fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa Makineleri Hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Cevap: Çapa Makineleri Hakkında

selamlar arkadaşlar yazdıklarınız paylaştıklarınız için teşekkürler önemli bilgiler edindim fakat benim sorunum büyük 50 dönüm arazi nin 40 dönümünü şerbetçi otu yetiştirmek için kullanacagım 20 dönümü ekildi 20 dönümde bu güz ekilecek bu boyutta bir arazi de şerbetçi otuna uygun hangi çapa makinasını tavsiye edersiniz kama 610 e dizel modeli kafama yatıyor ama 2 yıl garantili olmasına ragmen çin malı oldugu için net bir karar veremiyorum yardımcı olacak herkeze şimdiden teşekkürler.

Comment

pacosa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      selamlar arkadaşlar yazdıklarınız paylaştıklarınız için teşekkürler önemli bilgiler edindim fakat benim sorunum büyük 50 dönüm arazi nin 40 dönümünü şerbetçi otu yetiştirmek için kullanacagım 20 dönümü ekildi 20 dönümde bu güz ekilecek bu boyutta bir arazi de şerbetçi otuna uygun hangi çapa makinasını tavsiye edersiniz kama 610 e dizel modeli kafama yatıyor ama 2 yıl garantili olmasına ragmen çin malı oldugu için net bir karar veremiyorum yardımcı olacak herkeze şimdiden teşekkürler.
      Sayın Pacosa
      KAMA 610 ile ilgili bilgim yok ama buraya tıklayarak ilgini çekebileceğini düşündüğüm İTALYAN BERTOLİNİ Çapa Makinelerini incelemeni tavsiye ederim. Bertolini markası Türkiyede yaygın servis ve yedek parça ağıyla sorunsuz hizmet vermektedir.
      Saygılar

Comment

Arkadaşlar 2-3 gün önce bertolını 222 alacağım diye yazmıştım.Evet bu makinayı aldım pazar günüde hemen denemesini yaptım.Kesinlikle tavsiye ediyorum.Yumuşak ve orta sertlikteki topraklarda ideal kullanılıyor.Aşırı sert ,taşlı ve özellikle bol ayrık otu bulunan topraklarda kullanmanızı tavsiye etmiyorum.Ama bunu sölerken bilinçli ve dikkatli kulanırsanız bu tip arazidede sonuç elde edersiniz.Kendi arazimdede yukarıda saydığım olumsuz toprak yapılarında yer yer rastlamama rağmen zahmetsizce işimi gördü.Yakıt konusun da oldukça cimri şase kısmı sağlam İlere ve geri tek elden elçekli olarak ara vermeden kullanılabiliniyor.1000-2000 m2 arazi olana çok ideal ve şu aralarda çok hesaplı miktara taksit olanağı da var.

Comment

ömerasaf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Sayın Pacosa
          KAMA 610 ile ilgili bilgim yok ama buraya tıklayarak ilgini çekebileceğini düşündüğüm İTALYAN BERTOLİNİ Çapa Makinelerini incelemeni tavsiye ederim. Bertolini markası Türkiyede yaygın servis ve yedek parça ağıyla sorunsuz hizmet vermektedir.
          Saygılar

yardımınız için teşekkürler umarım kama 610 e modelini kullanan bir arkadaşımız yakın zamanda yazılarımızı okur tacrübe etmiş bir arkadaşımızın fikirleri çok işe yarardı

Comment

talen74 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Arkadaşlar 2-3 gün önce bertolını 222 alacağım diye yazmıştım.Evet bu makinayı aldım pazar günüde hemen denemesini yaptım.Kesinlikle tavsiye ediyorum.Yumuşak ve orta sertlikteki topraklarda ideal kullanılıyor.Aşırı sert ,taşlı ve özellikle bol ayrık otu bulunan topraklarda kullanmanızı tavsiye etmiyorum.Ama bunu sölerken bilinçli ve dikkatli kulanırsanız bu tip arazidede sonuç elde edersiniz.Kendi arazimdede yukarıda saydığım olumsuz toprak yapılarında yer yer rastlamama rağmen zahmetsizce işimi gördü.Yakıt konusun da oldukça cimri şase kısmı sağlam İlere ve geri tek elden elçekli olarak ara vermeden kullanılabiliniyor.1000-2000 m2 arazi olana çok ideal ve şu aralarda çok hesaplı miktara taksit olanağı da var.

Güle Güle kullan .. çok doğru seçim...

Comment

ANTRAC 200 Çapa Makinesi
              Ben geçen sene aldım çok memnunum.
              Bu sene fiyatıda baya uygun.
              2207 Tl ye 10 taksit yapıyorlar axees karta ilgilenenlere tavsiye edilir.
              http://www.ereyon.com.tr/urun/antrac...anzimanli.aspx

Comment

Herkese merhaba,
                Çapa makineleri konusunda forumda yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
                Ben de 3 dönüm alanda hobi olarak bahçe işleriyle uğraşıyorum. 60-70 adet meyve ağacım var küçük bir alanda (150 metrekare) domates biber gibi sebze yetiştiriyorum. Ankara'da yaşıyorum. Bertolini 215 Brigss Stratton motorlu makinemi maalesef geçen yıl bahçeden çaldılar. Bu sene yeni bir tane daha almam gerekiyor.
                Bertolini 215 Honda 5,5 hp ya da Antrac 200 6,5 hp makinelerden birini almayı düşünüyorum. Hangisini tavsiye edersiniz acaba?
                Teşekkür ediyorum.

