fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ŞEBİN CEVİZMİ YOKSA CHANDLERMİ

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: ŞEBİN CEVİZMİ YOKSA CHANDLERMİ

Cevizleri ne yapıyorsunuz? Satıyormusunuz?

Comment

cesurturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Cevizleri ne yapıyorsunuz? Satıyormusunuz?
      evet uşakta pazarda 6 lira kilo ama koca pazarda bizden başka kimsede şebin ceviz yok insanlar ismini bile bilmiyo ben bile 10 senelik cevizlerin ismini bu kış öğrendim

Comment

Tüm arkadaşların dikkatine !
        Arkadaşlar
        bu konuda ben bilecik ili yenipazar ilçesinde bir çalışma yaptım.
        Bu bölgede ziraat son 3 yıldır bilecik ve şebin türü cevizler dağıtmaktaydı.
        Bu çeşitler bu yıl da dahil olma k üzere dondu.
        Ben deneme amaçlı olarak chandler.fernor fernette,kr 1 ve kr 2 ,bayrak türü çevizlerden 14 dönüm bahçe yaptım.Fidan yaşı 2.
        Rakım 800 metre ilkbahar geç don tarihi 15-25 nisan bölgede.Bneim bahçemin yanında 2 tane kapama şebin bahçesi var.
        Yan bahçelerde bulunan şebin ve bilecik lerde zararlanma görüldü .
        Benim çeşitlerde bir zarar olmadı.Don o kadar şiddetliydiki bahçenin yanına diktiğim kayısıların gövdeleri zararlandı.
        15 mayıs tarihi itibarıyla kr 1,kr 2 ve chandler türlerinde meyveler küçük çağla şeklini almıştı.Fernor çeşiti cevizler henüz yeni dişi çiçeklerini açmışlardı.
        bütün arkadaşlara duyurulru.şebin ve bilecik dikerek bahçelerinizi riske atmayın.
        Ve lütfen ceviz dikerken çukurları derin kazıp fidan dibinin toprağını gübreli üst toprak veya bulabilirseniz dere kumuyla karıştıracağız gübreli toprakla değiştirip dikin.
        Benim direk torba boyu çukura diktiğim fidanlarla dibini 80 cm kazıp toprağını değiştirip diktiğim fidanlar arasında 4 yılda 2 metre fark oluştu.

Comment

helal arkadaş sana kimse çıkıpta şunları söyleyemiyordu çünkü kimse kendi cevizlerini kötülemek istemiyor aslında senin bu yazını çerçeveleyip bahçeselin ana sayfasında sabit konu yapmalı bilgi için çok saol aslında herkezin aradığı böyle bir yazı mesela bizimde şebin cevizler var ama cevizlerin 5te biri kaldı bahar donlarından dolayı.5te 4 ü gitti zarara bak

Comment

Sn Sebasteli:Bu sitede ve diğer sitelerde,basında defalarca yazıldı,çizildi.Pek çokda kaynak var ama;malesef insanımız bunları göz ardı edip,illaki kendi deneyimi olacak yada başına gelecek.Şimdi şu sorularıma iyice bir cevap bulunuz.Ceviz nerelerde yetişir?,nerelerde yetişmez?,Toprak ve iklim istekleri nelerdir? Taban suyu'nu severmi?,sevmezmi?Rüzgar alan yerlere mukavimi nedir?Dere ve vadi içlerinde yetişme durumu nedir? vs. gibi sorulara cevap bulduktan sonra,Şebin cevizini suçlayalım.Tabiat daki her türün ayrı bir özelliği vardır.Bu bitkilerin iklim ve yetişme özellliği vardır ve o iklime adapte olmuşlardır.Bir türün yada cinsin ( + )sı olduğu gibi(-) side vardır.Arkadaşımızın bahsetdiği rakım fazla bir rakım değil,hatda ceviz için düşük bile sayılabilir.Düşük rakımda bile, bu yer vadi,dere içi vede nemli bölgeyse,ceviz dahil diğer meyve ağaçlarınında don riski vardır.Bu çeşit yerlerde başka bitki tarımı düşünülebilir.Bunla ilgili görüşlerimi blokselde yazdım.Bence yabancıda dahil olmak üzere, ceviz çeşitlerinin araştırma ensitütülerinde denenerek fidanlarının,fidancılarımızca üretilmesi ve o bölgeye uymayan çeşitlerin dikilmemesi ve mutlaka bakanlık izni almış,etiketli fidanların pazarlanması ve bu konuda müeyyidelerin artırılması vede kanun,tüzük ve yönetmenliklerin yeniden ayuarlanması taraftarıyım.Sağlıcakla kalınız.

