fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa Makineleri Hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Cevap: Çapa makinaları hakkında

fs290 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi 58 .Sadece sebze yeri için bence uygundur.Amma diğer 6900m için ne düşündün onu bilemem.Benim de 7 dönüm yerim var ve valpadana blits 150 ile hertürlü işlemesini yapıyorum.Selamlar
    Teşekkürler fs290.
    7 dönüm olmasına rağmen sadece 2 dönümlük kısmı ile uğraşıyorum. Bunun 1,5 dönümünde 50 meyve ağacı var. Bu modeli (OLEO-MAC MH 130 ) kullanan arkadaş var mı merak ettim. Ya da benzeri olan hafif (en fazla 15 kg ) küçük bir model de (TARAL ve diğerlerinde bulamadım) olabilir. Sevgiler..

Comment

Sayın ALBAN, kastettiğim konuyu yanlış anladığınızı düşünüyorum. Teknik öğretmen bir arkadaşıma bu konularda yazmak, tereciye tere satmak gibi birşey oluyor. Kesintisiz 15 yıl çapa makinası kullanıp, iki tane hurdaya çıkardım. Çapa makinasında yorulup kolu bıraktığınızda motorun eğimi ve buna bağlı olarak yağ seviyesi değişir. Eğim çok fazla ise motor kendini yağlamada zorlanır. Bunun en büyük belirtisi motorun sesindeki değişmedir. Motor bu şekilde çok kolay rektefiyelik olur. Kastettiğim bu idi.

Comment

Makinacı arkadaşım sizin dikkat çekmek istediğiniz husus engebeli ve taşlı arazide motorun karterindeki yağı çalkalayıp hava kabarcığı oluşturur. Yağ pompası yağ yerine hava kabarcığı emeceği için yağ filminin kopmasına ve motorun hareketli parçalarının aşınmasına neden olur. Ancak motor üreticileri karterdeki yağın çalkalanmasını önlemek için araya deflektör adı verilen parçalar koyar. Tabi bu deflektör çok basit makinalarda olmayabilir.Sizde takdir edersinizki taşlı arazide ben çapa makinasını verimli ve güvenli olacağını pek düşünmüyorum. Taşlı arazi için pulluk veya kaz ayağı gibi aparatları kullanmak daha güvenli olur kanatindeyim. Eğimden dolayı motorun yağsız kalmasından daha çok sarsıntı nedeniyle yağın çalkalanması yağı köpürtür ve bunun zararı olabilir. Arkadan frezeli olan modellerde bu konuda pek sıkıntı olmayacağı görüşündeyim. Bir çok kişi kullandığı aracın kullanma kılavuzunu maalesef okumuyor. İmalatcının tavsiyelerine uymak motorun ve varsa şanzuman yağını belirli aralıklarla kontrol etmek gerekir. Makinada yağ seviyesi azalırsa sizin belirttiğiniz gibi motor ciddi zarar görebilir.

Comment

Mesajlarınızın tamamını taradım. Muğla yöresinden yazdığınız kanaatine vardım. Ben makina imal etmeye karar verdiğim zamandan bu yana (10 yıl kadar), çapa motorlarının hangi yörede satıldığı, servis raporlarından kullanıcılarının sikayetlerini takip ettim. DARENDE ile TEKİRDAĞ yöresinin özellikleri ve beklentileri farklı. Yine bu forumdaki, UZAKTAN KUMANDALI ÇAPA MAKİNASI konusundaki mesajları okursanız ortak bir noktaya varırız.

Comment

zekicicekci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            arkadaşlar ben s51 taral çapa motorunun arkasına romork almak ıstıyorum ne tavsıye edersınız gondermış olduhunuz bılgılere şimdıden teşşekkurler ıyı çalışmalar
            S51 arkasına böyle bir romork yakışır.

