fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

chandler çeşidine tozlayıcı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: chandler çeşidine tozlayıcı

SN WM1TR;İyi niyetli ve gayretli çalışmalarınız için teşekkürler.Ancak;Ben bürokrasiden ve hayat tecrübelerim gereği,pek çok hadiseden dolayı artık yoruldum.ceviz işi için hayatını vakfeden Rahmetli Lokman Avşar benim hemşerimdi vede kendisinden biraz bilgi birikimi aldık.Düşünün bir kere bir Kaman1 cevizini 20 yılda zor tescil ettirdik.Oda bu sitenin Ceviz Uzmansel Danışmanı Sn.SÜTYEMEZ'in gayretleriyle.Bu iş benim boyutlarımı aşıyor.Memleketin değerli bilim adamlarına çok iş düşüyor.Eğer takip edcekseniz,size erken ilkbaharda çeliklerinden göndereyim.Bakınız,kontrol ediniz.Ben yöremde bulunan eş-dost ve arkadaşlara bundan aşılıyorum.Ayrıca;dediğim gibi Anadolu'da tescil bekleyen ne çeşitler var.Mesela ;benim babamın bahçesinde biz TÜLBENT ceviz deriz;gayet ince kabuk,her yıl meyve veren,lezzeti mükemmel fakat ufak bir ceviz var.Öte yandan yine aynı bahçede;Nerdeyse Mayıs ortalarına doğru uyanan fakat kalın kabuklu verimi orta vede Çok geç yetişen bir ceviz var.Bu cevizler birbirleriyle melezlenip;mükkemmel neticeler alınabilir düşüncesindeyim.Fakat benim bu konuda bilgi ve tecrübem yok.Dediğim gibi,bu hocalarımız büyük şehirlerde konferans vereceğine;lütfedip ANADOLU'yu gezsinler.Vatandaşla iç,içe olsunlar.KAMAN2,Kaman3,Kaman4,Kaman5,YELEK1 veYELEK2,KARGABURNU gibi çeşitleri keşfetsinler.Ayrıca;Çöğür olarakda,dışardan çöğür getirceklerine,bizim yerli Çetin cevizi bir denesinler.Neyse; sizi fazla meşgul etmeyelim,sağlıcakla kalınız.

Comment

Şimdi;Yukardaki resimlere bakıldığında,gerçekten çok güzel.Ancak;sizde takdir edersinizki;bu resimdekiler gayet güzel budanmış,her türlü bakımı yapılmış vede bizim garip ceviz gibi her sonbaharın sırıkla hasat edilmiyor.Buna rağmen inanın bu cevizden hiçmi hiç aşağı değil!!.Dediğim gibi bana erken ilkbaharda adresinizi veriniz size çelik göndereyim.zira fidan kısıtlı.Ayrıca;Bir ay sonra bu sitede fotoğrafınıda yayanlayacağım.kolay gelsin,başarılar dileğimle..

Comment

adres (((selçikler kasabası sivaslı uşak))) dermişim

Comment

SN SEBASTELİ:Sizin benim yanımda ayrı bir yeriniz var.Elbetde gönderebilirim.Konu açılmışken bana göre bir cevizdeki lezzetde çok önemli.pek çok ceviz çeşidinin tadına baktım,bunun içinde, bu methedilen cevizde var.Bizim yerli cevizlerin pek çoğu bundan çok lezzetli.Ammaaa lezzete gelince: TÜLBENT cevizin üstüne ceviz yokkk!!! İnanın Yüce mevlam ayrı bir lezzet vermiş,adeta ANTEP Baklavası.

