Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa Makineleri Hakkýnda

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Çapa Makineleri Hakkýnda

EMRE-5500 ÇAPA MAKÝNASI videolarýný izledim baya güzel çapalýyor ama forumlarda hiçbir yorum bulamadým ve bu forumdada hiç adýndan bahsetilmemiþ kulanan arkadaþlar varmýdýr acabag nedir nedegildir bu makina neden kimse almamýþ yada yorum yapmamýþ fiyatýda uygun üstelik ama yorumlarýnýzý beklýyorum

Comment

sibumu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      sss sana katýlýyorum isim Türkçe olduðu için vatandaþ yerli sanýyor.Diðer çin mallarýnýn þanzumanýna ve kaanýn þanzumanýna baksýnlar ayný kalýp olduðunu görürler veya dediðin gibi yerli olduðuna dair belgelerini veya varsa deney raporuna baksýnlar orda üretici firmanýn kim olduðu yazar.BAsmacýoðlu yalnýzca ilaç makinalarý üretir.Onun da pompasýný ve kulandýðýmotorubaþkayerlerden tedarik eder.
      Þu anda Türkiye de üretilen çapalar Taral-Yaðmur-Emirsan-bu firmalarda yalnýz þanzumanýný üretirler.Motorlarý baþka yerden tedarik ederler.

Kaan çapa makineleri yerli falan deðildir, neredeyse tüm ürünleri gibi Çin Malýdýr. 2000 çalýþan rakamý falan çok çok çok atmasyondur. Ürünleri kaliteleri Taral ,Anadolu motor,Yagmur gibi firmalarla kýyaslanamayacak kadar düþüktür.

Türkiye'de þanzýmanýný üreten firma sayýsý azdýr. Bunlardan Biri Anadolu Motor'dur. Lombardini fabrikasýnda üretilir þanzýman. Ayrýca bu firma Honda ve Lombardini'nin Türkiye distribütörü oldugundan neredeyse tüm çapacýlara Honda motor tedarik eder.
      Antrac markasýyla kendi çapasýný üretir.

Ayrýca Yagmur, Taral, Emirsan, Ayka gibi firmalar yerli üretim yaparlar.

Not: Yagmur bazý modellerini Ýtalya'da ürettiriyor.

Comment

yokmu arkadaþlar bu makina hakkýnda bilgi sahibi olan

Comment

kenzz_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          EMRE-5500 ÇAPA MAKÝNASI videolarýný izledim baya güzel çapalýyor ama forumlarda hiçbir yorum bulamadým ve bu forumdada hiç adýndan bahsetilmemiþ kulanan arkadaþlar varmýdýr acabag nedir nedegildir bu makina neden kimse almamýþ yada yorum yapmamýþ fiyatýda uygun üstelik ama yorumlarýnýzý beklýyorum
          Kadýoðlu Makine firmasýnýn ürünüdür. Motorunu Anadolu Motor'dan alýp, montaj yapýyorlar. Düzgün bir firma.

Comment

teþekkürler cevabýnýz için ama bu makinayý baya araþtýrdým ama kulanan kimse yok heralde hakkýnda hiçbir iyi yada kötü yorumunu bulamadým kimse önermiyor herkes taral emirsan yagmur gibi markalarý tavsiye ediyor ve bunlarýn hakkýnda sayfalarca yazýlar mevcut emre 5500 bu makinalar arasýna girebilecek kalitede cihaz degilmi tercih mi edilmiyor acabag sadece kadýoglunun makina hakkýnda videolarý ve yorumlarý var fiyatý 1,400 tl motoruda honda üstelik taral 21m 2400 tl civarý taral kg olarak biraz daha agýr 90kg digeri ise 78kg diyor agýrlýk takýlmýþ hali ama arada 1000 tl fark var her ikiside 5,5 hp bu fiyat farký neden olabilir acabag sonuçta motorlar ayný

Comment

teþekkürler cevabýnýz için ama bu makinayý baya araþtýrdým ama kulanan kimse yok heralde hakkýnda hiçbir iyi yada kötü yorumunu bulamadým tercih mi edilmiyor acabag sadece kadýoglunun makina hakkýnda videolarý ve yorumlarý var fiyatý 1,400 tl taral 21m 2400 tl civarý taral kg olarak biraz daha agýr 90kg digeri ise 78kg diyor agýrlýk takýlmýþ hali ama arada 1000 tl fark var her ikiside 5,5 hp bu fiyat farký neden olabilir acabag sonuçta motorlar ayný
              1400 tl bahsettiðiniz makinaya vereceðinize kama 910 e almanýzý tavsiye ederim 1800 lira üstelik mazotlu ve yanlýþ hatýrlamýyorsam 10 hp motoru var ayrýca römörk yaptýrarak ufak taþýma iþlerinizdede kullanabilirsiniz ben kullanýyorum çok memnunum artýk traktörümü kullanmaz oldum. yakýtýda muadillerine göre oldukca ekonomik

Comment

desingby Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                1400 tl bahsettiðiniz makinaya vereceðinize kama 910 e almanýzý tavsiye ederim 1800 lira üstelik mazotlu ve yanlýþ hatýrlamýyorsam 10 hp motoru var ayrýca römörk yaptýrarak ufak taþýma iþlerinizdede kullanabilirsiniz ben kullanýyorum çok memnunum artýk traktörümü kullanmaz oldum. yakýtýda muadillerine göre oldukca ekonomik
                bizim bahçemiz 1000 metrekare dometes biber gibi þeyler ekiyoruz römork filan gerekmiyor yani kama çin malý oldugundan dolayý ona pek sýcak bakmýyorum forumdada pek tavsiye edilmiyor bu yüzden 2000 ile 2,500 arasý honda motorlu çapalamalara bakýyorken bu emre 5500 çapalama videolarýný gördüm

