fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa Makineleri Hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Cevap: Çapa Makineleri Hakkında

Capalama makinalari Hk. yazilanlari okudum. mükemmel cevaplar var. Ben 9 dönüm zeytinligi olan biriyim. Agaclarim 2.5 M buldu. mahsul budamasi agaclari saga sola fazlasiyle yatiriyor. Elimdeki capalama makinasi zorluk cikariyor. Yere kadar uzanmis zeytinlerim zarar görüyor. Belden kirma 20Hp gibi bir traktörle takas yapmayi düyünüyorum. makinam;
    Yagmur j.e.t. 500 capalama makinasi. 2005 model. Az kullanilmis. 3 ileri bir geri vites. 12 HP motor. Lombardini. Dizel . Italya uretimi. Her sey orjinal. Marine mumkun. Guclu bir makina. evladiyelik. 10 donum ve uzeri icin cok uygun. Ayni anda 30 cm kadar toprak kazilir ve duzlenebilir. Yakitta inanilmaz tasaruflu. Kotü tarafi yumruk büyüklügünde ve fazlasi taslik ise, makina taslarin üstünden atlarken sarsiyor. Tarlada taslar kücükse hic sorun yok. Yagmurdan sonra tarla tavindayken makinanin isliyemiyecegi bir toprak yok. ön bellemeye gerek yoktur. 5 ve 15 dönüm arasi yerler icin mükemmeldir. Damlama sistemini kendim kurdum. Bilgi verebilirim. Parasal bir cikarim yoktur. [email protected]

Comment

5 Hp ye kadar, benzinli capalama makinalari ön belleme yapmadan topragi capalamakta cok zorluk ceker. Insani yorar. Olmaz demiyorum. bir sonraki capalamaya isteksiz olursunuz. makinanizin az yakmasi icin diesel olmasi gerekir. Benzinliler biraz fazla yakar. 2 zamanli ise benzine yag koymalisiniz. Bahce büyüdükce, motor gücünün büyümesi kacinilmazdir. Güclü motor az zamanda cok is yapar. Her zaman islenecek topragin tavinda olmasi sarttir. Yer cok nemli olursa, toprak capaya yapisiyor. Toprak cok kurumussa, capa sendeler. Capaya yapismiyacak kadar nemli olmasi ideal olanidir. Tavinda capalamak zevk verir.

Comment

Tarım desteklemesinden faydalanıp yağmur yet 320 7.5 HP ışıklı marşlı çapa motoru almak isteyenler hala bekliyor. çünkü makina daha piyasada yok. motoru hala İtalyadan gelmemiş. yani piyasada olmayan bir ürünü adamlar satıyor, bayiler paraları çoktan aldı fakat motorlar hala piyasada yok. birçok kişi mağdur olmuş durumda. tarım bakanlığının bu durumdan habersiz olduğunu düşünüyorum.

Comment

ozdogana Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Tarım desteklemesinden faydalanıp yağmur yet 320 7.5 HP ışıklı marşlı çapa motoru almak isteyenler hala bekliyor. çünkü makina daha piyasada yok. motoru hala İtalyadan gelmemiş. yani piyasada olmayan bir ürünü adamlar satıyor, bayiler paraları çoktan aldı fakat motorlar hala piyasada yok. birçok kişi mağdur olmuş durumda. tarım bakanlığının bu durumdan habersiz olduğunu düşünüyorum.

Ozdogana katılıyorum,
          sadece "piyasada olmayan bir ürünü adamlar satıyor" bu cümlesine, marka güvenilir oldukdan sonra ürün elinde olmasa dahi makina satışı yapılmaktadır.

Vatandaş yağmur marka çapa makinası alacaksa sadece motor ellerinde olmadığı için bekler, sonuçta verilmiş bir söz var, motor fiyatı artsa bile eski fiyattan motorunu alır.

Comment

Piyasada olmayan bir ürünü satma mantığı gittikçe yaygınlaşıyor. Bunun ana nedeni distribütr yada satıcıların küresel yada ülkesel kriz nedeniyle riske girmek istememeleri. Düşünün iphone4 reklamları Tv lerde reklam üstüne reklam yapıyor. Tüm türkiye'ye giren iphone4 sayısı 5-10 bin arası ya vardır ya yoktur, şöyle ki düşünün tv lerde cayır cayır reklamı yapılırken koskoca Bursa'ya gelen iphone4 sayısı sadece 100 tane, bende zar zor 4 tane alabilmiş güçlü bir bayiden aldım bu bilgiyi. Siparişi topluyorlar, alım garantisini sağlıyorlar müşteriler nasılsa bekliyor (ha iphone4 aldım mı diyeceksiniz hayır daha önemli işler varken 1700-2400 TL arası satılan bir telefona para vermem, veremem).

Comment

Piyasada olmayan bir ürünü satma mantığı gittikçe yaygınlaşıyor. Bunun ana nedeni distribütr yada satıcıların küresel yada ülkesel kriz nedeniyle riske girmek istememeleri. Düşünün iphone4 reklamları Tv lerde reklam üstüne reklam yapıyor. Tüm türkiye'ye giren iphone4 sayısı 5-10 arası bin ya vardır ya yoktur, şöyle ki düşünün tv lerde cayır cayır reklamı yapılırken koskoca Bursa'ya gelen iphone4 sayısı sadece 100 tane, bende zar zor 4 tane alabilmiş güçlü bir bayiden aldım bu bilgiyi. Siparişi topluyorlar, alım garantisini sağlıyorlar müşteriler nasılsa bekliyor (ha iphone4 aldım mı diyeceksiniz hayır daha önemli işler varken 1700-2400 TL arası satılan bir telefona para vermem, veremem).
              Bu durumda markanın güvenilirliği düşüyor. Bir arkadaşım Yağmurun fabrikasını aradı, bayi ile görüşün dendi. Bayi zaten adam gibi cevap vermiyor. Haziran ayında yapılması gereken bir teslimat 2011 yılına girmek üzere olduğumuz şu günlerde hala yapılmamış ve yeterli bir açıklama yapılmamış. Kime güveneceğini şaşırıyor insan. Ellerinde olmayan bir ürünü pazarlamak Yağmura yakışmıyor..