http://vadidekicennet.blogspot.com/

Comment

makinacı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Mesajlarınızın tamamını taradım. Muğla yöresinden yazdığınız kanaatine vardım. Ben makina imal etmeye karar verdiğim zamandan bu yana (10 yıl kadar), çapa motorlarının hangi yörede satıldığı, servis raporlarından kullanıcılarının sikayetlerini takip ettim. DARENDE ile TEKİRDAĞ yöresinin özellikleri ve beklentileri farklı. Yine bu forumdaki, UZAKTAN KUMANDALI ÇAPA MAKİNASI konusundaki mesajları okursanız ortak bir noktaya varırız.
              Makinacı arkadaşım öncelikle yeni ve değişik bir çapa makinası için verdiğiniz emek ve uğraşı için sizi tebrik etmek istiyorum. Gerekirse size çalışmalarınızda yardımcı omayı isterim. Sizinde belirttiğniz gibi yöresel özellikler ve beklentiler farklılık arzediyor. Datca yarımadası genelde dağlık ve taşlık alanlarda badem ve zeytin üretimi yapılıyor. Sizin tasarımını ve üretimi üzerinde emek ve çaba sarfettiğiniz uzaktan kumandalı makineyi bekliyoruz. Saygılar.

Comment

Bu foruma üye olma ayrıcalığına sahip olabildiğim için kendimi şanslı addediyorum. Zaten bu forumada bu tartışmaları okuduktan (ÇAPA MAKİNASI yazıp tarattırınca bu forumun, bu bölümü karşıma çıkmıştı) sonra karar vermiştim. Kısaca bu güzel memleketin güzel insanlarını yardımlaşırken gözlemlemek insana haz veriyor. Sözlerinizdeki doping için teşekkür ederim. Sık sık özelinize yazıp tavsiyelerinizi alacağım. Saygılar.

Comment

arkadaşlar devlet çapa alımına destek veriyormuş diye duydum. bu konuda bilgisi olan varmı?

Comment

Zamanı ya geçti yada geçmek üzere. En yakın satıcıya başvurmanızı ve zaman geçirmemenizi öneririm.

Comment

Selam ben bir kaç aydır çapa makinaları hakkında araştırma yapıyorum ama çapa makınasımı yoksa bu işe uygun olduğunu düşündüğüm başak veya belden kırmalı modeller var mini traktörler onlardanmı alsam işimi daha iyi görür.Kullanacağım yer düz 8 dönüm meyve bahçesi ve 1 dönüm bostan olarak kullandığım yer. Toprak yapısı itibarı ile ağır işlenmesi zor bir toprak.Temiz ikinci el çapa makinalarını hangi ilimizde bulabilirim(taral yada yağmur marka)Şimdiden teşekkürler.

Comment

arkadaşlar bugün fox tv de sabah haber al pramında uzaktan kumandalı 17 beygır gücünde traktor yapmışlar alba isimli arkadaş senın dikkatlne şimdiden almanyadan 10 bın sıpariş almış

Comment

Makinayı bende gördüm gayette hoş duruyor ama fiyat konsunda bir açıklama yapmadılar

Comment

BAHÇESEL'E YENİ ÜYE OLDUM.
                            7000 METRE KARELİK BAĞIM VAR.ARAZİM DÜZ.BİRAZ DA FİDAN DİKMEYİ DÜŞÜNÜYORUM. BUNLARA BAKMAK İÇİN BİR ÇAPA MAKİNASI ALMAK İSTİYORUM. GENELDE SÖYLENİLEN YAĞMUR yet 250 DİYORLAR AMA YİNEDE SİZİN TECRÜBENİZDEN YARARLANMAK İSTİYORUM. ACABA HANGİ ÇAPA MAKİNASINI ALMAK BENİM İŞİMİ GÖRÜR VE SIKINTI ÇIKARTMAZ.

Comment

Adnan bey öncelikle size en yakın ve kolay servis verebilecek markayı secin.Dünyanın en iyi makinesi olsa bile servisi yoksa işe yaramaz.Bulunduğunuz bölgeyi araştırın ve servis işini garantiye alınız.Yoksa günümüzde kötü mal kalmadı.Sadece motor kısmına da bakın Çin malı veya Çin’de imal edilmiş olmasın.Yoksa ancak bir sezon kullanabilirsiniz.

Comment

YAĞMUR MARKASININ SERVİSİ NEVŞEHİR DE VAR. YALNIZ BUNUN KARDEŞİ SAYILAN FLASH 240 DİYE BİR MARKADA SÖYLÜYORLAR. YAĞMUR yet 250 Mİ? YOKSA FLASH 240 MI? ALMAM BENİM İÇİN İYİDİR.

Comment

Working...
                                X