fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa Makineleri Hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: çapa makinaları hakkında

ben yeni üyeyim bir kaç yorumum olcak alt dan çapalı çapa makinası .engebeli tarla .agaç araları .fidan aralarında kolayca manevra yapabilir ve agaç aralarına kolayca yanaşabilirsiniz ama eksi tarafı arkadan çapalıya göre kullanımı zordur ve insanı yorar . arkadan çapalıya gelince arkadan çapalı olan çapalama makina sı düz arazide kullanmak için çok idealdir ama fidan ve agaç aralarında kolayca manevra yapamaz ve agaç diplerine yaklaşamassınız yani arkadan çapalı olan çapalamalar düz arazi için altdan çapalı olanlar hem düz hemde engebeli araziler için idealdir size 2 tane makina önerecegim 1-altdan çapalı alırsanız y.e.t 510 yagmur 2-arkadan çapalı alırsanız kesinlikle TARAL 51s tavsiyem bu iki makinanın dışında başka makina alırsanız paranıza yazık olur bir kaç kuruş ucuza alacagım diyerek çin malı almayın nasıl olsa tamir parası yenisinide geçer ve parça temini biraz zor olur onun için türkiyenin her yerinde servisi bol ve ucuz yedek parçası olan TÜRK malı olan yagmur ve taraldan şaşmamanızı tavsiye ederim

Comment

Bugünlerde internette ve piyasada çapa makinesi almak için araştırm a yapıyordum. Fakar; çevremde kullanıcı olmadığı için sağlıklı bilgi alamamıştım. Kullanıcıların bilgilerinden çok yararlandım. Bilgilerini bizimle paylaşan tüm doğa/toprak/ot/çöp severlere teşekkür ediyorum. Efe-can

Comment

Sevgili arkadaşlar burayı geç farkedenlerdenim,Nacizane bende fikrimi söyliyeyim.

On yıldır çapa makinesi kullanmaktayım bertolini,honda, yağmur ve taral şu an aklıma gelmiyen bir tane daha var, hepsini kullandım.

Önçe şunu söyliyeyim, yerinizin büyüklüğüne göre model terciği yapınız, yeriniz 3bin metrekareden büyükse 51s arkadan firezeli modelleri veya belden kırmalı tabir ettiğimiz bahçe traktörlerini tavsiye ederim.

Yeriniz üçbin metreden küçükse, kesinlikle dizel taral 40em veya altındaki modelleri tavsiye ederim, hem fazla yormaz hem fazla yakıt harcamaz hem iş yapar.

Yağmur marka ile taral marka motorları aynı ikiside lombardini dizel motoru kullanıyor, diğer aksamlarda da kalite ve dayanıklılık istiyorsanız kesinlikle taral fiat olarak biraz farklıdır ama çok daha kalitelidir.
        Çok yabancı ürünlerden daha kalitelidir.
        http://vadidekicennet.blogspot.com/

Comment

Selam çapa makinaları hakkında araştırma yapıyorum. Çok değişik şekilde makinalar var. Benim 2000 metrekare yerim var.Burası için nasıl bir makina almalıyım. Büyük marketlerden birinde 400 tl ye bir makina gördüm cin yapımı olduğunu söylediler.Bumakina işimi görürmü.Fazlada para vermek istemiyom. Tabi paramıda sokağa atmak istemiyorom sizden bu konuda yardım istiyorum. işliyecem toprak taşsız ve yumuşak bir toprak.

Comment

Sayın arap sizlere 22em diye tabir edilen taralın çapa makınesini tavsiye ederim, ben kendisinide gördüm,çok güzel. 90kg ağılığında

Sizin dediğiniz makinalar çok küçük iş yapmaz, oynar durursunuz, iş yapmaz derken şunu demek istedim,bu tip makinalara ağırlık ve biraz da güçtür işi yapan, çok küçüğünü de çok büyüğünüde tavsiye etmem. Paranızı da sokağa atmamış olursunuz.

Karar sizindir

Comment

Sayın lilium verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Bende geçtiğimiz eylül ayında taralın şanzumanlı 22M alttan çapalı 6,5hp birgs motorlu makinasından aldım.Dediğiniz gibi iyi iş yapıyo ama şanzuman sesi bence çok fazla.Bazıları bunun normal olduğunu söyledi.Siz ne dersiniz bu makinaların şanzumanları sorun çıkarıyormu?

Comment

Toprağı devirerek işleyen tüm alet ve ekipmanlar kesinlikle kaldırılmalı ve yerine yırtarak işleyen alet ve ekipmanlar geliştirilmeli. Yoksa toprak diye artık nereyi deviririz bilemem..

Comment

keleş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Sayın lilium verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Bende geçtiğimiz eylül ayında taralın şanzumanlı 22M alttan çapalı 6,5hp birgs motorlu makinasından aldım.Dediğiniz gibi iyi iş yapıyo ama şanzuman sesi bence çok fazla.Bazıları bunun normal olduğunu söyledi.Siz ne dersiniz bu makinaların şanzumanları sorun çıkarıyormu?
                  Sayın keleş;
                  Şanzuman sesimi, motor sesimi, motor sesi ise normal çalışma sistemi boyle malesef biraz sesli.