Comment

abi ceviler arasındaki lezsete hiç dikkat etmemiştim hep verimine dikkat ettim zaten çoğu insana göre ceviz lüks bir meyve ve herkez ceviz sever genelde ceviz meyvelerin içinde en öncelikli meyvedir ve lezzetlidir aralarında lezzetinin farklı olduğunu fark ettim ama daha çok veya az lezzetli olduğunu görmedim ama sen öle diyosan öledir ama bu arkadaşlarda chandler ceviz çok lezzetli diolar onun üstüne ceviz yok diyolar neyse aslında ben lezzetinde deyilim benin aradığım ilk bahar geç donlarından etkilenmesin yeter ama daha öle bi ceviz yok aslında bizim buralarda var ama genelde dikkat ettiğimde hep verimsiz gıcık cevizler bu donlardan etkilenmiyor mesela birtane ağaç gördüm 5 yaş flan ama tohumdan çokma ama çok geç yapraklandı ama üzerinde hiç ceviz yok hep genelde öle soğuğun etkilemediği cevizler genelde verimsiz cevizler aşılar içinde şimdiden sağol var ol işallah kış çabuk gelir hem nasıl olsa bralarda bu cevizlerden yokya bende cevizlerin adını osman abi cevizi koyarım ama yakışır dimi (( osman abi)) cevizi millet pazarda der bana bir kilo osman abi cevizi çek

Comment

İstanbulda kuruyemişçilerde ağırlıklı olarak ençok satılan ceviz türü, şebin, maraş, amerikan ve son zamanlarda şili adıyla gelen beyaz cevizdir. Ukranya, bulgaristan ve romanyadan da ceviz gelmektedir fakat daha kırıklı ve kalitesi düşük olmaktadır. Yeni sezonda çıkacak cevizlerin toptanda, hangi tür ve ne fiyatlardan satılacağını öğrendikçe burdan bilgilendirme yapmak isterim.

Comment

yurt dışından türkiyeye ceviz geliyormu?

geliyorsa çok yazık bizim buralarda en iyi yetişen ağaç ceviz tek sorunsuz yani hasta sare olmadan aşırı bakım olmadan at oraya büyür gider kolay yetişir bu topraklar için en ideal ağaç cevizdir ve çok güzelde yetişir ama tek sorun ilk bahar geç donları

Comment

Yurt dışından ülkemize ceviz geliyor ithalatçılar tarafından. Yurt dışına ceviz ihraç ediyormuyuz bunu bilmiyorum.

Comment

cevizde yıllar önce ihracatçı idik şimdi ithalatçıyız:

Prof. Dr. Yaşar Akça 1950-1960'lı yıllarda ceviz ihracatı yapan Türkiye'nin şu anda ceviz ithalatı yaptığını ülkenin mutlaka iç ceviz sanayisine yönelmesi ve iç ceviz standartlarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.
                    Cevizle ilgili çok sayıda araştırması bulunan ve ''ceviz profesörü'' olarak bilinen Prof. Dr. Akça AA muhabirine yaptığı açıklamada Türkiye'nin her köşesinde ceviz ağacını bulmanın mümkün olduğunu söyledi.
                    Ancak Türkiye'de fazla fındık üretimine karşılık ceviz üretimi açığı yaşandığını ifade eden Prof. Dr. Akça şunları kaydetti:
                    ''Türkiye ceviz ithal eden bir ülke. 1950-1960'lı yıllarda ceviz ihracatı yapan bir Türkiye şu anda ceviz ithalatı yapmaktadır. Bulgaristan Moldova Kırgızistan Türkmenistan gibi ülkelerden çok düşük fiyatlarla Çin mallarında olduğu gibi ceviz ithal edilmektedir. Daha kaliteli ceviz ise Şili ve ABD den ithal edilmektedir. Kaliteli yerli cevizin ise fiyatı düşmektedir.''

Comment

Sizin yaptığınız ceviz ithalatı, ülkemizde yeterli miktarda üretimin olmaması sebebiylemi? yoksa fiyatların yüksek olmasından mı?

Comment

"siz" derken neyi kastettiniz pek anlamadım ama cevap olarak her ikisi de diyebilirim. zaten en sonki ceviz çalışma grubu notlarını takip ederseniz orda fazlasıyla bilgi var.

