fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yer Kirazı (Altın Çilek-İnka eriği-Güvey feneri) Yetiştiriciliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Yer Kirazı (Altın Çilek-İnka eriği-Güvey feneri) Yetiştiriciliği

bekir güler Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    meraba arkadaslar yer kirazı çoraklı topraklarda yetişir diye duydum bu ne kadar dogru bilgi verirseniz sevinirim
    1- domates, biber, patlıcan yetişiyorsa yetişir.
    Ancak haftada en az 2 sulama yapılması gerekir.
    2- Kırşehir'de bir vatandaş, 3 parselde 200 dekar organik sertifikalı yetiştirmek için geçen yıl başvurdu. 4 ziraat mühendisiyle işe girişti. Üretim gerçekleştiremedi. Kıraç-çorak toprak derken hangi bölgede yaşadığınızı bilmiyorum.
    Nemli-ılıman iklim olmalı diye düşünüyorum.

Comment

• Cevap: YER KİRAZI YETİŞTİRİCİLİĞİ

uveyik kusu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      bulgar sitesine baktım da çok dikkatli kullanılması gerektiği dış kısmının zehirli olduğundan bahsedilmekte.
      ayrıca bir sürü de faydası varmış. böbrek kumlarını dökmye, karaciğer gibi
      Мехунка (Physalis alkekengi L.) adı tam olarak bu mu latince isminin teyidini alabilirmiyim
      alkaengi cinsi çok tüketenlerde zehirlenme , hamilelerde düşük gibi yan etkilere sahip,
      ancak peruvania cinsinde böyle bir durum yok. Yalnızca hamilelerin 6. aydan sonra yememesi gerekiyor.

Comment

caxu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        selam
        bende sizler gibi yer kirazının duygusal çekiciliğine kapıldım
        sizden ricam açık alanda yetiştirmeyi düşündüğüm bu bitki çeşidinin fidelerini nerden bulabileceğim konusunda yardımcı olmanız şimdiden teşekkür ederim.
        1.nisan 2011'den itibaren isteyenlere
        physalis peruvania cinsi altın çilek fidesi verebilirim.
        [email protected]
        gsm versem site yönetimi ne der bilmiyorum?

Comment

Sn vahdetk.Özelinize mesaj yazdım cevabını alamadım.

Comment

• Cevap: Yer Kirazı (Altın Çilek-İnka eriği) Yetiştiriciliği

Nitida Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            merhabalar ;
            ortalama ne kadar ürün aldığınızı öğrenmem mümkünmü acaba ?
            ortalama 280-350 adet . bu da 2- 3 kg demektir.

Comment

hk50 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Sn vahdetk.Özelinize mesaj yazdım cevabını alamadım.
              hikmet bey, cevap ta yazdım.
              arıyorum ancak sesiniz duyulmuyordu.
              şimdi ise telefonunuz kapalı

Comment

Yer kirazı Dikme mevsimi yaklaşırken fideçilerde reklama başladı.Fiatlar birbirini tutumuyor.Hangisinin fidesi
                diğerinden üstün onuda bilmiyoruz.Nelere dikkat edilmesi gerekir ? Kargo ile gelen fideler iyi değilse alıçının bir yatırım güçü varmı? Bence yok.
                Onun için bu mevzuda bilgisi görgüsü veya uzmanı olan üstatlar açıklama getirirse minnetttar oluruz.

Comment

Bu yıl patlayacak bir sektör. Bahcenize üç beş tane dikmekle yetinin derim.

Comment

Sn Selahattin Yılmaz bey
                    Çok doğru söylüyorsunuz.Teşekkürler.