Şanzumandan sorun çıkardığını hiç duymadım, yalnız şöyle bir şey var, ani durmada yani büyük bir taş kapar, veya buna benzer birşey, çalışır durumda iken çapaların sıkışıp ani durması halinde, ya aks'sı kırar, yada şanzumanı dağıtırsın, bunların hariçinde sorun yarattığını duymadım.

Comment

kama marka çapa makinasını kullanan ve hakkında bilgisi olan varmı. sanırım kayışlı ama uygun fiyatta.

Comment

Merhaba arkadaşlar. Ben foruma yeni girdim. Benim konuyu anlayan arkadaşlara bir sorum olacak. Ben yaklaşık 15 gün önce Uşakta çapa makinesi satan bir ticarethaneye bertoloni 202 çapa makinesi şipariş ettim. Gelen makine bertolonı 222 modeli. Görünüşü hemen hemen aynı. Ama internete giriyorum böyle bir seri yok. 202 serileri internet sitelerinde hala satılıyor. Acaba bana gönderilen taklit falan olabilirmi?

Comment

Sayın Toprakağası, Bertolini çapa makinalarının ithalatçısı SEMAK tır. Semak ürün listesinde 222 model çapa bulunmuyor. Size tavsiyem Semak Makina - Bahçe, Tarım ve Ormancılık Makineleri - İletişim linkinden formu uygun şekilde doldurup görüş sormanızdır. Aldığınız cevabı buraya yazarsanız neticeyi bizde öğrenmiş oluruz. Gerçekten ilginç bir durum.
                        saygılarımla

Comment

Merhaba arkadaşlar 3 dönüm meyve bahçem var bertolini çapa makinası benim işimi görmeye yeter mi? yoksa başka bir makinamı tavsiye edersiniz

Comment

3 dönüm çok küçük bir alan. Herhangi bir çapa makinası ile tüm çapa işlerinizi görebilirsiniz.

Ancak aynı bahçe için sırt pompası ile ilaçlama düşünürseniz tam bir eziyet olur. Bu nedenle hem çapa, hem ilaçlama, hem römork düşünürseniz rahat edersiniz.

Tüm Bunlar için de büyük çapa ve yedek aparatlarını almalısınız. ya da bunun için küçük bir çapa motoru, elektrikli yada benzinli bir ilaçlama makinası almalısınız. Çapa makinası, bahçeye alınacak makinaları planlama açısından en başta düşünülmesi gerekir. İleride 3 dekarın büyümesi de söz konusu ise daha dikkatli olmalısınız.

Çapa makinaları için Sponsorumuz aldesem.com sayfasını aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.
                            Çapa Makineleri motorları

Comment

Sayın selserac teşekkür ederim verdiğiniz bilgilere. dediğiniz gibi çapa makinası hakkında karar veremedim henüz bahçem iki yıllık olduğu için bu sene tarlamı traktöre sürdürdüm. Fakat ilerleyen senelerde traktöre südüremeyeceğimi anladım bu sene bile bayağı zor oldu. Ayrıca meyve ağaçlarım çok çeşitli olduğundan büyük ilaçlama makinası almam benim için avantajlı olur mu? Bana bir sırt motoru önere bilirmisiniz. hem hafif olsun hem de ileriye doğru atış kuvveti fazla olsun şimdiden teşekkür ederim

Comment

Sayın Paşa57, bahçe çapalarının iki farkıl çeşidi var. Bunu daha önceki mesajlarımda da yazmıştım.

Birisi tekerlekler yerine çapa takılıp motorun tüm ağırlığının çapalar üzerine oturduğu model
                                Diğeri de tekerleklerin arkasına takılan modeldir.
                                Düz arazilerde ikisi de çalışır ancak tekerlekli olan daha az sarsıntı yapar ve kullanımı kolaydır. Freze şeklinde çalışır. fazla derine batmaz. çapa işlerinizi görür. Farklı markalar var. Daha önceki mesajlarda bunlar konuşuldu. Buna göre kararınızı etkileyecek mesajlar olabilir. yukarıdaki mesajları okumanızı tavsiye ederim.

İlaçlama pompasına gelince,

Zırai mücadele çalışmalarınız, ilaçlama işleriniz bahçenizden hiç eksik olmayacaktır. Sırt pompasının alacağı 16 litrelik hazırlayacağınız ilaçla ağaçlarınız büyüdüğü zaman belki 2-3 ağaç zor ilaçlayacak duruma geleceksiniz. Ayrıca habire ilaç hazırlayıp doldurmaktan bıkacaksınız ve eziyet olacak.

Size tavsiyem elle çekilen, el arabası şeklinde isteğe göre elektrikli ve benzinli modelleri olup 60-100-200 litre gibi büyüyen hacimlerde depoları olan ilaçlama makinalarından almanızdır.

Sponsorumuz Aldesem.com sitesinin Bahçe Pulverizatörü linkinde bu makinaların elektrikli modellerini göreceksiniz. Bunların isterseniz benzinlisini de satıyorlar. Henüz siteye eklenmemiş.

İlaçlama makinasının 1000 TL ye yakın maliyeti olacaktır. Ancak çapa makinasının arkasına takılan ilaçlama aparatı ve düzeneği de aynı masrafı bulacaktır.

Saygılarımla.

Comment

Working...
                                X