Comment

kardeş sen toprak tvde çıkan ceviz çalışma gurubu vardı ordakilerden birimisin?

birde belki şuan dışardan ceviz alıyor ola biliriz ama benim gördüğüm birşey var mesela bizim ilçede son 10 yılda dilen ceviz sayısı ondan 10 yıl öncekinde var olan ceviz sayısının kat kat üzerinde mesela önceleri insanlar cevizi sadece evinin önüne veya su kuyusunun dibine dikerlerdi ama şimdi herkez ceviz tarlası kuruyo ve sadece bizim ilçede bu sene bile 1000lerce ceviz dikildi çünkü bir ağaç satıcısı getirmişti gördüm sadece bir seferde 500 kadar falan getirmişti ama kurak bir yere dikecekler destekleme alamak için bence olmaz ceviz suyu seviyo susuz bir metre bile büyümez bir zamanlar ben denedim olmadı

Comment

WM1TR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            "siz" derken neyi kastettiniz pek anlamadım ama cevap olarak her ikisi de diyebilirim. zaten en sonki ceviz çalışma grubu notlarını takip ederseniz orda fazlasıyla bilgi var.
                            Ben yanlış anladım herhalde.
                            Siz ihraç ederdik şimdi ithalatçıyız deyince ben sizin bu işi yaptığınızı sandım.

Comment

Sebasteli zannedersem sorun bana; hayır değilim. Ben sadece amatör olarak 10 dönüm arazi üzerine bu işe başlamaya niyetlenmiş, ilerde başarılı olursam profesyonelliğe dönmeye niyetli birisiyim. Aylardır, internet, tv, kitap, yayınlar vs araştırıyorum. Ceviz çalışma grubu bildiğim kadarıyla bu sene Edirnede toplanacak, ben orda olacağım. Sevgiler.

Comment

WM1TR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Sebasteli zannedersem sorun bana; hayır değilim. Ben sadece amatör olarak 10 dönüm arazi üzerine bu işe başlamaya niyetlenmiş, ilerde başarılı olursam profesyonelliğe dönmeye niyetli birisiyim. Aylardır, internet, tv, kitap, yayınlar vs araştırıyorum. Ceviz çalışma grubu bildiğim kadarıyla bu sene Edirnede toplanacak, ben orda olacağım. Sevgiler.

TABİATÇI rumuzlu abimizi, bu sene EdirnE'de yapıalcak olan Ceviz Çalışma Grubu toplantılarına bekliyorum. Umarım elinde güzel örneklerle ve belgelerle gelir. Zira üretim artık hobi olmaktan çıkmış durumda...Her düşüncenin dinlenmesi gerekir....

Fakat, en önemli mesele, bir amerikalının önüne sunulan 5 chandler fidanının aslında 2 tanesini chandler olmadığını ispat etmesi gibi bir durum da ülkemizde var iken, önerilen ceviz türlerinin de aşılı-sertifikalı ve gerçek olmaları gerekmektedir. Adaptasyon sorunu da var, ama o sonraki aşama.

ee bu yazıyıda sen yazdın ben seni sandımki oradaki görevlilerden biriymişsin gibi yazdın sanki tabiatcı abiye meydan okur gibi o geldiğinde küçük düşecekmiş gibi sanki gelde bir gününü gör cevizim cevizim deyip durma der gibi yazmışsın çok profesyonel yazmışsın helal olsun yağmasanda gürlemişsin neyse önemli deyil aslında kim olduğunu sormamdaki sebeb sadece güvenilir chandler cevizi nerden bula bilirim diye soracaktım yani yol gösterirsin diye yani ben 2 tane deneme amaçlı almıştım kışın ama kurudular ama fidanlar güzel deyildi ama bir kaç santim filiz verdiler sonra yavaş yavaş kurudular yani kışın 30 kadar daha alacağım kururlarmı onlarda diye soracaktım daha doğrusu benim aldığım fidanlar tüplü idi ama 10 santim anca filizleri vardı yani 2 yaşlı falan bulabilirmiyim diye soracaktım

Comment

Working...
                                X