Comment

haklýsýnýz ama ben kendi deneyimmi paylaþmam gerekirse eski 3 hp lik makinamdan kat be kat iyi üstelik hemen hemen ayný rakama

Comment

Arkadaþlar merhaba. benin yaklaþýk bir dönüm yerim var. Burada yazlarý domates biber patlýcan vs bir anlamda hobi bahçeçiilði yapýcam. bir capalama makýnesi almakistýyorum .tavsiyeniz ne olur . yardýmcý olursanýz sevnirim.(fazla taslý deðil)

Comment

Herkese merhabalar,
                      Çapa makinalarý için kaz ayaðý kullananlar varmý diye merak ediyorum.Kaan marka yeni model kaz ayaklarý çýkmýþ.Acaba bunlarla toprak iþlemek mümkünmüdür?Ben makinanýn patinaj yapmasýndan endiþeliyim.Hiç video bulamadým.Yardýmcý olacak arkadaþlara þimdiden teþekkürler.

Comment

zootek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Herkese merhabalar,
                        Çapa makinalarý için kaz ayaðý kullananlar varmý diye merak ediyorum.Kaan marka yeni model kaz ayaklarý çýkmýþ.Acaba bunlarla toprak iþlemek mümkünmüdür?Ben makinanýn patinaj yapmasýndan endiþeliyim.Hiç video bulamadým.Yardýmcý olacak arkadaþlara þimdiden teþekkürler.
                        4 ceker capa makinasi olmadigi müddetce mümkün degil.

Comment

Herkese merhabalar,
                          kazayaðý dediðiniz þu linkte gözüken parçamý?
                          Kaan Kaz Aya - Kaz Aya Aparatlar - apa Makinas - Sanal Sat Maazas

eðer buysa daha önce iþlenmiþ bir toprakta 100 kg aðýrlýkta bir makineyle bununla rahatça havalandýrma yapýlabilir diye düþünüyorum.

Comment

Herkese merhabalar,

Çapa neden yapýlýr? Çapa yapmada esas amaç nedir? önce buna cevap vermenizi bekliyorum..

Comment

arkadaþlar taralýn 21m honda motorlu ile 22m taral motorlu ayný fiyat benzilide 2000 tl birde antrac diye bir marka var antrac 200 bunun fiyatýda 2,300 tl benzilli honda motorlu þanzýmanda lombardini fabrikasýnda üretilmiþ türkmalý þanzýman diyor benim size sordugum emre 5500 çapalama makinasýnda honda motorlu ama þanzýmandan hiç basedilmemiþ bunun fiyatýda 1400tl civarý ama kg oldukça hafýf agýrlýksýz 58 kg yazýyor sizce yaklaþýk 1000 metre kare arazi okadar olmayabilirde nasýl bir makina almalýyým normalde sivri kurekle kazýyoruz hep arada at ile sürdürüyoruz yani bu makina birdaha sivri kurekle kazmaya gerek kalmýyacak þekilde yapmasý gerekiyor toprak ta taþ filan yok bütçem 2500 tl kg mý hafif olanlardan mý tercih edilmeli agýr olanlardanmý formu baþtan sona okudum bazýlarý 80 ile 100 kg arasýndan aþagýda olanlar iþ yapmaz diyor bazýlarý ise kg hafif olsun diyor iyice hangi makinalara bakacagýmý þaþýrdým bu emre 5500 buldum ama oda 55 kg pek iþ yapmaz geliyor fiyat cazýp ama cebimden 3000 tl çýksýn ama þu bahçeyi birdaha elle kazmak olmasýn 1500 tl verip önceden kazýlmýþ bahçeyi iþleyecekse hiç lazým degil.

Comment

arkadaþlar taralýn 21m honda motorlu ile 22m taral motorlu ayný fiyat benzilide 2000 tl birde antrac diye bir marka var antrac 200 bunun fiyatýda 2,300 tl benzilli honda motorlu þanzýmanda lombardini fabrikasýnda üretilmiþ türkmalý þanzýman diyor benim size sordugum emre 5500 çapalama makinasýnda honda motorlu ama þanzýmandan hiç basedilmemiþ bunun fiyatýda 1400tl civarý ama kg oldukça hafýf agýrlýksýz 58 kg yazýyor sizce yaklaþýk 1000 metre kare arazi okadar olmayabilirde nasýl bir makina almalýyým normalde sivri kurekle kazýyoruz hep arada at ile sürdürüyoruz yani bu makina birdaha sivri kurekle kazmaya gerek kalmýyacak þekilde yapmasý gerekiyor toprak ta taþ filan yok bütçem 2500 tl kg mý hafif olanlardan mý tercih edilmeli agýr olanlardanmý formu baþtan sona okudum bazýlarý 80 ile 100 kg arasýndan aþagýda olanlar iþ yapmaz diyor bazýlarý ise kg hafif olsun diyor iyice hangi makinalara bakacagýmý þaþýrdým bu emre 5500 buldum ama oda 55 kg pek iþ yapmaz geliyor fiyat cazýp ama cebimden 3000 tl çýksýn ama þu bahçeyi birdaha elle kazmak olmasýn 1500 tl verip önceden kazýlmýþ bahçeyi iþleyecekse hiç lazým degil.
                                6-7 HP lik bir diesel sanzimanli capalama makinasi isinizi görür. Tabii toprak tavini kacirmadan. Kaz ayagi veya pulluk , makina 4 x4 olmadan mümkün degil. Benzinli olanlar 200 - 300 M2 icin yeter. Fazlasina degil.

Comment

Working...
                                X