Comment

hk50 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Yer kirazı Dikme mevsimi yaklaşırken fideçilerde reklama başladı.Fiatlar birbirini tutumuyor.Hangisinin fidesi
                      diğerinden üstün onuda bilmiyoruz.Nelere dikkat edilmesi gerekir ? Kargo ile gelen fideler iyi değilse alıçının bir yatırım güçü varmı? Bence yok.
                      Onun için bu mevzuda bilgisi görgüsü veya uzmanı olan üstatlar açıklama getirirse minnetttar oluruz.
                      Hikmet bey, geçen yıl 5 tl'ye halde çürüdü. Çünkü kabzımallar alışmış patates-soğan, elma,portakal'a. başka mal sokmuyorlar.
                      Kolombiya menşeli ürün ithalatçı firma, büyük marketlere dağıtım yapıyor ve 100 gramı 8.90 tl'nın altına düşmedi.
                      Her gün sabah programlarından magazin programlarına, sağlık programlarından haberlere medyada yer alan bir ürün. ABD; Latin Amerika, İsrail ve Avustralya-Yeni Zelanda'da tıbbi aromatik bitki olarak kabul ve değer görüyor.
                      Almanya'da marketlerde 8-9 euro. Ancak restoranlarda bir et yemeği 30 euro iken yanına 3 adet altınçilek (cape goosberry) konulduğunda 40 euro.
                      Bilinçli tüketici ürüne talep gösteriyor.
                      Ancak fırsatçılar ve talebi göremeyen dağıtımcılar yüzünden hem üretici- hem tüketici mağdur olmaktadır.
                      70 den fazla çeşidi olmasına rağmen, ticari değeri olan 7 çeşittir.
                      Diğerleri tam ıslah edilmediğinden zararlı-zehirleyici- hamilelerde düşüğe sebebiyet vericidir.
                      Bazı ithalatçılar çinden dekorasyonda kullanılan çeşidini ithal ettiler ve sağlık-tarım bakanlığı zehirlenmeden dolayı davalar açtılar.
                      Taze meyve-pasta-sos-reçel için uygun olan cinsi:
                      physalis peruvania cinsidir.
                      tomatillo ve diğerleri de ticari değeri olmakla birlikte pek tutulmamaktadır.
                      Gelelim fide konusuna.
                      Ben burada reklam yapmadım.
                      İlansel'den vermeye çalıştım ancak beceremedim.
                      Profesyonel reklam sayfalarına reklam yaptım.
                      Sizin özel mesajınız dışında da ki telefonda konuştuk. Kimseye mal pazarlamaya çalışmadım. Şahsen telefonda söylediğinize göre babam yaşında insansınız. Yukarıdaki yazılarınızı esefle kınıyorum.
                      Evet, medya bu kadar üzerinde durursa patlayacağı kesin görünüyor.
                      Ben geçen yıl param yetmediği için az fide almıştım. Kendim fidemi yetiştirmek istediğimden 190 gram yaklaşık 230.000 adet tohum aldım.
                      Ve talep patlayacağından, ekim alnalarının çoğalacağından dolayı fideye talep artacağını düşünerek euro/gapp belgesi almaya çalışarak 15.000 kök dikim yapacağım ve 30.35 ton rekolte hedefliyorum.
                      Satabilirmiyim bilmiyorum ama, geçen yıl 2 ton pazarı kendim yarattım ve kabzımallara rağmen satıcılara direkt pazarladım.
                      Günlük 120-130 kg üretim gerçekleşecek ve şimdiyedek ithalat yapan bir firmaya malımı önerdim. anlaştık. Ayrıca rusya'lı bir şirket mal almak için bana ulaştı fakat tarım firması değil amatör üreticiyim(Mesleğim öğretmenlik ve tarlada stres atmak için bu meyveye girdim). Telefonda başka, forumda başka konuşulması,
                      kahvede büyük fide üreticisiyim diye hava atıp, telefonda fide satın kalkışıp, arkadaşlarınıza "ben ürettim" havası atacaksanız, aradan da nemalanacaksanız gidin 200 kuruşa kökü olmayan, cinsi belirsiz, gövdesi gelişmemiş, bakterili veya hastalıklı toprakla üretilmiş 2-3 yapraklı fide alıp arkadaşlarınıza kaliteli malmış gibi pazarlayınız.
                      Ya da, kaliteli ve dürüst satıcılara müstehzi yaklaşımınızla çamur atmaya kalkışmayınız.
                      Evet, pazarını bulamayanlar ve deneyimi olmayanlar Selahattin Bey'in önerisi doğrultusunda hareket etmelidir.
                      Bakımı zor: Budama, askıya alma, hasat ve kırmızı örümcek, nematod fungusit ile mücadele gerekmektedir.
                      Toprağını severse, hastalıktan arî kaliteli fide ile kök başına 3.5- 4 kilogram ürün elde edilebiliyor. Her ne kadar 1.5-2 kg denilse de, 200 dekar dikenler 200 kg üretemese de, toprağını sevince kök başına 3 kg ortalama ürün veriyor.
                      cape goosberry
                      physlis peruvania yazarak google de ararsanız .edu eklentili üniversite araştırmalarında keroten ve diğer vitaminlerin hangi hastalıklara hangi cinslerin yararlı olduklarına ulaşabilirsiniz.
                      Cİlt kanseri
                      gut hastalığı
                      şeker düzenleyici
                      Çocukların dişeti gelişimi
                      Cilt hücrelerini yenileme(gençleştirme) özellikleri nedeniyle latin amerikada 200 yılı aşkın zamandır kullanılmaktadır.
                      Ancak olgunlaşmadan hasat edilerek piyasaya sürülen ürünler zehirlenme belirtisi göstermekte, hamilelerde düşüğe neden olabilmektedir.
                      Benim beklentim; taze meyve ve pasta reçel olarak tüketilmesidir.
                      Para ediyor diye kurutmaya kalkışmayacağım.
                      Ve Tüketicinin ALmanya fiyatı 9 euro olduğunu hesaba katarak en fazla kg fiyatının 20 tl olması gerektiğini, tüketimin artarak her eve girmesini, sürekli tüketilmesini bekliyorum.
                      5 liraya toptan satılamıyor ama müşteri bulan 45 tl 'ye toptan satabiliyor. Pazarda markette ithal ürün buzhaneden çıkarak 60 tl'ye yeni düştü. Ama sera ürünler toptan 50 tl'ye seradan alıcı bulabiliyor.
                      Saygılar.

