fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa Makineleri Hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Cevap: Çapa Makineleri Hakkında

balikesirin sahilindekiler ne güzel bulustunuz bu satirlarda. Ben izmirin altinaovaya yakin yerdeyim. Tam balikesir sinirina yakin. Sn. Lilium un orada olmasi sizin icin büyük sans. Kolay gelsin.

Comment

Bende de dizel var 10 yıldır kullanıyorum, bertolini ve taralın 22em leride bir bakın derim. Kaan çapa makineleri bunlarada bir bakın, üzerlerindeki motorları bilmiyorum çin malıysa hiç bakmayın.
      http://vadidekicennet.blogspot.com/

Comment

interbekir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        balikesirin sahilindekiler ne güzel bulustunuz.
        Evet sayın interbekir, gönen diye yazmasa nereden buluşacağız, aslında herkes profil bilgilerine en azından ilinin adını yassa daha iyi olur tanışılır görüşülür.

Comment

lilium Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Evet sayın interbekir, gönen diye yazmasa nereden buluşacağız, aslında herkes profil bilgilerine en azından ilinin adını yassa daha iyi olur tanışılır görüşülür.
          Cok dugru. Bence sn. endorfinxy cok sansli. Amatör olarak cok iyi bir baslangic yapacak. Insan bulusmalarini hep sevdim. Bu yüzden su uyariyi bilirim.
          "Ayriliklarda , bulusmanin sevinci yoktur".. Hayirli olsun. Kolay gelsin.

Comment

Taral 22m benzinli diyor 2700 lira civarı....motoruda asagıda..
            Briggs&Stratton İntek 206
            Tek silindirli, 4 zamanlı, hava soğutmalı, benzinli

nacizane amator olarak ,ben sitelerden hatta burdakı forumda yagmur markası honda motorlu ,oneriyorlar..
            sanırım dizel daha uygun olur...

Comment

Markalar zaman zaman üzerlerindeki motorları değiştirip çin malı rektefeyesi olmayan motorları koyup daha ucuzmuş gibi piyasaya sunuyorlar bu da cazip geliyor, alıcılar bu cazibeye kapılıp alıyorlar yarında motorun bir şişmesinde yada rektefiye istemesinde tamiri olmuyor o motoru at yenisini tak oluyor, buda daha tuzluya mal oluyor.
              Benzinli motorlar daha çok arıza gösterir daha çok yakıt yakar Güç olarak daha zayıftırlar, dizel daha az yakar daha güçlüdür daha az arıza yapar, ilk çalışması da benzinliye göre daha rahattır.
              dizel ,yakıt sorunlu dediler..
              Bunu kim dedi? bir de bana deseler. İnanmayın böyle şeylere, satıcı oyunları, elinde benzinli vardır elindekini satmaya bakar.

Üzerlerinde lombardini ve honda motorları olanları tercih etmekte yarar var. diğerleri üç beş sene sonra kaybolur gider. Bu kadar zengin değiliz iki yıl sonra tekrar bir çapa almaya.
              Taral 22m benzinli diyor 2700 lira civarı....motoruda asagıda..
              Taralın 22em 90kg dizelini iyi bir pazarlıkla 2,400 aldık bir arkadaşa yalnız motor lombardini değil.
              İyi araştırıp bilgilenip öyle alın derim.

Comment

sayın endorfinxy,

çapa motorları hakkında çok araştırma yaptım bence ki http://www.bahcefuari.com/asp/index.asp adresinden kaan çapa motorları hakkında edindiğim bilgiler ve kaan çapanın müşteri hizmetlerininde önerisi kaan 24-S benzinli 6,5 beygirlik motor fiyatıda çok uygun. ilaçalama için orijinal pompaları var montajı 30 saniye, ve fiyatı 300 TL, tavsiye edeim kullanımı çok kolay.

Comment

Sanzimansiz capalama makinasi en fazla 300 m2 yer icin olabilir... Cok yönlü ve uzun ömür ancak kaliteli sanzimanli bir motorla mümkündür.