Comment

Şimdi şu sorularıma iyice bir cevap bulunuz.Ceviz nerelerde yetişir?,nerelerde yetişmez?,Toprak ve iklim istekleri nelerdir? Taban suyu'nu severmi?,sevmezmi?Rüzgar alan yerlere mukavimi nedir?Dere ve vadi içlerinde yetişme durumu nedir

abi bu koşulları incelersek bizim buralarda en iyi yetişen ağaç ceviz ve meşe ağacı bizim tarldada şebin ve yalova bir cevizleri var 4 senedirde çok kötü bahar donlarından etkileniyo aslında şimdiki aklımız olsa oraya ceviz yerine kiraz dikerdik aslında bundan 5 sene önce şebin cevizlerinin verimlerine baktığımızda o kadar güzeldiki donlar olmasaydı o cevizler 10 yaşına geldiğinde çok büyük getirisi olur diye hesaplıyorduk ama olmadı aslında şebin ceviz mükemmmel bir ceviz çok güzel bizim buralara çok lüks bile cevizi geriye dönüp düşünürsek 11 senelik masrafımızı bile daha çıkarmadı 11 senedir sattığımız ceviz yani bu koşulları düşünürsek şebin çokta kaarlı deyil bana göre araştırmalarıma göre bizim chandler cevizi dikmemiz lazım yoksa şu an tarlada 40 kadar aşılanacak ceviz vardı şebin aşılayacaktım ama vaz geçtim chandler alacağım zaten bu sitede ve çiftçilik konusunda öğrendiğim en önemli şey ne yaparsan yap en iyisini yap kuralı yani aslında yine şebin dikip emeklerimin babamın emekleri gibi boşuna gitmesini istemiyorum gibi yani zaten bu chandler cevizler kötüyse bile birilerinin denemesi görmesi lazım yani birileri taşın altına eline sokmalı o kerizde benim napayım merak aslında bu iş piyango gibi olacak ya tutarsa: falan ama benim chandler dikmem lazım sende aşılık yollayacaksınya o zaman en mükemmmel cevizler bende olacak

ama belki alihaydar ağaç satıcısıdır bize dümen yapıyordur

Comment

tabiatcı abi kızma ama alihaydar arkadaş benim aradığım cevabı verdi:bilirsin seni çok severim ama ceviz işi başka sana karşı çıkmak istemezdim ama beni affet araştırmalarım sonunda chandler cevizin en mükemmel ceviz olduğuna karar verdim umarım ben haklıyımdır

Comment

alihaydar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Ve lütfen ceviz dikerken çukurları derin kazıp fidan dibinin toprağını gübreli üst toprak veya bulabilirseniz dere kumuyla karıştıracağız gübreli toprakla değiştirip dikin.
                  Benim direk torba boyu çukura diktiğim fidanlarla dibini 80 cm kazıp toprağını değiştirip diktiğim fidanlar arasında 4 yılda 2 metre fark oluştu.
                  benim yapacağım metod sırasıyla şunlardan oluşmaktadır
                  1- tam alan gübreleme (dönüm başına 2 kamyon) ve gübreyi tüm toprakla derin bir şekilde karıştırma.
                  2- gübrelemeden 1 hafta sonra 80*80 çukurları açma
                  3- çukurdan çıkacak toprağı triple süper fosfat ile tekrar karıştırma ve en az 1 hafta bekleme - hem çukur hem de çıkan toprak iyice havalansın
                  4- dikilirken can suyuna humik asit karıştırma (veya bahara doğru ağaç uyanma sürecinde iken yapacağım bir sulamaya hümik asit ekleme)

acaba çok fazla mı yüklüyorum diye soruyorum kendi kendime, siz ne dersiniz?

Comment

çok özendinmi olmaz ölesine dik fazla uğraşma bende 2 tane aldım denemelik diktim özene bözene hayatımda hiç bir ağacı dikerken o kadar özentili ve özel dikmemiştim ikiside kurudu

Comment

Dikimi ben yapmıcam zaten, o işi de fidancılar yapacak

Comment

yaşam fidancılık ceviz fidanında marka olmaya devam ediyor. her yıl üretim kapasitesini artırarak yurtdışına satışlarına başlamıştır. romanya ve bulgaristana çok sayıda ceviz fidanı ihraç etmiştir. özellikle ukrayna pazarı çalışmalrında son aşamaya gelinip önümüzdeki günlerde ihracaatımız olacaktır. yaşam fidancılık bandırmada çok sayıda ceviz fidanı üretip ülkemizin boş arazilerini değerlendirmak isteyen şahıs ve firmalara pazarlamaktadır. ceviz fidanı almadan önce önce kök yapısı daha sonra fidanın çapı kalınlığı son olarakta hangi bölgeye hangi cins ceviz fidanı ekilmesi gerektiğini araştırın. şebin-bilecik-kaman-1-yalova1-3-4-chandler-pedro-franguette fernor cinsi yerli ve yabancı ceviz fidanlarımız bulunmaktadır. sertifikalı aşılı ceviz ve badem almak için şu numaralardan ulaşabilirsiniz 05306689647-05364610426-05324601448

