviz soğuklar olma olasılığı olduğu zaman daha açmamış olacak veya çok küçük açmış olacak ama şebin cevizler ise bu civarda çoktan açmış oluyola zaten yazılana görede chander ceviz -3 ile -1 dereceye dayanıyormuş zaten bizim burlarda geçen sene -1 de soğuk vurdu yani bu koşullarıda göz önüne alırsak bizim buralar için chander ceviz süper bi ceviz diye bilirmiyiz soruyu sormamdaki amaç şu ben bu cevizlerden aldım ve kendim aşılayıp çağaltacağım ama önümüzdeki senelerde yani yeni dikeceğim cevizleri ileriye dönük bu cevizleri yani chander ve pedroyu çoğaltıp diksem bu şebin cevizinden daha üstün olurmu şimdiden teşekkür edrim bu soruyu samimi olarak sormamdaki sebep sizin ceviz konusunda üstün bilgili bir kişi olduğunuzu bilmem sağolun şimdiden yani ben bu soruma cevap bulursam türkiyedeki bir sürü kişide yani ceviz yetiştiricileride cevap bulmuş olur zaten ceviz yetiştiricilerinin en büyük sorunu ilk bahar geç donları gerisi basit işallah yardımcı olursunuz.
            merhaba arkadasım şebinkarahisardamı yasıyorsun chandler ektinmi beklentini karşıladımı

Comment

Fernor....Fernor....Fernor.....Sonuna dek Fernor.

Comment

ceviz yetistiriciliyinde verimlilik acisindan cinsin cok ta onemi yok, yeter ki iyi bakiminiz olsun, dogru bakiminiz olsun, benim sayfamdan takip ede bilirsiniz : https://www.facebook.com/elmar.samedov.7

Comment

Ceviz dıkmeyı planlıorm abıler yardım

50 donumlk bı arazım var ama cukurda kalıor yılın 2 3 ayı su bırıkıntısı oluyor 2 3 ay kalıor bu cevız ıcın nasıl bı durum olusturur dıkmelımıyım dıkmemelımıyım lutfen goruslerınızı sunarsanız !!!

Comment

Working...
                  X