fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa Makineleri Hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Cevap: Çapa Makineleri Hakkında

Yirmi dönüm tarlam var. Bütçe şartlarıma göre yağmur 360, taral 41m ve bertolini 294 modellerinde karar kıldım gibi. Fakat hiç tecrübem olmadığı için kalite ve yedek parça olarak hangisi avantajlı bilmiyorum. Tarlam eğimli. Bunlar mı, yoksa başka bir modeli mi önerirsiniz? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Comment

Taral her zaman iyidir.

Comment

yağmur yet360 veya taral 40 m makinaları kullanmak için kilolu ve güçlü olmak gerekiyor deniliyor. 8.5 HPlik bu makinaları herkes kullanamaz mı? makinayı kontrol etmesi zor mu?

Comment

Bu başlıkta bu sorunun cevabı var aslında ama kısaca söyleyeyim oluşan titreşim kol kuvveti gerektiriyor ve oluşan titreşim inanılmaz derecede yoruyor insanı. Ama alırsanız pazularınız iyi gelişir .

Comment

Arkadaşlar,benim de çapa makinası ile başım dertte.2.5 dönüm bahçem var arazi çok az meyilli.killi bir toprak yapısı var.verebileceğim para en fazla 2000 tl civarı. beni yormayacak ve randıman alabileceğim bir şey istiyorum.Ankarada olduğumu da belirteyim.daha bu ite çok yeniyim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür.

Comment

daha önce sorulmuştu ama sanırım cevap veren olmadı oleomac mh 130 makine sadece 1 beygir 1,5 saat kesitisiz çalışır diyor katalogda4 zamanlı benzinli motorlu kullanan varmı acaba iş genişliği 15 -30 cm. imiş acaba iş derinliği ne kadardır. meyve bahçelerinde küçük alanlarda işe yararmı toksa çok mu hafif kalır ilgilenenlere teşekkürler.

Comment

nevsokol Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                iyi günler arkadaşlar. tarım ve koy işleri müdürlügün çapa makinelerinde %50 destekleme kampanyası vardı istedikleri şartlar küçük arazisi olanlar için çok uygundu. bu kampanya seneye yine devam edecek .
                Şu anda faydalanabiliyormuyuz? Detay bilgiyi nereden alabilirim?
                tşk.

Comment

Benim bir dönüm yerim var. Bahçe çapası almak istiyorum ama dizelmi benzinlimi alsam karar veremiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

Comment

merhaba süleyman bey; bir dönüm yer için dizele o kadar para vermeye gerek yok, honda motorlu şanzımanlı çapa makinaları var, işinizi rahatlıkla görür.

Comment

Teşekkür ederim.

Comment

benn06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        daha önce sorulmuştu ama sanırım cevap veren olmadı oleomac mh 130 makine sadece 1 beygir 1,5 saat kesitisiz çalışır diyor katalogda4 zamanlı benzinli motorlu kullanan varmı acaba iş genişliği 15 -30 cm. imiş acaba iş derinliği ne kadardır. meyve bahçelerinde küçük alanlarda işe yararmı toksa çok mu hafif kalır ilgilenenlere teşekkürler.
                        öncelikle selamün aleyküm herkese. başlığı açtıktan sonra yapılan yorumlardan ve daha fazla araştırmadan sonra almış olduğum taral 22m çapa makinesini kullanım tecrübemden yola çıkarak şunu söyleyebilirim ki:
                        bir makinenin uzun veya kısa süre çalışması değil çalıştığı süre boyunca yaptığı iş önemli.
                        motor gücü ve buna bağlı makine ağırlığı toprak işlemede önemli bir etken.
                        toprağın sertlik veya yumuşaklığı hem kullanıcı açısından hem de makinenin yaptığı işi gösterme açısından önemli bir faktör.
                        fiyat konusu herkesin kendi bileceği bir şey ama, "ne kadar ekmek o kadar köfte" sözü bazen çok hoşuma gider.

tekrar herkese teşekkürler.........
                        Last edited by ozencan43; 31.01.12, 18:16.

