fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa Makineleri Hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Cevap: Çapa Makineleri Hakkında

EMRE-5500 ÇAPA MAKİNASI videolarını izledim baya güzel çapalıyor ama forumlarda hiçbir yorum bulamadım ve bu forumdada hiç adından bahsetilmemiş kulanan arkadaşlar varmıdır acabag nedir nedegildir bu makina neden kimse almamış yada yorum yapmamış fiyatıda uygun üstelik ama yorumlarınızı beklıyorum

Comment

sibumu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      sss sana katılıyorum isim Türkçe olduğu için vatandaş yerli sanıyor.Diğer çin mallarının şanzumanına ve kaanın şanzumanına baksınlar aynı kalıp olduğunu görürler veya dediğin gibi yerli olduğuna dair belgelerini veya varsa deney raporuna baksınlar orda üretici firmanın kim olduğu yazar.BAsmacıoğlu yalnızca ilaç makinaları üretir.Onun da pompasını ve kulandığımotorubaşkayerlerden tedarik eder.
      Şu anda Türkiye de üretilen çapalar Taral-Yağmur-Emirsan-bu firmalarda yalnız şanzumanını üretirler.Motorları başka yerden tedarik ederler.

Kaan çapa makineleri yerli falan değildir, neredeyse tüm ürünleri gibi Çin Malıdır. 2000 çalışan rakamı falan çok çok çok atmasyondur. Ürünleri kaliteleri Taral ,Anadolu motor,Yagmur gibi firmalarla kıyaslanamayacak kadar düşüktür.

Türkiye'de şanzımanını üreten firma sayısı azdır. Bunlardan Biri Anadolu Motor'dur. Lombardini fabrikasında üretilir şanzıman. Ayrıca bu firma Honda ve Lombardini'nin Türkiye distribütörü oldugundan neredeyse tüm çapacılara Honda motor tedarik eder.
      Antrac markasıyla kendi çapasını üretir.

Ayrıca Yagmur, Taral, Emirsan, Ayka gibi firmalar yerli üretim yaparlar.

Not: Yagmur bazı modellerini İtalya'da ürettiriyor.

Comment

yokmu arkadaşlar bu makina hakkında bilgi sahibi olan

Comment

kenzz_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          EMRE-5500 ÇAPA MAKİNASI videolarını izledim baya güzel çapalıyor ama forumlarda hiçbir yorum bulamadım ve bu forumdada hiç adından bahsetilmemiş kulanan arkadaşlar varmıdır acabag nedir nedegildir bu makina neden kimse almamış yada yorum yapmamış fiyatıda uygun üstelik ama yorumlarınızı beklıyorum
          Kadıoğlu Makine firmasının ürünüdür. Motorunu Anadolu Motor'dan alıp, montaj yapıyorlar. Düzgün bir firma.

Comment

teşekkürler cevabınız için ama bu makinayı baya araştırdım ama kulanan kimse yok heralde hakkında hiçbir iyi yada kötü yorumunu bulamadım kimse önermiyor herkes taral emirsan yagmur gibi markaları tavsiye ediyor ve bunların hakkında sayfalarca yazılar mevcut emre 5500 bu makinalar arasına girebilecek kalitede cihaz degilmi tercih mi edilmiyor acabag sadece kadıoglunun makina hakkında videoları ve yorumları var fiyatı 1,400 tl motoruda honda üstelik taral 21m 2400 tl civarı taral kg olarak biraz daha agır 90kg digeri ise 78kg diyor agırlık takılmış hali ama arada 1000 tl fark var her ikiside 5,5 hp bu fiyat farkı neden olabilir acabag sonuçta motorlar aynı

Comment

teşekkürler cevabınız için ama bu makinayı baya araştırdım ama kulanan kimse yok heralde hakkında hiçbir iyi yada kötü yorumunu bulamadım tercih mi edilmiyor acabag sadece kadıoglunun makina hakkında videoları ve yorumları var fiyatı 1,400 tl taral 21m 2400 tl civarı taral kg olarak biraz daha agır 90kg digeri ise 78kg diyor agırlık takılmış hali ama arada 1000 tl fark var her ikiside 5,5 hp bu fiyat farkı neden olabilir acabag sonuçta motorlar aynı
              1400 tl bahsettiğiniz makinaya vereceğinize kama 910 e almanızı tavsiye ederim 1800 lira üstelik mazotlu ve yanlış hatırlamıyorsam 10 hp motoru var ayrıca römörk yaptırarak ufak taşıma işlerinizdede kullanabilirsiniz ben kullanıyorum çok memnunum artık traktörümü kullanmaz oldum. yakıtıda muadillerine göre oldukca ekonomik

Comment

desingby Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                1400 tl bahsettiğiniz makinaya vereceğinize kama 910 e almanızı tavsiye ederim 1800 lira üstelik mazotlu ve yanlış hatırlamıyorsam 10 hp motoru var ayrıca römörk yaptırarak ufak taşıma işlerinizdede kullanabilirsiniz ben kullanıyorum çok memnunum artık traktörümü kullanmaz oldum. yakıtıda muadillerine göre oldukca ekonomik
                bizim bahçemiz 1000 metrekare dometes biber gibi şeyler ekiyoruz römork filan gerekmiyor yani kama çin malı oldugundan dolayı ona pek sıcak bakmıyorum forumdada pek tavsiye edilmiyor bu yüzden 2000 ile 2,500 arası honda motorlu çapalamalara bakıyorken bu emre 5500 çapalama videolarını gördüm