Comment

Türkiye'nin en büyük çapa makinası üreticisi ile en büyük motor üreticisi arasında 4-5 yıl öncesinden başlayan bir sürtüşme var. O yüzde şanzıman+defransiyel yerli, motor MADE İN PRC, yani ÇİN. İthalat her zaman sorunlu...

Comment

öncelikle selamlar,başarılarınızın devamını dilerım.az önce üye oldum. dikkatlice yorumları okudum.bilgilendim.bende 5 yıldır yet 250 kullanıyorum harıka bir makina yalnız şanzımandan yağ atıyor servisine sordum normaldır yağını devamlı kontrol et sorun çıkarmaz dedi çapa almayı düşünen arkadaşlara bu marka ve modeli tavsiye ederım.

Comment

sayın sitenin yöneticileri sizden bütün marka ve modellerın yedek parça ve aksesuarlarının fiyatlarını gösteren çizelge rıca ederım
                    .

Comment

Türkiye'nin en büyük çapa makinası üreticisi ile en büyük motor üreticisi arasında 4-5 yıl öncesinden başlayan bir sürtüşme var. O yüzde şanzıman+defransiyel yerli, motor MADE İN PRC, yani ÇİN. İthalat her zaman sorunlu...
                      lombardini motoru italyadan alıyor yağmur ancak 15 LD350 modeli kaç aydır müşteriler bekliyor.. fabrikadan net bir açıklama da yapılmıyor. müşteri ilişkileri diye bir şey yok. adamlar bayiye sorun gibi laflarla müşterilerini oyalıyor. yani bireysel müşterileri adam yerine bile koymuyor, sen git bayi gelsin diyor

Comment

Yurdum insanının kaderi bu. Bu konuda yazacağım çok gerçekler var ama hukuki sonuçları nedeniyle yazamıyorum.

Comment

ben kenan saygılarımla.20 dekar düz araziyi işlemek amacıyla,bertoloni 294 alf şanzumanlı 10 hp düşünüyorum uygunmudur.arkadan çekişli dahamı az yorucudur

Comment

Tüm üyelere selamlar,saygılar.

İsmim Serkan SARAÇ.Yağmur Tarım Makinaları San.ve Tic. A.Ş. firmasında Ticari Direktör Yardımcısı olarak görev yapmaktayım.

Y.E.T.320 15LD350 Marşlı modeli ile ilgili yaşanan teslimat problemleri ile ilgili açıklama yapma gereği hissettim.Bu ürünümüzde kullanmakta olduğumuz Lombardini 15 LD 350 serisi motor Lombardini srl firması tarafından 2010 yılı içerisinde bize sunulan bir motordur ve 2010 yılı başından beri firmamız tarafından özellikle ihraç ürünlerimizde kullanılmaktadır.Haziran 2010'dan itibaren de Türkiye'de yedek parça ve servis hazırlıklarını tamamlayarak yurtiçi satışına başlanmış bulunmaktadır.Üretici firmadan kaynaklanan gecikmeler sebebiyle birçok müşterimize bu ürünümüzü zamanında tedarik edememiş bulunuyoruz.Son yapılan üretim progrogramına göre Y.E.T.320 15LD 350 Marşlı makinalarımız gelecek hafta içerisinde sevkiyata hazır hale gelecektir.

Ayrıca yukarıda bazı mesajlarda belirtilen birkaç yanlış bilgi ile ilgili düzeltme yapmak istiyorum.Firmamız ürünlerde farklı menşeli ve markalı motorlar kullanmaktadır.Kullanmakta olduğumuz tüm Lombardini markalı motorlar orijinal İtalyan malı olup bu tercih tamamen ürünün kalite seviyesinin firmamızın ihtiyaç duyduğu yüksek kalite standardı ile ilgilidir.

Bununla birlikte henüz piyasada olmayan ürünlerin satışı ile ilgili yorum konusunda ise yukarıda yapmaya çalıştığım açıklama umarım bilgilendirici olmuştur.Ayrıca telefon ile ürün teslim tarihi konusunda bilgi veremememiz konusu ile ilgili olarak seri üretim ve programlı üretim mantığı ile üretim yapan bir şirket yapımız olduğu için bu tür taleplere cevap veremediğimizi üzülerek belirtmek isterim.Ancak bayilerimizden yeterli bilgi akışı sağlanamadığı taktirde görüşlerinize her zaman değer vereceğimizi de belirtmek isterim.

Saygılarımla.

Comment

Serkan Bey, Açıklamanız için teşekkür ederim. Hem Site yönetimi olarak hemde çapa makinalarınızı kullananlar olarak firmanıza güven duyduğumuzu belirtmek isterim. Umarım Tüm yeni müşterilerinizin sorunları fazla gecikme olmadan halledilir. Kolaylıklar dilerim.

Comment

Çapa makinası kullanmaya 10 hp.lik bir motor ile 1991 yılında başlamış biri olarak hep merak ederim, neden yerli motor kullanmazlar diye...

Comment

Working...
                                X