Comment

Sn Benn06

1 Beygirlik bir makine çok güçsüzdür.Almak istediğiniz makineyi tanımıyorum. Ama ne olursa olsun böyle bir makine iş görmez. Sonra yerinizin alanı ne kadar? Meyillimi/taşlımı vs vs toprak durumu nasıl bahsetmemişiniz.
                          Öyle bir makine çok yumuşak bir toprağı hafif karıştırır. Sonra tarladan çıkaramazsınız sizi yorar.
                          Ne olursa olsun iş görmez. Piyasada çok çapa makinesi var. Önemli olan servis ve yedek parça durumu. İlk arızada sorun olur. Servisi var ise ve uzakta ise taşıma sorunu derken astarı yüzünden pahalı olur.
                          Ben alırken çok araştırma yaptım. Taral 22m benzinli 6.5 hp lik bir makine aldım. İki yıldır sorunsuz kullanıyorum.

Size kolay gelsin. Başka sorunu var ise yanıtlarım.Selamlar

Comment

benn06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Belirtilen makinayı geçen yıl aldım. Daha önce Taral 16 M almıştım, ancak hafta sonları hobi amaçlı gittiğim bahçemizdeki depodan çaldılar. Taşınabilir , bagajda taşıyabileceğim bir model olarak bunu gördüm. Eğer toprağınız taşlı değilse, uğraştığınız alan sebze bahçesi, 20 - 30 civarında ağaç varsa kullanabilirsiniz. Hafif (15 kg ) ve kullanışlı, çok kolay start alıyor. Çapa derinliği 20 cm civarında. Çok ekonomik,benzini çok az harcıyor. Çok otlu veya çamurlu arazide, tavsız toprakta zorlanıyor.Taral iyi çalışıyor , ancak bazen geç start alıyordu. Hobi amaçlı olarak bu işlerle uğraşıyor ve araziniz geniş değilse tavsiye ederim. Saygılar.

Comment

Arkadaşlar hepinize iyi günler, bereketli mahsuller, dilerim. İki dönüm bahçemde çapa makinesi ile meyve fidanlarının arasını, yazlık sebze ekilecek alanları kıştan pulluk ile sürmek makineyi yaz mevsiminde de çapalama için kullanmak istiyorum. Henüz ne marka ve nasıl bir makine alacağıma karar vermedim. Çapa makineleri ile pullukla sürüm yapılabiliyor mu ? Ne kadar verimli oluyor? Nasıl bir makine almalıyım? Bilgisi olanlar yardımcı olursa memnun olurum. Şimdiden teşekkürler...

Comment

arabacı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Arkadaşlar hepinize iyi günler, bereketli mahsuller, dilerim. İki dönüm bahçemde çapa makinesi ile meyve fidanlarının arasını, yazlık sebze ekilecek alanları kıştan pulluk ile sürmek makineyi yaz mevsiminde de çapalama için kullanmak istiyorum. Henüz ne marka ve nasıl bir makine alacağıma karar vermedim. Çapa makineleri ile pullukla sürüm yapılabiliyor mu ? Ne kadar verimli oluyor? Nasıl bir makine almalıyım? Bilgisi olanlar yardımcı olursa memnun olurum. Şimdiden teşekkürler...

Topiğin 27 sayfasının tamamını okudunuzmu bilmiyorum ama aslında aradığınız bilgilerin çoğu yukarılarda var.

Aynı düşünce ve tereddütlerle iki yıl önce açtığım bu başlığa cevap yazan toprak sevdalılarının fikir ve tecrübe katkılarıyla yine önceki mesajlarımdan birinde belirttiğim taral 22 m çapayı almıştım. (tekerlekleri ve karık pulluğuyla beraber.)

normal pulluk ta alırsanız çapaları çıkarıp tekerleklerini takarak pullukla sürüm yapabilirsiniz. Tabii toprağın tavında olması şartıyla.

Zaten makineyi kullandıkça püf noktalarını da kendiniz keşfediyorsunuz.

Marka ve model sizin bileceğiniz iş ama ağırlık olarak 100 kg civarında olması iyi olur.

şimdiden hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle,bereketiniz bol olsun.......

Comment

Working...
                                X