Comment

herkese merhaba
                  bende tps adria04 motorlu çapa makinesi var. yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum. genel olarak memnunum ancak yumuşak topraklarda dalma yapıyor ve çok uğraştırıyor. o nedenle bir de el traktörü almayı düşünüyorum ama çevremde el traktörü kullanan yok. çekincelerim var. el traktörü kullanan arkadaş varsa artılarını ve eksilerini yazarsa sevinirim.

Comment

Eğer yanlış bilmiyorsam bizim dilimize yerleşen çapa makinası ile el traktörü aynı şeydir. Bahsettiğiniz dalma gibi problemler bu tip makinaların yapısındandır. Arkadan çapalı makina ile işinizi görmeyi deneseniz de öyle karar verseniz daha iyi olur düşüncesindeyim.

Comment

selamlar ben abduulah arkadaşlar ben busiteye 3 5 aylık üyeyim kama çapa makinasın kulandım diyen arkadaşım iyi diyorsun bende kulandım sorunla karşılaştım bence teknik tasarım hatası var bumotorlarda topragı işlerken motorun aks gövdesi topraga oturuyor ilerlemesini önlüyor çünkü aks gövde mesafesi 20 santim boştakalıyor bukısma çapa ugramıyor sürünerek topragı yırtmaya çalışıyor diger çapa makinalarını izledim şanzuman aks gövdesi uzun ve ince çapa görmeyen kısım 5 santim böyle olunca topragı rahat yırtıp ilerliyor bence kama makinasını ital eden bay reyis bumotorların şanzuman aks gövde tasarımını gözden geçirtmeli acaba farklı çapa gurupları ile bu sorunu aşmamız mümkünmü bilgisi olan arkadaş ların önerisini bekliyorum şimdiden teşekürler

Comment

Erhantug Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Herkese merhaba,
                        Çapa makineleri konusunda forumda yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
                        Ben de 3 dönüm alanda hobi olarak bahçe işleriyle uğraşıyorum. 60-70 adet meyve ağacım var küçük bir alanda (150 metrekare) domates biber gibi sebze yetiştiriyorum. Ankara'da yaşıyorum. Bertolini 215 Brigss Stratton motorlu makinemi maalesef geçen yıl bahçeden çaldılar. Bu sene yeni bir tane daha almam gerekiyor.
                        Bertolini 215 Honda 5,5 hp ya da Antrac 200 6,5 hp makinelerden birini almayı düşünüyorum. Hangisini tavsiye edersiniz acaba?
                        Teşekkür ediyorum.

bence yağmur ya da antrac almalısın. özellikle yağmuru tavsiye ederim ki gerçekten çok harika makina.. sormak istediğin bişey olursa bana sorabilirsin konuya hakimim..

Comment

sn. pacosa,
                          50 dönüm tarlaya kama 610 dayanmaz onu baştan söyliyeyim yani.
                          büyük 12 beygir yagmur yet510 almalısın.
                          sormak istediğin bişey olursa bana sorabilirsin ben hem kullanıcıyım hemde satıcıyım..

Comment

• Cevap: çapa makinaları hakkında

Selahattin YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Taral marka çapa makinelerinden vazgeçmeyin onunda büyük ve küçük olanı var işleme genişliğine göre hangisi size uygunsa tercih edersiniz. Çin malları olanlar var onlarla henüz karşılaşmadım. Bunun dışında tekerleksiz direkt çapanın motora bağlı olarak döndüğü makinalar varyani motorlu çapalar bunlar ise kullanıcıyı oldukça yoruyor ve yavaş kalıyor.

Taral marka çapa makinaları hem tercihte yüksek öncelikli ve ülkemizde sorunsuz servis ve yedek parça imkanı var hemde kolay alınıp satılabiliyor.

Adminlerin bu konuda seffaf olması ve tek bir markayı özendirip yanıltıcı olmaması gerekir diye düsünüyorum...

Comment

öncelikle herkese selamlar saygılar sevgiler....
                              yaklaşık 1.5 yıl önce bu başlığı açtığımda doğrusu bu kadar katılım olacağını beklemiyordum. bilgi tecrübe ve yorumlarını esirgemeyen herkese teşekkürü borç bilirim.
                              daha önce taral 32m olarak yaptığım tercihimi araba sorunu nedeniyle 1 yıl erteleyerek ve 22m olarak değiştirerek (arabayı değiştirince haliyle maddiyat kısıtlandı) geçtiğimiz ay gerçekleştirebildim.
                              buradan taksit miktarı ve vade konusunda gerekli kolaylıkları gösteren Tavşanlı Bereket Tarım yetkilisi Osman Bey ve Kütahya Şubesi sorumluları Adem Bey ve Mehmet Beye teşekkürlerimi ayrıca iletiyorum.
                              geçtiğimiz iki hafta içindeki kullanım tecrübelerime göre de iyi bir tercih yaptığımı söyleyebilirim.
                              kullanım konusunda tecrübe kazandıkça makinanın kullanımı daha rahat olacak. bunu şimdiden söyleyebilirim. her ne kadar alttan çapalı olduğu için yorsa da bu yorgunluğu en aza indirmek tecrübe sayesinde olacak.

foruma katkıda bulunan herkese tekrar teşekkür ederim.

edindiğim tecrübeleri zaman zaman paylaşmaya çalışırım.

Comment

• Cevap: Çapa makinaları hakkında

ilkadem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Merhabalar,
                                Bende YET 250 Honda GX200 almaya karar verdim gibi.Şimdi nerden ve kaça alabilirim diye araştırıyorum.Önerisi olan varmıdır?
                                TEŞEKKÜRLER

merhabalar biz satıcıyız siz nerelisiniz acaba ?
                                Zonguldak ve civarı ise uygun bir fiyat veririz

Comment

Working...
                                X