Arkadaşlar bende 10 beygirlik kaan çapa makinesi var.Alttan çapalı.Harika işler çıkarıyor.Çin malı ama bu yaz tahmini 60-70 dekar bahçe çapaladı.Hiçbir sorun çıkarmadı inşallah seneye de çıkarmaz.Herkese elamlar
serkan bey bu durumda bayilere yeterli ve gerekli bilgi tam olarak verilmemiş. bayiye sorulduğunda hep 15-20 gün sonrasının tarihini veriyordu. bu tarihi de bayi kafasından mı uyduruyordu şimdi. bir de gümrükten malların gelmesini bekliyoruz lafı vardı. italyadaki lombardini fabrikasından sanki buradakilerin hiç haberi yok gibi bir hava vardı. yurt dışı olduğundan italya ile irtibata geçmek zordu sanki. neyse bu foruma yaptığınız bu açıklamaya güvenmek zorundayız. buraya zahmet edip açıklama yaptığınız için size teşekkür ediyoruz.
Yerli üretlm kalite konusunda çok ilerleme kaydetti. Hasbelkader üretimin içinde biri olarak bazı firmaların servislerini tek tek ziyaret edip falanca marka çapa makinasına akuple edilmiş motorlara bakım yaparsanız servisliğinizi iptal ederiz şeklinde uyarılarına da sahit oldum. Yukarıda yapılan yorumların gizli manası yerli motorların kalitesiz olduğu şeklindedir ki yerli üretime çok büyük haksızlıktır. İsterseniz kaba işçilik hatalarını attığım taklalarla birlikte yazayım da bazı firmalar çalıştırdıkları kaynakçıları yeniden eğitime yollasınlar.
Veli taskin bey; Bugün traktörden de sikayet eden bir cok köylü bulabilirsin! Capalama makinasinin derinlik islemesi kisinin elindedir. Zaten ilk seferde 30 cm isleyemez. 15-15 olabilir. Arkadaki topraga giren lama nasil ayarlanirsa öyle olur. Makinanin kökleri bozdugu tamamiyle üretilmis tembelliktir bence. Zeytin kökleri 30 cm. 15 cm en fazla 20 cm zeytin icin yeter zaten. Capa makinasinin agir olmasi, daha az güc gerektirir. Capalama mili genisledikce makina sarsar. 1.20 cm capalamayi 10 HP lik makina bile yapamaz. 10 ve 12 HP lik makinalarla romork da kullanilir. Ben sahsen 80 CM capalama ile cok daha rahat agac cevresini dolasabiliyorum. Genisleyince dönme problemi cikiyor.
Düz gidip, düz dönülebilir.
Dostlar, Internette bir yerlerde, capalama makinalarinin "kisisel yapimlarla" tiller ve pulluk takilarak kullanildigi varmis. Hatta üst tarafta oturularak bu islemi yapmanin mümkün oldugu bir sistem. Sahsen ben YET 510 12 HP lik makinama bunlari ek olarak , yapmak - yaptirmak istedim. (öndeki capalamayi kullanmadan) bu sekilde olasi sarsmalari yasamamak icin. Yutube de böylesi wideo lari bilenleriniz varsa - bildirirseniz cok memnun olurum. Kafamda olusmasina ragmen baskalari nasil yapmis merakim var. Saygilar
iyi günler
ben kama reis çapa makinası aldım 7 beygir gücünde tarlam çok taşlı olduğu için çapaları iş görmedi.kendim demirciye 3lü kaz ayağı taktırdım.tekli beygir pulluğu taktırdım ve birde normal araç kasası yaptırdım. gayet iş görüyor.toprak tavında olursa pulluğa gerek duymuyorum kaz ayağı ile bağ aralarını sürüp ot öldürmesi yapabiliyorum.toprak tavı değilse pullukla 20 cm derin rahatlıkla sürüyor. tavsiye ederim.tarlaya gidip gelirken kasasına oturup gidiyorum dönüşte tarladan çubuk odun ne gelecekse 500 kg .kadar yük taşıyor. şimdi aynı makineye zehir atmak için aparat yaptıracağ,m.her işimi rahatlıkla görüyor. tavsiye ederim.seninki 12 beygir hemde yet . çok daha rahat yaparsın.