Comment

haklısınız ama ben kendi deneyimmi paylaşmam gerekirse eski 3 hp lik makinamdan kat be kat iyi üstelik hemen hemen aynı rakama

Comment

Arkadaşlar merhaba. benin yaklaşık bir dönüm yerim var. Burada yazları domates biber patlıcan vs bir anlamda hobi bahçeçiilği yapıcam. bir capalama makınesi almakistıyorum .tavsiyeniz ne olur . yardımcı olursanız sevnirim.(fazla taslı değil)

Comment

Herkese merhabalar,
                      Çapa makinaları için kaz ayağı kullananlar varmı diye merak ediyorum.Kaan marka yeni model kaz ayakları çıkmış.Acaba bunlarla toprak işlemek mümkünmüdür?Ben makinanın patinaj yapmasından endişeliyim.Hiç video bulamadım.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Comment

zootek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Herkese merhabalar,
                        Çapa makinaları için kaz ayağı kullananlar varmı diye merak ediyorum.Kaan marka yeni model kaz ayakları çıkmış.Acaba bunlarla toprak işlemek mümkünmüdür?Ben makinanın patinaj yapmasından endişeliyim.Hiç video bulamadım.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
                        4 ceker capa makinasi olmadigi müddetce mümkün degil.

Comment

Herkese merhabalar,
                          kazayağı dediğiniz şu linkte gözüken parçamı?
                          Kaan Kaz Aya - Kaz Aya Aparatlar - apa Makinas - Sanal Sat Maazas

eğer buysa daha önce işlenmiş bir toprakta 100 kg ağırlıkta bir makineyle bununla rahatça havalandırma yapılabilir diye düşünüyorum.

Comment

Herkese merhabalar,

Çapa neden yapılır? Çapa yapmada esas amaç nedir? önce buna cevap vermenizi bekliyorum..

Comment

arkadaşlar taralın 21m honda motorlu ile 22m taral motorlu aynı fiyat benzilide 2000 tl birde antrac diye bir marka var antrac 200 bunun fiyatıda 2,300 tl benzilli honda motorlu şanzımanda lombardini fabrikasında üretilmiş türkmalı şanzıman diyor benim size sordugum emre 5500 çapalama makinasında honda motorlu ama şanzımandan hiç basedilmemiş bunun fiyatıda 1400tl civarı ama kg oldukça hafıf agırlıksız 58 kg yazıyor sizce yaklaşık 1000 metre kare arazi okadar olmayabilirde nasıl bir makina almalıyım normalde sivri kurekle kazıyoruz hep arada at ile sürdürüyoruz yani bu makina birdaha sivri kurekle kazmaya gerek kalmıyacak şekilde yapması gerekiyor toprak ta taş filan yok bütçem 2500 tl kg mı hafif olanlardan mı tercih edilmeli agır olanlardanmı formu baştan sona okudum bazıları 80 ile 100 kg arasından aşagıda olanlar iş yapmaz diyor bazıları ise kg hafif olsun diyor iyice hangi makinalara bakacagımı şaşırdım bu emre 5500 buldum ama oda 55 kg pek iş yapmaz geliyor fiyat cazıp ama cebimden 3000 tl çıksın ama şu bahçeyi birdaha elle kazmak olmasın 1500 tl verip önceden kazılmış bahçeyi işleyecekse hiç lazım degil.

Comment

arkadaşlar taralın 21m honda motorlu ile 22m taral motorlu aynı fiyat benzilide 2000 tl birde antrac diye bir marka var antrac 200 bunun fiyatıda 2,300 tl benzilli honda motorlu şanzımanda lombardini fabrikasında üretilmiş türkmalı şanzıman diyor benim size sordugum emre 5500 çapalama makinasında honda motorlu ama şanzımandan hiç basedilmemiş bunun fiyatıda 1400tl civarı ama kg oldukça hafıf agırlıksız 58 kg yazıyor sizce yaklaşık 1000 metre kare arazi okadar olmayabilirde nasıl bir makina almalıyım normalde sivri kurekle kazıyoruz hep arada at ile sürdürüyoruz yani bu makina birdaha sivri kurekle kazmaya gerek kalmıyacak şekilde yapması gerekiyor toprak ta taş filan yok bütçem 2500 tl kg mı hafif olanlardan mı tercih edilmeli agır olanlardanmı formu baştan sona okudum bazıları 80 ile 100 kg arasından aşagıda olanlar iş yapmaz diyor bazıları ise kg hafif olsun diyor iyice hangi makinalara bakacagımı şaşırdım bu emre 5500 buldum ama oda 55 kg pek iş yapmaz geliyor fiyat cazıp ama cebimden 3000 tl çıksın ama şu bahçeyi birdaha elle kazmak olmasın 1500 tl verip önceden kazılmış bahçeyi işleyecekse hiç lazım degil.
                                6-7 HP lik bir diesel sanzimanli capalama makinasi isinizi görür. Tabii toprak tavini kacirmadan. Kaz ayagi veya pulluk , makina 4 x4 olmadan mümkün degil. Benzinli olanlar 200 - 300 M2 icin yeter. Fazlasina degil.

Comment

Working...
                                X