www. yabancicevizfidani. com

www. yerlicevizfidani. com

Comment

2 tane chandler cinsi ceviz aldım uşak ziraat odasımı ne vardı merkezde ordan cevizleri diktim sizin firmanın kağıdını saklıyorum bir yamuk çıkarsa senden bilirim

Comment

yaşam fidancılık ceviz fidanında marka olmaya devam ediyor. her yıl üretim kapasitesini artırarak yurtdışına satışlarına başlamıştır. romanya ve bulgaristana çok sayıda ceviz fidanı ihraç etmiştir. özellikle ukrayna pazarı çalışmalrında son aşamaya gelinip önümüzdeki günlerde ihracaatımız olacaktır. yaşam fidancılık bandırmada çok sayıda ceviz fidanı üretip ülkemizin boş arazilerini değerlendirmak isteyen şahıs ve firmalara pazarlamaktadır. ceviz fidanı almadan önce önce kök yapısı daha sonra fidanın çapı kalınlığı son olarakta hangi bölgeye hangi cins ceviz fidanı ekilmesi gerektiğini araştırın. şebin-bilecik-kaman-1-yalova1-3-4-chandler-pedro-franguette fernor cinsi yerli ve yabancı ceviz fidanlarımız bulunmaktadır. sertifikalı aşılı ceviz ve badem almak için şu numaralardan ulaşabilirsiniz 05306689647-05364610426-05324601448

www. yabancicevizfidani. com

www. yerlicevizfidani. com

Comment

arkadaşlar benim size vereceğim bilgiler sağdan soldan değil bizzat deneyimlerimden :
                              YER: BURDUR/YEŞİLOVA/ AKÇAKÖY
                              RAKIM : 1150M
                              CİNS : CHANDLER
                              TOPRAK: KİREÇLİ BEYAZ TOPRAK
                              FİDAN SAYISI : 15
                              DİKİM ZAMANI: TÜPLÜ KASIM 2010
                              İLK YAPRAK AÇMA ( uyanma) : 1 mayıs-7 mayıs
                              YILLIK EN YÜKSEK VE EN DÜŞÜK SICAKLIK DEĞERLERİ : ŞUBAT -7 C ENYÜKSEK SICAKLIK TEMMUZ 33C ÖLÇÜMLERİ GÜNLÜK OLARAK YAPTIM NİSAN 12 2011 DE -4C DONOLAYI GÖRÜLDÜ.
                              arkadaşlar sonuç ise aman nazar değmesin harika %100 başarı var kuruyan veya SOĞUK VURAN HİÇ YOK hemen yan bahçedeki şebin ve bilecikler tepe noktalarından soğuk vurdu yani sizlere ömür böyle bir karşılaştırma çok abes kesinlikle chandler şimdide 72 tane chandleri 1250 rakımlı eğimli bir araziye diktim ama burasının toprağı kırmızı orman toprağı eğer buradada tutarsa 2012 de bir 100 tane daha dikeceğim sevgilerle ramazan bayaramınız kutlu olsun

Comment

Sayın Yerdogan08, verdiğiniz bilgiler sâde ve kafa karıştırmayan türden. Teşekkürler... Bana da yardımcı olursanız sevinirim. Ceviz fidanlarını geçtiğimiz kasım sonu diktim. Bu bahar aylarında örneğin mart ayında (Elazığ ili için söylüyorum) tepe vurma işini yapacak mıyım? Dikerken yapmadılar. yapacaksam yerden mesafesi ne olmalı. Birde, ilk yıl, fidanın yerden 80 cm üzerinden 4-5 dal bırakılacak demişsiniz, bu boyunlu gözlerin çıkarılması ile mi olacak? yoksa bekleyeceğiz. gözler patlayıp 3 ile 15 cm dalcıklara ulaşınca mı yapacaz? Bir de gübreleme yapmadık dikerken, tavsiye edeceğiniz bir şekil var mı? gübre cinsini demiyorum. bu analiz sonucu ortaya çıkacak galiba... teşekkürler...
                                Unutmadan çeşitler şebin, kaman-1 , chandler çeşitlerinden oluşmuş 100 adet fidan...

Comment

Working...
                                X