iyi günler
ben kama reis çapa makinası aldım 7 beygir gücünde tarlam çok taşlı olduğu için çapaları iş görmedi.kendim demirciye 3lü kaz ayağı taktırdım.tekli beygir pulluğu taktırdım ve birde normal araç kasası yaptırdım. gayet iş görüyor.toprak tavında olursa pulluğa gerek duymuyorum kaz ayağı ile bağ aralarını sürüp ot öldürmesi yapabiliyorum.toprak tavı değilse pullukla 20 cm derin rahatlıkla sürüyor. tavsiye ederim.tarlaya gidip gelirken kasasına oturup gidiyorum dönüşte tarladan çubuk odun ne gelecekse 500 kg .kadar yük taşıyor. şimdi aynı makineye zehir atmak için aparat yaptıracağ,m.her işimi rahatlıkla görüyor. tavsiye ederim.seninki 12 beygir hemde yet . çok daha rahat yaparsın.
Saygi deger insanim, tesekkür ederim. Yaptiklarinla inan adina cok sevindim. Mükemmel bir yapi olusturmussun. Tabii bence. Benim istedigim de böylesi bir sey aslinda. Zira tarlam biraz tasli. Son dört sene 25 traktör tas atmama ragmen hala tas alttan geliyor. Ayrica traktör zeytin agaclarimi veya dallarimi kiriyor. Inan cok ama cok üzülüyorum. Onlar benim cocuklarim. Senin yazdiklarini kaale alacagim. Mümkün olsada o yaptiklarini resimle siteye aktarabilsen, ne kadar cok ise yarardi. Ayrica kafamda simdiden olusmus fikirlerim var. Tarladaki taslar icin, Ters "V" biciminde 120 - 150 cm genisliginde iki lehva ile tarla yüzeyine cikmis olan taslari sag ve sol olarak dolasirken kenarlara biriktirme imkani var. Oralardan toplamak baska sorun. O da bir sekilde yapilabilir. Sagol varol, zeynelamca. Iste ufuk böyle acilir. Tesekkürler.
Not: traktör her yere girmiyor malesef.
zeynelamca. pulluk bence 3 lü de olabilir. Sadece yere 20 cm girecek sekilde ayarlanabilir. Fazlasi zaten gereksiz. Zira kökler var. Tiller / kaz ayagi en az 9 ayak olabilir diye düsündüm. En sona , iki tekarlek veya bir silindir konabilir. Capalama makinasinin lastikleri cekmez ise, ön tarafa agirlik konabilir. Hatta lastiklere kar zinciri bile takilabilir. Patanaj yapmasini engellemek üzere. Bence 7 HP nin cekme sorunu olmaz diye düsünüyorum. Kolay gelsin. Selamlar.
Ağaçlarınız için ''ONLAR BENİM ÇOCUKLARIM'' demeniz beni çok etkiledi...
Sayin Makinaci; sizi cok iyi anliyorum. Benim iki oglum var ikiside yurt disinda. Türkiyede inanin bu agaclarimdan baska cocugum yok. Dallari kirildiginda kendimi onlarin yerine koyuyor üzülüyorum. Bu yüzden bahceye traktör sokmak istemiyorum.Yeni ve sihhatli fiskinlarda ise cok sevinir oluyorum. Herkes denize giriyor, ben agaclarimla mutluyum. Allah herkese en az bizler kadar yesil sevgisi verir insallah. Kalin saglicakla.
iyi günler
Evet zeynel bey, dediginiz gibisini elin oglu degisik sekilde yapmis. Daha da gelistirilebilir. YouTube - Ursus-dzik[/URL]
Sayin lilium cok tesekkürler. Iste bu... Birileri üretiyor ama, sadece fuarlarda boy gösteriyorlar demek ki. Cagimizda internet var. Neden bundan faydalanmazlarki? Aslinda hepsini bir web sayfasi altinda toplama imkani olsaydi. Hem rekabet, hem üretim fikirleri, hem müsteriye ulasim gelisirdi.
Inanin ben ilk defa görüyorum bu olasiliklari. Google de bu firmayi arayacagim. Bakalim ulasmak mümkün olacakmi!
Comment