Comment

Sevgili Vahdetk,Ortada bir yanlış anlaşılma olduğu için cevap veriyorum.Senin gibi üretiçiler başımın taçı.Meslekde yeni olduğun için hemen alınganlık göstermissin.Ben güvenilir kaliteli fide yetiştiriçileri ön plana çıkarmıya ve yetiştiriçi kandırılmasın diye uğraşırken sizide (Anlattıklarınıza güvenerek) iyi bir fideci diye lanse etmiye çalışırken neyle karşılaştım.
                        Sevgili vahdetk unutmayınki Türkiyede tek üretiçi siz değilsiniz.Bini geçkin yer kirazı fidesi üretiçisi var.En eğıtımlısı,en bilinçlisi yine sizsiniz.Sizede yağ çekmek için yazmıyorum.Bu kadarda alıngan olma.

Comment

slm arkadaşlar ben yeri kirazını yer yıl yerim benim bölgemde yabani larak kendi yetişir dışı zehielidri konusuna gelince şimdiye kadar zehirlenmedim bulduğum yerde koparıp dışını patlatırım içinden çıkan yer kirazını yerim yanlış fazla yediğim zaman vcuda sıcaklık veriyor gunde 2-3 kg yedığımde oluyodu benden bu kadrcık denenmiş bilgi size şuan altın çilek diye piyasaya çıkan bitki yer kirazı dır sarı turncu kırmızımsı rengi vardır

Comment

Sayın olgun 170 nerede yabani yetişiyor bu meyve?
                            bildiğim kadar tropikal bir cinstir ve yurt dışından geliyor

Comment

olgun170 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              slm arkadaşlar ben yeri kirazını yer yıl yerim benim bölgemde yabani larak kendi yetişir dışı zehielidri konusuna gelince şimdiye kadar zehirlenmedim bulduğum yerde koparıp dışını patlatırım içinden çıkan yer kirazını yerim yanlış fazla yediğim zaman vcuda sıcaklık veriyor ...
                              Sizin söylediğiniz Güvey feneri. Güvey feneri ile yer kirazı aynı familyaya ait farklı türler. Sizin güvey feneriş daha çok reçel veya turşu tarzında yendiğinde zehir etkisi kayboluyor. Yer kirazı ise daha kültürleşmiş acılığı olmayan hatta son yıllarda iri ve tatlı çeşitlerininde yaygınlaştığı bir tür olarak karşımıza çıkıyor.

Comment

vahdetk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Satabilirmiyim bilmiyorum ama, geçen yıl 2 ton pazarı kendim yarattım ve kabzımallara rağmen satıcılara direkt pazarladım.
                                Günlük 120-130 kg üretim gerçekleşecek ve şimdiyedek ithalat yapan bir firmaya malımı önerdim. anlaştık. Ayrıca rusya'lı bir şirket mal almak için bana ulaştı fakat tarım firması değil amatör üreticiyim(Mesleğim öğretmenlik ve tarlada stres atmak için bu meyveye girdim).

Sevgili vahdetk, Bursa'da Tarım İl Müdürlüğü ile kırsal kalkınma projesi olarak ortak iş yapan bir üretici benle irtibat kurdu elimden geldiğince destek vermeye çalışıyorum üretim hedefi 250-300 ton, eğer ürün tedariki konusunda birlikte çalışmak isterseniz sizinle irtibat kurdurtmak isterim. Mail adresim [email protected]

Ayrıca elinizde nisbeten iri ve tatlı çeşit tercihan çeşit adı varsa hobiciler için sebze fdiesi üretiyorum yer kirazınında fidesini üretmeyi düşünüyorum, elimde tohum var ama iri ve tatlı çeşidin daha uygun olacağını düşündüğümden duruma göre gerekirse sizden 300-500 adet ücreti mukabilinde tohum talep ediyorum.

Comment

Working...
                                X