Comment

merhabalar Veli Bey,
                    dizel daha kullanıslı ve ekonomik deniyor,bu nedenle benzinli pek uygun gelmiyor su an icin ama degerlendiriyorum yinede ,oneriniz icin tesekkurler...
                    benim arastırmam da honda ve lombargini motorlu dizel şansımanlı 6hp lik bir urun gibi olacak,
                    marka çok onemli mi bilmiyorum...

Comment

Benzinli ve dizeli Honda ve Lombardini olarak karşılaştırın fayda maliyet olarak.Çin malı dizel ile Honda motoru karşılaştırmayın.Ayrıca hemen hemen bütün firmalar çin malı dizel kullanırlar.
                      Kayışlı olarak önerim Pubert primo2 bence dünyanın en iyisidir ayrıca küçük birde şanzumanı vardır.
                      Bumakinelerle 2-3 bin m2 bahçeleri rahatlıkla çapalarsınız.
                      Şanzumanlı olarak Bertolini 215-taral22m-antrac200-yağmur 300 önerebilirim. Bertoliniyi yerlilerden ayıran özellik yağlı konik tip balatasının olmasıdır.Yerliler kuru konik tip balata kullanırlar.
                      Ayrıca Lombardini ve HOnda motorun distribütörü ANtrac çapayıda üreten Anadolu motordur.

Comment

Yukarıdaki mesajı yazan arkadaşa konuya olan hakimiyeti nedeniyle teşekkür ederim.

Comment

Ben teşekkür ederim makinacı....Çapa alacak olan arkadaşlara benim tavsiyem motora bakarak
                          aldanmasınlar.Şanzumanın iyi olması bence motordan daha önemli.Piyasada bazı yerli firmalar Çin'de yaptırdığı makineyi çok kaliteli ve yerliymiş gibi satıyorlar.

Comment

selamlar ,bilgiler çok faydalı oldu,bu urunlere yonelik arastırma yapıcam.

Birde kayıslıya gore sanzımanlı daha kullanışlı olur sanırım...oyle okumustum forumda...

Comment

herkese selamlar......
                              epeydir uğramamıştım, konu baya ilerlemiş..
                              katkıda bulunan forumdaşlara teşekkürler.....

son 4 sayfadaki bazı mesajlar uzun zamandır benimde kafama takılan bir konuya cevap bulabilir.....
                              şöyle yani:
                              bildiğiniz gibi (topiğin hepsini okuduysanız tabii ) taral 22 m çapa makinem var.
                              alırken ileri dönük lazım olur diye 4x8 tekerleklerinide almıştım.

şimdi çapaları çıkarıp tekerlekleri taktıktan sonra yarım bir traktörümüz oluyor. eğer uygun ebatlarda aparatlar bulabilsek traktörün yaptığı bütün işleri bu makine ile yapmak mümkün. ancak sorun aparat bulmakta..

bu yüzden pulluk kazayağı vs gibi aparatları el yapımı olarak kendimiz yapamazmıyız diye düşünüyorum? çevresinde böyle yapıp kullananları görenimiz vardır mutlaka.

hazır çapa sezonu yaklaşmışken çevremize biraz daha dikkatli bakıp bu şekilde el yapımı ürünleri mümkünse fotoğraflayarak paylaşabilirmiyiz?
                              veya kafasında böyle projeleri olanlar varsa ayrıntılı olarak mümkünse çizimle açıklayabilirmi?

sadece römork için (iki tane teker,kasa,birde fren düzeni olan)800 tl fiyat istenince kızdım ve bu arayışlara girdim.

istenirse bu başlıktan ayrı olarak çapa makinelerine aparatlar adıyla ayrı bir başlık ta açılabilir..
                              şimdiden açmak istemedim ilk paylaşımı yapacak olanın açması bence daha iyi olur......
                              herkese yeniden teşekkürler.............

Comment

Şuna bayıldım çok güzel yapmışlar.

YouTube - CTBD1500 Carreta Tracionada Moldemaq 4x4 Basculante com Direção Hidráulica para MicroTratores

Comment

Working...
                                X